e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πτώση 0,92% στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη τιμών να κλείνει στις 1.534,38 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,92%.Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις αρχές Φεβρουαρίου για κάποια συνολική λύση στη διευθέτηση του χρέους της χώρας. Θετικές ήταν για την Ελλάδα οι δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΕ είναι πιθανόν να προχωρήσει σε επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των έκτακτων δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ

Συνάντηση Σγουρού με Ραγκούση για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Το μέλλον του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων, που εμφανίζονται εκεί, ήταν το θέμα της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Ιω. Ραγκούση, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Ιω. Σγουρό, σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο. Ο κ. Σγουρός παρέδωσε στον υπουργό μελέτη, που είχε πραγματοποιήσει η Νομαρχία της Αθήνας πριν από τρία χρόνια και στην οποία καταγράφονταν λεπτομερώς τα προβλήματα του κέντρου, όπως η κατάληψη εγκαταλειμμένων κτηρίων από μετανάστες, άστεγους ή ναρκομανείς, το παραεμπόριο, το κυκλοφοριακό.

Πρώτα συμφωνία για το Μηχανισμό, ύστερα «αναδιάρθρωση»

Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν θα προχωρήσουν σε ενδεχόμενη αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, προτού διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για το νέο, μόνιμο μηχανισμό στήριξης του ευρώ. «Προηγουμένως θα πρέπει να διευκρινιστούν οι γενικοί κανόνες λειτουργίας για τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM», υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, που επικαλείται κύκλους του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ανύπαρκτοι παπαγάλοι και βόες πωλούνταν στο ελληνικό Διαδίκτυο

Φιλόζωοι απατεώνες


Ένας χρήστης του Διαδικτύου που πλήρωσε 5.500 ευρώ για έναν «παπαγάλο που μιλάει», περίμενε μάταια στο τελωνείο για να τον παραλάβει, κρατώντας μάλιστα ένα έτοιμο κλουβί. Είχε πέσει θύμα σπείρας κυβερνοαπατεώνων, την οποία τελικά εξάρθρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Η απάτη συνεχιζόταν από το 2006 και τα τρία μέλη της σπείρας είχαν συνολικά έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αναστολή της απεργίας για την Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ - Προαστιακό


Πρόσκληση σε διάλογο


Την αναστολή της εξαγγελθείσας για την Τετάρτη απεργίας αποφάσισαν οι σιδηροδρομικοί, μετά την αποδοχή της πρόσκλησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας από το υπουργείο Υποδομών για διάλογο. Από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εξαρτηθεί η στάση του κλάδου.

Πώς θα γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Την διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στις αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υφυπουργός περιφερειακής ανάπτυξης, κ. Ντίνος Ρόβλιας. Όπως τόνισε στην παρουσίασή του, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός (eAuction) είναι ένα από τα στάδια της διαδικασίας ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

«Haircut» 25% ελληνικών ομολόγων από αυστριακό ασφαλιστικό όμιλο

Σε «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 25% ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά ο αυστριακός ασφαλιστικός όμιλoς Vienna Insurance Group, ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.Πρόκειται για το πρώτο επίσημο «haircut» των ομολόγων της χώρας μας. Σύμφωνα με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Μάρτιν Σίμαντλ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εταιρεία έχει διαγράψει το 25% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Εκατέρωθεν βολές και σενάρια ανάμειξης του Στρατού συνθέτουν το πολιτικό κλίμα στην Αλβανία

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη


Τεταμένο εξακολουθεί να είναι το πολιτικό κλίμα στην Αλβανία με τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και τον ηγέτη των Σοσιαλιστών Έντι Ράμα να παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Παρέμβαση υπήρξε και από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.Ο Μπερίσα δήλωσε στη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας και ανώτατους αξιωματούχους των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι «το πραξικόπημα συνεχίζεται, αλλά σε κάθε στάδιο της εξέλιξης του θα λάβει την απαραίτητη απάντηση όπως στις 21 Ιανουαρίου».

Αμετακίνητος ο Λοβέρδος στις θέσεις του για τους φαρμακοποιούς

Αμετακίνητος εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε ό,τι αφορά το «πακέτο» μέτρων για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν θα χρησιμοποιήσει τον αμυντικό μηχανισμό που έχει στην διάθεση του για την καταστολή των κινητοποιήσεων – όπως είναι η προσφυγή στην δικαιοσύνη.

«Προστατέψτε το ελληνικό μητρώο εμπορίας ρύπων» λέει η Κομισιόν μετά τις επιθέσεις


e-Κλοπή δεκάδων εκατομμυρίων


Η Ελλάδα και τουλάχιστον τρεις ακόμα ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να αποδείξουν την ακεραιότητα των εθνικών μητρώων τους για το ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ρύπων, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η σύσταση έρχεται μετά τις επιθέσεις χάκερ που έκλεψαν δύο εκατομμύρια άδειες, αξίας 28 εκατομμυρίων ευρώ.Σύμφωνα με την «καλύτερη εκτίμηση» που έχει στη διάθεσή της η Κομισιόν, οι άδειες εκλάπησαν στη διάρκεια οργανωμένης κυβερνοεπίθεσης στα εθνικά μητρώα της Ελλάδας, της Τσεχίας, της Εσθονίας και της Αυστρίας.

Κουτρουμάνης: "Στο 13,4% η ανεργία στο δ' τρίμηνο"

Στο 13,4% εκτιμάται η ανεργία για το τέταρτο τρίμηνο του 2010, σε σύγκριση με το 12,4% του γ' τριμήνου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σε συνέντευξη του στο Reuters. Η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω το ανώτατο όριο συνταξιοδότησης των 65 ετών, ούτε να περικόψει και άλλο τις συντάξεις για να διασφαλίσει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης.

Ο «Κυνόδοντας» υποψήφιος για Όσκαρ

Υποψήφιος για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας είναι ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου.

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ έγινε το μεσημέρι στο Λος Άντζελες. Την κούρσα των φετινών Όσκαρ οδηγεί ο «Λόγος του Βασιλιά» με 12 υποψηφιότητες.

Με ήπιες πτωτικές τάσεις συνεχίζει το ΧΑΑ

Ήπιες πτωτικές τάσεις εξακολουθούν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:00, διαμορφώνεται στις 1.537,18 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,74%.

ΝΕΟΓΑΛ: Νέα επιχειρησιακή σύμβαση, χωρίς μειώσεις μισθών

Νέα ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία αυτή τη φορά δεν προβλέπει μειώσεις μισθών, υπεγράφη στις 21 Ιανουαρίου στη γαλακτοβιομηχανία ΝΕΟΓΑΛ της Δράμας, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Χριστόφορος Σεβαστίδης. Η σύμβαση, διετούς διάρκειας, προβλέπει τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στη γαλακτοβιομηχανία και περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι δεν θα εφαρμοστούν ελαστικές μορφές εργασίας.

Οι χειρότεροι του 2010: Οι υποψήφιοι για τα Χρυσά Βατόμουρα

Η Jennifer Aniston, η Sarah Jessica Parker, ο Ashton Kutcher, ο Robert Pattinson και ο Gerard Butler είναι μεταξύ των σταρ που είναι υποψήφιοι για τα Χρυσά Βατόμουρα, οι νικητές των οποίων θα ανακοινωθούν στις 26 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν την τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ.Στην κατηγορία χειρότερου ηθοποιού υποψήφιοι είναι οι: Jack Black (“Gullivers Travels”), Gerard Butler (“The Bounty Hunter”), Ashton Kutcher (“Killers” και “Valentines Day”), Taylor Lautner (“Twilight Saga: Eclipse” και “Valentine’s Day”) και Robert Pattinson (“Remember Me” και “Twilight Saga: Eclipse”).

'Ενας στους 10 πολίτες θεωρεί ότι δεν θα πάρει σύνταξη

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα μετά τις πρόσφατες αλλαγές όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας κοινής γνώμης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

"Ο Σοπέν είχε παραισθήσεις λόγω επιληψίας"

Ο Σοπέν, που πέθανε το 1849 σε ηλικία 39 ετών, υπέφερε συστηματικά από παραισθήσεις που, σύμφωνα με ερευνητές, οφείλονταν σε επιληψία που είχε πλήξει τον ινιακό λοβό του εγκεφάλου.Η κατάσταση της υγείας του Σοπέν δεν ήταν καλή, όπως και πολλών μελών της οικογένειάς του. Υπέφερε από έντονο βήχα, από πνευμονικές λοιμώξεις, από πυρετό και, προς το τέλος της ζωής του, από πονοκεφάλους.

Αναρρώνει μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού της

Η ντίβα του Χόλιγουντ Zsa Zsa Gabor βρίσκεται στο σπίτι της και είναι καλά μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε για τον ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου της στις 14 Ιανουαρίου, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ένα τραύμα που είχε μολυνθεί και δεν είχε θεραπευτεί ήταν ο λόγος που οι χειρουργοί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό. Η Gabor θα έμενε τουλάχιστον δύο εβδομάδες στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Λος Αντζελες αλλά όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά μετεγχειρητικά και έτσι πήρε εξιτήριο νωρίτερα.

Παραιτήθηκε όλη η επιτροπή της Eurovision!

Πρώτη την πόρτα άνοιξε η Λυδία Κονιόρδου για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και τα υπόλοιπα μέή της άτυπης επιτροπής της ΕΡΤ για τη Eurovision, που ήταν εκείνη που ενέκρινε τις υποψηφιότητες των τραγουδιών για τον ''ελληνικό τελικό''...Ο ντόρος, που δημιουργήθηκε μετά το ''κόψιμο'' του Θεοχάρη Ιωαννίδη, τις δηλώσεις περί ''άλουστης'' του Ηλία Ψινάκη, την έντονη αντίδραση της Heaven, καθώς και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μελών της νεοσύστατης επιτροπής, οδήγησε τη Λυδία Κονιόρδου στην απόφαση να αποχωρήσει μην ασχολούμενη άλλο με το θέμα.

Ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληροί το εμφιαλωμένο νερό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει τρεις διαφορετικές κατηγορίες εμφιαλωμένου νερού. Kαθεμία από αυτές πρέπει να τηρεί κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές. Διευκρινίζεται ότι κάθε άλλος προσδιορισμός στο εμφιαλωμένο νερό απαγορεύεται (π.χ. ιαματικό, θεραπευτικό, φυσικό μεταλλικό νερό πηγής κ.ά.). Επιτραπέζιο νερό

Στο πλευρό της Μπιρμπίλη οι αρχαιολόγοι

Την θερμή υποστήριξη του στις προσπάθειες της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κας Τίνας Μπιρμπίλη, για τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης στις περιοχές NATURA, βάσει Αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Κοινοτικού Δικαίου εκφράζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων . Η κίνηση αυτή του ΥΠΕΚΑ στοχεύει στη διάσωση των υπολειμμάτων του ελληνικού τοπίου που τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα από την εκτός σχεδίου άναρχη δόμηση, ακόμη και σε περιοχές φυσικού κάλλους που αποτελούν το άμεσο περιβάλλον αρχαιοτήτων και μνημειακών συνόλων.

Aτακτοι από κούνια!

Τα παιδιά που είναι υπερδραστήρια, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν, δρουν παρορμητικά και κάνουν αταξίες ήδη από την ηλικία των τριών ετών, τείνουν να έχουν περισσότερα προβλήματα, υγείας, οικονομικά και συμπεριφοράς (π.χ. κατάχρηση ναρκωτικών και άλλων ουσιών), όταν ενηλικιωθούν, εκτός αν μάθουν να αυτό-ελέγχονται, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Ν.Ζηλανδία και τον Καναδά, υπό την ψυχολόγο Τέρι Μόφιτ του αμερικανικού πανεπιστημίου Ντιουκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Πρακτικά" (PNAS) της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εξέτασαν περίπου 1.000 παιδιά έως την ηλικία των 32 ετών.

Το μέγεθος μετράει και για τις... λέξεις

Η λέξη "τώρα" ή η λέξη "αμέσως" μεταφέρει περισσότερες πληροφορίες; Η δεύτερη, επειδή είναι μεγαλύτερη, αν πιστέψουμε μια νέα μελέτη Αμερικανών γνωσιακών επιστημόνων, οι οποίοι ανέλυσαν τη χρήση των λέξεων σε 11 ευρωπαϊκές γλώσσες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μήκος των λέξεων σχετίζεται πιο στενά με το πληροφοριακό περιεχόμενό τους από ό,τι με το πόσο συχνά χρησιμοποιούνται. Οι ερευνητές του Τμήματος Εγκεφάλου και Γνωσιακών Επιστημών του πανεπιστημίου ΜΙΤ, υπό τον Στέβεν Πιανταντόζι, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στα "Πρακτικά" της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το περιοδικό "Nature", χρησιμοποιώντας τη "θεωρία των πληροφοριών", ανατρέπουν ουσιαστικά την αντίληψη των γλωσσολόγων ότι το μήκος μιας λέξης σχετίζεται περισσότερο με το πόσο συχνά χρησιμοποιείται και ότι οι πιο σύντομες λέξεις (με τα λιγότερα γράμματα) χρησιμοποιούνται πιο συχνά, γι' αυτό και είναι πιο μικρές.

Παπανδρέου: "Πρώτες ενδείξεις για βιώσιμη ανάπτυξη"


Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Γ. Παπανδρέου υποδεχόμενος τον Γ. Προβόπουλο, στο Πολιτικό Γραφείο στη Βουλή, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προωθεί μεγάλες αλλαγές ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας. Ήδη, πρόσθεσε, έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις.

Ο αρχιμουσικός Μύρωνας Μιχαηλίδης καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Σκηνής

Με απόφαση του ΥΠΠΟΤ


Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε την τοποθέτηση του αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του αρχιμουσικού Βασίλη Χριστόπουλου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση καλλιτεχνικού διευθυντή στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μέσω του opengov.

Μείωση 35,1% κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα στο 11μηνο του 2010

Αύξηση 7,1% των εξαγωγών


Μείωση 35,1% κατέγραψε στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2010 το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και διαμορφώθηκε σε 18,3 δισ. ευρώ, έναντι 28,2 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του 2009.Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών ανήλθε σε 14,35 δισ. ευρώ, έναντι 13,41 δισ. ευρώ στο 11μηνο του 2009, παρουσιάζοντας αύξηση 7,1%.

Πέθανε ο εφοπλιστής Βασίλης Κωνσταντακόπουλος

Ο ιδρυτής της Costamare και του Costa Navarino

Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 76 ετών ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ιδρυτής της Costamare και ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες εφοπλιστές.Ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος γεννήθηκε το 1935 στο Διαβολίτσι της Μεσσηνίας. Παρότι στεριανός ακολούθησε ναυτικές σπουδές και από το 1953 σταδιοδρόμησε ως αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού. Το 1974 ίδρυσε την εταιρεία Costamare Shipping SΑ και ανάπτυξε πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα στην ποντοπόρο και επιβατηγό ναυτιλία.

Βαρίδι για τον Προϋπολογισμό οι καταπτώσεις εγγυήσεων του ΟΣΕ

Κρίσιμος ο Μάρτιος για το μέλλον του Οργανισμού


Σημαντικές επιβαρύνσεις τον Προϋπολογισμό επιφέρουν οι καταπτώσεις εγγυήσεων που είχε χορηγήσει το Ελληνικό Δημόσιο στον ΟΣΕ και σε άλλες ΔΕΚΟ.Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης υπέγραψε χθες απόφαση ανάληψης υποχρέωσης ύψους 10,75 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά σε κατάπτωση εγγύησης δανείου που είχε λάβει ο ΟΣΕ το 2002 !

Χάνουν τα μισθολογικά τους δικαιώματα όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μετατάσσονται


Για τις μετατάξεις μετά την 1η Ιανουαρίου 2010


Σε διευκρινίσεις για τις αποδοχές των υπαλλήλων που μετατάσσονται ή μεταφέρονται από υπηρεσίες του δημοσίου τομέα προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.Εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Φ.Σαχινίδη που δόθηκε σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα, παρέχει οδηγίες για την υλοποίηση των μισθολογικών ρυθμίσεων στο Δημόσιο και αναφέρεται ειδικά στους υπαλλήλους που μετατάσσονται ή μεταφέρονται από υπηρεσίες του δημοσίου τομέα συμπεριλαμβανομένων και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από δημόσιους φορείς, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Νέα αναβολή στη δίκη των «Πυρήνων» μετά το δεύτερο διορισμό συνηγόρων από το δικαστήριο

Απόντες οι κατηγορούμενοι


Για την Πέμπτη διεκόπη η δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία
Πυρήνων της Φωτιάς».

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη


Ρευστοποιήσεις κερδών στην αγορά


Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν βραχυχρόνια κέρδη.Στις 11:25 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 0,58% στις 1.539,73 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν σε 16,8 εκατ. ευρώ.

Πως θα λειτουργεί η φοροκάρτα

Προαιρετική θα είναι η χρήση της φοροκάρτας, η οποια αναμένεται να μπει στη ζωή μας τον Απρίλιο.



Συμφωνα με δηλώσεις του γγ Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη, η κάρτα θα είναι ανώνυμη και μεσω αυτής θα καταχωρίζονται αυτόματα στην φορολογική μας δήλωση οι αποδείξεις από τις διάφορες συναλλαγές, έτσι ώστε να περιοριστεί ο όγκος των αποδείξεων που πρέπει να προσκομίζουμε μαζί με τη δήλωση .Aναλυτικότερα, η κάρτα αποδείξεων θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και θα τους απαλλάξει από τη «χαρτούρα» των αποδείξεων που απαιτούνται για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα στην Εφορία να ελέγχει on line τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων.

Με νέα αυστηρά κριτήρια χορηγούνται οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου

Πλαφόν 1 δισ. ευρώ το 2011


Με νέα αυστηρά κριτήρια θα χορηγούνται εφέτος οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, σε τράπεζες και επιχειρήσεις.Η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση –και θα το επαναλάβει στις επαφές που ξεκινούν την Πέμπτη- να περιορισθεί η πολιτική εγγυήσεων και εφ εξής οι εγγυήσεις να χορηγούνται με φειδώ.

ΔΝΤ: Θετικές προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη

Αναθεωρημένη προς τα πάνω η πρόβλεψη για το 2011

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2011 στο 4,4% (έναντι της αρχικής πρόβλεψης στο 4,2%), χάρη στη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών για τις Ηνωμένες Πολιτείες (3%) και των αμετάβλητων προβλέψεων για την ευρωζώνη (1,5%). Ωστόσο απαρίθμησε μία σειρά από κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.Στην αναθεωρημένη έκθεση με τίτλο «Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές», που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Γιοχάνεσμπουργκ, η πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά το 2011 αναθεωρείται προς τα πάνω, εξαιτίας της πρόβλεψης για ανάπτυξη 3% της αμερικανικής οικονομίας, έναντι 2,3% , σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη. Το ΔΝΤ αποδίδει την αναθεώρηση αυτή στην απόφαση της Ουάσινγκτον για την παράταση επί δύο χρόνια της ισχύος των φορολογικών μειώσεων που αποφασίσθηκαν το 2001 και το 2003, γεγονός που θα προσθέσει μισή εκατοστιαία μονάδα ανάπτυξης κατά το 2011.

«Νυστέρι» στις σπατάλες των νοσοκομείων υπό την εποπτεία «υπερδιοικητή»

Βάσει του πολυνομοσχεδίου για την υγεία


«Υπερδιοικητή» που θα βάλει τάξη στις ανεξέλεγκτες δαπάνες των ορθοπεδικών και ογκολογικών κλινικών της χώρας προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την υγεία.Αυτό σημαίνει πως οι «πρωταθλητές της σπατάλης» θα περάσουν υπό την ανώτατη εποπτεία του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Άρη Μουσιώνη, ο οποίος θα αποκτήσει υπεραρμοδιότητες, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Συνάντηση Παπανδρέου Προβόπουλου το μεσημέρι

Στον απόηχο των δηλώσεων για αναδιάρθρωση

Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες αφού ο Γ.Προβόπουλος εξέφρασε κατηγορηματικά την εκτίμηση ότι πιθανή αναδιάρθρωση «θα άνοιγε έναν νέο μακροχρόνιο κύκλο δυσπιστίας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».Ο διοικητής της ΤτΕ είχε τονίσει πως ακόμη και η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης ζημιώνει τη χώρα.

Κλειστά τα φαρμακεία της Αθήνας την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση


«Λουκέτο» βάζουν και πάλι από αύριο, Τετάρτη, τα φαρμακεία της Αθήνας για τρεις ημέρες. Συνεχίζουν τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες τους οι φαρμακοποιοί του Πειραιά. Με εντολή του υπουργείου Υγείας ανοίγουν τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά, για να εξυπηρετούν τους χρόνια πάσχοντες και τους ανήμπορους.Τα φαρμακεία της Αθήνας θα είναι κλειστά την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντιδρώντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα του επαγγέλαμτος του φαρμακοποιού.

Προς όφελος της Siemens να ανταποκριθεί στις αξιώσεις της Ελλάδας, λέει ο Χ.Παμπούκης

«Να τεκμηριωθεί η αλήθεια»


H Siemens έχει εμπορικό κίνητρο να ανταποκριθεί στις επιδιώξεις της Ελλάδας και να συμβάλει στη διερεύνηση της αλήθειας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης αναφερόμενος στην πρόθεση της πολιτείας να ζητήσει αποζημιώσεις από τη γερμανική εταιρεία. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Παμπούκης τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί ιστορική αγορά για την εταιρεία και θα ήταν προς όφελος αυτής (της Siemens) να αποκαταστήσει τη φήμη της.

Κρίση χρέους, ισοτιμίες και τιμές τροφίμων στο επίκεντρο του Φόρουμ στο Νταβός


Οι προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας


Η διογκούμενη κρίση χρέους στη Ευρωζώνη, η αύξηση του πληθωρισμού, οι ανησυχίες για ξέσπασμα ...

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου


Συζητείται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου και αφού πρώτα λάβει την έγκριση των στελεχών της τρόικας. Επίσης στο Υπουργικό θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, καθώς και το σχέδιο νόμου που προβλέπει την κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση και πρόσβαση επαγγελμάτων, με το οποίο θεσμοθετείται η Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας (κλειστά επαγγέλματα).

Χαλάει ο καιρός αυτή την εβδομάδα

Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια στα ορεινά είναι το σκηνικό του καιρού που επικρατεί από χθες στη χώρα.


Αισθητό είναι το κρύο στην πρωτεύουσα, καθώς η θερμοκρασία δεν ξεπερνά σήμερα, Τρίτη, τους 10 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής, φαινόμενα τα οποία θα σταματήσουν το απόγευμα.