e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ D€ALNEWS

Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.

 
Η απόλυτη σύγκρουση Βαρδή Βαρδινογιάννη – Σπύρου Λάτση.
«Μητέρα όλων των μαχών» τώρα η ΔΕΠΑ.
Οι διεκδικήσεις για την ενέργεια για τα κοιτάσματα του πετρελαίου.Οι συμμαχίες σε επιχειρηματικό και σε πολιτικό επίπεδο.Τα «όπλα» του Βαρδή και του Σπύρου στη σκακιέρα των μεγάλων διεκδικήσεων.

Το Twitter προβλέπει τους δείκτες στο χρηματιστήριο

Η παρακολούθηση της διάθεσης και των σχολίων των χρηστών του κοινωνικού δικτύου twitter, μπορεί να αποκαλύψει μέχρι μια εβδομάδα νωρίτερα και με 90% ακρίβεια, εάν ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο θα παρουσιάσει άνοδο ή πτώση, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Οι υπολογισμοί των ερευνητών που δημοσιεύτηκαν στο ηλεκτρονικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης του Πανεπιστημίου Cornell arXiv, κατέδειξαν ότι η συσχέτιση ανάμεσα στην κίνηση του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη Ντάου Τζόουνς και στη μαζικής διάθεση του κοινού, όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσω του Twitter, μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια σχεδόν 90% πώς θα κινηθεί η χρηματιστηριακή αγορά.

Αντιμέτωποι Βαρδής και Λάτσης

 

Διαβάστε στην Deal news



Η απόλυτη σύγκρουση Βαρδινογιάννη – Λάτση. Ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα στις τράπεζες; Μητέρα όλων των μαχών τώρα η ΔΕΠΑ. Η στρατηγική τους στη σκακιέρα της ενέργειας και της εξόρυξης πετρελαίου. Τα «όπλα» τους, οι επιχειρηματικές τους συμμαχίες και οι σχέσεις τους με την κυβέρνηση και τους πολιτικούς.

"Πράσινο κύμα" για ταχύτερη μετακίνηση με το τραμ

Νέο κύρος, αξιοπιστία και ταχύτητα αποκτά το τραμ με την εφαρμογή του "Πράσινου κύματος", ενός ηλεκτρονικού συστήματος που του εξασφαλίζει προτεραιότητα στους περίπου 80 φωτεινούς σηματοδότες, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας στη διάρκεια της διαδρομής από το Νέο Κόσμο στον Φλοίσβο με τραμ, με την ευκαιρία της παρουσίασης του συστήματος. Όπως είπε ο κ. Βούγιας, από τις 30 Οκτωβρίου, το τραμ θα έχει προτεραιότητα στο σύνολο των σηματοδοτούμενων κόμβων, ενώ εντός του Νοεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι τελικές διορθωτικές ρυθμίσεις και θα συσταθεί ειδική ομάδα ελέγχου.

Σε δημόσια διαβούλευση τα ζητήματα που αφορούν στη διαδικτυακή ενημέρωση και επικοινωνία

Προτάσεις στο www.opengov.gr/ypes


Πρωτοβουλία για την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης που αφορά τα θέματα, τις δυνατότητες ανάπτυξης, τις ανάγκες και τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης και επικοινωνίας στην Ελλάδα, αναλαμβάνουν το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, από τον απλό ιδιώτη μέχρι τις επαγγελματικές ενώσεις Μέσων Ενημέρωσης, την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις συντακτών.

Τα πάντα για την περαίωση



Διαβάστε στην Deal news



Έχεις γράμμα… πρέπει να απαντήσεις. Άρχισε η αποστολή των σημειωμάτων για τις φορολογικές εκκρεμότητες. Τα μυστικά και τι πρέπει να γνωρίζετε για την περαίωση. Ο απόλυτος οδηγός. Οι κρυφές παγίδες που πρέπει να αποφύγετε και οι τελευταίες αλλαγές στη ρύθμιση.

Αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις ανακοίνωσε ο Χ.Παμπούκης

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής


Σειρά σημαντικών αλλαγών στο σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση της υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων στην Ελλάδα (fast track) ανακοίνωσε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.

Εξελίξεις για τις Τράπεζες


Διαβάστε στην Deal news

 
Marfin – Πειραιώς. Συζητάμε αλλά δεν βιαζόμαστε
Eurobank – Alpha. Τι σημαίνουν οι «κινήσεις» των συνδικάτων; Ποιος προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Όλες οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο με inside ενημέρωση. Γιατί Σάλλας και Βγενόπουλος κουβεντιάζουν ακόμα και για συνεργασία μεταξύ των ομίλων.

Προτεραιότητα το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς και όχι οι συγχωνεύσεις, λέει η διοίκηση της Εθνικής


Δηλώσεις Ταμβακάκη


Η δημιουργία τραπεζικών σχημάτων δεν είναι στις προτεραιότητες της Εθνικής Τράπεζας, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Απόστολος Ταμβακάκης, ερωτηθείς σχετικά με το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για εξαγορές και συγχωνεύσεις την τρέχουσα χρονική περίοδο.Στο περιθώριο της από κοινού συνέντευξης Τύπου, με το υπουργείο Περιβάλλοντος με θέμα «ΑθήναΧ4 αρχιτεκτονικές προτάσεις για την πόλη», ο κ. Ταμβακάκης επισήμανε ότι το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς μετά τη επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας αποτελεί το πρώτο ζητούμενο για την Εθνική, αλλά και γενικότερα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Eισαγγελική παρέμβαση για τις διαφημιζόμενες συσκευές εξοικονόμησης ρεύματος

Μετά από αναφορά της ΓΓ Καταναλωτή


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με διαφημιζόμενες συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, μετά από αναφορά της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.Υπενθυμίζεται ότι η ΓΓ Καταναλωτή, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε, εξέδωσε δελτίο Τύπου στις 24 Σεπτεμβρίου, με το οποίο ενημέρωνε τους καταναλωτές ότι οι διάφορες συσκευές που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 50%, δεν επιφέρουν καμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών, διότι:

Η νέα εποχή της Wind

 

Διαβάστε στην Deal news



Ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas κ. Ν. Ζαρκαλης μιλάει στην Deal
«Απελευθερωμένοι μπαίνουμε στον ανταγωνισμό από θέση ισχύος»
Γιατί η εταιρία σκοπεύει τώρα στις επενδύσεις. Οι νέοι ιδιοκτήτες, οι διαγραφή των χρεών και η ρευστότητα. Ακόμα η έρευνα της ICAP για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Κ. Σαραντόπουλος: Η περιπέτεια του εργολάβου στα media


Διαβάστε στην Deal news




 Πως ο μεγαλοκατασκευαστής από υγιής επενδυτής περιήλθε στη δίνη.
Το πρόβλημα με την «Απογευματινή» η πορεία του και η συμμαχία με τον Μπόμπολα.
Η προσπάθειες για πώληση της εφημερίδας, η αγωνία για το αύριο και το άρθρο 99


Πέθανε ο εκδότης του Penthouse Μπομπ Γκουτσιόνε

Πέθανε χθες Τετάρτη σε ηλικία 79 ετών ο Μπομπ Γκουτσιόνε, ο εκδότης του ανδρικού περιοδικού Penthouse.

Ο Γκουτσιόνε πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Πλάνο του Τέξας έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του. Στο πλάι του βρίσκονταν η σύζυγός του Έιπριλ Ντον Γουόρεν Γκουτσιόνε και δύο από τα παιδιά του. Αρχικά θεωρούνταν αντίπαλος του Χιου Χέφνερ, του εκδότη του Playboy, όμως σύντομα η οικονομική επιτυχία του Penthouse, που συνδύαζε τολμηρές φωτογραφίες γυναικών, ρεπορτάζ, διηγήματα επιστημονικής φαντασίας και στήλες με συμβουλές για σεξουαλικά θέματα, έδωσε τη δυνατότητα στον Γκουτσιόνε να επεκτείνει την αυτοκρατορία του και να εκδώσει και άλλα περιοδικά, το πιο γνωστό από τα οποία ήταν το Omni.

Αναστέλλεται η διακοπή προμηθειών ορθοπεδικών υλικών στα δημόσια νοσοκομεία

Μετά τις διαβεβαιώσεις Λοβέρδου


Ως δείγμα καλής θέλησης, προκειμένου να γίνει εποικοδομητικός διάλογος, αλλά και με δεδομένη την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε συνάντηση με τους προμηθευτές, τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τη διακοπή προμηθειών προς τα δημόσια νοσοκομεία. Μετά την απόφαση αυτή, τα μέλη τους θα προμηθεύουν με εμφυτεύσιμα ορθοπεδικά υλικά όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Η ιστορία της Ελλάδας, μέσα από τον Εθνικό Κήπο

Μπορεί ένας κήπος να αποτυπώσει την ιστορία ενός κράτους; Όταν πρόκειται για τον Εθνικό Κήπο μπορεί. Άλλωστε, ο χαρακτηρισμός του, ως ιστορικού τόπου, προτάθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και έλαβε θετική γνωμοδότηση.

Η κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ δεν έχει ακόμα τελειώσει, εκτιμά ο Πολ Κρούγκμαν


Σκεπτικισμό για Ελλάδα και Ιρλανδία


Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει, εκτίμησε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σε ομιλία του στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
«Αν και φαίνεται να έχουν ηρεμήσει κάπως οι αγορές, εξακολουθώ να μη βλέπω πώς θα λειτουργήσει αυτό που γίνεται στην Ελλάδα» είπε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι και η περίπτωση της Ιρλανδίας είναι πολύ αβέβαιη.Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και το spread για τους 10ετείς κρατικούς τίτλους διαμορφώθηκε σε επίπεδα κοντά στις 650 μονάδες βάσης.

Πάνω από το 1,40 δολάριο επιστρέφει το ευρώ


Με αφορμή την άνοδο του δείκτη PMI


Πάνω από το 1,40 δολάριο επέστρεψε την Πέμπτη το ευρώ, μετά την ανακοίνωση των καλύτερων από τα αναμενόμενα στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο.Συγκεκριμένα, το ευρώ ενισχύθηκε έως 0,60% στο 1,4050 δολάριο, από 1,3964 αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη.

Η ΜΕΤΚΑ υπέγραψε το συμβόλαιο για τη θερμική ενεργειακή μονάδα στη Συρία


Στα 2,4 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο


Σε υπογραφή συμβολαίου για την κατασκευή θερμικής ενεργειακής μονάδας, ισχύος 724ΜW, στη Συρία, προχώρησε την Πέμπτη η κοινοπραξία METKA/Ansaldo Energia, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση διεθνούς διαγωνισμού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Παράθυρο για μείωση φορολογίας στα μεσαία ΙΧ

Mείωση της φορολογίας στα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού εξετάζει τώρα το οικονομικά επιτελείο καθώς οι πωλήσεις έχουν κάνει βουτιά παρασύροντας και τα κρατικά έσοδα από την αγορά ΙΧ.Οπως δήλωσε ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, " η όποια κίνηση θα έχει σκοπό να ελαφρύνει το κόστος πώλησης όχι των αυτοκινήτων υπερβάλλουσας πολυτέλειας αλλά των αυτοκινήτων ενός μεσαίου επιπέδου". Ο κ. Πλασκοβίτης παραδέχθηκε ότι " η ένταση της φορολόγησης λειτούργησε αποθαρρυντικά για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ή μετέφερε μερίδιο της αγοράς από τα αυτοκίνητα μεσαίας αξίας στα αυτοκίνητα πολύ μικρής αξίας"

Τριήμερη απεργία ξεκινούν από την Παρασκευή οι περιπτερούχοι όλης της χώρας

Κλειστά και τα ψιλικατζίδικα


Κλειστά θα παραμείνουν από αύριο, Παρασκευή και για τρεις ημέρες τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα όλης της χώρας, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων. Μάλιστα, 40 ιδιοκτήτες περιπτέρων θα ξεκινήσουν απεργία πείνας από την Παρασκευή έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Οι περιπτερούχοι σημειώνουν, σε δηλώσεις τους, ότι υπάρχει θέμα επιβίωσης για αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου και ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Χωρίς τρένο και Προαστιακό σχεδόν όλη η επόμενη εβδομάδα

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων


Δεν θα κινηθούν τις τέσσερις από τις επτά ημέρες της προσεχούς εβδομάδας τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, εξαιτίας των 24ωρων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που αφορά την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν 24ωρες απεργίες για την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό, από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο.

Πρόστιμα 3,2 δισ. ευρώ από το ΣΔΟΕ

Καπελέρης: «Το τελευταίο διάστημα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι σε επαγγελματικές τάξεις που βρίσκονταν στο απυρόβλητο»

Στα 3,2 δισ. ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που έχει επιβάλει το ΣΔΟΕ στο εννεάμηνο του 2010, έναντι 1,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009, όπως είπε σήμερα ο ειδικός γραμματέας Γ.Καπελέρης, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση για το νέο φορολογικό νόμο που οργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας.Ο κ. Καπελέρης τόνισε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει και η διαδικασία της περαίωσης, «άρα μιλάμε για έσοδα τα οποία θα προέλθουν από φοροδιαφυγή».

«Ψαλίδι»σε μισθούς και αποζημιώσεις στον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2011

Περαιτέρω περικοπές


Περικοπές και μείωση δαπανών προβλέπονται στον προϋπολογισμό της Βουλής των Ελλήνων για το 2011.
Οι περικοπές ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του 2010, ο οποίος είχε επίσης μειωθεί κατά 3,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009.

«Ευρωκόντρα» για τη δημοσιονομική πειθαρχία

Φουντώνει η κόντρα στην Ευρώπη όσον αφορά το έλλειμμα, καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του στη συμβιβαστική λύση στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημοσιονομική πειθαρχία, όπως είπε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Τον Ιανουάριο η απόφαση της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη συγχώνευση Olympic Air - Aegean

Στις αρχές του 2011 οι ανακοινώσεις


Για τον Ιανουάριο μετατίθεται η απόφαση για τη συγχώνευση της Aegean Airlines με την Olympic Air, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ, την Πέμπτη. Ο επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, δεν έδωσε συγκεκριμένη αιτιολογία για την καθυστέρηση της απόφασης, που αναμενόταν στις 7 Δεκεμβρίου.

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την ακύρωση της επένδυσης στον Αστακό

Εσωκομματικά βέλη


Συνεχίζονται οι αναταράξεις από την ακύρωση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό, με τα βέλη να προέρχονται πλέον και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουπλής έκαναν λόγο για έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργών.Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο Ανδρέας Μακρυπίδης απέδωσε την ακύρωση της επένδυσης σε έλλειψη σχεδιασμού, προγραμματισμού και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργών.

Μείωση 5,4% στο πρώτο εξάμηνο του 2010 για τις τουριστικές αφίξεις

Πτώση 11,9% στο τουριστικό συνάλλαγμα


Μείωση 5,4% κατέγραψαν την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2010 οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό σε ετήσια βάση. Συνολικά επισκέφθηκαν την Ελλάδα 4.655.164 τουρίστες, έναντι 4.920.181 στο πρώτο εξάμηνο 2009.Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της Τράπεζας της Ελλάδος, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς (87,5%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2010 μείωση κατά 7,4%, έναντι της περυσινής περιόδου. Οι αφίξεις τουριστών από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν μείωση 6% σε ετήσια βάση.