e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Πτώση 0,16% στο Χ.Α.

Με αρνητικό πρόσημο «άνοιξε» την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την προειδοποίηση της S&P ότι η γαλλική πρόταση για μετακύλιση (rollover) του ελληνικού χρέους ενδέχεται να οδηγήσει σε επιλεκτική χρεοκοπία .

Αναβολή νούμερο «4» για Αντωνία Ηλία

Από αναβολή σε αναβολή, η εκδίκαση του αιτήματος των ελληνικών αρχών για την έκδοση στην Ελλάδα, της φυγόδικης πρώην ανακρίτριας, Αντωνίας Ηλία.

Εντός εβδομάδας το νομοσχέδιο για φορέα υδρογονανθράκων

Συνάντηση με αντικείμενο τις εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, και του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη. Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, που θα γίνει αυτή την εβδομάδα, θα περάσει το νομοσχέδιο για τον φορέα έρευνας υδρογονανθράκων, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, καθώς, όπως είπε, "επιτέλους η Ελλάδα θα αποκτήσει το δικό της δημόσιο φορέα μετά από 15 χρόνια πλήρους απουσίας". Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος εξήγησε ακόμη ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι σεισμικές έρευνες, με διεθνή διαγωνισμό. "Θα προσκαλέσουμε τις καλύτερες εταιρείες του κόσμου, και θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα ξέρουμε ως Ελλάδα, για την περιοχή κυρίως του Ιονίου και νότια της Κρήτης, εάν έχουμε και πόσους υδρογονάνθρακες έχουμε", πρόσθεσε.

Eurobank: Δεν συμφέρει το "κούρεμα" μετά το 2014

Μετά τη λήξη και του δεύτερου πακέτου στήριξης το 2014, η Ελλάδα έχει πολύ μικρό κίνητρο να επιβάλει κούρεμα στα ομόλογα, αναφέρει τριμηνιαία μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και Προβλέψεων της Eurobank.

Γερμανικός Τύπος: Ανάσα λίγο πριν από το "θάνατο";

Ελληνοκεντρικός και σήμερα ο γερμανικός τύπος μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αναμενόμενη απελευθέρωση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα.

Επιβεβαίωσε ο Πετσάλνικος την περιορισμένη εθνική κυριαρχία

Περιορισμένη εθνική κυριαρχία, έχει η Ελλάδα και το επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ειδικότερα ο κ . Πετσάλνικος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Juncker περί περιορισμού της κυριαρχίας των Ελλήνων, ανέφερε:

Alter: Εκδικάστηκε η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Εκδικάστηκε σήμερα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99 του Ν.3588/2007.

Απελευθερωμένη η λειτουργία των Ταξί

Πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Ραγκούσης, ανατρέποντας αποφάσεις του προκατόχου του Δ. Ρέππα.

Διψά... η αγορά εμφιαλωμένου

Με τις σημαντικές δυσκολίες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στο σύνολο της αγοράς βρίσκονται αντιμέτωπες τον τελευταίο χρόνο οι επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού. Η αύξηση του ΦΠΑ από 9% σε 13% και η γενικότερη οικονομική κατάσταση έχουν οδηγήσει την αγορά εμφιαλωμένου νερού σε πτώση που φτάνει το 20%.

Ρεν : Αναμένεται πρόοδος στις βασικές παραμέτρους του νέου πακέτου βοήθειας

Την εκτίμηση ότι στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας αλλά και γενικότερα «τις επόμενες ημέρες» θα υπάρξει νέα πρόοδος στις βασικές παραμέτρους του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην ευρωπαϊκή αρωγή θα διευκρινιστούν «τις επόμενες εβδομάδες».

Μόσιαλος: "Δεν θα υπάρχουν επίτροποι στα υπουργεία"

Τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα απόλυσης στο δημόσιο τομέα έδωσε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος, μετά το θέμα που προέκυψε από την έκθεση της Κομισιόν για την τέταρτη αξιολόγηση του Μνημονίου, βάσει της οποίας εγκρίθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης.

Άρση του πλαφόν στη βενζίνη

Υπό στενή παρακολούθηση θέτει το υπουργείο Ανάπτυξης την αγορά καυσίμων μετά την άρση των ανώτατων τιμών στη βενζίνη που είχαν επιβληθεί πριν από τρεις μήνες.Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι προσοχή θα δοθεί στους νομούς όπου ίσχυαν ανώτατες τιμές, στη λιανική ή / και στη χονδρική προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η άρση του πλαφόν δεν θα οδηγήσει σε επιβαρύνσεις των καταναλωτών, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, οπότε και η κατανάλωση βενζίνης είναι αυξημένη.

Nέα έρευνα για την κατανάλωση αλατιού

Η μέτρια μείωση στην ποσότητα αλατιού που καταναλώνει κάποιος δεν μειώνει την πιθανότητα καρδιαγγειακού επεισοδίου ή πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Πυροβολισμοί στο σπίτι του Αλέν Ντελόν!

Όλα κυλούσαν ομαλά στο ''κλειστό'' πάρτυ που διοργανώθηκε στο σπίτι του άλλοτε γόη του γαλλικού σινεμά, Αλέν Ντελόν, στη Γενεύη, όταν ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από το διαμέρισμα. Τι ακριβώς συνέβη και γιατί ο Ντελόν αναμένεται να καταθέσει στην αστυνομία;

Σπόροι τριγωνέλλας μολυσμένοι από E-coli;

Σπόροι τριγωνέλλας, προέλευσης Αιγύπτου, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φύτρων, πιθανόν να έχουν επιμολυνθεί από το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli Ο104, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.

«Ένεση» ρευστότητας 200 εκατ.σε επιχειρήσεις

Περίπου 20.000 επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση αναμένεται να επιδοτηθούν από την «ένεση» ρευστότητας 200 εκατ. ευρώ που προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Στο επίκεντρο τα πορτρέτα των φιλενάδων του Picasso

Στα χέρια του Δ. Μαυρμάτη ο ένας εκ των τριών πινάκων


«Το τελικό τίμημα των 29,1 εκατ. δολ. ξεπέρασε πολύ την αρχική εκτίμηση για το έργο, στα 13 εκατ. δολ.»

Πραγματική μάχη για τα πορτρέτα τριών διαφορετικών ερωμένων του Pablo Picasso έδωσαν οι συλλέκτες, με το ένα εξ αυτών μάλιστα να καταλήγει σε ελληνικά χέρια.

Χρεοκοπία με ημερομηνία έναρξης από Chandler

«Πιθανότατα απέχουμε δύο χρόνια από την ελληνική χρεοκοπία» υποστηρίζει στο αμερικάνικο δίκτυο του CNBC, ο επικεφαλής ανάλυσης συναλλάγματος της Brown Brothers Harriman, Marc Chandler, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν είναι πολύ κακή εξέλιξη.

Πτώχευσε η Lakis Gavalas

Η οικονομική κρίση και η μείωση της καταναλωτικής δαπάνης δεν άφησε ανέγγιχτη την Lakis Gavalas, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

"Πολιτικό και όχι οικονομικό το πρόβλημα στον τουρισμό"

Ευθείες βολές κατά του πολιτικού συστήματος συνολικά, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την μείωση της τουριστικής κίνησης της χώρας μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Είπε ότι οι πολιτικοί, τον τελευταίο μήνα, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, θωπεύουν και κανακεύουν την πλατεία, γεγονός που συνιστά την επιτομή της χρεοκοπίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Ανατίμηση του ευρώ τον Ιούνιο

Ανατίμηση ως προς το σύνολο των ξένων νομισμάτων σημείωσε το ευρώ κατά τον Ιούνιο, σύμφωνα με τους σταθμισμένους δείκτες ισοτιμίας που καταρτίζει το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Αρνούνται να στηρίξουν την Ελλάδα οι Σλοβάκοι

Ενάντια στην χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ή συμμετοχής στον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης που θα λειτουργήσει το 2013 τάσσονται πάνω από τα 2/3 των Σλοβάκων, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.

Απειλές σε Αθανασιάδης: "Θα με βρουν σε χαντάκι"

"Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα, ανώνυμα, για να ψηφίσω "ναι". Μερικά ήταν από το εξωτερικό, που έλεγαν να μην τολμήσω να ψηφίσω "όχι" γιατί θα με βρουν σε χαντάκι". Αυτό είναι μέρος των απειλών που δέχθηκε- σύμφωνα με τα λεγόμενα του- ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης.Ο Αθανασιάδης προχώρησε στην παραπάνω αποκάλυψη, μιλώντας σε τοπικό κανάλι.

Θέλει να γίνει μάνα η πριγκίπισσα Catherine

Για ακόμα μία φορά η πριγκίπισσα Catherine εντυπωσίασε με την παρουσία της στο πλευρό του συζύγου της, πρίγκιπα William, σε επίσημη επίσκεψη του ζεύγους στο Κεμπέκ του Καναδά. Αποκάλυψε μάλιστα ότι θέλει πολύ να αποκτήσει παιδί και να γευτεί την χαρά της μητρότητας...Ερωτώμενη για το πότε θα αποκτήσουν παιδί με τον William, η Catherine απάντησε: ''Δεν το ξέρω, αλλά είναι κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Συνεχώς κι εγώ αναρωτιέμαι πότε θα γευτώ την χαρά της μητρότητας.''

Στο επίκεντρο οι αλλαγές στην Παιδεία

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει με πανεπιστημιακούς η υπουργός Παιδείας, στους οποίους θα παραδώσει το τελικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με το διοικητικό συμβούλιο των καθηγητών Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Το χρονοδιάγραμμα έκτακτων εισφορών και φόρων

Toν Ιούλιο ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, αλλά η Εφορία υπόσχεται "πολικές θερμοκρασίες" στην τσέπη μας με μια καταιγίδα εισφορών και φόρων που θα αρχίσουν να "πέφτουν" από αυτό το μήνα. Δείτε αναλυτικά πόσα θα πληρώσετε και πότε θα περάσετε από το Ταμείο.

S&P: Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ελλάδα

Σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας μπορεί να οδηγηθεί η Ελλάδα ως αποτέλεσμα της μετακύλισης χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, προειδοποίησε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς. Στην ασιατική αγορά η είδηση άσκησε πιέσεις επί της ισοτιμίας του ευρώ, οδηγώντας το στο επίπεδο του 1,4550 δολ. ΗΠΑ, αν και στη συνέχεια ανέκαμψε στα 1,4529 δολ.

Eκλεβαν κάρτες ανάληψης, εξαπατώντας ηλικιωμένους

Δυο 35χρονοι Ρουμάνοι, που έκλεβαν κάρτες ανάληψης από ηλικιωμένους, υπέκλεπταν τους κωδικούς και στη συνέχεια άδειαζαν τους λογαριασμούς τους, συνελήφθησαν, μετά από καταδίωξη έξω από τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους.Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα δρούσε το τελευταίο πεντάμηνο με τον εξής τρόπο:

Σήμα SOS για το "Ναυάγιο"

Σήμα SOS εκπέμπει για άλλη μια φορά το πλοίο "Παναγιώτης", το τσιγαράδικο που ναυάγησε στη Ζάκυνθο το 1982 στην παραλία, η οποία πήρε το όνομα "Ναυάγιο" και βρίσκεται στις 10 καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Πιο φθηνό το roaming εντός Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε τη βούλησή της να μειωθούν ιδιαίτερα οι τιμές των κλήσεων που γίνονται μέσω roaming σε όλη την Ευρώπη, φτάνοντάς τις στα επίπεδα του εγχώριου τιμοκαταλόγου, μέχρι το 2015.

Η συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις θα κάνει το πρόγραμμα βοήθειας βιώσιμο, λέει ο Β.Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί βιώσιμο το πρόγραμμα βοήθειας, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί, και ρίχνει βάρος στο σκέλος της ανάπτυξης, την ενίσχυση της οποίας θα συζητήσει και με τον ομόλογό του Ευ. Βενιζέλο όταν επισκεφθεί το Βερολίνο. «Το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι βιώσιμο, αν η Ελλάδα εφαρμόσει όλα αυτά που αποφάσισε. Αυτή δεν είναι μόνο δική μου άποψη, αλλά και του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός αυτή την ασυνήθιστη πρόκληση» τονίζει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

Βενιζέλος: Δεν υπάρχουν «κρυφά» μέτρα

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο δεν περιλαμβάνει κανένα μέτρο που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στην Βουλή διαβεβαίωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και σχόλια περί «χιονοστιβάδας» νέων μέτρων και μάλιστα εν αγνοία της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος διέψευσε το ενδεχόμενο αυτό.