e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Το Facebook κοινωνικοποιεί

Αντίθετα με την άποψη ότι τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, αποδυναμώνουν τους κοινωνικούς δεσμούς, μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι τους ενισχύουν και μάλιστα με μοναδικό τρόπο και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.Η γρήγορη εξάπλωση του Facebook, που διαθέτει παγκοσμίως περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες, έχει προκαλέσει ανησυχία για την πιθανή αρνητική του επίδραση, αλλά οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τέξας έχουν καταλήξει σε διαφορετικό συμπέρασμα.

Ουραγός για το κλίμα

Σημαντικό δρόμο έχει να διανύσει η Ελλάδα, καθώς βαθμολογείται με «F» και κατακτά μια από τις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη των 27, σύμφωνα με το νέο εργαλείο αξιολόγησης των πολιτικών κάθε κράτους μέλους της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια, που παρουσίασε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων σε θέματα ενέργειας Ecofys.Η αξιολόγηση αποκαλύπτει πως σήμερα έχει αναληφθεί από τα κράτη-μέλη μόλις το ένα τρίτο των προσπαθειών που απαιτούνται, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 80%-95%, έως το 2050 και να οδηγηθεί σε «πράσινη» οδό. Ένα ενθαρρυντικό στοιχείο που προκύπτει από την αξιολόγηση αφορά την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των κρατών: αν σε κάθε τομέα τα κράτη-μέλη ακολουθήσουν το παράδειγμα των χωρών που παίρνουν την υψηλότερη βαθμολογία, τότε θα επιτύχουν σχεδόν τα δύο τρίτα των προσπαθειών που πρέπει να καταβάλουν.

Αύξηση της θερμοκρασίας στις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου

Σε τουλάχιστον 160 από τις μεγαλύτερες λίμνες στον κόσμο αυξήθηκε η θερμοκρασία τα τελευταία 25 χρόνια, με τις ευρωπαϊκές λίμνες να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποίησε το Εργαστήριο Προώθησης Τζετ της NASA στην Καλιφόρνια."Τα αποτελέσματα συμφωνούν με τις αναμενόμενες αλλαγές και έχουν σχέση με την υπερθέρμανση του πλανήτη", γράφουν οι ερευνητές της NASA.

Aύξηση 136% στα πρόστιμα του ΣΔΟΕ

Σημαντική αύξηση σε ποσοστό 136% παρουσίασαν τα πρόστιμα και ο ΦΠΑ που καταλογίστηκαν από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ το δεκάμηνο Ιανουάριος-Οκτώβριο 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2009.Ειδικότερα το συνολικό εκτιμώμενο ύψος των προστίμων και του ΦΠΑ ανήλθε σε 3,570 δισ.ευρώ έναντι 1,512 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό δεκάμηνο.

Ινδική επαρχία απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στις ανύπαντρες

Φρένο στα παράνομα ειδύλλια


Τη χρήση κινητών τηλεφώνων στις ανύπαντρες γυναίκες απαγόρευσε η τοπική συνέλευση ινδικής επαρχίας για να αποτρέψει παράνομα ειδύλλια με άνδρες διαφορετικής κάστας. Το συμβούλιο του Μπαλιγιάν στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές ανέλαβε δράση αφότου 23 ζευγάρια το έσκασαν πέρυσι για να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.«Η 'πανσαγιάτ' [συνέλευση] είναι πεπεισμένη ότι τα ζευγάρια αυτά είχαν σχεδιάσει τη φυγή τους ύστερα από συνεννοήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων» δήλωσε ένας σοφός του χωριού στην εφημερίδα Calcutta Telegraph.

Αναβάθμιση υπηρεσιών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ανακοίνωσε ο Π.Γερουλάνος


Με το «βλέμμα» στους επισκέπτες


Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε πρόγραμμα αναβάθμισης των υπηρεσιών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Οι αλλαγές αφορούν από βασικές υπηρεσίες (όπως την πώληση νερού) μέχρι εξειδικευμένες, όπως η μηχανογραφημένη έκδοση εισιτηρίων.«Παρότι τα μνημεία μας είναι μια διαχρονική πηγή πλούτου για την χώρα μας, μέχρι σήμερα δεν είχαμε βάλει κριτήρια ποιότητας που να καθορίζουν την δυνατότητα αυτών των μνημείων να εξυπηρετούν τους επισκέπτες τους» δήλωσε ο Π.Γερουλάνος.

Η ανεργία καλπάζει στη βιομηχανία με ταχύτερο ρυθμό απ' ότι στην υπόλοιπη οικονομία

Σε βαθιά ύφεση η μεταποίηση


Με ταχύτερο ρυθμό, απ' ό,τι στο σύνολο της οικονομίας, αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων του μεταποιητικού, βιομηχανικού τομέα.Επίσης, ο αριθμός των απασχολουμένων στη μεταποιητική βιομηχανία μειώνεται με ταχύτερο ρυθμό, απ' ό,τι στο σύνολο της οικονομίας.

Το «αγκάθι» των προμηθειών στα νοσοκομεία στέλνει και πάλι την Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο

Εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να προσφύγει εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας, καταλογίζοντας στη χώρα μη συμμόρφωση προς την κοινοτική νομοθεσία που αφορά τις προμήθειες ιατρικού υλικού από τα κρατικά νοσοκομεία.

Συμφωνία 13 χωρών σε ιστορική σύνοδο κορυφής για τις τίγρεις

Γουργουρητά αισιοδοξίας


Σχέδιο για τον διπλασιασμό των τίγρεων έως το 2022 συμφώνησαν ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κινέζος ομόλογός του Ουέν Τζιαμπάο, και οι κυβερνήσεις των δέκα ακόμα χωρών όπου επιζούν τα απειλούμενα αιλουροειδή.Με τον συνολικό πληθυσμό των τίγρεων να έχει συρρικνωθεί τον τελευταίο αιώνα από τα 100.000 στα 3.200 άτομα, το είδος απειλείται με ολική «καταστροφή» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Με «άρωμα» παραπομπών το πόρισμα της Εξεταστικής για τα ομόλογα

Τουλάχιστον δύο «γαλάζιοι» υπουργοί


Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να παραδώσει το πόρισμα της στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.Όπως όλα δείχνουν, θα παραπέμπει στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να ερευνήσει περαιτέρω, για τυχόν ποινικές ευθύνες τουλάχιστον δύο πρώην υπουργών της ΝΔ: του Σάββα Τσιτουρίδη, που διετέλεσε υπουργός Απασχόλησης και του Πέτρου Δούκα, που ήταν υφυπουργός Οικονομικών.

Για «δραματικές εξελίξεις» στον κατασκευαστικό κλάδο προειδοποιεί ο ΣΑΤΕ

Σε αδιέξοδο λόγω μειωμένου ΠΔΕ


Για δραματικές εξελίξεις στον τομέα των δημοσίων έργων, που θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στον κλάδο των κατασκευαστικών επιχειρήσεων, με λουκέτα και γεωμετρική αύξηση της ανεργίας, έκαναν λόγο, την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών.Κρίσιμο ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση, όπως υποστήριξαν, έχουν οι αλλεπάλληλες περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς


Με κεντρικό σύνθημα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων δίνουν ραντεβού την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.Πέραν της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει για τις 15 Δεκεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν μεταξύ άλλων σε τρίωρη παναττική στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη 12:00-15:00, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Υψηλή φορολόγηση στα μπόνους των τραπεζιτών


Αυτοτελής φορολόγηση έως και 90%


Διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των παροχών σε χρήμα (μπόνους) που καταβάλλουν τα πιστωτικά ιδρύματα στα στελέχη τους παρέσχε σήμερα, Τετάρτη, το υπουργείο Οικονομικών.Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, παροχές σε χρήμα (μπόνους) πέραν των τακτικών αποδοχών και των υπερωριών που καταβάλλουν μέχρι και το οικονομικό έτος 2013 τα πιστωτικά ιδρύματα τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα σε στελέχη τους, φορολογούνται ως εξής:

Η συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν είναι τελικά πανάκεια, διαπιστώνει η Ισλανδία

«Δεν σε θωρακίζει από την κρίση»


Η συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν αποτελεί συνταγή οικονομικής επιτυχίας και τα οφέλη για την Ισλανδία -υπό το φως της τρέχουσας κρίσης- δεν είναι τόσο προφανή, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ολάφουρ Γκρίμσον. Υπενθυμίζεται ότι η Ισλανδία ήταν από τις πρώτες χώρες που βρέθηκε στον κύκλωνα της χρηματο-πιστωτικής κρίσης και στη συνέχεια έστρεψε το βλέμμα της στην ΕΕ.

Βαριές κουβέντες στο Ευρωκοινοβούλιο

Σκληρές εκφράσεις, παρεκτροπές στο λόγο, επιθετική ατμόσφαιρα και αποβολή από το ημικύκλιο, ήταν το κλίμα που κυριάρχησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την ομιλία του προέδρου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, γύρω από τα συμπεράσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 28-29 Οκτωβρίου, για την οικονομική διακυβέρνηση.Ο πρόεδρος του ΕΚ Ζέρσι Μπούζεκ υποχρεώθηκε να εφαρμόσει τον κανονισμό αποβάλλοντας από το ημικύκλιο τον ακροδεξιό ευρωβουλευτή, Γκόντφρεϊ Μπλουμ (Godfrey Bloom), της ομάδας «Eυρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας » (ΕFD), ύστερα από την επίθεση που έκανε στον αρχηγό των σοσιαλιστών Μάρτιν Σούλτς, χαρακτηρίζοντάς τον ως «φασίστα».

Μέχρι τέλος του έτους οι μετατάξεις

Οι διαδικασίες για τις υποχρεωτικές μετατάξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, που αφορούν περίπου 19.000 υπαλλήλους σε κρατικές περιφέρειες, δήμους και νομαρχίες, για την κάλυψη των αναγκών στους «Καλλικρατικούς» δήμους και στις αιρετές περιφέρειες, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.Η διαδικασία υλοποίησης των μετατάξεων προβλέπει αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Συγκεκριμένα, οι προβλεπόμενες διαπιστωτικές πράξεις θα πρέπει να εκδοθούν μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και να αποστείλουν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το αργότερο μέχρι την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου.

Ήπια αυξητικές τάσεις του AIDS στην Ελλάδα

Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στα μέσα της τελευταίας δεκαετίας. Εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν 10.450 καταγεγραμμένοι φορείς και 5.100 υπό θεραπεία.Οι επιστήμονες μετά από πολλά χρόνια είδαν φέτος να γεννιούνται δύο παιδιά από οροθετικές μητέρες οι οποίες γνώριζαν ότι είναι φορείς του ιού και επισήμαναν την ανάγκη του προγεννητικού ελέγχου.

Οι στατίνες λιγότερο επικίνδυνες μακροπρόθεσμα...

Η μακροχρόνια λήψη στατινών, του φαρμάκου που χρησιμοποιείται ευρέως για την μείωση του επιπέδου της χοληστερόλης και του καρδιαγγειακού κινδύνου, είναι λιγότερη επικίνδυνη για ασθενείς με πρόβλημα στο ήπαρ, από ό,τι εθεωρείτο ως τώρα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα ελλήνων ερευνητών που δημοσιεύτηκε σε κορυφαίο διεθνές ιατρικό περιοδικό.Η μελέτη, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλη Άθυρο και τον Δημήτρη Μιχαηλίδη του Τμήματος Κλινικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του University College του Λονδίνου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "The Lancet", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι κραιπάλες με αλκοόλ διπλασιάζουν τον κίνδυνο για την καρδιά

Όχι μόνο το πόσο πίνει κανείς, αλλά επίσης το πόσο γρήγορα, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για την υγεία του, όχι μόνο για το συκώτι, αλλά και για την καρδιά του.

Το μυστικό της γοητείας στο γέρσιμο του κεφαλιού...

Η κατάλληλη κλίση του κεφαλιού, διαφορετική στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, έχει τη δύναμη να προσελκύει ενστικτωδώς και να γοητεύει το άλλο φύλο, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, υπό τον ψυχολόγο Ντάρεν Μπερκ του πανεπιστημίου του Νιούκασλ της Αυστραλίας και τη σύζυγό του Ντανιέλ Σουλικόφσκι του πανεπιστημίου Macquarie του Σίδνεϊ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας "Evolutionary Psychology", σύμφωνα με τις βρετανικές "Τέλεγκραφ" και "Ντέιλι Μέιλ", διαπίστωσε ότι άνδρες και γυναίκες φροντίζουν, χωρίς πάντα να έχουν επίγνωση, να κάνουν τον εαυτό τους πιο ελκυστικό στο άλλο φύλο, γέρνοντας έτσι το κεφάλι τους, ώστε να αλλάζουν τη γωνία υπό την οποία φαίνεται το πρόσωπό τους.

Μείωση 3,8% για τις βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

Σε τεντωμένο σκοινί η οικονομία


Χαμηλότερες του αναμενόμενου ήταν οι νέες βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat την Τετάρτη, υποδηλώνοντας επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο.

3,75 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση της Κωνσταντινούπολης

O Δήμος της Κωνσταντινούπολης θα δαπανήσει 7,5 δισ. τουρκικές λίρες, προκειμένου να αναπτυχθούν οι υποδομές της Πόλης, στην αναβάθμιση του μετρό, στην κατασκευή υπόγειων διαβάσεων, αλλά και στο οδικό δίκτυο.

Επιμένει η Μέρκελ στη συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση χρέους


«Κερδίζουν από τα υψηλά επιτόκια»


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε, την Τετάρτη, τους Ευρωπαίους εταίρους της να έχουν «το θάρρος» να επιβάλουν «όρια στις αγορές», συμπεριλαμβάνοντας σε ένα μηχανισμό επίλυσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης τους ιδιώτες πιστωτές, «οι οποίοι κερδίζουν χρήματα με τα πολύ υψηλά επιτόκια».Παράλληλα, δήλωσε ότι η χώρα της θα απαντήσει θετικά στο αίτημα για οικονομική βοήθεια προς την Ιρλανδία, «υπό όρους», οι οποίοι θα επιτρέψουν στη χώρα «να επανέλθει στο δρόμο της σταθεροποίησης» των δημόσιων οικονομικών της.

Σε ισχύ από τις 16 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα της Αθήνας


Από τις 13 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα, ενώ το διευρυμένο ωράριο θα τεθεί σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη από τις 13 Δεκεμβρίου. Κλειστά θα είναι την πρώτη Δευτέρα του χρόνου τα καταστήματα.Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής αποφάσισε επίσης να μην συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τις 15 Δεκεμβρίου, αναφέροντας ότι «οι κινητοποιήσεις του εμπορικού κόσμου και το σχετικό διεκδικητικό πλαίσιο θα αποφασιστούν για προσφορότερο χρόνο».

Να υπολογίζονται ως τεκμήριο διαβίωσης οι ημιυπαίθριοι ζητά το υπουργείο Οικονομικών

Μόλις 1στους 6 χώρους έχει «δηλωθεί»


Σε διαπραγμάτευση βρίσκονται τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος προκειμένου να αποσαφηνισθεί το εάν τα «τακτοποιούµενα» τετραγωνικά των ηµιυπαίθριων θα υπολογίζονται στα τεκµήρια διαβίωσης. Το υπουργείο Οικονοµικών θεωρεί πως πρέπει να προσµετρώνται, ενώ αντίθετη άποψη έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής. Η σχετική διαπραγμάτευση για το εάν θα προσµετρώνται ή όχι στα τεκµήρια διαβίωσης τα κλειστά τετραγωνικά έχει αρχίσει από τον περασµένο Απρίλιο. Με την Κυβέρνηση να διαβεβαιώνει αρχικά πως δεν θα υπολογίζονται και εν συνεχεία να αλλάζει γραμμή και να εμφανίζεται να συμφωνεί με την προσμέτρηση στα τεκµήρια διαβίωσης.

Μείωση 30% στα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο εννεάμηνο του 2010

Συρρίκνωση κερδοφορίας και τζίρου


Μείωση της τάξεως του 29,9% στα 520,2 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα μετά από φόρους κέρδη της ΔΕΗ στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2010, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η Επιχείρηση την Τετάρτη.Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά 30,5% στα 689,6 εκατ. ευρώ.

Σε χαμηλό διμήνου το ευρώ εν μέσω ανησυχιών για επέκταση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη


«Τριγμοί» στην Ευρωζώνη


Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων μηνών διαπραγματεύεται το ευρώ την Τετάρτη, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για επέκταση της κρίσης χρέους και σε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζών.Συγκεκριμένα, το ευρώ βρίσκεται στο 1,3348 δολάριο, από 1,3367 αργά το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη, ενώ νωρίτερα, σήμερα, είχε «διορθώσει» στο 1,3419 δολάριο. Χθες, είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Σεπτεμβρίου, το 1,3342 δολάριο, σημειώνοντας τις υψηλότερες απώλειες (1,9%) από τις 11 Αυγούστου.

Καταγγελίες για τις εργασιακές συνθήκες στην COSCO

Νέες καταγγελίες για τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες στην προβλήτα ΙΙ της COSCO στον Πειραιά επιβάλλουν την άμεση ενεργοποίηση της κυβέρνησης, αναφέρεται σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Θαλασσίων Υποθέσεων και Εργασίας Αναλυτικά η ερώτηση

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου - Στα 81,7 δολ.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, χάρη στην ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να ανησυχούν πάντως για τις γεωπολιτικές εντάσεις που έχει πυροδοτήσει η βορειοκορεατική επίθεση εναντίον νησιού της Νότιας Κορέας.Στις πρωινές συναλλαγές η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου σημείωνε άνοδο κατά 43 σεντς στα 81,68 δολάρια το βαρέλι.Το Μπρεντ ήταν επίσης ενισχυμένο κατά 31 σεντς στα 83,56 δολάρια το βαρέλι.

Υποβάθμιση της Ιρλανδίας από τον οίκο S&P

Την ώρα που η ΕΕ και το ΔΝΤ ανακοίνωναν ότι θα χορηγήσουν οικονομική βοήθεια 85 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, ο οίκος S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας στο Α από το ΑΑ-.Η ιρλανδική κυβέρνηση θα αναλάβει την πλειοψηφική συμμετοχή στην Τράπεζα της Ιρλανδίας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, γράφει η εφημερίδα Financial Times.