e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πτώση 1,95% στο Χ.Α.

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου από ΕΕ-ΔΝΤ.Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισει στις 1.240,25 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1,95%.

«Το Κατάρ αγόρασε το Μουντιάλ του 2022»

Ένα ιδιωτικό e-mail του γενικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, που υποστηρίζει πως το Κατάρ «αγόρασε» το Μουντιάλ του 2022 έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζακ Γουόρνερ.

Το Μιλάνο λέει... addio στον Μπερλουσκόνι στις κάλπες των δημοτικών εκλογών

Χάνει το «οχυρό» ο Καβαλιέρε


Βαριά ήττα της κεντροδεξιάς στο Μιλάνο -γενέτειρας, έδρας των επιχειρήσεων και εκλογικής βάσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι-, αλλά και στη Νάπολη δείχνει να «βγάζει» η κάλπη του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα πρώτα δημοσκοπικά στοιχεία του δικτύου Sky Italia, που αφορούν την πρόθεση ψήφου των Ιταλών, οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς διατηρούν αμφότεροι προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι των υποψηφίων από το «στρατόπεδο» του Καβαλιέρε.

Τη ριζική αναδιοργάνωση του υπουργείου Οικονομικών εισηγείται η τρόικα

Διαχωρισμός αρμοδιοτήτων σε δύο υπουργεία


Το «σπάσιμο» του Υπουργείου Οικονομικών σε δύο με διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων του προυπολογισμού, των δαπανών και του δημοσίου χρέους από τον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους δηλαδή τις εφορίες και τα τελωνεία, εισηγείται η τρόικα στην κυβέρνηση.Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα οικονομικής πολιτικής που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα μέχρι το 2015 προκειμένου να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά, η τρόικα σε ειδική μελέτη που πραγματοποίησε τονίζει τη σημασία αναδιοργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Δαλάι Λάμα παραιτήθηκε και επισήμως

Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, παραιτήθηκε επισήμως από το πολιτικό ρόλο του υπογράφοντας τροπολογίες που αναθεωρούν το σύνταγμα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

O Orlando Bloom επιστρέφει στο... Hobbit

Δέκα χρόνια πριν ο Orlando Bloom μας συστήθηκε ως Legolas στην τριλογία του ''Άρχοντα των Δαχτυλιδιών''. Σήμερα ο σκηνοθέτης Peter Jackson τον καλεί ξανά να συνεργαστούν στο πολύπαθο Hobbit που γυρίζεται αυτόν τον καιρό στη Νέα Ζηλανδία...

Φορείς που δεν έδωσαν οικονομικά στοιχεία

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας βρίσκονται μεταξύ των 35 περίπου φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, από έναν μακροσκελή κατάλογο 507 συνολικά φορέων, που δεν απέστειλαν τον Απρίλιο στο υπουργείο Οικονομικών, στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση.

«Αχ, Ελλάδα»

Κατά παράφραση του βιβλίου «Αχ, Ευρώπη» του Γιούργκεν Χάμπερμας η FAZ δημοσιεύει ρεπορτάζ στο οποίο επισημαίνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να αποσπάσει την υποστήριξη της αντιπολίτευσης στη στρατηγική που ακολουθεί για την εξυγίανση της χώρας, προσπάθειες που ως τώρα έχουν αποδειχτεί άκαρπες.Αναφερόμενη στην προσπάθεια της Ελλάδας να εκποιήσει κρατική περιουσια τόσο σε μετοχές εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο όσο και σε ακίνητα, η οποία εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 300 δις. ευρώ, η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κτηματολόγιο για όλες τις περιοχές και συνεπώς το εγχείρημα ενέχει σημαντικές δυσκολίες.

Πρόσληψη 70.000 ανέργων ενόψει τουριστικής περιόδου

Ξεκινά αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011 με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια ή μη, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία».

«H Ευρώπη στην παγίδα των Ελλήνων»

«Πολιτικοί και ΕΚΤ πιέζουν για συναίνεση στο νέο πρόγραμμα λιτότητας – Η αναδιάταξη δεν είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων – Αποκλείεται η χρεοκοπία», αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο των Peter Ehrlich και Wolfgang Proissl στην εφημερίδα Financial Times Deutschland και το οποίο αναδημοσιεύει το «Βήμα».Η εφημερίδα γράφει ότι η ευρωζώνη αναζητεί όλο και πιο απελπισμένα τρόπο να αποτρέψει τη χρεοκοπία και την αναδιάταξη του χρέους της Ελλάδας ενώ επικαλείται τις δηλώσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν στο Spiegel όπου παραδέχεται ότι "Η κατάσταση είναι σοβαρή".

Ο νόμος του Μνημονίου….των κεντρικών τηλεοπτικών δελτίων

Τι και αν μαζεύτηκαν στις πλατείες γενεές Ελλήνων, τι και αν σε όλη την Ελλάδα οι αγανακτισμένοι φώναζαν κατά του μνημονίου και αυτών που το έφεραν σε κάποια κανάλια δεν άνοιξε ρουθούνι. Και τώρα σε αυτό το χρονικό σταυροδρόμι, πέφτουν απροκάλυπτα οι μάσκες των πολιτικών-τηλεοπτικών καφενείων. Δεν γίνεται η καρδιά της Ελλάδας να χτυπά στις πλατείες, από νέους ανθρώπους και να αφιερώνεις δύο λεπτά μόνο στο κεντρικό σου δελτίο.

Καθ' οδόν η τρίτη παρτίδα εκκαθαριστικών

Απεστάλη στους φορολογούμενους η τρίτη σειρά, 453.513 εκκαθαριστικών σημειωμάτων, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Συναίνεση και στον τουρισμό

Την ανάγκη για συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων και στο πεδίο του τουρισμού, επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

«Κίνδυνος πραξικοπήματος στην Ελλάδα»

Νέο χτύπημα κατά της Ελλάδας από την γερμανική εφημερίδα Bild αυτή τη φορά όχι για τα οικονομικά της χώρας αλλά σχετικά με τις κοινωνικές αναταραχές.

Άρωμα Κυκλάδων στο Σύνταγμα

Τουριστική έκθεση με θέμα τις Κυκλάδες θα φιλοξενείται από 1 Ιουνίου και για 4 ημέρες στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος. Η έκθεση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τίτλο «Αυτό το καλοκαίρι πάμε Κυκλάδες».

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τα Ναυπηγεία

Η πολιτική της κυβέρνησης στα Ναυπηγεία θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή.

Η ΕΛ.ΑΣ. τίμησε την Βρετανή που βρήκε και παρέδωσε χαρτοφύλακα με 30.000 ευρώ

«Πνεύμα αξιοπρέπειας»


Το πνεύμα αξιοπρέπειας και ανιδιοτέλειας που χαρακτηρίζει την πράξη της 59χρονης βρετανίδας, Εστέλ Βικτώρια Κουκ, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και υπόδειγμα υπεύθυνης κοινωνικής συμπεριφοράς, ανέφεραν αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, σε εκδήλωση που έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. προς τιμήν της. Η εκδήλωση ευχαριστηρίων προς την κ. Κουκ, η οποία την περασμένη Τρίτη στην Παλαιοκαστρίτσα είχε βρει και παραδώσει χαρτοφύλακα με 30.000 ευρώ, έγινε το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Κέρκυρας Θεοχάρη Γιώτη.

Κύκλωμα απαγωγής αλλοδαπών εξάρθρωσε η Αστυνομία

Αποτελούμενο από 14 άτομα


Στα χέρια των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής έπεσαν την Κυριακή 14 αλλοδαποί από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ηλικίας από 16 έως 31 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι απήγαγαν ομοεθνείς τους και ζητούσαν χρήματα από τους οικείους τους στην Αθήνα ή στην πατρίδα για να τους ελευθερώσουν.

Νέο δάνειο ύψους 65 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εξετάζει η ΕΕ

Νέα βοήθεια με αυστηρούς όρους


Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ένα νέο πακέτο διάσωσης ύψους 65 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να εκταμιευτούν δόσεις ζωτικής σημασίας τον Ιούνιο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές.  

Αντιδράσεις για το δημοσίευμα που βλέπει Τούρκους επιχειρηματίες να «κυνηγούν ελληνικές εκποιήσεις»

«Η Ελλάδα είναι ολόκληρη για πούλημα»


Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Ολλανδία προκάλεσε το πρωτοσέλιδο άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας «De Pers» με τίτλο «Η Τουρκία κυνηγά ελληνικές εκποιήσεις» και στο οποίο αναφέρεται ότι «η Ελλάδα είναι ολόκληρη για πούλημα». Το ρεπορτάζ συνοδευόταν από φωτογραφία ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στη Σαντορίνη πάνω στην οποία κυμάτιζε τουρκική σημαία, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δήμου Θήρας.«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το υβριστικό δημοσίευμα της δημοσιογράφου της εφημερίδας σας Eva Ludemann, το οποίο προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του τόπου μας, προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης, δημιουργεί εικόνες αποπροσανατολισμού, παράγει ψευδείς ειδήσεις, από σκοπιμότητα ή πορισμό οφέλους, και πιθανόν εγείρει εθνικά ζητήματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Ζώρζος.

Συγχαρητήρια επιστολή του υπουργού Εσωτερικών σε υπαλλήλους της πολεοδομίας

Η εξαίρεση να γίνει κανόνας


Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στους υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου, Ν.Τριχάκη και Γ.Τσιτσιμπάση, με αφορμή επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 27 Μαΐου και με την οποία εξήρε τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα τους των δύο υπαλλήλων στους οποίους απευθύνθηκε για υπόθεση πολεοδομίας.«Η εδραίωση της απαράβατης αξιοκρατίας και η καθιέρωση της αξιολόγησης, από την πρόσληψη, την μετάταξη ως την προαγωγή και την αμοιβή, η απόλυτη διαφάνεια μέσα από το πρόγραμμα ΔΙ@ΥΓΕΙΑ, τα νέα εργαλεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του νόμου που μόλις ψηφίστηκε, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, καθώς και η εξίσωση των ωρών εργασίας με τον ιδιωτικό τομέα συνιστούν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που, προσωπικά, πιστεύω βαθιά ότι θεμελιώνουν μια νέα αξιοπρέπεια για τον δημόσιο υπάλληλο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών.

Υπογραφή συνεργασίας μεταξύ Εθνικής και Shell

Συμφωνία συνεργασίας με την η Coral AE, δικαιούχο των πρατηρίων Shell στην Ελλάδα υπέγραψε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με την οποία τα πρατήρια Shell θα μετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών της Εθνικής Τράπεζας «go National», με κέρδος 3% για τους πελάτες της Τράπεζας. Η συμφωνία θα ισχύσει από την Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2011.

«Ένεση» 1 δισ. στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μετά την τελική έγκριση του συμφώνου ρευστότητας ύψους 1 δισ. ευρώ, ξεκινά η εκταμίευση δανείων προς μικρές, πολύ μικρές και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, ενώ προωθούνται δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη Τύπου, με το σύμφωνο ρευστότητας το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει να παρέχει εγγυήσεις 1 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ώστε να χορηγούνται μέσω των ελληνικών τραπεζών δάνεια σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σαμαράς: Να επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο

Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ.

Αγωγή περιοδικού κατά Αθηνάς και Alvaro!

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ αξιώνει ως αποζημίωση το βραζιλιάνικο περιοδικό Caras από την Αθηνά Ωνάση και τον σύζυγό της, Alvaro. Τους κατηγορεί μάλιστα για λογοκρισία, που προκάλεσε οικονομική ζημιά στο περιοδικό και έπληξε το κύρος του...

Ψυχική διάθεση και οικονομική κρίση

Όχι μόνο η κακή οικονομική κατάσταση μιας χώρας χειροτερεύει την ψυχική διάθεση και κατάσταση των ανθρώπων (κάτι που είναι μάλλον προφανές και έχει ήδη αποδειχτεί σε προηγούμενες έρευνες), αλλά, όπως δείχνει μια νέα αμερικανική μελέτη, ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή η καλή διάθεση και η αισιοδοξία επηρεάζουν άμεσα το επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας και τελικά το επίπεδο της ανάπτυξης. Με άλλα λόγια, η μάχη για την έξοδο από την ύφεση και η ανάπτυξη πρέπει να κερδηθεί στο μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων, πέρα από τις όποιες προσπάθειες στον καθαρά οικονομικό τομέα. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι ο παράγων της ψυχολογίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία και «μεταφράζεται» σε βελτιωμένα νούμερα και ποσοστά οικονομικών δεικτών.

"Διαβάζουν" το μυαλό μας

Οι επιστήμονες έκαναν ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά τους να «διαβάσουν» το μυαλό μας. Ερευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν για πρώτη φορά να παρακολουθούν τις λέξεις την ώρα που οι ήχοι τους σχηματίζονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, μια ανακάλυψη που στο μέλλον, μεταξύ άλλων, μπορεί να βοηθήσει άτομα με σοβαρά προβλήματα να μιλήσουν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.Οι ερευνητές του Κέντρου Καινοτομίας στη Νευροεπιστήμη και Τεχνολογία του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον διευθυντή Έρικ Λιούτχαρτ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό “Journal of Neural Engineering”, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», χρησιμοποίησαν ηλεκτρόδια για να βρουν εκείνη την περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη δημιουργία όλων των ήχων που συμμετέχουν στο σχηματισμό των λέξεων (περίπου 40 στην περίπτωση της αγγλικής γλώσσας).

Στο τέλος της εβδομάδας τα συμπεράσματά της τρόικας

Η "Τρόικα" θα παραδώσει "πιθανώς στο τέλος της εβδομάδας" τα συμπεράσματά της για τη χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια ώρα, ο επίτροπος, Όλι Ρεν, πιέζει για συμφωνία και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα ΕΕ και ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας."Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις", τονίζει, σημειώνοντας ότι θεωρεί "επιβεβλημένο" να τηρήσουν όλα τα κόμματα και της αντιπολίτευση "εποικοδομητική στάση", στηρίζοντας το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ζητά η ΕΕ και το ΔΝΤ και την υλοποίησή του. "Όλα τα κόμματα και όλοι οι πολίτες πρέπει να καταβάλουν το μερίδιό τους", υποστηρίζει.

Tι κάνουν οι πεταλούδες όταν δεν θέλουν sex

Οι θηλυκές πεταλούδες είναι πανέμορφες όχι μόνο στα μάτια των ανθρώπων αλλά και των αρσενικών του είδους τους, όταν έχουν ανοιγμένα τα φτερά τους, γι’ αυτό τα κλείνουν, απλούστατα όταν θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα προς…κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν ενδιαφέρονται για ζευγάρωμα και ότι συνεπώς θέλουν να αποφύγουν τη σεξουαλική παρενόχληση! Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας ιαπώνων επιστημόνων, που δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι στη σύντομη ζωή μιας πεταλούδας, το σεξ είναι υπόθεση «μια κι έξω», για αυτό έχουν κάθε λόγο, είτε να είναι επιλεκτικές σχετικά με την εύρεση συντρόφου, είτε να μην ενδιαφέρονται πλέον από τη στιγμή που ήδη έχουν ζευγαρώσει μια φορά.

Νέος "μποναμάς" για τα τέλη κυκλοφορίας

Nέες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. καταφθάνουν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012, αφού η μαύρη τρύπα στα έσοδα, δεν αφήνει περιθώρια στο οικονομικό επιτελείο για ελαστικότητα. Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει η πρόταση που αφορά στην οριζόντια αύξηση των τελών κυκλοφορίας σε όλα τα Ι.Χ. κατά 20%.

Συναγερμός για τα αγγουράκια-δηλητήριο

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για την επιδημία του βακτηρίου E.coli στη Γερμανία, που έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπους, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 300 και πολλαπλασιάζονται καθημερινά.Είναι «μία από τις μεγαλύτερες του είδους παγκοσμίως και η σημαντικότερη» που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

Προειδοποιεί για την αύξηση ΦΠΑ Ο ΓΣΕΒΕΕ

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) η οποία προειδοποιεί για κύμα λουκέτων σε επιχειρήσεις και απώλειες σε θέσεις εργασίας.

Συγκέντρωση υπέρ των «Αγανακτισμένων» την Τρίτη στα Προπύλαια, παρών και ο Μ.Θεοδωράκης

Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αθηνών


Ανοιχτή συγκέντρωση στα Προπύλαια οργανώνει το απόγευμα της Τρίτης (7 μ.μ) η Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» και με στόχο την «αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας». Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θ.Πελεγρίνης και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Επί τάπητος στο Eurogroup η ενδεχόμενη αναδιάταξη του ελληνικού χρέους

Στο προσκήνιο τα σενάρια


Το Eurogroup επεξεργάζεται σενάρια για την ενδεχόμενη αναδιάταξη (reprofiling) του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιάν Κέες Ντε Γιάγκερ.«To Eurogroup διερευνά την αναδιάταξη, τι μπορεί να γίνει σχετικά με αυτήν, εάν είναι δυνατή χωρίς να αποτελεί πιστωτικό επεισόδιο», είπε ο Ολλανδός υπουργός, μιλώντας το περασμένο Σάββατο σε συνέδριο στην Λευκωσία.

Κόντρα ΡΑΕ - ΔΕΗ για τα... προσωπικά δεδομένα

Μετά από καταγγελία της Aegean


Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρέπεμψε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τη ΔΕΗ, για να διαπιστωθεί αν η επιχείρηση έκανε παράνομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Το 2012 οι διαγωνισμοί παραχώρησης περιοχών για έρευνες πετρελαίου

Με πρότυπο το νορβηγικό μοντέλο


Το 2012 θα γίνουν οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση περιοχών στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη, προκειμένου να διενεργηθούν ερευνητικές γεωτρήσεις για πετρέλαιο, αφού προηγηθεί η διαδικασία των σεισμικών ερευνών στις περιοχές αυτές με τη μέθοδο των μη αποκλειστικών δεδομένων, δήλωσε την Δευτέρα ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο Μεσογειακό συνέδριο για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Γυρίζει την πλάτη στα πυρηνικά η Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει σταδιακά όλα τα πυρηνικά της εργοστάσια μέχρι το 2022.


Μέχρι το 2022 θα κλείσει και τους τελευταίους πυρηνικούς αντιδραστήρες της η Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος. Με την υλοποίηση αυτής της απόφασης, η Γερμανία θα είναι η πρώτη χώρα που διακόπτει τη λειτουργία πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο έδαφός της.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα

Στάση αναμονής στην αγορά


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, εν μέσω νευρικότητας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας και την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ανοικτή υπό προϋποθέσεις η συζήτηση για μείωση φόρων, λέει ο Φ. Σαχινίδης

Ζητούμενο οι ρεαλιστικές προτάσεις


Ανοικτό ενδεχόμενο να συζητήσει η κυβέρνηση με τη ΝΔ τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, αφήνει, σε συνέντευξή του στα «Νέα», ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, αρκεί, όπως λέει, να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις που θα εξασφαλίζουν τους δηµοσιονοµικούς στόχους.

Πολιτική βούληση από τα κόμματα και αντοχή από την κοινωνία για τις μεταρρυθμίσεις ζητεί ο Όλι Ρεν

Διαπιστώνει αποκλίσεις από τους στόχους


«Tο καίριο ερώτημα είναι εάν η πολιτική τάξη της Ελλάδας έχει τη θέληση να πετύχει αυτόν το στόχο και αν η κοινωνία διαθέτει αρκετή αντοχή. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.