e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Απώλειες 0,51% στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών για τρίτη συνεχή ημέρα, παρά την απόπειρα ανάκαμψης που σημειώθηκε ενδοσυνεδριακά.Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,51% στις 1.226,92 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 64,00 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ένα χρόνο η αλήθεια για τα "πετρέλαια του Αιγαίου"

Σε έναν χρόνο από σήμερα, η Ελλάδα θα γνωρίζει το πετρελαϊκό δυναμικό στο θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και στη Νότια Κρήτη, σύμφωνα με τη δημόσια εκτίμηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ιωάννη Μανιάτη.

Σεισμός στην Τουρκία - Τραυματίες και ζημιές

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σεισμό μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στο κέντρο της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο επίσημη τοπική πηγή.Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή Ιλγκίν της επαρχίας του Ικονίου, όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό ινστιτούτο Καντιλί, με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Το ΔΝΤ «ζητά» μέτρα και από τη Γαλλία

Η Γαλλία ενδέχεται πιθανώς να χρειαστεί να λάβει συμπληρωματικά μέτρα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό το 2012 και το 2013, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην ετήσια έκθεσή του για την γαλλική οικονομία. 

Τέλος από 1ης Οκτωβρίου το φτηνό φυσικό αέριο

Καταργείται από 1ης Οκτωβρίου η έκπτωση 18% στην τιμή του φυσικού αερίου, σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που ανακοίνωσε η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.  

Ποινική δίωξη σε βάρος του Γ. Παπαγιάννη


Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το αδίκημα της «απειλής κατά ζωής» του διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, Χρ.Παναγιωτόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για ποινικό αδίκημα που σχετίζεται με τη διαχείριση blog και τις αναφορές του σε αυτό.

Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή την Πέμπτη

Η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου θα είναι το αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία θα συνέλθει στις 10 το πρωί. 

"Τειρεσία" για τους κακοπληρωτές της ΔΕΗ προτείνει η ΡΑΕ

Την αντίθεσή της στις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος, εκφράζει η ΓΕΝΟΠ. Στις προτάσεις της Αρχής, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αγορά προπληρωμένων καρτών ρεύματος, η αύξηση των εγγυήσεων και η δημιουργία "ενεργειακού Τειρεσία" με το ιστορικό των ανεξόφλητων λογαριασμών των καταναλωτών.

Στην Καρδίτσα το πρώτο κρούσμα του ιού του Νείλου

Περιστατικό ήπιας εγκεφαλίτιδας χαρακτηρίζουν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου για το 2011.

Στο Κογκρέσο ο επικεφαλής των Οίκων

Οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης θα πρέπει να μην δέχονται πολιτικές πιέσεις στο έργο της αξιολόγησης του κρατικού χρέους, θα δηλώσει ο Deven Sharma, πρόεδρος της Standard & Poor's, στο πλαίσιο κατάθεσης του στο αμερικανικό Κογκρέσο.«Σε μια παγκόσμια οικονομία στην οποία αξιολογούμε περισσότερες από 120 κυβερνήσεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μεθοδολογίες των αξιολογήσεων να μην αποτελούν αντικείμενο επιρροής από κυβερνήσεις που επιδιώκουν να βελτιώσουν τη διαβάθμιση τους. Αυτό θα υπονόμευε την ανεξαρτησία, τη συγκρισιμότητα και την αξία των αξιολογήσεων για όλους», αναφέρει ο Sharma στο κείμενο της κατάθεσης που θα δώσει σε υποεπιτροπή της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων σήμερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

"Να υπερβούμε στόχους για να κερδίσουμε αγορές"

Ιδιαίτερη μνεία στο δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας έκανε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος κάνοντας λόγο για ανάσα που πρέπει η χώρα μας να εκμεταλλευτεί για να πετύχει αλλά παράλληλα και να υπερβεί τους στόχους της.Μιλώντας σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ότι μπορούμε σίγουρα να υπερβούμε τους στόχους μας γιατί έτσι θα ανέβει η ψυχολογία των αγορών.

«Οι πρώτοι λογαριασμοί θα δείξουν τις επιπτώσεις του Μεσοπρόθεσμου»


Ο πρώην υπουργός επί Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε επιτέθηκε στην πολιτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ και την χαρακτήρισε αδιέξοδη, ενώ παράλληλα επισήμανε πως οι πολίτες θα αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος το Σεπτέμβρη όταν και θα φτάσουν στα χέρια τους οι λογαριασμοί και θα κληθούν να πληρώσουν πολλά περισσότερα απ' ότι μέχρι αυτή τη στιγμή. «Περίπατος...οι θυσίες του λαού»

Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη της Moody's


Σημαντική άνοδο 56% εμφάνισαν τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της Moody΄s Corp.΄s, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

"30% πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από Ευρωζώνη"

 Ο Αμερικανός οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπίνι εκτιμά ότι η πιθανότητα οικειοθελούς εξόδου της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την ευρωζώνη παραμένει αυξημένη, παρά τα μέτρα που υιοθέτησαν την προηγουμένη εβδομάδα οι ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.  

"Ψάχνει" το δίκιο του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατέθεσε την Τετάρτη το πρωί ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, για την παραβίαση όπως υποστηρίζει του τεκμηρίου αθωότητας στην υπόθεση των υποβρυχίων για την οποία έχει παραπεμφθεί ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου. 

Επιχειρεί να τραβήξει «κόκκινη γραμμή» στα αυθαίρετα

Διαχωρισμό των περιπτώσεων αυθαιρέτων προσπαθεί να θέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με το νομοσχέδιο που έθεσε στο υπουργικό ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Το νομοσχέδιο διαχωρίζει τις περιπτώσεις αυθαιρέτων σε εκείνα που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές και στα άλλα, που μπορούν να ρυθμιστούν, αρκεί να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ανέστειλε τις κινητοποιήσεις η ΟΣΥΠΑ


Αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε προγραμματίσει για τον Αύγουστο αποφάσισε η ΟΣΥΠΑ.

Ειδήσεις - Ελλάδα Θέλουν συνάντηση με τον Παπανδρέου


Η σημερινή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί προκάλεσε την αντίδραση των αυτοκινητιστών οι οποίοι εκ νέου ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του. 

Ο Έλληνες ελέγχουν το 14,5% του παγκόσμιου tonnage

Αισθητή μείωση κατέγραψαν οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών στο πρώτο εξάμηνο του έτους για την αγορά πλοίων, μείωση δηλαδή της τάξης του των 11 δισ. δολαρίων έναντι 16,3 δισ. δολ. που επένδυσαν το αντίστοιχο περσινό διάστημα σύμφωνα με στοιχεία των Clarksons.  

Αυξάνονται τα χρόνια, λιγοστεύει το μυαλό

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος συρρικνώνεται μετά την ηλικία των 80 ετών, μία ιδιότητα που φαίνεται ότι διαθέτουμε αποκλειστικά ως είδος αφού, όπως υποδεικνύει σχετική έρευνα, κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει και στους στενότερους συγγενείς μας τους χιμπατζήδες.  

Η Deutsche Bank βράβευσε την T Bank

Το Διεθνές Βραβείο Ποιότητας «2010 USD & EUR Straight - Through Processing (STP) Excellence Award» απέσπασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Deutsche Bank η T Bank, για την ποιότητα και ταχύτητα των διεθνών πληρωμών της σε δολάρια και ευρώ, που αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο. 

Σχεδιάζουν επενδυτική «επίθεση» στην Ελλάδα

Συνάντηση με τους προέδρους 20 επιχειρηματικών συνδέσμων έχει σήμερα Τετάρτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, με αντικείμενο τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα.Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο αναμεταδίδει και η Deutsche Welle, στη διάρκεια της συνάντησης θα εξεταστεί υπό ποιες προϋποθέσεις γερμανικές επιχειρήσεις είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Με απεργίες τον Αύγουστο απειλεί η ΟΣΥΠΑ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) εξήγγειλε πρόγραμμα καθημερινών κινητοποιήσεων για όλο σχεδόν το Αύγουστο, καθώς διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.  

Τα Ελληνόπουλα πάσχουν από έλλειψη κίνησης

Ένα στα τρία παιδιά που συμμετείχαν σε έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν παχύσαρκα ή υπέρβαρα. Αυτά ακριβώς τα παιδιά είναι που διστάζουν να συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου λόγω της περιθωριοποίησης που συχνά αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, όλσ σχεδόν τα παιδιά είναι παγιδευμένα σε έναν τρόπο ζωής που δεν τους επιτρέπει την κίνηση. 

Στο Μαξίμου οι τραπεζίτες

Οι λεπτομέρειες για τους όρους συμμετοχής των ιδιωτών, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, στο νέο δανειακό πρόγραμμα, θα τεθούν επί τάπητος σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου, του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου και του προέδρου της Ένωσης ελληνικών τραπεζών Βαδίλη Ράπανου. 

«Με ενδεχόμενο καθυστέρησης η Σούπερ Λιγκ»


«Το ποδόσφαιρο και η πολιτεία έχουν τους ίδιους στόχους και μπορούν μαζί να πετύχουν πολλά, το αυτοδιοίκητο δεν είναι πρόβλημα» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.Όπως σημείωσε στη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί και οι δύο πλευρές έδειξαν ότι όλοι θέλουν να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο.

Συναυλία στη μνήμη του Michael Jackson

Η οικογένεια του Michael Jackson ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη διοργάνωση μίας συναυλίας στη μνήμη του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο στάδιο Millennium στο Κάρντιφ της Ουαλίας. 

«Είμαι υπερήφανος για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ»

 Τα εύσημα στους βουλευτές του, η απαράλλαχτη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των ταξί, τα πυρά κατά της αντιπολίτευσης ήταν μεταξύ άλλων τα κύρια θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Ο Πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος για την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ που έκανε το πατριωτικό της καθήκον ενώ εξήρε τη στάση των βουλευτών, οι οποίοι όπως υπογράμμισε, αγνόησαν τις απειλές και τίμησαν τον όρκο τους να στηρίξουν την πατρίδα, γυρίζοντας την πλάτη στην προσπάθεια ετερόκλητων δυνάμεων να προκαλέσουν χάος.

Υποβάθμισε τη ΔΕΗ η UBS

Την σύσταση της ΔΕΗ από «neutral» σε «sell» υποβάθμισε η UBS με έκθεσή της στις 26/7, ενώ προχώρησε και σε μείωση τιμής-στόχου στα 8 ευρώ ανά μετοχή από τα 11,50 ευρώ προηγουμένως.  

Σοκαρίστηκε η Ελισάβετ από το νυφικό της Kate

Την έκθεση που φιλοξενεί το παλάτι του Μπάκιγχαμ με το νυφικό του οίκου Alexander McQueen που έβαλε η δούκισσα Catherine στο γάμο της με τον πρίγκιπα William, επισκέφτηκε η βασίλισσα Ελισάβετ, μαζί με την εγγονή της. Η αντίδρασή της μόλις αντίκρισε το νυφικό, πάντως, ήταν περίεργη, αφού σοκαρίστηκε με το θέαμα...

Αρνητικό κλίμα στο Χ.Α.

Πτωτικά κινείται ο Γενικός Δείκτης για ακόμη μία συνεδρίαση, με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στις τράπεζες. Το κλίμα επηρεάζει και η αρνητική ψυχολογία στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Ποιες είναι οι τράπεζες-σύμβουλοι για την ανταλλαγή ομολόγων

Ορίστηκαν οι σύμβουλοι οι οποίοι θα συμμετέχουν στην εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων.  

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

Γενικά αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  

Σόιμπλε: Πλεόνασμα το 2012, όχι σε λευκή επιταγή

Η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση "λευκής επιταγής" στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθεροτήτας για την αγορά ομολόγων στην δευτερογενή αγορά, σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, που εξασφάλισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ. Σύμφωνα με τον Σόϊμπλε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρούν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το 2012.

Στην Αθήνα κλιμάκιο της Τρόικα

Δουλειά στο Γενικο Λογιστήριο του Κράτους πιάνει από σήμερα το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα προκειμένου να ελέγξει την πορεία εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. 

Οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες

Το δρόμο της επιστροφής στις τράπεζες φαίνεται να παίρνον οι μικροκαταθέτες, καθώς το κλίμα και η ψυχολογία αλλάζουν μετά τη σύνοδο Κορυφης των Βρυξελλών και το νέο σχέδιο για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. 

"Εντός της επόμενης διετίας η αναδιάρθρωση"


Μία νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πιθανόν να συμβεί εντός της επομένης διετίας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, την Τρίτη, ο οποίος πρόσθεσε ότι μια περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας είναι "σχεδόν βέβαιη".