e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Ο Προβόπουλος και οι στενοί… κορσέδες. Να αλλάξουμε για να σωθούμε, αλλά αυτά που προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μήπως μας «σκοτώνουν»; Έριξε όλα τα βάρη στο λαό, αλλά «ξέχασε» τους βιομηχάνους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.


-Η κόρη του Θεοδώρα που δημιουργεί πανάκριβα συνολάκια και κορσέδες για την υψηλή κοινωνία.


-Έφοδος του ΣΔΟΕ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι «Ράμπο», τα εικονικά τιμολόγια και τα «δωράκια» των Γερμανών.

Άνθιμος εναντίον Μπουτάρη



Διαβάστε στην Press Time

 «Είσαι μουτζαχεντίν», λέει ο ένας, «είσαι Βουλγαροπροδότης», λέει ο άλλος. Το παρασκήνιο της μεταξύ τους κόντρας και πώς εμπλέκεται ο Ψωμιάδης.




Τα επτά «αμαρτήματα» της Θάλειας Δραγώνα.


Διαβάστε στην Press Time


Τι την οδήγησε στην παραίτηση, το παρασκήνιο, οι χειρισμοί της σε «καυτά» θέματα και οι πρωτοβουλίες- πρόκληση που πήρε.

Συνέντευξη: Γιάννης Σγουρός:



Διαβάστε στην Press Time

 «Οι συνυποψήφιοί μου παραπλανούν τους πολίτες. Λένε ψέματα ότι λόγω του μνημονίου περικόπτεται η χρηματοδότηση.

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.




Διαβάστε στην Press Time



Οι «Ράμπο», τα εικονικά τιμολόγια και τα «δωράκια» των Γερμανών.

Ο Προβόπουλος και οι στενοί… κορσέδες.



Διαβάστε στην Press Time


Να αλλάξουμε για να σωθούμε, αλλά αυτά που προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μήπως μας «σκοτώνουν»; Έριξε όλα τα βάρη στο λαό, αλλά «ξέχασε» τους βιομηχάνους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Η κόρη του Θεοδώρα που δημιουργεί πανάκριβα συνολάκια και κορσέδες για την υψηλή κοινωνία.

Χ.Α.: Απώλειες 3,64% στην εβδομάδα

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη τιμών να διαμοφώνεται στις 1.547,43 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1,93%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης υποχώρησε κατά 3,64%.Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 156,16 εκατ. ευρώ.

Απέτυχε η εκτόξευση ευρωπαϊκού δορυφόρου τηλεοπτικού σήματος

Σε τροχιά εκτός ελέγχου


Η ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Eutelsat ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχασε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος τον δορυφόρο W3B, ο οποίος είχε εκτοξευτεί μια ημέρα νωρίτερα και θα μετέδιδε τηλεοπτικό σήμα σε Ευρώπη και Ασία.

Παράταση στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας μετά το 2013 βλέπει η Citigroup


«Απίθανη η χρεοκοπία τα επόμενα 2-3 χρόνια»


Η στήριξη της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι πιθανό να συνεχισθεί και μετά το 2013, επισημαίνει σε έκθεση της η Citigroup, η οποία αποκλείει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Χρονιά ακραίων καιρικών φαινομένων το 2010


Στο έλεος του κλίματος


Από τις πρωτοφανείς πλημμύρες στο Πακιστάν μέχρι τον καύσωνα στη Ρωσία και τους κυκλώνες στο Μεξικό, το 2010 είναι μια «ασυνήθιστη» χρονιά όσον αφορά τις καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα, ανακοίνωσε μεγάλη γερμανική εταιρεία αντασφαλίσεων. Και όλα δείχνουν ότι η φετινή χρονιά θα αποδειχθεί επίσης η θερμότερη που έχει καταγραφεί ως σήμερα.«Η χρονιά αυτή ήταν πραγματικά μια χρονιά καιρικών ρεκόρ» δήλωσε στο AFP o Πέτερ Χόεπε, ειδικός της αντασφαλιστικής εταιρείας Munich Re (ασφαλίζει τις ασφαλιστικές εταιρείες).

«Απαράδεκτη» η πρόταση για τη στέρηση ψήφου


Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την πρόταση για στέρηση του δικαιώματος ψήφου στις χώρες που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους.

Υπόθεση κατασκοπείας -με αναφορές και στην Ελλάδα- συγκλονίζει την Τουρκία

Διαρροή πολεμικών σχεδίων


Πολεμικά σχέδια για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου φέρεται να βρίσκονται μεταξύ σχεδίων που εκλάπησαν από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο υπόθεσης κατασκοπείας.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Στάση αναμονής με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας στη διοίκηση

Στάση αναμονής τηρεί η ΟΜΕ-ΟΤΕ, με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας στη διοίκηση του ΟΤΕ, προσδοκώντας μια καλύτερη συνεργασία, με τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ, στην κατεύθυνση για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ παραθέτει τις κινήσεις που έχει κάνει, σημειώνοντας ότι είχε σειρά συναντήσεων με τη Γερμανική Συνδικαλιστική Οργάνωση Ver.Di. και ανώτατα στελέχη της D.T. στη Γερμανία, τον Υπουργό Οικονομίας.

Ταινία για τις προβλέψεις του χταποδιού Πάουλ ετοιμάζει η Κίνα

Λίγο μετά τον θάνατό του


Λίγο μετά τον θάνατο του Πάουλ, μία κινεζική ταινία με τίτλο «Σκοτώστε το Χταπόδι Πάουλ» επιχειρεί να ρίξει φως στο μυστικό που κρυβόταν πίσω από τις έγκυρες προβλέψεις του Πάουλ για τα αποτελέσματα του Μουντιάλ.Το θρίλερ της σκηνοθέτη Ζιάο Τζιάνγκ αναφέρεται σε μία ομάδα Κινέζων φανατικών του ποδοσφαίρου, που ταξιδεύουν στη Νότια Αφρική για να αποκαλύψουν μία συνωμοσία διεθνούς δικτύου παράνομων στοιχημάτων.

Έβαλαν Ίντερνετ στην κορυφή του Έβερεστ


Σερφάρισμα από το υψηλότερο σημείο της Γης

Το υψηλότερο σημείο του κόσμου απέκτησε Ίντερνετ. Από χθες, οι ορειβάτες που σκαρφαλώνουν στην κορυφή του Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων, θα μπορούν να βλέπουν τα email τους, να σερφάρουν στον Παγκόσμιο Ιστό και να κάνουν βιντεοκλήσεις, επιδεικνύοντας σε πραγματικό χρόνο το κατόρθωμά τους.Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Νεπάλ Ncell ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιντεοκλήση στο υψηλότερο σημείο των Ιμαλαΐων, μετά την επιτυχή έναρξη λειτουργίας ενός υπερσύγχρονου τηλεφωνικού σταθμού βάσης που προσφέρει «γρήγορο» Ίντερνετ τρίτης γενιάς (3G).

Στην Κίνα ο ισχυρότερος υπολογιστής του κόσμου

Στην Κίνα βρίσκεται ο ισχυρότερος και γρηγορότερος υπολογιστής του κόσμου. Πρόκειται για τον υπερ-υπολογιστή Tianhe-1A, ο οποίος μπορεί να κάνει περισσότερους από 2.500 χιλιάδες τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνας. Για να φτάσει αυτή την ασύλληπτη ταχύτητα, ο υπερ-υπολογιστής ενσωματώνει περισσότερους από 7.000 επεξεργαστές γραφικών της Nvidia και 14.000 επεξεργαστές της Intel σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Τον ισχυρισμό της Κίνας επιβεβαίωσε ο διεθνής οργανισμός «Top 500», ο οποίος καταρτίζει τη λίστα με τα 500 ισχυρότερα υπολογιστικά μηχανήματα του κόσμου.

Μειωμένο το εκλογικό επίδομα στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η εκλογική αποζημίωση που θα λάβουν οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι άλλοι δικαιούχοι στις προσεχείς εκλογές στις 7 Νοεμβρίου -σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών -θα είναι μειωμένη κατά 20-25% σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά των βουλευτικών εκλογών του 2009. Η κυβέρνηση - σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών- έχει στόχο τον εξορθολογισμό της συνολικής δαπάνης.

Πράσινο φως για φάρμακο κατά της λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας

Η φαρμακοβιομηχανία Roche ανακοίνωσε σήμερα ότι πήρε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το φάρμακο Mabthera κατά μιας από τις συνηθέστερες μορφές λευχαιμίας. Η ελβετική εταιρία πήρε "την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την χρήση του φαρμάκου αυτού στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία" και που έχουν ήδη υποβληθεί σε μια πρώτη θεραπεία κατά της μορφής αυτής καρκίνου, διευκρινίζει η Roche στην ανακοίνωσή της.

Επαναστατική συσκευή φιλοδοξεί να «διαβάσει» τα όνειρα


Συσκευή που θα διαβάζει όνειρα και ήδη βοηθά στον έλεγχο ενός υπολογιστή με το νου. Μια αμερικανική ερευνητική ομάδα, για πρώτη φορά στον κόσμο, ξεκίνησε τη δημιουργία ενός καινοτομικού συστήματος που φιλοδοξεί να καταστήσει εφικτή την ηλεκτρονική καταγραφή και στη συνέχεια την ερμηνεία των ονείρων των ανθρώπων. Η συσκευή ήδη επιτρέπει στους ανθρώπους να κατευθύνουν μόνο με το νου τους ένα κέρσορα και να αλλάζουν εικόνες με τη σκέψη τους σε μια οθόνη υπολογιστή, πράγμα που μελλοντικά μπορεί να επιτρέψει την επικοινωνία σε παράλυτους ανθρώπους «κλειδωμένους» αναγκαστικά στη σιωπή λόγω εγκεφαλικών προβλημάτων.

Βουτιά 6,3% του τζίρου στο λιανεμπόριο


Μείωση 6,3% σημείωσε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανεμπόριο, με τα καύσιμα, τον φετινό Αύγουστο σε σύγκριση με το δείκτη του Αυγούστου του 2009. Στην αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008, η μείωση έφτασε το 3,1%.

Στο επίπεδο-ρεκόρ του 10,1% ανήλθε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

Χωρίς απασχόληση 16 εκατ. άτομα


Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη έφτασε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο του 10,1% τον Σεπτέμβριο, οριακά πάνω από το 10% του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή, από την Eurostat.

Αρχίζει τη Δευτέρα η πληρωμή των προκαταβολών για την περαίωση

Ειδοποιήσεις μέσω τηλεφώνου από την Εφορία


Την προκαταβολή της περαίωσης εκκρεµών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 θα κληθούν να πληρώνουν από τη Δευτέρα 1η Νοεµβρίου 1,3 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελµατίες και επιτηδευµατίες.Μέχρι σήµερα υπολογίζεται ότι η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων έχει αποστείλει 440.000 εκκαθαριστικά σηµειώµατα και οι παραλήπτες τους θα είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να περάσουν από την τράπεζα της επιλογής τους για την εξόφληση της προκαταβολής 20% επί του συνολικά οφειλόµενου φόρου που περιγράφεται στο εκκαθαριστικό τους, εφόσον βέβαια επιθυµούν να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις


Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα προχωρήσει τη Τροχαία την Κυριακή, λόγω του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου, ο οποίος φέτος θα έχει και ιστορική αξία, καθώς συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα. Πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας από τις 07:00 έως τις 17:30 θα ισχύσει στην κεντρική διαδρομή Αθήνα-Μαραθώνας και στους δρόμους που είναι κοντά σε αυτή, αλλά και σε εκείνους από τους οποίους περνούν οι διαδρομές των αγώνων 5 και 10 χιλιομέτρων.

Μεγάλη άνοδος του spread στα ομόλογα πάνω από τις 800 μονάδες

Αβεβαιότητα για δημοσιονομικά και εκλογές


Πάνω από 30 μονάδες ενισχύθηκε την Παρασκευή το spread στα ομόλογα, καθώς εντείνονται οι πιέσεις στα κρατικά ομόλογα των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης, λόγω των ανησυχιών για τα δημοσιονομικά, ενώ παράλληλα υπάρχει αβεβαιότητα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογων στην Ελλάδα.Συγκεκριμένα, η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο διευρύνθηκε μέχρι τις 817 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου, από 785 στο άνοιγμα.

Προσπάθεια διάσωσης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αθήνας από ευαισθητοποιημένους πολίτες


Το άλλο πρόσωπο του κέντρου


Την καταγραφή σπιτιών, που χτίστηκαν από τις αρχές του 20ού αιώνα έως και την περίοδο λίγο πριν τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκίνησαν επιστήμονες της Κίνησης Κατοίκων του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, επιχειρώντας να ισορροπήσουν τη δυσμενή εικόνα του οικιστικού κέντρου, με την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής, θα ακολουθήσουν οι τεχνικές μελέτες για το πώς μπορούν τα κτήρια αυτά να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.'Έως σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 376 κτήρια στην περιοχή, που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Κωνσταντινουπόλεως, Ιουλιανού και Αγίου Μελετίου, κτήρια που ανάγονται σε διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ, όπως είναι το λαϊκό νεοκλασικό, το νεοκλασικό, της περιόδου του εκλεκτικισμού και το Bauhaus.

Τράπεζα Πειραιώς: «Σηκώνει» 1,05 δισ. ευρώ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ και έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 250 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Πτώση σημειώνει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τραπεζικές πιέσεις οδηγούν σε ρευστοποιήσεις


Απώλειες καταγράφει στο άνοιγμα των συναλλαγών της Παρασκευής, το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πτώση 1,71% στις 1.550,86 μονάδες σημείωνε ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στις 11:08 πιεζόμενος από τις ρευστοποιήσεις σε μετοχές του κλάδου των Τραπεζών (-2,67%).Το κλίμα επιβάρυνε η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς ότι θα προχωρήσει σε διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών ύψους 800 εκατ. ευρώ, αλλά και στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 250 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές η κίνηση αυτή θα αντλήσει ρευστότητα από την αγορά μεσοπρόθεσμα. Ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς άνοιξε με απώλειες 5% και βρέθηκε έως και τα 3,62 ευρώ.