e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Διπλασιάζονται τα διημερεύοντα-εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββάτου

Με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου


Με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, τα διημερεύοντα-εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββάτου με ωράριο 08:00-14:30 διπλασιάζονται σε όλη την Αττική. Προηγήθηκε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.Για τη διαδικασία αυτή, ο ΦΣΑ μελετά ήδη τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επεξεργασίας των εφημεριών των φαρμακείων, ώστε η κατανομή των διημερεύσεων - εφημεριών ανά περιοχή να είναι απόλυτα σύμφωνη με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Burberry: Φουντώνουν οι φήμες για εξαγορά

Αλμα 6,5% σημείωσε σήμερα, Τετάρτη, η μετοχή της Burberry εν μέσω φημολογίας για ενδιαφέρον εξαγοράς του ομίλου πολυτελών προϊόντων. Σύμφωνα με traders από τη Φραγκφούρτη και το Λονδίνο, συζητείται έντονα το ενδεχόμενο προσφοράς 1,5 λιρών ανά μετοχή για την εξαγορά της εταιρείας επώνυμων ειδών που αριθμεί 154 έτη ιστορίας στον κλάδο.

Πτώση 0,67% στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τη σημαντική άνοδο στην προηγούμενη συνεδρίαση που πυροδοτήθηκε από τα θετικά σχόλια του επικεφαλής του ΔΝΤ αλλά και Ευρωπαίων αξιωματούχων.Πιο συγκεκριμένα, έκλεισε στις 1.523,51 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,67%.

Το ενδεχόμενο ίδρυσης τηλεοπτικού σταθμού, εξετάζουν οι ιεράρχες

Το ενδεχόμενο ίδρυσης τηλεοπτικού σταθμού, εξέταζουν οι ιεράρχες. Ένα «όνειρο» του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που δεν κατάφερε ο ίδιος να υλοποιήσει, λόγω του υψηλού κόστους του, επανέρχεται στην επικαιρότητα, παρά το γεγονός ότι η περίοδος δεν ευνοεί τέτοιου είδους οικονομικά ρίσκα, την ώρα, μάλιστα, που ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας κοστίζει περί τα 800.000 ευρώ. Τη σχετική εισήγηση, πάντως, έκανε σήμερα στην Ιερά Σύνοδο, ο μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος και το θέμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, η οποία τελικά θα αποφασίσει για το θέμα.

Υπολογιστές με ευαίσθητα δεδομένα πούλησε κατά λάθος η NASA

Απρόσεκτοι επιστήμονες


H NASA δεν χρειάζεται το WikiLeaks, τα καταφέρνει μια χαρά και μόνη της: η υπηρεσία παραδέχτηκε ότι πούλησε υπολογιστές και σκληρούς δίσκους του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων χωρίς πρώτα να διαγράψει τα ευαίσθητα δεδομένα.Οι υπολογιστές και οι σκληροί δίσκοι βρίσκονται ανάμεσα στα χιλιάδες αντικείμενα που πουλά η NASA ενόψει της συνταξιοδότησης των διαστημικών λεωφορείων το 2011.

O δικτυακός τόπος της Mastercard στόχος των «χακτιβιστών» του WikiLeaks

Συνεχίζονται οι επιθέσεις


Χάκερ που δηλώνουν υπερασπιστές του WikiLeaks υποστηρίζουν ότι έθεσαν εκτός λειτουργίας το δικτυακό τόπο της Mastercard, η οποία αρνείται να δεχθεί συναλλαγές με αυτούς που έβγαλαν στη φόρα τα άπλυτα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.H αμερικανική εταιρεία οικονομικών συναλλαγών διαβεβαίωσε ότι η κυβερνοεπίθεση «δεν είχε επίδραση» στη λειτουργία των υπηρεσιών της, το απόγευμα της Τετάρτης όμως ο δικτυακός τόπος της δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Εθνικό «brand» για τις εξαγωγές, τις επενδύσεις και τον τουρισμό

Στρατηγική οκτώ σημείων για την ενίσχυση των εξαγωγών

Η δημιουργία ενός εθνικού «brand» (ταυτότητας) για τις εξαγωγές, τις επενδύσεις και τον τουρισμό, ο διυπουργικός συντονισμός, η αναμόρφωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών και η ίδρυση ενός Ταμείου Εξωστρέφειας, συνθέτουν την Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές, που παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.Ο κ. Χρυσοχοϊδης παρουσίασε τους βασικούς άξονες της στρατηγικής, παρουσία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα του υπουργείου με θέμα «Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές - Ελλάδα της Εξωστρέφειας».

Τα γιορτινά της «φορά» η Αθήνα εν όψει των Χριστουγέννων

Εκδηλώσεις στην πόλη


Μια Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη στο Γκάζι, ένα σκεπαστό χωριό στο προαύλιο του Badminton, πάρτι και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους αποτελούν μερικές μόνο από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Αθήνα μέσα στο επόμενο διάστημα.Στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα ζωντανέψει μια χριστουγεννιάτικη παραμυθούπολη έως τις 6 Ιανουαρίου 2011 (Κεντρική αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι).

«Βουτιά» 63% στην αγορά αυτοκινήτου το Νοέμβριο


Σταθερά στην κατηφόρα οι πωλήσεις

Πτώση κατά 63% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων το Νοέμβριο. Η «βουτιά» στις πωλήσεις του κλάδου ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τον προηγούμενο μήνα, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.Τον Νοέμβριο η αγορά αυτοκινήτου περιορίστηκε στις 6.771 ταξινομήσεις, δηλαδή κινήθηκε με ετήσιο ρυθμό της τάξης των 98.000 πωλήσεων, από 266.000 που κινούνταν κατά μέσο όρο τη περασμένη εξαετία.

Μόνο για πεζούς η Πανεπιστημίου την Κυριακή

Εκδηλώσεις απο τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες θα μπορέσουν να γνωρίσουν μια διαφορετική οδό Πανεπιστημίου στο Κέντρο της Αθήνας την ερχόμενη Κυριακή, αφού θα είναι ελεύθερη για τους πολίτες και κλειστή για τα οχήματα από το Σύνταγμα έως την Ιπποκράτους και στη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν πολιτιστικές, οικολογικές και κοινωνικές δράσεις. Oι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στο πλαίσιο σειράς δράσεων των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

'Ερχεται τσουχτερό κρύο και χιόνια το Σαββατοκύριακο στην Αττική

Η θερμοκρασία θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα

Με τσουχτερό κρύο, χιόνια στα βόρεια προάστια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έρχεται το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα πάντα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα,την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα ενώ θα χιονίσει αρχικά στα δυτικά και βόρεια ορεινά και αργότερα και στα υπόλοιπα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Bloomberg: Αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αγόρασε, την Τρίτη, κρατικά ομόλογα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο πρόσωπα που είχαν γνώση των συναλλαγών. Σύμφωνα με ένα από τα πρόσωπα αυτά, οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν και ελληνικά ομόλογα. Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσά αγορών.

Τρώμε πολύ, καπνίζουμε και δεν αυτοκτονούμε

Θεριακλήδες στο κάπνισμα, υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στα παιδία ηλικίας 11-15 ετών, αλλά και τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ε.Ε., είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων, σύμφωνα με κοινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ για την κατάσταση της υγείας στους «27».Ειδικότερα, με βάση στοιχεία του 2008, το 39,2% των Ελλήνων άνω των 15 ετών «καπνίζει καθημερινά», ενώ ακολουθούν οι Βούλγαροι με 29,1% και οι Ιρλανδοί με 29%. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 24,2%.

Διάλυση του ευρώ ή «έξωση» της περιφέρειας από την Ευρωζώνη, προβλέπουν θεσμικοί επενδυτές

Δυσοίωνες προβλέψεις


Τη διάλυση του ευρώ ή την έξοδο από αυτό, χωρών της Περιφέρειας της Ευρωζώνης -όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία- προβλέπουν οι διαχειριστές μεγάλων θεσμικών χαρτοφυλακίων των ΗΠΑ.Συγκεκριμένα, ο Τζιμ Ρότζερς, συνιδρυτής με τον Τζορτζ Σόρος του επενδυτικού ταμείου Quantum Fund, δήλωσε, στο πλαίσιο του συνέδριου που διοργάνωσε το πρακτορείο Reuters, για τις επενδυτικές προοπτικές το 2011 ότι η διαχείριση της κρίσης χρέους της Ευρώπης είναι κακή και θα μπορούσε να έχει ως επακόλουθο το τέλος του κοινού νομίσματος.

Ηλεκτρονική καταγραφή των αποδείξεων από τις αρχές του 2011

Έρχεται η φοροκάρτα


Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται από τις αρχές του επόμενου έτους η καταγραφή των αποδείξεων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την χρήση της φοροκάρτας.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», την τρέχουσα περίοδο υπουργείο Οικονοµικών και Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων οριστικοποιούν τις τελευταίες λεπτοµέρειες για την έκδοση και τα κίνητρα χρήσης της φοροκάρτας, ώστε να κάνει πρεµιέρα από τις αρχές του έτους.

Μεγάλη η φορολογική επιβάρυνση για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα

Αυξάνονται σημαντικά τα τέλη ταξινόµησής τους


Με μεγάλες αυξήσεις θα επιβαρυνθούν από την 1η Ιανουαρίου οι τιµές των αυτοκινήτων προδιαγραφών Euro 4 εξαιτίας της υψηλότερης κλιµάκωσης του Ειδικού Τέλους Ταξινόµησης.

Μειώσεις αποδοχών έως και 40% στις ΔΕΚΟ προωθεί η κυβέρνηση

Πλαφόν τα 4.000 ευρώ µηνιαίως


Σε άµεση µείωση των αµοιβών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ που σε κάποιες περιπτώσεις θα φθάσει έως και το 40% των συνολικών αποδοχών τους προχωρεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να εξυγιάνει τις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.Όπως αποφασίστηκε την Τρίτη σε κλειστή σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η κυβέρνηση θα περικόψει άµεσα τις αµοιβές των εργαζοµένων στις ?ΕΚΟ, επιβάλλοντας πλαφόν στο σύνολο των αποδοχών τους, µε αποτέλεσµα κανείς να µην αµείβεται µε περισσότερα από 4.000 ευρώ µηνιαίως. Δεν θα πειραχτούν καθόλου οι µισθοί κάτω από τα 1.800 ευρώ τον µήνα.

John Lennon: Τραγούδια αναλλοίωτα στον χρόνο


30 χρόνια μετά το θάνατο του

Ο τραγουδοποιός – τραγουδιστής από το Λίβερπουλ Τζον Λένον, που κατέκτησε τον κόσμο με τα τραγούδια, αλλά και τα μηνύματα του κατά του πολέμου στο Βιετνάμ έσβησε στις 11.07 μ.μ. στο Roosevelt Hospital.Ήταν μόλις 40 χρονών, αλλά με σπουδαία μουσική κληρονομιά, την οποία αγάπησαν εκατομμύρια φίλοι της μουσικής του και των Beatles.

Την εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές παρουσιάζει ο πρωθυπουργός

Ενίσχυση επιχειρήσεων με 100 εκατ. ευρώ


Την εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές παρουσιάζει το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε εκδήλωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.Κατά την εκδήλωση που έχει ως θέμα: «Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές - Ελλάδα της Εξωστρέφειας» θα παρουσιαστεί ο οδηγός του προγράμματος για την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, το οποίο παρέχει κεφάλαια του ΕΣΠΑ ύψους 30 εκατ. ευρώ απευθείας στις επιχειρήσεις, χωρίς τραπεζική διαμεσολάβηση.

Ημερίδα στην Αθήνα για την πολιτιστική κληρονομιά και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης


Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την πολιτιστική κληρονομιά, από άποψη δεοντολογίας, προστασίας, διπλωματικής προσέγγισης, προσπαθειών διεθνούς συνεργασίας κι άλλα συναφή ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, θα εξεταστούν στη διεθνή ημερίδα που διοργανώνεται την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Στη συνάντηση θα μετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας

Δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο
 
Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας από νωρίς σήμερα το πρωί, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς. Χιλιάδες είναι οι οδηγοί που αναγκαστικά κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης με το ΙΧ τους. H κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολη το μεσημέρι, καθώς στις 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα.