e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Καγκελαρία: Η Γερμανία δεν εγκαταλείπει την Ελλάδα


Η κυβέρνηση Μέρκελ δεν παραιτήθηκε από την προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Reuters: Αναβολή της βοήθειας εξετάζει η Ευρωζώνη

Την αναβολή της νέας βοήθειας προς τη χώρα μας φαίνεται πως εξετάζει η Ευρωζώνη, παρά τις εντεινόμενες προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να εκπληρώσει τους όρους που της επιβάλλουν οι δανειστές προκειμένου να διασφαλιστεί το νέο δάνειο.

Το Ιράν διέκοψε τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ελλάδα


Το Ιράν κάλεσε τους πρεσβευτές έξι ευρωπαϊκών χωρών -της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, την Πορτογαλίας και της Ολλανδίας- για να τους ενημερώσει για την πρόθεσή του να "αναθεωρήσει" προς τα κάτω τις πωλήσεις πετρελαίου προς αυτές, όπως αναφέρει ο ιστότοπος της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης.

Συνελήφθη ηγετικό μέλος κυκλώματος που διακινούσε λαθρομετανάστες

Ηγετικό στέλεχος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών προς τις χώρες της ΕΕ, που καταζητείτο από τις γαλλικές αρχές και έχει αποκομίσει κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις αστυνομίες της Αυστρίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο της ημέρας κοινής δράσης.

Έγγραφη δέσμευση Σαμαρά για την εφαρμογή του Μνημονίου

Την δέσμευσή του για την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθεροποίησης, των στόχων και των πολιτικών που περιλαμβάνει, επαναλαμβάνει, με επιστολή του προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Κομισιόν: Πολιτικές δεσμεύσεις και κάλυψη της "τρύπας" στις συντάξεις του 2012

Την ελπίδα να βρεθεί το ταχύτερο δυνατό συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, σημειώνοντας παράλληλα ότι απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι η επίλυση από την Ελλάδα των δύο εκκρεμοτήτων: των πολιτικών δεσμεύσεων και της κάλυψης της "τρύπας" στις συντάξεις του 2012.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας

Είμαστε απόλυτα συντονισμένοι και κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στον ομαλό εφοδιασμό των πολιτών με φυσικό αέριο, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στην αγορά ενέργειας της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, λόγω της κακοκαιρίας και της αυξημένης ζήτησης για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό.

Bloomberg: Υπόλογοι οι Ευρωπαίοι εάν αποτύχει το σχέδιο για την Ελλάδα

Τις ευθύνες που αναλαμβάνουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, αν αποτύχει το γερμανικό σχέδιο λιτότητας για την Ελλάδα, τονίζει σε άρθρο γνώμης το πρακτορείο Bloomberg.

Καψής: Υπάρχουν πιέσεις για μεγαλύτερες δεσμεύσεις από τη χώρα μας

«Όσο πλησιάζει η δεσμευτική στιγμή που η Ευρώπη θα μας δώσει 130 δισεκατομμύρια, είναι φανερό ότι θα υπάρχουν πιέσεις για μεγαλύτερες δεσμεύσεις από τη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής.

"Τρόικα, ΔΝΤ και Κομισιόν κυβερνάνε την Ελλάδα"

Για αντιδημοκρατικές μεθόδους κατηγόρησε το Eurogroup μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Ανεβλήθη για το Μάρτιο η αίτηση της Ελευθεροτυπίας


Αναβολή για τις 7 Μαρτίου πήρε η συζήτηση της αίτησης που έχει καταθέσει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Οι 4 μεγάλες τράπεζες αναλαμβάνουν τις φιλανδικές εγγυήσεις

Πλάτη στην ελληνική κυβέρνηση για τις εγγυήσεις των 880 εκατ. ευρώ που ζητά από το περασμένο φθινόπωρο η Φιλανδία προκειμένου να συναινέσει στην παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα βάζουν οι τέσσερις μεγάλες της χώρας.

Βενιζέλος: Δυνάμεις ορμώμενες από το εσωτερικό της Ευρώπης μας θέλουν εκτός ευρωζώνης

Με δραματικούς τόνους απερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για σενάρια τρόμου που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.

Παραιτείται του μισθού του ο Παπούλιας

Σε μια συμβολική κίνηση ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.


Ο κ. Παπούλιας σε συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, στο πλαίσιο ενημέρωσής του για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών ότι παραιτείται από τις οικονομικές αποδοχές που του προσφέρει η Πολιτεία.

Τράκαρε στα 325 εκατ. το Eurogroup – Θρίλερ στην ευρωζώνη

Διαστάσεις θρίλερ αρχίζει να παίρνει σιγά – σιγά η ιστορία του σημερινού Eurogroup, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα εξελίσσεται σε απλή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αντί κανονικής συνάντησης, κι όλα αυτά γιατί η Αθήνα δεν πρόλαβε, μια εβδομάδα τώρα, να δώσει μια λύση στο γρίφο των 325 εκατ. ευρώ, που λείπουν από τις συνολικές περικοπές που της έχουν ζητηθεί.

Όπλο κατά του καρκίνου η ασπιρίνη;


Η ταπεινή ασπιρίνη ίσως αποδειχθεί ως ένα από τα πιο ισχυρά όπλα κατά του καρκίνου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομογενής ερευνήτρια, από τη Μελβούρνη.

Υγιέστερη η καρδιά των ιδιοκτητών κατοικίδιων


Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων που πάσχουν από χρόνιες νόσους φαίνεται ότι έχουν υγιέστερη καρδιά σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο, είτε πρόκειται για γάτα και σκύλο είτε για πτηνό ή ερπετό, προκύπτει από ιαπωνική μελέτη.

"Βορίδης και Άδωνις αποπροσανατολίστηκαν"

Σε απώλεια προσανατολισμού, αντίστοιχη των πιλότων μαχητικών, απέδωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης την απόφαση των πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη να διαφοροποιηθούν, με αποτέλεσμα να διαγραφούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ.

Οι νέοι όροι των δανειστών και η αναβολή του Eurogroup βυθίζουν την Καβάλας


Οι νέοι όροι που ζητούν επίμονα οι εταίροι και κυρίως ο Σόιμπλε έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στις αγορές οι οποίες αντιδρούν σπασμωδικά στις εξελίξεις.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Πολύ δύσκολες θυσίες» αυτές των Ελλήνων

 Το ότι μνημόνιο είναι θανατηφόρο το έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός, αλλά η είδηση είναι ότι το επιβεβαιώνουν εμμέσως πλην σαφώς και στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σόιμπλε: Δεν θα ρίξουμε τα χρήματά μας σε ένα απύθμενο πηγάδι

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζήτησε ξεκάθαρες δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, ρίχνοντας τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία.

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες από τη Γαλλία


Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και όλους τους λαούς της Ευρώπης για την υποστήριξη του ελληνικού λαού, απηύθυνε ο διευθυντής της κομμουνιστικής εφημερίδας L'Humanité, ζητώντας την απευθείας δανειοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1 %, όπως έκανε με τις ιδιωτικές τράπεζες.«Είναι απαράδεκτο ότι στον 21 αιώνα, στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο λαός που κληροδότησε στον κόσμο τις αρχές της δημοκρατίας, ποδοπατείται σήμερα από τις ευρωπαϊκές αρχές. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι μπορεί να αγνοηθεί η εθνική του κυριαρχία και ότι μπορεί να υπόκειται σε μια δημοσιονομική πειθαρχία και έλεγχο, ενώ οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι τράπεζες ληστεύουν με τα τοκογλυφικά επιτόκια. Αυτός ο μακάβριος χορός από τους γύπες της χρηματαγοράς θα πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να τους κόψουμε τα φτερά, διαφορετικά θα επιτεθούν και σε άλλα θύματα στην Ευρώπη. Η λιτότητα που επιβάλλουν οδηγεί στην καταστροφή» λέει ο Πατρίκ Γιαρίκ.

Ο Βορίδης στη Νέα Δημοκρατία;

Μπορεί να μετράει ακόμη τις απώλειες της από την ψηφοφορία της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία αλλά φαίνεται πως κλείνει το μάτι σε ανθρώπους των διπλανών εδράνων. Έτσι θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες να κλείσει επίσημα η συνεργασία του Μάκη Βορίδη με τη ΝΔ.

Κόντρα στα στελέχη του ο Παπανδρέου

 Πιο καυτό από ποτέ είναι αυτή τη στιγμή είναι το κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα το αίτημα πολλών στελεχών της παράταξης δεν είναι άλλο από την επίσπευση των διαδικασιών αλλαγής ηγεσίας στο Κίνημα.

Τηλεδιάσκεψη αντί Eurogroup λόγω κενών στο ελληνικό πρόβλημα

Ψηφίστηκε το μνημόνιο στην ελληνική βουλή, αλλά οι εταίροι φαίνεται πως δεν είναι ευχαριστημένοι και ζητούν από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο.

ΕΚΤ: Παραιτείται από τα κέρδη ης σε ελληνικά ομόλογα

Τη διανομή οποιαδήποτε κερδών από τα ελληνικά ομόλογα στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με ανακοίνωση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, Λικ Κοέν.