e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Βραβεύτηκαν οι "μικροί Αϊνστάιν"


Είναι μαθητές Γυμνασίου ή Λυκείου κι όμως θεωρούνται "μαθηματικές ιδιοφυΐες". Είναι τα παιδιά-θαύματα στα μαθηματικά. Πήραν μέρος στον διαγωνισμό που οργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκε η οικονομική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο

Ο σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχώρησε τον Φεβρουάριο στις 49,3 μονάδες από 50,4 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο (κάθε μέτρηση χαμηλότερη από τις 50 μονάδες υποδηλώνει μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ οι τιμές πάνω από τις 50 μονάδες σημαίνουν αύξηση της δραστηριότητας).

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν από αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών καταγγέλλοντας απόπειρα κατάργησης της συλλογικής τους σύμβασης από τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων.

Δημοσιοποίηση "πόθεν έσχες" για όλους τους υπόχρεους

Την επέκταση του καθεστώτος δημοσιοποίησης των δηλώσεων «πόθεν έσχες» σε όλους τους υπόχρεους, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, δημοσιογράφους, δημόσιους λειτουργούς, υπαλλήλους κ.α., ζητεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης.

Πλήρης απελευθέρωση των επαγγελμάτων με βούλα του ΣτΕ

 Σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης εισέρχονται όλα τα επαγγέλματα, που άνοιξαν με τον νόμο 3919/11, καθώς, σύμφωνα με γνωμοδότηση - βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν παύσει να ισχύουν από τον περασμένο Ιούλιο όλοι οι νομοθετικοί περιορισμοί για τον αριθμό των εισερχομένων σε κάθε κλάδο, τις κατώτατες αμοιβές. τις γεωγραφικές απαγορεύσεις κ.λπ., που προέβλεπε κάθε επάγγελμα.

Στο ΣτΕ προσφέυγει η ΓΣΕΕ για τα εργασιακά


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τέθηκαν σε ισχύ σειρά μέτρων για τα εργασιακά, σε εφαρμογή των δεσμεύσεων της νέας δανειακής σύμβασης, θα καταθέσει άμεσα η ΓΣΕΕ.

Άρχισε ο χορός των διαμαρτυριών και των καταλήψεων

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο Υπουργείο Εργασίας οι οικοδόμοι.
Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της οδού Σταδίου, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη, ή κάποιον εκπρόσωπό του, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των εργασιακών τους προβλημάτων.

Κρατικοποίηση ή συμμετοχή στο PSI το δίλημμα των τραπεζών

Και με το PSI, τι θα γίνει; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να δώσουν άμεσα απάντηση οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, καθώς, μέχρι την Παρασκευή το πρωί θα πρέπει να έχουν πάρει απόφαση για το τι θα κάνουν και κυρίως για το πώς θα το κάνουν.

Ενίσχυση της συνεργασίας της με τη Ρωσία θέλει η Γερμανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ανακοίνωσε τη Δευτέρα, την επομένη της νίκης του Βλαντίμιρ Πούτιν στις ρωσικές προεδρικές εκλογές, ότι θέλει να ενισχύσει τη "στρατηγική συνεργασία" με τη Ρωσία.

Κατέθεσε ο Γλέζος για την υπόθεση με τα χημικά


Κατάθεση στον πταισματοδίκη έδωσε ο Μανόλης Γλέζος, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη ρίψη χημικών σε βάρος του και σε βάρος του Μίκη Θεοδωράκη στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για το δεύτερο Μνημόνιο.

Ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό – Εννέα κόμματα στη Βουλή

Νέα δημοσκόπηση της Public Issue, που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής δείχνει εννέα κόμματα στη Βουλή αλλά και «μαύρο» σε μνημονιακά κόμματα και ΔΗΣΥ.

Στο Χάρβαρντ η Lady Gaga


H Lady Gaga εμφανίστηκε στο Πανεπιστήμιο Harvard, όχι για να γίνει «διδάκτορας» σε θέματα pop μουσικής και εμφανίσεων που προκαλούν αντιδράσεις από όλους (ακόμα και από το «εναλλακτικό» NME) άλλα για να μιλήσει στους φοιτητές για το ξεκίνημα του δικού της Born This Way Foundation!

Συνάντηση Παπαδήμου - Βενιζέλου


Συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αναμένεται να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη μία του μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία.

Σενάρια για νέο πακέτο στήριξης και έξοδο από το ευρώ


Προτού ακόμα η Ελλάδα εκταμιεύσει τα χρήματα του δεύτερου δανείου, είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια που κάνουν λόγο για ανάγκη ενός τρίτου πακέτου στήριξης, με το σκεπτικό ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει αυτόνομη χρηματοδότηση από τις αγορές το 2015.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γερμανικό "Spiegel", η επιπλέον βοήθεια είχε υπολογιστεί από την τρόικα στα 50 δισ. ευρώ.

Καταργείται το χαράτσι - Έρχεται νέος φόρος


Προς την αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ με ένα νέο φόρο στην κατοχή ακίνητης περιουσίας, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι το "χαράτσι" είναι συνταγματικό μόνο εάν παραμείνει προσωρινό έως το 2013.

Πτωτικές τάσεις στο ΧΑ


Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Στο κόμμα του Πάνου Καμμένου η Έλενα Κουντουρά

Με ένα post στο Facebook ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και ιδρυτής του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνος Καμμένος, την προσχώρηση στο κόμμα του της Έλενας Κουντουρά.

Αναγνώρισε το λάθος της η Διαμαντοπούλου

Στο πρόσφατο περιστατικό στα Γιάννενα, όπου κατά την παρέλαση, μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σε εκδήλωση της ελληνικής μαθηματικής εταιρείας, στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βενιζέλος: Βαρύ αλλά δίκαιο το χαράτσι στην ΔΕΗ

Ως βαρύ αλλά δίκαιο μέτρο χαρακτήρισε το τέλος ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι, αν σωθεί η χώρα, θα σωθεί και η αξία των ακινήτων.

Χαράτσι: Στην κρίση του εφόρου η αδυναμία πληρωμής


Στον Έφορο θα απευθύνονται όσοι αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων -γνωστό πια ως χαράτσι στηνη ΔΕΗ-, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών που υπέγραψε στις 2 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου.

Βροχές και χιόνια έως το Σάββατο


Με συννεφιά, βροχές, καταιγίδες και χιόνια θα κυλήσει ο καιρός έως το τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, τη Δευτέρα θα σημειωθούν βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και νότια.