e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Φυλάκιση 3 ετών με αναστολή για τον Μαντέλη

Για την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες» τα έτη 2006 και 2007, το Τριμελές Εφετείο επέβαλε στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δεν παρέστη στο δικαστήριο, ενώ ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας.

Κέρδη 1,65% στο Χ.Α.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω προσδοκιών ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες θα βοηθήσουν την χώρα να πετύχει τους στόχους της. Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.531,04 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,65%.

Σε ισχύ από την Πέμπτη το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων

Συνεχόμενο για καλύτερη εξυπηρέτηση


Από τις 14 Απριλίου τίθεται σε εφαρμογή το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νήσων και Νήσων Αιγαίου σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους του Λεκανοπεδίου προτείνει στους εμπόρους το ακόλουθο ωράριο: •Την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως το 9 το βράδυ

"Η Ελλάδα δεν εξοφλεί τις οφειλές της σε γερμανικές εταιρείες"

"Η Ελλάδα δεν εξοφλεί τις οφειλές της σε γερμανικές εταιρείες", αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Αύξηση στις πωλήσεις εισιτηρίων του ΟΑΣΑ, μείωση στις κάρτες τον μήνα Μάρτιο

Ελαφρά ανάκαμψη στα έσοδα


Σημάδια ανάκαμψης στα έσοδα των εταιρειών του Ομίλου ΟΑΣΑ, διαπιστώνει το υπουργείο Υποδομών. Οι πωλήσεις εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 11,3% τον Μάρτιο, ωστόσο, σημαντική υστέρηση παρουσιάζεται στις πωλήσεις των (σαφώς ακριβότερων) καρτών απεριορίστων διαδρομών.Συνολικά, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία του Υπουργείου, καταγράφηκε μια συνολική αύξηση στα έσοδα από κόμιστρο της τάξης του 7,6%.

Αύξηση στις τιμές χονδρικής στη Γερμανία

Αυξήθηκαν το Μάρτιο οι τιμές χονδρικής πώλησης στη Γερμανία με ετήσιο ρυθμό 10,9% που είναι ο υψηλότερος από τον Οκτώβριο του 1981, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρώπη - ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 2,6% το Μάρτιο με βάση την πρώτη εκτίμηση της Eurostat - ενισχύει την απόδοση των ομολόγων.

Κατοικίδια: κανούν καλό στην υγεία

Αν πραγματικά αγαπάτε τα ζώα και ανήκετε στην υπεύθυνη εκείνη μερίδα ανθρώπων που τα μεγαλώνει και τα φροντίζει επιμελώς, τότε μάθετε ότι το να έχετε κατοικίδια βοηθάει και στην υγεία σας.

Το κλίμα μπορεί να επηρεάσει τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών

Επιστήμονες αυστραλιανής ερευνητικής ομάδας απέδειξαν για πρώτη φορά σχέση ανάμεσα στις κλιματικές αλλαγές και τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών, πράγμα που θα βοηθήσει στην κατανόηση των λόγων για τους οποίους σημειώνονται ισχυροί σεισμοί.

Εξηγήσεις από τη Siemens ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης εν όψει της επιβολής προστίμων

Επιστολή Καστανίδη στη Γερμανία


Τη M.Δευτέρα 18 Απριλίου θα κοινοποιηθεί στη Siemens η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία θα της ζητείται να παράσχει εξηγήσεις για το θέμα των προμηθειών, εν όψει επιβολής υψηλών προστίμων.Η γερμανική εταιρεία θα κληθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης για εξηγήσεις και μέχρι τέλος Μαϊου θα επιβληθούν πρόστιμα με βάση το νόμο για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Πρόστιμα 315,2 εκατ. ευρώ για καρτέλ στα απορρυπαντικά

Πρόστιμο συνολικού ύψους 315,2 εκατ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στις πολυεθνικές εταιρείες Unilever και Procter & Gamble.

S&P:Μία στις τρεις οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης για Ελλάδα

Περίπου 1 στις 3 είναι οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης ευρωπαϊκών κρατικών χρεών της Περίπου 1 στις 3 είναι οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης ευρωπαϊκών κρατικών χρεών της Standard & Poor's Ratings Group.

Περισσότερα ποδήλατα στους συρμούς του Μετρό από την 1η Μαΐου

Τέσσερα στον τελευταίο συρμό


Μετά την πολύ θετική ανταπόκριση, επιβατών και ποδηλατών τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του πιλοτικού μέτρου της εισόδου των ποδηλάτων στο μετρό, ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας

ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαΐου ξεκινά η δεύτερη φάση της πιλοτικής εφαρμογής κατά την οποία θα επιτρέπονται μέχρι τέσσερα ποδήλατα (αντί για 2) στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού.

Nέα έρευνα για τον έρπητα των γεννητικών οργάνων

Ο έρπητας των γεννητικών οργάνων είναι δυνατό να μεταδοθεί σε άλλα πρόσωπα, ακόμα κι αν ο φορέας δεν έχει συμπτώματα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης και εγείρει το ζήτημα κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο όλοι οι ενήλικες να ελεγχθούν για τη νόσο.

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, η 22η Έκθεση Βιβλίου

Μετακόμισε από το Ζάππειο


Στην Πλατεία Κλαυθμώνος και όχι στο Ζάππειο θα λειτουργεί μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου, η ανοιξιάτικη έκθεση βιβλίου του Επαγγελματικού Σωματείου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος (ΕΣΕΒΕ).

Ενισχύεται το ευρώ

Άνοδο σε ποσοστό 0,18% σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος και διαμορφώνεται στα 1,4504 δολάρια.

Στο 10,3% του ΑΕΠ το έλλειμμα του 2010

Στάλθηκαν στις Βρυξέλλες τα συμπληρωματικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2010 και όπως δείχνει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το 10,6% του ΑΕΠ.

Άδειες άνευ αποδοχών και μερική απασχόληση στο Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση

Ελαστικοποίηση για δημοσίους υπαλλήλους


Τη δυνατότητα να παίρνουν οι δηµόσιοι υπάλληλοι άδειες άνευ αποδοχών και παράλληλα να µπορούν να απασχολούνται στον ιδιωτικό τοµέα διερευνά η κυβέρνηση. Ειδικότερα, μάλιστα, σύµφωνα µε τα σενάρια που µελετά το κυβερνητικό επιτελείο, εάν ο αριθµός των υπαλλήλων που βγαίνουν ετησίως στη σύνταξη δεν είναι αντίστοιχος µε τον στόχο, τότε θα µπορούσαν να δοθούν κίνητρα στους δηµοσίους υπαλλήλους να αποχωρήσουν προσωρινά από τη θέση τους διασφαλίζοντας όµως τη δυνατότητα επιστροφής τους.

Ποιοι, πότε και πόσα θα πάρουν για δώρο Πάσχα

«Δώρον άδωρον» για πολλούς


«Δώρον άδωρον» θα είναι για χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους το δώρο του Πάσχα, καθώς σε πολλούς δεν θα καταβληθεί καθόλου ή σε άλλους θα δοθεί με περικοπές.

Στο 1,70 ευρώ το λίτρο σκαρφάλωσε η μέση τιμή της αμόλυβδης

Συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα


Έπειτα από 18 ημέρες συνεχών αυξήσεων η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σκαρφάλωσε στο 1,70 ευρώ το λίτρο.

Hitachi και General Electric πρόθυμες να βοηθήσουν στη Φουκουσίμα

Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου στον ενεργειακό τομέα, η ιαπωνική Ηitachi και η αμερικανική General Electric υπέβαλαν στις ιαπωνικές αρχές σχέδιο επίλυσης της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα.

«Εκτοξεύτηκαν» οι απλήρωτοι λογαριασμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων

«Τειρεσίας» για τα... φέσια


Πονοκέφαλο για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών αποτελεί η αδυναμία όλο και περισσότερων συνδρομητών να εξοφλούν τους λογαριασμούς των τηλεφώνων τους, σταθερών και κινητών, λόγω της οικονομικής κρίσης.Τα... φέσια μόνο στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας ξεπέρασαν πέρσι συνολικά τα 100 εκατομμύρια ευρώ και οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων εξετάζουν ακόμα και τη λύση να συγκροτηθεί τηλεπικοινωνιακός «Τειρεσίας» που θα τις προστατεύει από τους κακοπληρωτές, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Γ.Παπακωνσταντίνου: Με την επιστροφή στην ανάπτυξη θα αποφύγουμε την αναδιάρθρωση

Κατά της αναδιάρθρωσης χρέους η κυβέρνηση


Μήνυμα αισιοδοξίας σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία επιχείρησε να δώσει σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε διεθνές οικονομικό σύνέδριο τονίζοντας ότι με την επιστροφή στην ανάπτυξη η Ελλάδα θα αποφύγει το ενδεχόμενο να αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.

Υψηλά κέρδη στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες

Η προσοχή στις αποκρατικοποιήσεις


Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.