e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κοιτάζει τη ΝΔ με «κιάλια» το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις


Την πτώση του παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνοντας την 5η θέση στις δημοσκοπήσεις στις οποίες μετά βίας συγκεντρώνει το 12% ανοίγοντας τη διαφορά κατά 18 μονάδες με τη ΝΔ.Η δημοσκόπηση της VPRC, για λογαριασμό του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», προσγειώνει στην ωμή πραγματικότητα τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κινήματος με τη «Συγγρού» να συγκεντρώνει περίπου 30,5% ενώ ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 13%.

Πόσο επικίνδυνη για σεισμούς είναι η Αδριατική;


Επιστήμονες από τη Γερμανία, την Αλβανία, την Κροατία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο μόλις άρχισαν τις πρώτες σε βάθος σεισμικές έρευνες για να εξετάσουν τη λιθόσφαιρα κάτω από τη νότια Αδριατική θάλασσα, δηλαδή στα βόρεια του Ιονίου Πελάγους. Στόχος τους είναι να αξιολογήσουν καλύτερα τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η περιοχή από σεισμούς.

Το κολύμπι στην πισίνα ρίχνει την πίεση


Οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες, που αρχίζουν να κολυμπούν στην πισίνα, ωφελούνται γιατί πέφτει η πίεση του αίματός τους, πράγμα καλό για την υπέρταση και την καρδιά τους γενικότερα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι το κολύμπι είναι ανώτερο ακόμα και από τις ειδικές ασκήσεις χαλάρωσης, όσον αφορά την πτώση της πίεσης.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ιαπωνικής καταγωγής Χιροφούμι Τανάκα του πανεπιστημίου του Τέξας (Όστιν), που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό «American Journal of Cardiology», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μελέτησαν 43 άτομα με μέση ηλικία 60 ετών και βρήκαν ότι όσα άρχισαν να κολυμπούν έως 45 λεπτά επί τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, εμφάνισαν χαμηλότερη συστολική πίεση (το πάνω όριο).

Δεν φταίνε τα τηγανητά αλλά το λάδι


Η κατανάλωση τηγανητών φαγητών, που έχουν μαγειρευτεί με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, δεν συνδέεται με κίνδυνο καρδιοπάθειας ή πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

Μέρκελ: Αποτυχημένη συνταγή για την Ελλάδα


Είχε το θάρρος να πειραματιστεί σε βάρος της χώρας μας και δύο χρόνια μετά έχει το θράσος να παραδεχτεί την αποτυχία


Αποτυχημένη η συνταγή για τον ασθενή Ελλάδα, αφού, όπως για πρώτη φορά παραδέχεται η κυρία που παίζει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την σωτηρία της χώρας μας, γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, το πρόγραμμα διάσωση δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.Αποκρουστική ήταν η τοποθέτηση της κα Μέρκελ με δήλωσή της στην εφημερίδα Guardian, καθώς και σε άλλες πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, «Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα την κρίση».

Στο Παρίσι ξανά, μετά από 8 χρόνια απουσίας


Δυναμικό comeback στην "Haute Couture" του Παρισιού μετά από 8 χρόνια απουσίαςπραγματοποίησε ο οίκος "Versace". Στην πασαρέλα του Παρισιού βγήκαν 15 δημιουργίες για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι που μας έρχονται, υπό τον τίτλο "glamorous warriors".

Ποιος εθνικός ύμνος τραγουδιέται πιο εύκολα;

Ο εθνικός ύμνος της Βρετανίας είναι τόσο δύσκολος για να τον τραγουδήσει κανείς, ώστε το "God Save The Queen" κινδυνεύει να ακουστεί άτονα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με ανησυχίες που διατυπώνουν οι χρηματοδότες μιας μελέτης, η οποία επισημαίνει ότι η "Μασσαλιώτιδα" είναι ο πιο εύκολος εθνικός ύμνος να τραγουδηθεί.

Έντονη διαφωνία Ραγκούση για την καταψήφιση της διάταξης για τα φαρμακεία

Την έντονη διαφωνία του με την καταψήφιση της διάταξης για τα φαρμακεία, εκφράζει, με γραπτή του δήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, παρά το γεγονός, ότι, όπως αναφέρει, σέβεται το δικαίωμα του βουλευτή να ψηφίζει όπως εκείνος κρίνει.

"Όχι" Ρέσλερ στην ενίσχυση μηχανισμών στήριξης

Κατά της αύξησης του μεγέθους των ευρωπαϊκών σχεδίων διάσωσης τάσσεται ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, λέγοντας πως «δεν είναι ο σωστός τρόπος», ενώ πρόσθεσε πως αντιτίθεται στην ενίσχυση των υφισταμένων και των προβλεπόμενων μηχανισμών.

Συμμετοχή Δημόσιου τομέα στο PSI "δείχνει" η Λαγκάρντ

Παρότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέρεται απρόθυμη να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων(PSI), η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δεν απέκλεισε σήμερα έναν τέτοιο ενδεχόμενο.

Στη Βουλή θέλει το φάκελο της ΕΛΣΤΑΤ ο Παπαϊωάννου

Διαβίβαση στη Βουλή του φακέλου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, το συντομότερο δυνατό ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Hedge Funds: Θυμίζει Αργεντινή η Ελλάδα

Αργεντινή θυμίζει πλέον η Ελλάδα αναφέρει ο Hans Humes μέλος της επιτροπής ομολογιούχων που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για το PSI. Σύμφωνα με τον Humes, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους φαίνεται να ακολουθεί στα «βήματα» της «άτακτης» χρεοκοπίας της Αργεντινής το 2002.

Έργα ύψους 9,2 εκατ. στο «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»

Την ένταξη έργων ύψους 9,2 εκατ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσαν ΥΠΕΚΑ και ΥΠΕΘΑ.

Χρυσοχοΐδης: Δεν παραιτούμαι

Δεν παραιτείται δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την δήλωση-βόμβα ότι δεν διάβασε το μνημόνιο, ενώ τόνισε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη.

Στο Παρίσι το PSI, στην Αθήνα αύριο ο Νταλάρα


Σε ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ελληνικής ανταλλαγής ομολόγων, μετά και την άρνηση των ευρωπαικών κυβερνήσεων να αποδεχθούν το αίτημα των ιδιωτών πιστωτών για ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο της τάξεως του 4%-4,20%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Associated Press, οι ιδιώτες πιστωτές υπό τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, συναντώνται σήμερα στο Παρίσι, προκειμένου να αποφασίσουν εάν και πώς θα συνεχίσουν τις συνομιλίες.Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιστούτου Τσαρλς Νταλάρα ο οποίος κάλεσε τους ευρωπαίους να συναινέσουν σε συμφωνία για το "κούρεμα" απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κινδυνεύσει η ευρωζώνη, καταφθάνει αύριο, Πέμπτη, στην Αθήνα.

Κάνει πίσω ο Λοβέρδος

Το «χαστούκι» που έφαγε χθες στη Βουλή από την καταψήφιση του νόμου σχετικά με την απελευθέρωση των φαρμακείων, φαίνεται πως ταρακούνησε τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος δείχνει να κάνει πίσω. Όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του ο κ. Λοβέρδος, θα σεβαστεί την απόφαση της Βουλής, ενώ αποκάλυψε ότι του προτάθηκε από βουλευτές να αποσύρει την διάταξη, για την οποία υπήρχε αντίδραση τόσο λόγω του περιεχομένου της όσο και λόγο της επείγουσας διαδικασίας με την οποία εισήλθε η τροποποίηση.

Μείωση 28,6% του εμπορικού ελλείμματος του Νοεμβρίου

Μειώθηκε κατά 28,6% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου του Νοεμβρίου, χωρίς πετρελαιοειδή, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Λαγκάρντ: Δημιουργήστε "τείχος προστασίας" για την Ελλάδα

Μήνυμα σε δραματικούς τόνους προς την Ευρώπη, για τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί η διάχυση της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα απηύθυνε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.Η επικεφαλής του ΔΝΤ απηύθυνε έκκληση προς την Ευρώπη να δημιουργήσει «τείχος προστασίας», για να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ιταλίας και της Ισπανίας.

ΣΕΒ: Να καταργηθούν οι τριετίες και οι αυτόματες αυξήσεις

Να καταργηθούν οι τριετίες που προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας προτείνει ο ΣΕΒ στη συνάντηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για τα εργασιακά.

Στοιχεία σοκ για τους "νεοάστεγους" της Αθήνας


Σοκαριστικά στοιχεία για τις εκρηκτικές διαστάσεις που προσλαμβάνει το φαινόμενο των «νεοαστέγων» στην Αθήνα κατέθεσαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, ο δήμος Αθηναίων, καθώς και εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.).

"Έφυγε" ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος


Την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, άφησε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο του Φαλήρου, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στο Κερατσίνι, όπου γύριζε την τελευταία του ταινία.

Κραυγή απόγνωσης με αιχμές από τον Άρειο Πάγο


Αναφορά-φωτιά έστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης, της πολιτικής και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Πλήρωσαν τα δώρα που... τους έκανε η βασίλισσα!


Η βασίλισσα Ελισάβετ και τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, που επισκέπτονται κατά καιρούς την Αυστραλία, χρεώνουν τους αυστραλούς φορολογούμενους για τα δώρα που κάνουν στον λαό της χώρας!

Concordia: Διακόπηκαν οι έρευνες λόγω κακοκαιρίας


Οι έρευνες γύρω από το κύτος του Costa Concordia στ΄ ανοικτά του ιταλικού νησιού Τζίλιο, όπως και οι προετοιμασίες απάντλησης του καυσίμου του, διεκόπησαν εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Στο κενό οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό


Άκαρπες ήταν τελικά οι διήμερες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο GreenTree του Λονγκ Άιλαντ, της Νέας Υόρκης, καθώς δεν επετεύχθη καμία πρόοδος. Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα αναφερθεί σε γενικές γραμμές στο αποτέλεσμα των συνομιλιών, γνωστοποιώντας τις προθέσεις του ΟΗΕ απ΄ εδώ και πέρα, κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής που θα γίνει στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, παρουσία του προέδρου Χριστόφια και του Ντ. Έρογλου, σήμερα στις 4:45 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Πιέζει την Ευρωτράπεζα για "κούρεμα" το ΔΝΤ

Νέα δεδομένα στο υπάρχον πλούσιο παρασκήνιο που «ακολουθεί» το ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, προσθέτει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να δεχθεί απώλειες επί των ελληνικών ομολόγων, ύψους 40 δισεκατομμυρίων, που έχει στην κατοχή της.

Ουρά για δωρεάν λαχανικά στο Σύνταγμα

Αυτοσχέδια δωρεάν λαϊκή αγορά έχουν στήσει από το πρωί στην πλατεία Συντάγματος αγρότες του νομού Βοιωτίας με σκοπό να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να ενημερώσουν τους καταναλωτές, ότι τα λαχανικά τους είναι αρίστης ποιότητας.

Αξιοπιστία και λεφτά... σκόνταψαν στη Βουλή


Σοβαρό πλήγμα – ένα ακόμα – στο κεφάλαιο της αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό αποτέλεσε το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας, που ακύρωσε μια σειρά από μνημονιακές ρυθμίσεις, η εφαρμογή των οποίων συνιστά ταυτόχρονα προαπαιτούμενο για να πάρει η χώρα τη βοήθεια των 89 δισ. ευρώ.

Συνεχίζεται το "παζάρι" για το επιτόκιο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το θρίλερ διαπραγματεύσεων για το ζήτημα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) με σημείο αιχμής την υφιστάμενη διαφωνία για το ύψος του επιτοκίου που θα έχουν τα νέα ομόλογα.

Υποβάθμιση Goldman Sachs και Morgan Stanley από JP Morgan

Σε υποβάθμιση της Goldman Sachs Group και Morgan Stanley προχώρησε η JP Morgan Cazenove σε neutral από overweight. Σύμφωνα με την JP Morgan οι νέοι κανονισμοί που έχουν προταθεί από τις αμερικανικές αρχές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένες κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις επενδυτικές τράπεζες.

Συγκρατημένη άνοδος στο Χ.Α.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.