e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Επίδομα ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες;


Σχέδιο υπουργικής απόφασης, με την οποία θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα ανεργίας, οι περίπου 10.000 άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες, επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διάσωση δύο αρχαίων ναυαγίων


Δύο αρχαία ναυάγια επέλεξαν να διασώσουν οι επιστήμονες, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Θαλής». Το ένα πλοίο, μάλλον ισπανικής προέλευσης, ναυάγησε τον 16ο αιώνα στη Ζάκυνθο, το άλλο τον 13ο αιώνα στη Ρόδο.

Νέα θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη


Μία νέα τεχνική θεραπείας του καρκίνου του προστάτη σε αρχικό στάδιο, η οποία βασίζεται σε υπέρηχους, φαίνεται να έχει πολύ λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Έχει ο καιρός γυρίσματα – έκτακτα φαινόμενα

Τα χειμωνιάτικά του φαίνεται πως θα φορέσει από το βράδυ ο καιρός, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη της Goldman Sachs


Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών εμφανίστηκαν τα τριμηνιαία κέρδη της Goldman Sachs.

Η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε κέρδη ύψους 2,1 δισ. δολαρίων ή 3,92 δολαρίων ανά μετοχή έναντι κερδών 4,38 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, εξαιρουμένου του έκτακτου κόστους για την επαναγορά προνομιούχων μετοχών, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 3,55 δολαρίων ανά μετοχή.

Στα ύψη οι ακάλυπτες επιταγές το πρώτο τρίμηνο του 2012

Τελειωμό δεν έχουν οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, οι οποίες έφτασαν τα 559,2 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2012.

Προφυλακιστέος και ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Μετά τη λογίστρια, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα και ο εξάδελφός του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαος Ζήγρας, μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή σχετικά με την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού από εξοπλιστικά προγράμματα.

"Φως" σε οστεοπόρωση και κατάγματα


Μία μεγάλη διεθνής ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον δρα Γιάννη Ιωαννίδη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, εντόπισε δεκάδες νέες γενετικές περιοχές που συνδέονται με αυξημένο ή, αντίθετα, με μικρότερο κίνδυνο για οστεοπόρωση και κατάγματα.

Τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ σημείωσε η Ελλάδα

Τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ σημείωσε η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2012 (1,4%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σε ισχύ η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Τραινοταξί


Ξεκινάει η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προσφέρει στους επιβάτες της, με την ονομασία Τραίνο- Ταξί.

Η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας εφαρμόζεται για τέσσερις μήνες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΥΡΩΤΑΞΙ και αργότερα θα επεκταθεί και με άλλες εταιρείες ταξί που διαθέτουν κατάλληλα μηχανογραφικά συστήματα, ανάλογα με την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού.

Από 1η Μαΐου οι περικοπές στις συντάξεις


Μειωμένες συντάξεις θα εισπράξουν στις 22 Απριλίου, περισσότεροι από 500.000 συνταξιούχοι, καθώς από την 1η Μαΐου τίθενται σε εφαρμογή οι μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων που περιλαμβάνονται στις προβλέψεις του 2ου Μνημονίου.

Ποσό 1,6 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο


Ποσό 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από τη δημοπράτηση εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας (13 εβδομάδων), ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Οι Sex Pistols "εναντίον" της μοναρχίας ξανά!


Οι Sex Pistols θέλουν να υπενθυμίσουν στους θαυμαστές τους το θρυλικό τραγούδι τους "God Save The Queen" και να ξαναμπούν στα charts 35 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του στο άλμπουμ “Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols”.

Η Puma ανακυκλώνει παλιά ρούχα και παπούτσια


Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma, θυγατρική της γαλλικής PPR, ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός προγράμματος ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών στα γερμανικά καταστήματά της, το οποίο θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο στις αρχές του 2013.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Τσοχατζόπουλος


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα κρατηθεί προσωρινά στον Κορυδαλλό, στο κελί που κρατήθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Βροχές και σκόνη από την Αφρική


Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι Αλβανοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους


Επιστροφή στην Αλβανία. Κατ' αυτόν τον τρόπο «μεταφράζεται» για την πλειοψηφία των άνω των 600.000 αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα η οικονομική κρίση.

Οι Ρώσσοι βγάζουν από το τούνελ τον ΟΣΕ

Γρίφος για δυνατούς λύτες είναι το μέλλον του ΟΣΕ της πιο ζημιογόνας ΔΕΚΟ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της ΕΕ.

H Fitch υποβαθμίζει τον ΟΤΕ;

Στα τάρταρα σχεδόν έριξε τον ΟΤΕ η έκθεση της Fitch αφού τον θέτει σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση (rating watch negative).

Σε θετικό έδαφος το ΧΑΑ


Σε ανοδική τροχιά κινείται η «Λεωφόρος Αθηνών», με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.