e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime

Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Μια βαρυσήμαντη ανάλυση για την κρίση και τη χώρα μας από τον διάσημο οικονομολόγο Γιάννη Αντωνόπουλο. «Η μόνη λύση είναι τα δύο νομίσματα». Τι προτείνει στον πρωθυπουργό και τι λέει για το ευρώ και τη δραχμή, αλλά και τις τσέπες μας.


-Η Ελλάδα στα νύχια της Μέρκελ. Όλο το γεωπολιτικό παιχνίδι.της Γερμανίδας «στρατηγού» που θέλει να «στήσει» νέο Ράιχ, αλλά ξεχνά ότι η οικονομία της βασίζεται και στις δικές μας αγορές.


-Και όμηροι της ακρίβειας και των τοκογλύφων. Οι 7 μαφίες που μας πίνουν το αίμα.

Αναταραχή στους κόλπους της Εκκλησίας.



Διαβάστε στην Press Time

 Ιεράρχης προσβλήθηκε από τον ιό του AIDS.

Ο Νίκος Παπανδρέου κάνει… εκστρατεία για τον Ασωπό.

 
Διαβάστε στην Press Time



Συνεργάζεται με επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο για να σώσει τους κατοίκους.

Αποκάλυψη σοκ για τον φυγά της Siemens.

 

Διαβάστε στην Press Time
 Πράκτορας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών ο Φόλκερ Γιούνγκ. Η σύνδεση του με τον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης στην PRESS


Διαβάστε στην Press Time

 
«Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε μαζέψει 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα».


Η Ελλάδα στα νύχια της Μέρκελ.


Διαβάστε στην Press Time

 Όλο το γεωπολιτικό παιχνίδι.της Γερμανίδας «στρατηγού» που θέλει να «στήσει» νέο Ράιχ, αλλά ξεχνά ότι η οικονομία της βασίζεται και στις δικές μας αγορές.

Μια βαρυσήμαντη ανάλυση για την κρίση και τη χώρα μας από τον διάσημο οικονομολόγο Γιάννη Αντωνόπουλο.



Διαβάστε στην Press Time

 «Η μόνη λύση είναι τα δύο νομίσματα». Τι προτείνει στον πρωθυπουργό και τι λέει για το ευρώ και τη δραχμή, αλλά και τις τσέπες μας.

''Όταν τα βρέφη κλαίνε υπερβολικά''

Το αδιάκοπο κλάμα «οδηγεί» ένα στα τετρακόσια βρέφη στα εξωτερικά ιατρεία των παιδιατρικών νοσοκομείων, σύμφωνα με διεθνή δεδομένα, ενώ μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ έδειξε ότι το 8-30% των βρεφών κλαίει υπερβολικά. Τα πρώτα στοιχεία σχετικά το υπερβολικό κλάμα των βρεφών στη χώρα μας αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα μελέτης που γίνεται στην Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου.«Βρέφη ορίζονται τα μωρά ηλικίας από ενός μηνός εως ενός έτους. Το αδιάκοπο κλάμα ενός βρέφους προκαλεί έντονη ανησυχία στο οικογενειακό του περιβάλλον και αποτελεί μια διαγνωστική πρόκληση για τον παιδίατρο. Η απόγνωση των γονέων που επιζητούν εναγωνίως μια λύση και η αδυναμία του παιδιού να εντοπίσει τα ενοχλήματά του δυσχεραίνουν το έργο του κλινικού γιατρού» επισημαίνει ο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παιδίατρος- επιστημονικός συνεργάτης της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, Δήμος Γίδαρης.

Δύο χιλιάδες υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο ζητά να προσλάβει η Google

Καμία κρίση


Τα πράγματα φαίνεται ότι πηγαίνουν καλά: Λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Google να δίνει αυξήσεις σε όλους τους υπαλλήλους της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ακόμα 2.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Που οφείλεται η παρατεταμένη καλοκαιρία;

Οι ανοιξιάτικες και ηλιόλουστες ημέρες στα μέσα του Νοεμβρίου έχουν κάνει πολλούς να αναρωτιούνται πότε θα μας επισκεφθεί φέτος ο χειμώνας. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι πρωτοφανείς για την Ελλάδα, που πέρασε πέρυσι σχεδόν ανοιξιάτικα Χριστούγεννα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται δύο βαθμούς υψηλότερα από το κανονικό για την εποχή επίπεδο και δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή τις επόμενες ημέρες.

Στη Βουλή κατατίθεται στις αρχές Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη διαιτησία

Έντονες αντιδράσεις από τα συνδικάτα


Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί τις επόμενες ημέρες το σχέδιο νόμου σχετικά με τη «Διαδικασία Επίλυσης Συλλογικών Διαφορών», το οποίο παρουσίασε την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.Από την πλευρά του υπουργείου υποστηρίζουν ότι στόχοι είναι «η προώθηση των αρχών της ορθής κρίσης, της αντικειμενικότητας, και της αμεροληψίας στη διαδικασία Μεσολάβησης και Διαιτησίας, η εξισορρόπηση του δικαιώματος εργοδοτών και εργαζομένων να προσφεύγουν στη Μεσολάβηση και Διαιτησία και η ενίσχυση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων στη διοίκηση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ)».

Ο Βρετανός πρέσβης εξηγεί τι θα συμβεί με τα δίδακτρα των Ελλήνων φοιτητών στη χώρα του

Προσθήκη λεζάντας
Μέσα από το blog του


Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι γονείς με παιδιά που επιθυμούν να σπουδάσουν σε βρετανικά πανεπιστήμια, εάν η πρόταση της κυβέρνησης για τον τριπλασιασμό των διδάκτρων στις προπτυχιακές σπουδές εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.Όπως αναφέρει ο Βρετανός πρέσβης, Ντέιβιντ Λάντσμαν στο blog του, η κυβέρνηση πρότεινε στα πανεπιστήμια να χρεώνουν τα δίδακτρα έως και 7.050 ευρώ το χρόνο για προπτυχιακές σπουδές ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέχρι και 10.600 ευρώ.

Ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ τα έσοδα από την περαίωση

Ικανοποίηση στο υπουργείο


Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η προσέλευση των φορολογούμενων πολιτών για την περαίωση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.Ειδικότερα, μέχρι την Πέμπτη εισπράχθηκαν 439 εκατ. ευρώ από 263 χιλιάδες συναλλαγές, ενώ, μόνο τη χθεσινή ημέρα, εισπράχθηκαν 155 εκατ. ευρώ από 89 χιλιάδες συναλλαγές.

Αδέσποτος εξωπλανήτης φαίνεται πως ήρθε από άλλο γαλαξία

Ξένος στο τηλεσκόπιο


Ένας πλανήτης στο μέγεθος του Δία, τον οποίο εντόπισαν Ευρωπαίοι αστρονόμοι στον Μίλκι Ουέι, είναι πιθανότατα ο πρώτος γνωστός πλανήτης που έφτασε εδώ από άλλο γαλαξία. Όμως το σημαντικότερο στην ανακάλυψη δεν είναι τόσο η προέλευσή του ξένου, όσο οι ανατροπές που φέρνει στη θεωρία για το σχηματισμό των πλανητικών συστημάτων.Ο νέος εξωπλανήτης ένας αφιλόξενος, καυτός κόσμος αποτελούμενος από αέρια, εντοπίστηκε να περιφέρεται γύρω από το ετοιμοθάνατο άστρο HIP 13044, το οποίο βρίσκεται στον Γαλαξία μας, σε απόσταση 2.000 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού της Καμίνου.

Σε ειδικό φορέα ανατίθεται η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου


«Ίσως και υφυπουργείο»


Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση προχωρά, με προσεκτικά βήματα, για την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας, κινητής και ακίνητης, περιουσίας, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικού φορέα, ίσως και υφυπουργείου, όπως είπε, που θα συντονίζει αποτελεσματικότερα τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στρος-Καν: «Η κρίση δεν έχει τελειώσει»

Η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να διευκολύνει τις ανισορροπίες

Η κρίση δημοσίου χρέους στην Ευρώπη δεν έχει τελειώσει, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να διευκολύνει τις ανισορροπίες ανάπτυξης στην ευρωζώνη.«Η κρίση δεν έχει τελειώσει», τόνισε ο Στρος-Καν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τραπεζών στη Φρανκφούρτη, χωρίς να κάνει άμεση αναφορά στο ιρλανδικό πρόβλημα.

Μισό εκατομ. δολάρια για ένα τεύχος κόμικ

Πρόκειται για το περιοδικό του 1939, στο οποίο έκανε την εμφάνισή του ο Μπάτμαν

Περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια πουλήθηκε χθες, σε δημοπρασία, το 39ο τεύχος του περιοδικού Detective Comics που εκδόθηκε το 1939.

«Περικοπές» και «τιμωρία» έγιναν λέξεις-φετίχ για την Μέρκελ, γράφει η Handelsblatt

«Βερσαλίες χωρίς τον Πόλεμο»


Η Μέρκελ είναι υπερβολικά αυστηρή προς τις χώρες της ευρωζώνης, που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση, γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, συγκρίνοντας τη συμπεριφορά της Καγκελαρίου με τη Συνθήκη των Βερσαλιών, όταν οι Σύμμαχοι επέβαλαν σκληρούς όρους στην ηττημένη Γερμανία.«Η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να σπρώξει ακόμη βαθύτερα τα υπερχρεωμένα κράτη, που είναι ήδη ισοπεδωμένα. Περικοπές και τιμωρία είναι οι λέξεις-φετίχ της καγκελαρίου» γράφει ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Γκάμπορ Στάινγκαρτ.

Πάγκαλος: Δεν θα απολυθούν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι


«Να μη μένουν όλη τους τη ζωή στην ίδια θέση»


«Ο πρωθυπουργός έχει πει επανειλημμένα ότι απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προσθέτοντας ότι ακόμη και αν καταργηθούν υπάρχουσες θέσεις, θα γίνει προσπάθεια οι υπάλληλοι να μεταταχθούν και να απασχοληθούν όπου υπάρχει ανάγκη.

Μείωση τζίρου και νέων παραγγελιών στη βιομηχανία και τον Σεπτέμβριο

Σε βαθιά ύφεση η οικονομία


Μειωμένος ήταν ο κύκλος εργασιών και οι νέες παραγγελίες προς τη βιομηχανία και τον Σεπτέμβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Ειδικότερα, μείωση 9,4% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών, έναντι μείωσης 24,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Κολοβακτηρίδιο αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιά και νεφρά

Η μόλυνση ενός ανθρώπου με το πιο επικίνδυνο στέλεχος του κολοβακτηριδίου (E.coli O157), που συνήθως υπάρχει σε αλλοιωμένα τρόφιμα, αυξάνει τον κίνδυνο, εκτός από σοβαρή γαστρεντερίτιδα, για την εμφάνιση στη συνέχεια εξίσου σοβαρών προβλημάτων στην καρδιά και τα νεφρά, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη.Οι καναδοί επιστήμονες του νοσοκομείου «Βικτόρια» του Οντάριο, υπό τον καθηγητή νεφρολογίας Γουίλιαμ Κλαρκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν τα περιστατικά περίπου 2.000 ατόμων που είχαν μολυνθεί από E.coli Ο157 λόγω μόλυνσης του συστήματος υδροδότησης σε μια καναδική πόλη το 2000. Όπως διαπιστώθηκε, στα άτομα αυτά (επτά πέθαναν τελικά και χιλιάδες αρρώστησαν), παράλληλα με τα γαστρεντερικά προβλήματα, εμφανίστηκαν τα επόμενα χρόνια και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παιδιά που δεν τρώνε λόγω... κόντρας με τη μαμά

Υπάρχουν βρέφη και παιδιά που δεν τρώνε αλλά… γι αυτό ευθύνονται οι μαμάδες. Γονείς και παιδίατροι θα πρέπει να σεβαστούν τους ρυθμούς του παιδιού, επισημαίνει η διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου, παιδιοψυχίατρος, Ιωάννα Καραγιαννάκη με αφορμή ομιλία της με θέμα «Και όμως υπάρχουν παιδιά που δεν τρώνε», στην αυριανή 31η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνει τη Θεσσαλονίκη η Α΄ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ.

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου

Πέντε μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας , σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα Deal News. To ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 24,3% , η ΝΔ 19,3% , το ΚΚΕ 7,4%, το κόμμα του ΛΑΟΣ 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,1%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 1,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,7%, Άλλο 3%, Λευκό 6,8%, Αποχή 20,8% και Δεν Ξέρω -Δεν Απαντώ 8,8%.

Την Κυριακή το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στο θέατρο του Badminton θα ανακοινώσει η ανεξάρτητη βουλευτής και πρωην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη την ιδρυτική διακήρυξη του νέου της κόμματος.Η ίδια αναφέρει ότι πρόκειται «για μια νέα πολιτική δύναμη, ένα κίνημα δημιουργίας, ένα κίνημα προοπτικής, που θα λέει τα πράγματα με το όνομα τους».

Μειώθηκε ο ελληνικός εμπορικός στόλος

Το Σεπτέμβριο ήταν εγγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια 2.116 εμπορικά πλοία.

 Μείωση 0,2% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου το Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2009, έναντι αύξησης 2,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 με το 2008. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), φέτος το Σεπτέμβριο ήταν εγγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια 2.116 εμπορικά πλοία.

Οι επιχειρήσεις δηλώνουν ότι δεν μπορούν να απορροφήσουν τη νέα αύξηση του ΦΠΑ

Ντόμινο ανατιμήσεων στην αγορά


Κοντά στο 1 δισ. ευρώ θα είναι η επιβάρυνση για τον καταναλωτή από τα νέα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011, εκτιμά ο επιχειρηματικός κόσμος και τονίζει ότι δεν υπάρχει πια η δυνατότητα από τις επιχειρήσεις να απορροφήσουν τη μαζική μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 11% στο 13%.Η έμμεση φορολογία και οι δημόσιες επιχειρήσεις σηκώνουν το βάρος του νέου προϋπολογισμού, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ και η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων πυροδοτούν κύμα ανατιμήσεων στην αγορά και το εμπόριο δηλώνει ότι '«είναι κάθετα αντίθετο σε οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί δύο συνεχόμενες αυξήσεις στο 2010, οι οποίες είναι άδικες για τους Έλληνες καταναλωτές, που ήδη έχουν μειωμένη εισοδηματική δυνατότητα και καλούνται να πληρώσουν επιπλέον για ΦΠΑ'», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΕΕ.

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός

Η αποχώρηση μέχρι το 2014 του μεγαλύτερου μέρους των στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν θα απασχολήσει τους 28 ηγέτες των χωρών - μελών της συμμαχίας

Για τη Λισαβόνα αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να λάβει μέρος στη διήμερη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Αιφνιδιαστικός έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία της Siemens

Έρευνα για τις δημόσιες συμβάσεις


Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της Siemens, προχώρησε την Παρασκευή η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά την επιστολή του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση, Σήφη Bαλυράκη.

Επιζήμιες οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση χρέους, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Θετικός για ενδεχόμενη παράταση


Οι συζητήσεις για την ενδεχόμενη αναδιάθρωση του χρέους είναι επιζήμιες, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνταντίνου, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο, που διεξάγεται στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο του Euro Finance Week.«Η παράταση [της αποπληρωμής των δανείων], αν γίνει, θα αποτελεί επιβράβευση αυτών που έχουν επιτευχθεί, δεν θα είναι υποκατάστατο για αυτά που θα έπρεπε να γίνουν», είπε.

Αναστολή του «πόθεν έσχες» για αγορά πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2012

«Ανάσα» στην κτηματαγορά


Αναστολή για δύο χρόνια, δηλαδή ώς και το τέλος του 2012, της εφαρµογής του «πόθεν έσχες» στην αγορά πρώτης κατοικίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωσταντίνου, κατά την παρουσίαση του οριστικού σχεδίου του προϋπολογισμού 2011.Το µέτρο επρόκειτο να ισχύσει από το 2011 και η κυβέρνηση ελπίζει πως η αναστολή της εφαρµογής του θα συµβάλει στην τόνωση της κτηµαταγοράς που βρίσκεται σε βαθιά ύφεση.

Προς το 1,37 δολάριο ενισχύεται το ευρώ


Κέρδη για τρίτη συνεχή συνεδρίαση


Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνει την Παρασκευή το ευρώ, καθώς η Ιρλανδία φαίνεται πως θα ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας διατηρεί τη δυναμική της.Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα ανήλθε έως το 1,3709 δολάριο, από 1,3643 την Πέμπτη και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος ενισχύθηκε μέχρι τα 114,13 γεν, υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Νοεμβρίου.

Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Aνοιξιάτικος θα παραμείνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή


Στο επίκεντρο ο προϋπολογισμός


Μικρά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στον προϋπολογισμό του 2011 και τις συζητήσεις για την ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

Στην ίδρυση του κόμματος Μπακογιάννη στραμμένη η προσοχή της Ρηγίλλης

Εν αναμονή εξελίξεων


Υπό στενή παρακολούθηση έχουν τεθεί από τη Ρηγίλλης βουλευτές της ΝΔ και περιφερειακά κομματικά στελέχη εν αναμονή της ίδρυσης του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη το πρωί της Κυριακής στο θέατρο Μπάντμιντον.Την ίδια στιγμή, με τα νεύρα της ηγεσίας της ΝΔ παίζει ο βουλευτής Φθιώτιδας Αθ.Γιαννόπουλος, στενός πολιτικός φίλος της κ. Μπακογιάννη, που αντίθετα με την κομματική γραμμή τάχθηκε υπέρ των κυβερνητικών συμμαχιών.

Φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό

Η νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 11 στο 13% αναμένεται να βάλει φωτια στο λεγόμενο "καλάθι της νοικοκυράς" καθώς θα ανατιμηθούν εκατοντάδες βασικά αγαθά, είδη διατροφής, εισιτήρια, κόμιστρα ταξί και ο λογιαριασμός της ΔΕΗ.Για μια μέση οικογένεια και με τους "μετριοπαθέστερους" υπολογισμούς η ετήσια επιβάρυνση εκτιμάται στα 150 ευρώ ετησίως. Πολύ μεγαλυτερη, περίπου 900 ευρώ, εκτιμάται η προσθετη επιβάρυνση από την άνοδο του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, που θα εκτινάξει την τιμή του λίτρου κατά 60 λεπτά. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 200 εκ ευρώ, το οποίο όμως θα δοθεί με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι ο δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι λίγοι.