e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

"Μπαλάκι" το θέμα της κατάληψης της Νομικής

Διαψεύδει κατηγορηματικά τις αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας και τονίζει ότι «ψεύδονται» όταν ισχυρίζονται ότι ενημέρωσαν τον ίδιο ή το γραφείο του για το ζήτημα της κατάληψης της Νομικής Σχολής από μετανάστες. Ο κ. Τασούλας αναφέρεται στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνη και στον Πρόεδρο της Νομικής Σχολής κ. Φορτσάκη.

"Τα ομόλογα της Ε.Ε. λειτουργούν", γράφει η βελγική L'Echo

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που εξακολουθεί να εγείρει η ιδέα των ευρωομολόγων για την επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρει το σημερινό κύριο άρθρο στην έγκυρη βελγική εφημερίδα L' Echo με τίτλο «Tα ομόλογα της ΕΕ λειτουργούν». Το Ευρωπαϊκό Ταμείο χρηματοοικονομικής σταθερότητας εξέδωσε ομόλογα αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εγγυημένα από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, αναφέρει η εφημερίδα σημειώνοντας ότι η επιτυχία τους ήταν θεαματική, με τη ζήτηση να αγγίζει τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μέσα σε 15 λεπτά.

Αναπάντητες οι επιστολές προς τον σωματοφύλακα του Χίτλερ

Εξήντα πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο τελευταίος εν ζωή σωματοφύλακας του Αδόλφου Χίτλερ δήλωσε ότι, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, δεν μπορεί πλέον να απαντά στον καταιγισμό των επιστολών που λαμβάνει απ' όλο τον κόσμο.Ο Ρόχους Μις είναι 93 ετών και χρησιμοποιεί περιπατητήρα για να μετακινείται μέσα στο διαμέρισμά του. Είπε στην εφημερίδα Μπερλίνερ Κούριερ ότι οι περισσότεροι επιστολογράφοι του ζητούν αυτόγραφα αλλά "δεν είναι πια δυνατόν" να τους απαντά, λόγω της ηλικίας του.

Κέρδη 2,18% στο Χ.Α.

Έντονα ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 1.567,83 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,18%.Θετικά επηρέασε το επενδυτικό κλίμα η έγκριση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου από το υπουργικό συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η μείωση της φορολογίας στα εταιρικά κέρδη.

Πρόγραμμα Εξοικονόμησης κατ' Οίκον Τραπεζών

Από την ερχόμενη Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στις τράπεζες Άλφα, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank - Ergasias αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' Οίκον, που παρέχει επιδοτήσεις, άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών.

«Σωτήρια η κρίση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»

«Η κρίση μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που οργανώθηκε χθες στις Βρυξέλλες από πολλές «δεξαμενές σκέψεις». Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι η σημερινή οικονομική και νομισματική κρίση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη θα μπορούσε να υπενθυμίσει στους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ ότι χρειάζεται να επιδείξουν την πολιτική βούληση να καταλήξουν σε ευρωπαϊκές λύσεις.

Υπολογιστές που ανοίγουν... στη στιγμή

«Σούπερ» μνήμη επιτρέπει στα κομπιούτερ να ξεκινούν αμέσως


Μια νέα γενιά μνήμης υπολογιστών, που μπορεί να κάνει τα κομπιούτερ να ανοίγουν σε ένα δευτερόλεπτο, ανέπτυξαν αμερικανοί ερευνητές. Πρόκειται για την λεγόμενη «ενοποιημένη μνήμη» (unified memory), η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των δύο συνηθέστερων μορφών μνήμης που χρησιμοποιούνται σήμερα, προσφέροντας ταχύτερους και φιλικότερους προς το περιβάλλον υπολογιστές.

Πιο αντικαπιταλιστές από τους Κινέζους εμφανίζονται οι Γάλλοι

Οι Γάλλοι αντιτίθενται στον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς περισσότερο και από τους κατοίκους της κομμουνιστικής Κίνας, σύμφωνα μια δημοσκόπηση.Η δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP που δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Croix δείχνει ότι ένας στους τρεις Γάλλους (ποσοστό 33%) πιστεύει πως έφτασε η ώρα να καταργηθεί ο καπιταλισμός.

Χιλιάδες νέες προσλήψεις στη Google, δεκάδες απολύσεις στη Yahoo

Καλά νέα, κακά νέα


Λίγες ημέρες μετά την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου της, η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να αυξάνει το δυναμικό της με πάνω από 6.200 προσλήψεις εντός του έτους. Η Yahoo, όμως, απολύει 100 με 150 άτομα, καθώς τα έσοδά της συνεχίζουν να πέφτουν.Τα κέρδη της Yahoo υπερδιπλασιάστηκαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, φτάνοντας τα 312 εκατομμύρια, ωστόσο η αύξηση αποδίδεται στις προηγούμενες απολύσεις και σε άλλες περικοπές. Τα έσοδα μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, αυτή τη φορά κατά 12%, και έπεσαν στα 1,53 δισ.

Χωρίς καμία αναφορά σε αποζημιώσεις η απάντηση της Siemens στην κυβέρνηση

«Δώσαμε όλα τα στοιχεία»


Τη διαβεβαίωση ότι έχει παραδώσει στην κυβέρνηση όλα τα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση δίνει η Siemens, απαντώντας στη σχετική επιστολή του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη. Ο διευθύνων σύμβουλος Π.Ξύνης δεν αναφέρεται, ωστόσο, καθόλου στο θέμα τυχόν αποζημιώσεων του ελληνικού δημοσίου.«Η Siemens δεν διαθέτει επιπλέον σχετικό ερευνητικό υλικό στην Ελλάδα που εμείς να γνωρίζουμε και το οποίο να μην έχει ήδη παραδοθεί στην Εξεταστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου και στις ανακριτικές αρχές.

Χρυσοχοΐδης: Οι εξαγωγές είναι η «απάντηση» στην κρίση

Τις εξαγωγές ως «απάντηση» στην οικονομική κρίση, υπέδειξε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Το αμερικανικό Saba Capital Management "στοιχηματίζει" υπέρ της Ελλάδας

Υπέρ της ελληνικής οικονομίας στοιχηματίζει το επενδυτικό ταμείο κάλυψης κινδύνου (hedge fund) Saba Capital Management, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ποιοι νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο υπάγονται στο ΙΚΑ

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

Διευκρινίσεις για την ασφάλιση των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, με εγκύκλιο που εκδόθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.Συγκεκριμένα, οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, της Βουλής, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, καθώς και οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, υπάγονται υποχρεωτικά στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ).

«Κατέρριψε» η Κομισιόν τη συγχώνευση Ολυμπιακής - Aegean

Η Κομισιόν απαγόρευσε σήμερα την προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ της Aegean Airlines και της Olympic Air, υποστηρίζοντας ότι θα είχε ως αποτέλεσμα ημι-μονοπωλιακή κατάσταση στην ελληνική αγορά αερομεταφορών.Αυτό -αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων για τα τέσσερα από τα έξι εκατομμύρια Έλληνες και Ευρωπαίους καταναλωτές που ταξιδεύουν σε γραμμές από και προς την Αθήνα κάθε έτος.

Νέο εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία η Chipita

Τη δημιουργία νέου εργοστασίου στη Σαουδική Αραβία ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της προωθεί η Chipita. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στο Ριάντ και θα λειτουργήσει εντός του έτους. Ταυτόχρονα, επενδύσεις πραγματοποιούνται και στο εργοστάσιο που διαθέτει η εταιρία στην Τζέντα.

Καθίζηση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας το 2010

Τη μεγαλύτερη πτώση παραγωγής μεταξύ όλων των κλάδων της ελληνικής βιομηχανίας, κυρίως λόγω της παύσης των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων και της κατασκευής τροχαίου εξοπλισμού, εκ μέρους μεγάλων επιχειρήσεων, παρουσίασε το 2010 η βιομηχανία εξοπλισμού μεταφορών πέραν των μηχανοκίνητων οχημάτων, η παραγωγή της οποίας είχε μειωθεί το 2009 κατά 16,5% και το 2008 κατά 2,4%, ενώ είχε αυξηθεί κατά 14,8% το 2007. Οι αρνητικές τάσεις που επικράτησαν στην παραγωγή τoυ κλάδου αντανακλούν, κυρίως, τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου

Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα με κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα αφορούν στη δικαιοσύνη , στα οικονομικά των κομμάτων, στο πόθεν έσχες των πολιτικών και στον εκλογικό νόμο, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Κ. Ο του ΠΑΣΟΚ . Για την ενίσχυση της διαφάνειας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη χρηματοδότηση και το πόθεν έσχες των κομμάτων, μίλησε για αυστηροποίηση του συστήματος ώστε να χτυπηθεί το μαύρο πολιτικό χρήμα και έκανε λόγο ακόμα και για έκπτωση βουλευτών από το αξίωμα τους σε περίπτωση παραβάσεων.

Αυξημένο κατά 5% το οικογενειακό "καλάθι"

Στο ποσό των 2.129,48 ευρώ διαμορφώθηκε το Δεκέμβριο του 2010 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2009 που κόστιζε 2.023,85 ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) η αύξηση άγγιξε το 5% και υπολογίζεται στα 105,63 ευρώ.

Σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επιμένει το Ifo


Θεωρεί επιβεβλημένη την αντικατάσταση των παλαιών χρεών


Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της επανέλαβε σήμερα Τετάρτη ο διευθυντής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν.Ο Γερμανός οικονομολόγος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ αντικρούει το σενάριο δανειοδότησης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας για επαναγορά του χρέους της και προτρέπει την Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της αναδιάρθρωση του χρέους.

Η Αθήνα ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή του πλανήτη!

Η Αθήνα «γεννά» περισσότερα «αέρια του θερμοκηπίου» από το Παρίσι, το Λονδίνο και το Πεκίνο και σχεδόν όσα η Νέα Υόρκη, με συνέπεια να ευθύνεται αναλογικά περισσότερο για την κλιματική αλλαγή! Γενικότερα, οι μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις του πλανήτη εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα λιγότερους ρύπους ανά κεφαλή και είναι λιγότερο υπεύθυνες για την κλιματική αλλαγή σε σχέση με μικρότερου μεγέθους πόλεις, όπως π.χ. το Ρότερνταμ ή το Ντένβερ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ερευνητών της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Ινστιτούτου για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (IIED).

Προχωρεί η σύσταση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

«Φρένο» στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος


Οριστικό τέλος στον κατακερματισμό αρμοδιοτήτων, στην αδικαιολόγητη πολυπλοκότητα της νομοθεσίας αλλά και στην άσκοπη και πολλές φορές αδιαφανή κατασπατάληση πόρων σε ό,τι αφορά τις δημόσιες συμβάσεις, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με το σχέδιο νόμου «Σύσταση Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων» που παρουσίασε ο Μ.Χρυσοχοϊδης στο Υπουργικό Συμβούλιο, την Τρίτη.Με το σχέδιο νόμου για τη «Σύσταση Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων» δημιουργείται ανεξάρτητη νομοθετικά κατοχυρωμένη διοικητική αρχή, η οποία θα συγκεντρώσει τις αρμοδιότητες που μέχρι σήμερα ήταν διάσπαρτες σε διάφορα υπουργεία και φορείς, θα αναλάβει το δύσκολο έργο της παρακολούθησης της κωδικοποίησης και απλούστευσης του υφιστάμενου πολύπλοκου νομικού πλαισίου και θα έχει την πρωταρχική ευθύνη για τη χάραξη και παρακολούθηση της εθνικής στρατηγικής στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.

Υπαναχωρεί το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα του αυτοφώρου

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο


Στη τροποποίηση των άρθρων 2 και 3 του φορολογικού νομοσχεδίου που αναφέρονται στα μέτρα για την καταστολή της φοροδιαφυγής στην άμεση και έμμεση φορολογία και στον Γενικό Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών μετά από διαβούλευση με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που θα αναρτηθεί σε λίγο στο www.opengov.gr δεν θα προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα της μη απόδοσης ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο και της μη απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων. Συγκεκριμένα θα αφαιρεθεί η διατύπωση εκείνη που προβλέπει πως τα εν λόγω αδικήματα μετατρέπονται από στιγμιαία σε διαρκή και εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.

Τα δίγλωσσα νήπια έχουν "προβάδισμα"...


Μια νέα μελέτη έχει διαπιστώσει ότι τα δίγλωσσα νήπια έχουν ένα γνωστικό πλεονέκτημα έναντι των μονόγλωσσων συνομηλίκων τους.Ερευνητές από τα πανεπιστήμια Concordia του Μόντρεαλ και York του Τορόντο συνεργάστηκαν σε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας έγινα σειρά εξετάσεων σε 63 δίγλωσσα νήπια και νήπια που μιλούν μια γλώσσα.

O θόρυβος προκαλεί εγκεφαλικά

Οι άνθρωποι που εκτίθενται μόνιμα στον θόρυβο της κυκλοφορίας των οχημάτων, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, ιδίως όσοι είναι άνω των 65 ετών, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άαρχους, υπό την Μέτε Σόρενσεν του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Καρκίνου της Δανικής Εταιρίας Καρκίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “European Heart Journal” της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησαν το ιατρικό ιστορικό περίπου 51.500 ατόμων (εκ των οποίων οι 1.881 έπαθαν εγκεφαλικό στη διάρκεια της πενταετίας που διήρκεσε η μελέτη), σε σχέση με τον τόπο διαμονής τους στην Κοπεγχάγη ή γύρω από αυτήν.

Χ.Α.: Ωθηση από το νέο φορολογικό

Αξιόλογη άνοδο σημειώνει σήμερα το Χ.Α., με τους επενδυτές να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη σημαντική μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.«Το νέο νομοσχέδιο, αν τελικά ψηφιστεί, θα έχει σίγουρα θετικές επιπτώσεις στις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή και στις ασκήσεις αποτίμησης για το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών, κυρίως για αυτές με υψηλό ποσοστό απόδοσης κερδών στους μετόχους και υψηλά ενδοομιλικά μερίσματα», ανέφερε η Proton Bank [PRBr.AT] στο πρωινό της σχόλιο.

Στο 21,6% η εξαγωγές του κλάδου τροφίμων - ποτών

Οι εξαγωγές σε Τρόφιμα και Ποτά, το 11μηνο του 2010, συμμετέχουν κατά 21,6% στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών όπως προκύπτει από την επεξεργασία από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε των στατιστικών δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής - ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Κίνδυνος για νέο "Τιτανικό" στον Αρκτικό

Η ταχεία τήξη των πάγων δημιουργεί κινδύνους στη ναυσιπλοΐα του Αρκτικού Ωκεανού, που παλαιότερα ονομαζόταν Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός. Μεγάλα κομμάτια από παγόβουνα «κολυμπούν» στα νερά του Ωκεανού απειλώντας με σοβαρούς κινδύνους τα παραπλέοντα πλοία, ανάλογους του "Τιτανικού".

Το νέο ποινολόγιο της Εφορίας

Αυστηρές ποινές για μη απόδοση ΦΠΑ καθώς και για την μη καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, όπως η επιβολή αυτόφωρου, αύξηση της προκαταβολής φόρου για προσφυγή στα δικαστήρια στο 50%, κάρτα αποδείξεων αλλά και κριτήρια ελέγχου συγκεκριμένων κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών ανάλογα με το δηλούμενο εισόδημά τους προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την "Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών". Σημειώστε ακόμα, ότι θεσπίζεται ειδικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ σε όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις που έπρεπε να είχαν υποβάλει μέσω του taxisnet. Μάλιστα για το πρόστιμο ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται μέσω email!

Στα Τίρανα στέλνει η ΕΕ τον Μίροσλαβ Λάιτσακ ως μεσολαβητή στην πολιτική κρίση

Φτάνει εντός της ημέρας στην Αλβανία


Τον Μίροσλαβ Λάιτσακ, πρώην υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας και πρώην ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αποφάσισε να διορίσει ως μεσολαβητή της ΕΕ για την πολιτική κρίση στην Αλβανία, η εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

Χιόνια και με τσουχτερό κρύο σε ολόκληρη τη χώρα


Η επέλαση του χιονιά

Τσουχτερό κρύο επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, την ώρα που πολλές περιοχές της χώρας έχουν ντυθεί στα λευκά. Η θερμοκρασία στην Αττική κυμαίνεται από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις βορειότερες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Συνάντηση Μέρκελ - Μπαρόζο με θέμα το ευρώ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο διατύπωσαν κατά τις συνομιλίες που είχαν χθες, την ανάγκη για την ενίσχυση του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των χωρών της ευρωζώνης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, χωρίς να αναφερθούν στη διαφωνία τους ως προς την ενίσχυση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Κατά τη διάρκεια δείπνου έξω από το Βερολίνο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας , οι δύο "αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση του ευρώ", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αγγελας Μέρκελ, και συμφώνησαν ότι "η ενίσχυση του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη είναι καθοριστικής σημασίας".

Ελληνική χρεοκοπία "βλέπει" το Bloomberg

Τουλάχιστον ένα κράτος μέλος θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη εντός της επόμενης πενταετίας ενώ η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η οικονομική υπηρεσία Bloomberg μεταξύ χιλίων πελατών της, διαχειριστών κεφαλαίων, αναλυτών και χρηματιστών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία το Bloomberg ανήρτησε ως κύριο "πρωτοσέλιδο" θέμα στην ιστοσελίδα του, το 59% των ερωτηθέντων του "Bloomberg Global Poll" εκτιμούν ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ 11% εξ' αυτών πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί εντός του επομένου δωδεκαμήνου.