e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο


Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στις σημείωσε αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έφθασε σε ποσοστό το 50,4%, από 48,6% που ήταν τον Οκτώβριο. Τον Νοέμβριο 2009 η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ήταν στο 49,3%.Οι Έλληνες επενδυτές στις 30/11/2010 κατείχαν το 48,3% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α έναντι 50,1% που ήταν τον Οκτώβριο.

"Στον κατάλληλο χρόνο το αίτημα για επιμήκυνση"

Σειρά ερωτήσεων για την επικείμενη επίσκεψη Στρος Καν και Όλι Ρεν στην Αθήνα δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γ. Πεταλωτής χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση και να ακούσει τις απόψεις τους «και φυσικά να εκφράσουμε τις απόψεις μας και εμείς ως κυβέρνηση και τα κόμματα και οι πολιτικοί παράγοντες και οι βουλευτές, αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι».Ερωτηθείς εάν θα εκφραστεί επισήμως αίτημα για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, επεσήμανε ότι τέτοιο αίτημα επισήμως δεν υπάρχει και ότι «ούτε φυσικά έρχονται για να εκφραστεί κάποιο τέτοιο αίτημα».

Πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού στα σπίτια μέσα στο 2011, προανήγγειλε η Τ. Μπιρμπίλη

Μέσα στο 2011, θα ανακοινωθεί πρόγραμμα εξοικονόμησης του νερού στα σπίτια, προανήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία, μαζί με τον ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις πολιτικές δράσεις στον τομέα των Υδάτων.Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, στις σκέψεις που έχουν κατατεθεί, είναι η εξοικονόμηση νερού στα σπίτια με την αξιοποίηση του βρόχινου νερού (γκρι), ή και των νερών των πλυντηρίων. Στόχος, πρόσθεσε ο ειδικός Γραμματέας Υδάτων, είναι να υπάρξει κάποιου είδους βοήθεια ή κίνητρο για να έχουμε εξοικονόμηση νερού.

Με 24ωρη απεργία απαντά Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση


Εικοσιτετράωρη απεργία για τους εργαζόμενους σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει για παράνομη και καταχρηστική την απόφαση του Νομάρχη να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων στο Κέντρο την ερχόμενη Κυριακή.

ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική αύξηση κατά 32,18% των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία

Σημαντική αύξηση 32,18% των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία και μεγάλη μείωση των εξαγωγών των προϊόντων προέλευσης Ρωσίας προς την Ελλάδα κατά -55,69% σημειώθηκε το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.Πιο συγκεκριμένα το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2010 οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 220,35 εκατ. ευρώ έναντι 166,69 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα 2009.

Η Μέρκελ απορρίπτει το ευρω-ομόλογο

Η καγκελάριος της Αγκελα Μέρκελ Γερμανίας απέρριψε κατηγορηματικά τόσο την έκδοση κοινού "ευρω-ομολόγου" όσο και τη διεύρυνση του μηχανισμού διάσωσης του ευρώ πέραν των 750 δισ. που είχαν αποφασιστεί τον περασμένο Μάιο."Οι συνθήκες της ΕΕ δεν επιτρέπουν την έκδοση ευρω-ομολόγου, ούτε ενιαία επιτόκια", είπε η κ. Μέρκελ μετά τη συνάντησή της στο Βερολίνο με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση digi-content

Κεφάλαια ύψους 20 δισ. ευρώ


Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της δράσης «digi-content» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013). Η δράση αφορά στην ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικού και πλούσιου ελληνικού ευρυζωνικού περιεχομένου, το οποίο αξιοποιείται εμπορικά.

Οι διαθέσιμες διαδικτυακές διευθύνσεις «τελειώνουν τον Ιανουάριο»

Πυκνοκατοικημένο Internet


Το απόθεμα των ελεύθερων διαδικτυακών διευθύνσεων θα στερέψει γύρω στον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ένας από τους φορείς που διαχειρίζεται τις διευθύνσεις, διευκρινίζοντας όμως ότι η κατάσταση «δεν είναι σοβαρή» -τη λύση θα δώσει το IPv6.Η λειτουργία του Internet βασίζεται σήμερα στην έκδοση 4 του Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (IPv4), το οποίο χρησιμοποιείται από το 1981 και πλέον πλησιάζει το όριό του, τις τέσσερα δισεκατομμύρια διευθύνσεις (οι οποίες αντιστοιχούν σε συνδυασμούς αριθμών του τύπου 168.223.112.100).

"Η Madonna είναι μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες"


Σας είχαμε ενημερώσει για τον νεαρό άνδρα τον οποίο βλέπουμε τελευταία όλο και πιο συχνά στο πλευρό της Madonna και τα ξένα μέσα έχουν οργιάσει με δημοσιεύματα που τους θέλουν να είναι ζευγάρι. Τώρα έχουμε και αποδείξεις, αφού ο Brahim Zaibat, μίλησε για πρώτη φορά για το ειδύλλιό του με τη βασίλισσα της pop... Ο 24χρονος Γάλλος χορευτής break dance έλυσε τη σιωπή του σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην οποία δήλωσε μεταξύ άλλων πως "η Madonna είναι μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες". Πως όμως έγινε η γνωριμία τους; "Την συνάντησα στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν χόρεψα για τα εγκαίνια των καινούριων καταστημάτων με ρούχα που έχει. Αμέσως μετά την εμφάνισή μου, η Madonna ήρθε να με ευχαριστήσει", είπε ο 24χρονος και πρόσθεσε:

Bloomberg: Μειώνεται η υποστήριξη στο ευρώ από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

Μειώνεται η προθυμία των κυβερνήσεων και των πολιτών των χωρών της ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλη της ΕΕ, να υποστηρίξουν την ένταξή τους στο ευρώ, λόγω της κρίσης χρέους, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάστλαβ Κλάους, ο οποίος είναι επικριτικός έναντι του ευρώ, ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει αν μπορεί να αθετήσει την υποχρέωσή της να ενταχθεί στην Ευρωζώνη, καθώς η ΟΝΕ έχει αλλάξει ως αποτέλεσμα των προγραμμάτων διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών.

Αναδιάρθρωση χρέους Ελλάδας και Ιρλανδίας σε 2-3 χρόνια προβλέπει η Standard Chartered Bank

Την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και της Ιρλανδίας σε δύο έως τρεις χρόνια από σήμερα θεωρεί πιθανή ο επικεφαλής οικονομολόγος της βρετανικής τράπεζας Standard Chartered. Σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC - TV18, ο κ. Gerard Lyons δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση αν είναι πιθανή κάποια αναδιάρθρωση χρέους στην Ευρωζώνη μέσα στο 2011:

Σόιμπλε: Oι αγορές δοκιμάζουν τη συνοχή της Ευρωζώνης

H Ελλάδα δεν θα εντασσόταν στο δεύτερο στάδιο του υπό σύσταση μόνιμου μηχανισμού στήριξης του ευρώ, καθώς δεν έχει κηρύξει πτώχευση, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ταυτόχρονα, ασκεί κριτική στη στάση ορισμένων τραπεζών στην κρίση του ευρώ και στον επιμερισμό του κόστους μελλοντικής πτώχευσης χώρας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Βild" o κ. Σόιμπλε καλεί το χρηματοπιστωτικό τομέα να κατανοήσει "ότι δεν θα πληρώνει συνεχώς μόνον ο φορολογούμενος τη νύφη. Όποιος επιτρέπει κάτι τέτοιο, καταστρέφει τη δημοκρατία. Τώρα έχει αποφασιστεί πρακτικά ο Μηχανισμός διάσωσης και ο καθένας γνωρίζει πού βρίσκεται", λέει ο κ. Σόιμπλε.

Ανοικτό ενδεχόμενο νέας παράτασης για τους ημιυπαίθριους

Εξαρτάται από την προσέλευση


Ανοιχτό ενδεχόμενο για την παράταση της προθεσμίας σχετικά με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, άφησε τη Δευτέρα η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.Θα αξιολογήσουμε, είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπιρμπίλη, «εάν θα δώσουμε παράταση, με δεδομένη τη σημαντική προσέλευση των πολιτών.

Σε προσωποπαγείς θέσεις δήμων μεταφέρεται το προσωπικό καθαριότητας σχολικών μονάδων


Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ


Το προσωπικό, που απασχολείται στον καθαρισμό σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μεταφέρεται από την 1η Ιανουαρίου 2011 με την ίδια σχέση εργασίας σε προσωποπαγείς θέσεις στους αντίστοιχους δήμους, όπως αυτοί συνιστώνται με το ν.3852/2010 («Καλλικράτης»).Τη σχετική εγκύκλιο εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Ενδεχόμενους στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων δημοσίευεσε το Wikileaks

Συνεχίζει τις αποκαλύψεις

Μυστικό κατάλογο με «ευαίσθητες τοποθεσίες» που ενδεχομένως αποτελούν στόχο τρομοκρατών δημοσίευσε σήμερα ο ιστότοπος WikiLeaks.Η λίστα περιλαμβάνει σημεία που βρίσκονται σε διάφορες χώρες του κόσμου, τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήθελαν να προστατεύσουν από τρομοκρατικές επιθέσεις, διότι τυχόν απώλειά τους «θα επηρέαζε σε σημαντικό βαθμό» την αμερικανική ασφάλεια, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επιμένει για την Κυριακή ο Εμπορικός Σύλλογος

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η ΕΣΕΕ

Εμμένει στην απόφασή του να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την προσεχή Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Παναγής Καρέλλας.Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων στο εμπόριο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη δικαιοσύνη δύο διαγωνισμοί για προμήθεια υλικών νοσοκομείων

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνουν δύο υποθέσεις προμηθειών υλικών νοσοκομείων, καθώς εντοπίστηκε ζημία του ελληνικού δημοσίου 1,6 εκατ. ευρώ.

Κοντά στα 90 δολάρια αναρριχήθηκε η τιμή του πετρελαίου

Άνοδος σε υψηλό 26 μηνών


Η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί τη Δευτέρα από το υψηλότερο επίπεδο των 26 τελευταίων μηνών, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου υπεραντιστάθμισε τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης καυσίμων στις ΗΠΑ.  

Έχει την απιστία στα... γονίδιά του


Μερικοί άνθρωποι φαίνεται πως απλώς δεν είναι γεννημένοι για να μείνουν πιστοί στον ή στη σύντροφό τους, καθώς αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι εντόπισαν ένα γονίδιο που αυξάνει τις πιθανότητες της απιστίας και σεξουαλικών…παρασπονδιών.Οι ερευνητές, υπό τον Τζάστιν Γκαρσία του πανεπιστημίου Μπίνγκαμτον της Νέας Υόρκης (SUNY), που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", μελέτησαν 180 νέους και νέες σχετικά με τις απόψεις τους για τις διαπροσωπικές σχέσεις και στη συνέχεια εστίασαν την προσοχή τους στο γονίδιο DRD4, που επηρεάζει το επίπεδο της χημικής ουσίας ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

Μαγνητικοί παλμοί κατά των καρκινικών κυττάρων

Βρετανοί επιστήμονες άρχισαν να εφαρμόζουν μια νέα πολλά υποσχόμενη τεχνική, που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, "καίγοντας" τα με μαγνητικούς παλμούς. Η νέα μέθοδος, που ονομάζεται υπερθερμία, επειδή αυξάνει την θερμοκρασία των κακοήθων κυττάρων μέχρι αυτά να πεθάνουν, έχει δοκιμαστεί προς το παρόν σε πειραματόζωα (ποντίκια).Οι ερευνητές περιβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα με μικροσκοπικά σωματίδια οξειδίου του σιδήρου, τα οποία δονούνται σε ένα μαγνητικό πεδίο, αναγκάζοντας τα κύτταρα του όγκου να υπερθερμανθούν και τελικά να καταστραφούν.Τα τεστ έδειξαν, ότι όταν η θερμοκρασία των καρκινικών κυττάρων αυξηθεί κατά έξι βαθμούς σε σχέση με την θερμοκρασία του υπολοίπου σώματος, οι όγκοι αρχίζουν να καταστρέφονται.

Σημαντική ανακάλυψη για τη σκλήρυνσης κατά πλάκας

Βρετανοί επιστήμονες έδειξαν, με πειράματα σε ζώα, ότι είναι δυνατό να αντιστραφεί η βλάβη που η σκλήρυνση κατά πλάκας προκαλεί στα νευρικά κύτταρα. Αυτό επιτεύχθηκε με την ενεργοποίηση βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο, η οποία επέτρεψε την αναγέννηση του έλυτρου μυελίνης, το οποίο περιβάλλει τους ιστούς των νεύρων. Το επίτευγμα μπορεί να οδηγήσει στις πρώτες κλινικές δοκιμές νέων πειραματικών φαρμάκων την επόμενη πενταετία, καθώς και σε πιθανές φαρμακευτικές θεραπείες σε περίπου 15 χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Ρόμπιν Φράνκλιν του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Nature Neuroscience", σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική "Γκάρντιαν", δήλωσαν ότι ανακάλυψαν ένα τρόπο να "ενθαρρύνουν" τα βλαστικά κύτταρα του εγκεφάλου, ώστε να αναλάβουν την επιδιόρθωση της βλάβης της μυελίνης, μια εξέλιξη που ανοίγει νέους δρόμους στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, όσον αφορά τη συγκεκριμένη πάθηση.

Εμμένει ο Π.Καρέλλας στo άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

«Εμφύλιος» για τη δεύτερη Κυριακή


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Παναγιώτης Καρέλλας, εμμένει στην απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων στο εμπόριο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου.Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι ευνοεί μόνο τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.

«Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ύφεση», λέει η ΓΣΕΒΕΕ

Τί ζητούν οι επαγγελματοβιοτέχνες


Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ύφεση, σημείωσε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στη συνάντησή του, τη Δευτέρα, με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.Κατά τη συνάντηση, η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε στον υφυπουργό μια σειρά ζητημάτων σε σχέση με τα φορολογικά μέτρα, την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και τη μεταρρύθμιση της λειτουργίας των φορολογικών υπηρεσιών.

Δάνειο 37 εκατ. ευρώ στον όμιλο Ρέστη για το ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Μαυροβούνιο

Το 2011 ξεκινά η κατασκευή


Συμφωνία για τη χορήγηση δανείου, ύψους 37 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Σβέτι Στέφαν, στο Μαυροβούνιο, υπεγράφη μεταξύ της εταιρίας Adriatic Properties, του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προώθησης Επενδύσεων του Μαυροβουνίου (ΜΙΡΑ), τονίζεται ότι το ποσό του δανείου θα κατευθυνθεί σε δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού της χώρας.

Αλλαγές στη λειτουργία του TAXISnet, εν όψει άρσης φορολογικού απορρήτου

Νέες διαδικασίες


Σημαντικές αλλαγές έρχονται από σήμερα στην λειτουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, του γνωστού TAXISnet.Το αναβαθμισμένο σύστημα TAXISnet εισάγει νέα διαδικασία για όσους θέλουν να εγγραφούν σε αυτό, προβλέποντας την υποβολή αίτησης, την έγκριση της αίτησης από την αρμόδια Εφορία και εν συνεχεία την ενεργοποίηση του λογαριασμού χρήστη.

Ανεξάρτητη Αρχή θα διεκπεραιώνει τις διαφορές µε την Εφορία

Καθιερώνεται ο θεσμός της φορολογικής Διαιτησίας


Στην καθιέρωση του θεσμού της φορολογικής Διαιτησίας προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.Σύμφωνα με τη εφημερίδα «Τα Νέα», οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών αφορούν στη δημιουργία μιας νέας Ανεξάρτητης Αρχής εξωδικαστικού συμβιβασμού, στην οποία θα μπορεί να προσφύγει κάθε φορολογούμενος που αμφισβητεί τα αποτελέσματα των φοροελέγχων και την οικονομική ετυμηγορία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Χωρίς το ΚΚΕ οι ομιλίες Στρος Καν και Όλι Ρεν στη Βουλή

Θα αποχωρήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, συλλαλητήριο απο το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Απούσα απο τις ομιλίες στο ελληνικό κοινοβούλιο του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινικ Στρος Καν και του ευρωπαίου επιτρόπου κ. Ολι Ρεν θα είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής, οι κ.κ. Στρος Καν και Ρεν θα μιλήσουν στην Επιτροπή Οικονομικών, την Τρίτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.

Χωρίς μετρητά η συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕbank

Στην τελική ευθεία


Με τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου σε κοινές και τη συμμετοχή του Ταμείου Παρακαθηκών και Δανείων, το Δημόσιο θα συμμετέχει στην αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕbank, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση «Τι θα συμβεί με τις τράπεζες; Θα αυξήσουν τη ρευστότητα στην οικονομία; Ποιο είναι το μέλλον της Αγροτικής»; δήλωσε τα εξής:

Ανοικτό ενδεχόμενο αύξησης του πακέτου των 600 δισ. δολαρίων αφήνει η Fed

Επεκτείνει τις αγορές ομολόγων


Ανοικτό ενδεχόμενο αύξησης του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, ύψους 600 δισ. δολαρίνω, που ενέκρινε το Νοέμβριο, αφήνει ο πρόεδρος της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, καθώς η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας γίνεται με τρόπο που δεν φαίνεται διατηρήσιμος. ta nea

Πρόωρες εκπτώσεις έως 30% στην αγορά εν όψει των Χριστουγέννων

Μπαράζ προσφορών στα εμπορικά


Πρόωρες εκπτώσεις σε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και καλλυντικά, που φτάνουν έως και το 30% περίπου, άρχισαν ήδη στην αγορά, σε μια προσπάθεια των εμπόρων να τονώσουν την εξαιρετικά υποτονική ζήτηση. Τα φετινά Χριστούγεννα, όπως λένε οι έμποροι, θα είναι φτωχότερα κατά περίπου 3 δισ. ευρώ, καθώς τόσα είναι τα χρήματα που υπολογίζεται ότι κόπηκαν εφέτος από επιδόματα και δώρα μισθωτών και συνταξιούχων.