e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news

Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.

Ταφόπλακα από τον Λάτση.
Stop στις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο μυστικός δείπνος στο Παρίσι και ο Αλ Θανί που ήταν και ο προξενητής στο «γάμο» Alpha – Eurobank.
Ο ρόλος του Παμπούκη, ο Παπανδρέου και η επένδυση στον «Ελληνικό χρυσό».
Τα κέρδη του Μπόμπολα.
Όλο το σχέδιο του εμίρη που θέλει και τη ΔΕΠΑ και πήγε «μυημένος» στο Μαξίμου.

Ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης.
Ποιες θα είναι οι συνέπειες για τις Τράπεζες.
Πόσο θα μειωθεί το χρέος.
Θρίλερ με την τροποποίηση των όρων της 21ης Ιουλίου.
Το περίφημο plan B των Γερμανών και τα ομόλογα που «καίνε».

SOS για τις Τράπεζες



Διαβάστε στην Deal news


Τράπεζες ώρα μηδέν. Ακόμα τρεις προσέφυγαν στο μηχανισμό στήριξης για ρευστότητα. Συναγερμός στα επιτελεία από τις ζημίες που έρχονται εξ΄αιτίας του κουρέματος των ομολόγων.
Μεγαλώνει η εξάρτηση από την ΕΚΤ που φτάνει πια στα 100 δις ευρώ.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Έρχεται λουκέτο στα Super Market;


 
Διαβάστε στην Deal news


Η μέγγενη της κρίσης «χτυπάει» και τους σούπερμαρκετάδες. Παρά τα συνεχιζόμενα κέρδη η πτώση των πωλήσεων κατά 16% φέρνει πάγωμα των επενδύσεων, ξήλωμα στελεχών και κόντρες με λιανεμπόρους προμηθευτές και βιομηχανίες.
Σοκ στην αγορά για επερχόμενο κανόνι σε μεγάλη αλυσίδα.

Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Τι ζητούν οι 70 Γερμανοί επιχειρηματίες στην Αθήνα


 
Διαβάστε στην Deal news



Οι γερμανοί επιχειρηματίες ήλθαν υπό του αντικαγκελάριου στην Αθήνα αλλά για να επενδύσουν έχουν ζητούμενα. Το πρόγραμμα «Heliοs», οι επιδιώξεις για τη Siemens και τα project που «βλέπουν».

Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Ο Τρισέ δεν βοήθησε την Ελλάδα



Διαβάστε στην Deal news



Κύριε Τρισέ δεν θα μας λείψεις. Η τελευταία απόφαση του κεντρικού τραπεζίτη για τη μη μείωση των επιτοκίων και ο «εγκλωβισμός» του διαδόχου του και των φτωχότερων χωρών.
Τα ημίμετρα της ΕΚΤ που φοβήθηκε για άλλη μια φορά να πάρει δραστικά μέτρα για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Οι διχογνωμίες και γιατί πρόκειται για μια ακόμα νίκη των «γερακιών» του Βερολίνου.

Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Η Blackrock και τα μετοχοδάνεια



 
Διαβάστε στην Deal news



Τον «μεγάλο σκελετό» στα… συρτάρια των τραπεζών αποκάλυψε η Blackrock. Τα μετοχοδάνεια. Πως δίνονταν και γιατί τώρα ζητείται να καλυφθούν άμεσα. Τι βγάζουν οι έρευνες για τα «σπασμένα δάνεια» σε «ημέτερους» και υψηλά συμφέροντα. Πυρετός στα γραφεία των ελλήνων τραπεζιτών .

Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Οι συνέπειες από το «κούρεμα» των ομολόγων


 
Διαβάστε στην Deal news



Ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης.
Οι συνέπειες από το «βαθύ κούρεμα», 50% στα ομόλογα και το θρίλερ από την τροποποίηση των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.
Το σχέδιο Β και ο Παπαδήμος. Οι τοποθετήσεις των Οίκων και οι αριθμοί που τρομάζουν. Ελληνικά ομόλογα 205δις στα χέρα ιδιωτών, 67 δις στις εγχώριες τράπεζες.
Όλες οι λύσεις που πέφτουν στο τραπέζι για την Ελλάδα.
Ταμείο Διάσωσης, Eureka, δημοσιονομική υποστήριξη.

Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Barbie η... ανακυκλωμένη


Η εταιρία κατασκευής παιχνιδιών Mattel, που κατηγορείται ότι καταστρέφει τροπικά δάση, ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια της, μεταξύ τους η διάσημη κούκλα Barbie, θα συσκευάζονται στο εξής κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από ανακυκλωμένο χαρτί.Η Mattel ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη του 2011, το 70% των συσκευασιών της από χαρτί θα αποτελείται από ανακυκλωμένο υλικό και ίνες που προέρχονται από δάση στα οποία εφαρμόζονται οι αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Το ποσοστό θα φθάσει το 85% έως το 2015.

"Ξεμπλοκάρουν" τα κονδύλια για την έρευνα


Ανακοινώθηκαν οι 200 προτάσεις που διακρίθηκαν βαθμολογικά και προκρίνονται προς χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "Θαλής" και αντίστοιχα 200 προτάσεις για το ερευνητικό πρόγραμμα "Αρχιμήδης".

Το BBC παρουσίασε σχέδιο 2.000 απολύσεων

Το βρετανικό BBC, ο μεγαλύτερος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος στον κόσμο, ανακοίνωσε τα σχέδιά του για μείωση δαπανών σε ποσοστό 20% που θα συμπεριλάβουν την κατάργηση περίπου 2.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2017.

Λούσιμο από 24 ρομποτικά δάχτυλα...


Στο μέλλον, όπως πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας για αυτόματο πλύσιμο στο ειδικό μηχάνημα-πλυντήριο, έτσι θα παραδίδετε και το κεφάλι σας στα χέρια της πρώτης ρομποτικής κομμώτριας για να το λούσει και να το στεγνώσει. Το νέο ρομπότ είναι... ιαπωνικό δημιούργημα και παρουσιάστηκε στην ετήσια έκθεση τεχνολογίας CEATEC στο Τόκιο.Το ρομπότ-κομμώτρια (ή μάλλον βοηθός κομμώτριας), που είναι προϊόν της εταιρίας Panasonic, χρησιμοποιεί άκρως εξελιγμένα και ευαίσθητα μηχανικά δάχτυλα για να κάνει μασάζ στο κεφάλι του πελάτη, ενώ το λούζει με νερό και σαμπουάν, περίπου όπως ένα πλυντήριο οχημάτων πλένει ένα αυτοκίνητο, ενώ μετά το στεγνώνει.

Λύση στην κρίση μέσω... Γερμανίας

Τη Γερμανία δείχνει ως πρότυπο για την εξεύρεση λύσης στην κρίσης χρέους ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Johnny Depp: "Πληρώνομαι τρελά λεφτά!"


Όλοι έχουμε ακούσει για ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν απορρίψει ταινίες -παρά το ότι τους πρόσφεραν έναν κουβά λεφτά- επειδή θεωρούσαν ότι δεν τους ταίριαζε ο ρόλος... Λοιπόν, ο Johnny Depp δεν είναι ένας από αυτούς! Ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Hollywood, μιλάει για τα "ηλίθια" -όπως τα χαρακτηρίζει- χρήματα που παίρνει...

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Εγκύκλιο για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια, έστειλε ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Όπως τονίζει, σύμφωνα με τον νέο νόμο:

Ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα με... κλωνοποίηση


Επιστήμονες στις ΗΠΑ κατόρθωσαν για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, - κάνοντας χρήση μιας τεχνικής κλωνοποίησης - να δημιουργήσουν εξατομικευμένα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα, ένα επίτευγμα που θα μπορούσε μελλοντικά να οδηγήσει σε νέες θεραπείες διαφόρων ασθενειών, όπως το Πάρκινσον και ο διαβήτης. Σύμφωνα πάντως με τους επιστήμονες, χρειάζονται ακόμα νέες βελτιώσεις, μέχρι η τεχνική να έχει πρακτική αξία για τους ασθενείς.

Βρέθηκε στην Επίδαυρο ρωμαϊκό άγαλμα

Άγαλμα, που παρίστανε τον θεό Ερμή, αντίγραφο έργου του 4ου π.Χ. αιώνα, εμπνευσμένου από την παράδοση του μεγάλου Αργείου γλύπτη Πολυκλείτου, αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου του θεάτρου της αρχαίας πόλης της Επιδαύρου («Μικρό θέατρο Επιδαύρου»).

Βενιζέλος στον ΚΤΕ: Ρευστό το περιβάλλον

Την προσήλωση της Ελλάδας στη συμφωνίας της 21ης Ιουλίου υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στον ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ωστόσο- σύμφωνα με πληροφορίες του nooz.gr, ότι το περιβάλλον είναι ρευστό και δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια τι μέλλει γενέσθαι.Σύμφωνα με έτερες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να δήλωσε ότι "εάν υπάρξει νέα συμφωνία για την Ελλάδα, θα είναι καλύτερη από αυτή της 21ης Ιουλίου".

Τζομπς: Υπόκλιση σε έναν μεγάλο


Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του συνιδρυτή της Apple Στηβ Τζομπς, το Διαδίκτυο κατακλύσθηκε από μηνύματα που τιμούν στο πρόσωπό του ένα οραματιστή και νεωτεριστή δημιουργό. Στο Twitter και το Facebook, χιλιάδες θαυμαστές, ανώνυμοι ή διάσημοι, εκφράζουν θλίψη για το θάνατο του "απίστευτου δημιουργού", όπως τον χαρακτηρίζουν.

Συνεχίζεται το ράλι του πετρελαίου

Νέα κέρδη καταγράφει στις σημερινές συναλλαγές η τιμή του μαύρου χρυσού, εν μέσω των προσδοκιών ότι η Ευρώπη θα λάβει μέτρα για την στήριξη των τραπεζών.Στις 12:15 η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 33 σεντς στα 103,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε άνοδο κατά 94 σεντς στα 80,62 δολάρια το βαρέλι.

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών προτείνει η Κομισιόν

Την ώρα που η βιωσιμότητα των τραπεζών απειλείται από την εντεινόμενη κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απευθύνει έκκληση προς τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, για συντονισμένη ανακεφαλαιοποίηση.

Επιχειρεί να κρατήσει το King George η Grecotel


Σε συζητήσεις φαίνεται πως βρίσκεται το Grecotel με την Eurobank ώστε το management του ξενοδοχείου King George να παραμείνει στην πρώτη.Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν ένα μήνα είχε υπογραφεί η λύση της συνεργασίας τους καθώς δεν είχαν βρει μια κοινή γραμμή στις επαναδιαπραγματεύσεις της μίσθωσης.

Ξεκινά το "σαφάρι" των ιδιωτών φορο-κυνηγών


Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής "ρίχνονται" από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου οι ιδιώτες φορο-κυνηγοί των οφειλετών του Δημοσίου.

Αντιδράσεις στη Χαλκιδική για τα μεταλλεία χρυσού

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται κάτοικοι του νομού Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιτίθενται στη δημιουργία μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.Όπως υποστηρίζουν, η επένδυση που προγραμματίζεται όχι μόνο δε θα συμβάλει στην ανάπτυξη του νομού, αλλά θα λειτουργήσει και ανασταλτικά ως προς τις ήδη υπάρχουσες ασχολίες των κατοίκων, όπως η κτηνοτροφία, ο τουρισμός, η δασοκομία και η αλιεία.

"Πράσινο φως" για τη διενέργεια ερευνών για πετρέλαιο


Το "πράσινο φως" για την διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο) σε τρεις περιοχές της Ελλάδας έδωσε πριν από λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή. Πρόκειται για την περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, την περιοχή δυτικά των Ιωαννίνων και την περιοχή του Κατάκολου, με συνολική εκτιμώμενη δυνατότητα 250 με 300 εκατομμυρίων βαρελιών, σε βάθος 15ετίας-20ετίας.

"100.000 Τουρκοκύπριοι έχουν ελληνοκυπριακό διαβατήριο"


Διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν 100.000 Τουρκοκύπριοι αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της κατεχόμενης Κύπρυο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, απευθυνόμενος σε βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Σε τεντωμένο «σχοινί» η ΑΤΕ


Το βασικό θέμα της νυχτερινής σύσκεψης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον διοικητή της ΑΤΕ Θεόδωρο Πανταλάκη και τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο ήταν οι μεγάλες εκκρεμότητες της Αγροτικής Τράπεζας απέναντι στην Τρόικα.

Σε ΗΠΑ και Βρετανία τα καλύτερα πανεπιστήμια


Τα αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της κατάταξης της ειδικής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας Times για τα καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα το 2011. Επτά αμερικανικά πανεπιστήμια είναι ανάμεσα στα δέκα πρώτα, και 75 στα 200 της κατάταξης.

Ρέσλερ: Έλληνες επενδύστε στη χώρα σας

Το καλό παράδειγμα ζητά να δώσουν πρώτοι οι Έλληνες επενδυτές, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.Ο κ. Ρέσλερ λίγες ώρες πριν την άφιξή του στη χώρα μας και μετά τα όσα έχει πει το προηγούμενο διάστημα περί ελληνικής χρεοκοπίας, καλεί τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν πρώτα οι ίδιοι στη χώρα τους έτσι ώστε να δώσουν το έναυσμα στους ξένους επενδυτές να φέρουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα.

Βόσνιακ: "Ξεκινήσαμε την Apple σε ένα γκαράζ"

Όταν με Στηβ Τζομπς δημιουργούσαμε την εταιρία Apple, δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε τη σημασία που θα είχε σήμερα, δήλωσε ο συνιδρυτής της Apple Στηβ Βόσνιακ, ενώ μιλώντας για το θάνατο του Στηβ Τζομπς, είπε ότι όταν το έμαθε ένοιωσε ότι "δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό".

Adele: Κινδυνεύει να χάσει τη φωνή της


Δύσκολες στιγμές περνά η Adele εξαιτίας της αιμορραγίας στις φωνητικές της χορδές, η οποία την αναγκάζει να βρεθεί σε πλήρη αφωνία. Η διάσημη βρετανίδα τραγουδίστρια αναγκάστηκε να ακυρώσει τις συναυλίες που είχε προγραμματίσει να δώσει δέκα αμερικανικές πόλεις και θα ξεκινούσαν αυτή την Παρασκευή...

Χάκερς "χτύπησαν" τράπεζα και "σήκωσαν" χρήματα

Μια περίεργη υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης ανάληψης χρημάτων από λογαριασμούς υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ορεστιάδα, απασχολεί το τελευταίο 24ωρο της διωκτικές Αρχές.

Ο ΟΓΑ δεν θα καταβάλει το επίδομα πολυτέκνων


Ο ΟΓΑ δεν θα καταβάλει την Πέμπτη τα επιδόματα πολυτέκνων σε όσους ασφαλισμένους τα δικαιούνται. λόγω της κατάληψης που πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Ταμείου.

"Μπλόκο" στο Γενικό Λογιστήριο για το μισθολόγιο


Σε κλοιό διαδηλωτών βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Τμήμα Μισθοδοσίας του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, επί της οδού Σίνα.Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους, οι οποίες θα προκύψουν από το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Moody's: Επόμενο χτύπημα τράπεζες και βιομηχανία

Αφού έδωσε ένα γερό «χαστούκι» τριών βαθμίδων στην Ιταλία, η Moody's προχώρησε και στην υποβάθμιση μιας σειράς σημαντικών βιομηχανικών και τραπεζικών ομίλων.

Πώληση ακινήτου στο Βελιγράδι από θυγατρική της MIG


Στην υπογραφή συμφωνίας - πλαισίου για την πώληση σε ευρωπαϊκό όμιλο λιανικών πωλήσεων, ακινήτου (αποθηκευτικών χώρων) στην περιοχή του Βελιγραδίου, με τίμημα περίπου 20 εκατ. ευρώ προχώρησε η Robne Kuce Beograd (RKB), θυγατρική της Marfin Investment Group (MIG) στη Σερβία.

Ράλι ανόδου στην Αθηνών

Μετά τη «χασούρα» των προηγούμενων ημερών ο Γενικός Δείκτης παίρνει ξανά τα πάνω του διευρύνοντας τα κέρδη. Το κλίμα τονώνει και η άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχών.

Τελευταία «ευκαιρία» για όσους δεν πλήρωσαν έκτακτη εισφορά

Όσοι άφησαν για την τελευταία στιγμή την πληρωμή την πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης, δεν έχουν άλλα περιθώρια καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία.