e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Αλμα 5,02% στο Χ.Α.

Αλμα 5,02% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.438,03 μονάδες, μετά την επιτυχή δημοπρασία κρατικών ομολόγων στην Πορτογαλία, μια ημέρα μετά τη δημοπρασία ελληνικών ομολόγων, και εν μέσω εικασιών για ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ.Θετικά επηρέασε το επενδυτικό κλίμα και η αποκλιμάκωση των spreads. Το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών παραμένει κάτω από τις 900 μονάδες βάσης, στον απόηχο της χθεσινής δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων του δημοσίου.

Η τουρκική Δ/νση Θρησκευτικών Υποθέσεων για Μητροπολίτη Πειραιώς

"Εκφραστή της ισλαμοφοβίας" χαρακτηρίζει τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη στις 8 Ιανουαρίου για την βομβιστική ενέργεια μπροστά από εκκλησία στη Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση υπογραμμίζει ότι "προκαλεί λύπη το γεγονός ότι σε μια περίοδο που συνεχίζονται οι προσπάθειες διαλόγου και ανοχής μεταξύ θρησκευτικών ηγετών και μελών διαφόρων δογμάτων για την ανάπτυξη των θρησκευτικών ελευθεριών, ενώ έχουν βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο οι σχέσης καλής γειτονίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, κάποιος που βρίσκεται σε υψηλή θέση στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις οι οποίες δεν έχουν καμία λογική αξία και δεν μπορούν να επιδοκιμαστούν από καμία θρησκευτική διδασκαλία".

Μελέτη ΣΕΤΕ για τον ελληνικό τουρισμό

Στην ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας σκοπεύει η μελέτη του ΣΕΤΕ για τον ελληνικό τουρισμό με θέμα «Η πρωτοβουλία «Ελληνικός Τουρισμός 2020», Πρόταση για τον νέο αναπτυξιακό μοντέλο». Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, σύμφωνα με τη μελέτη του ΣΕΤΕ, απαιτεί έναν ελάχιστο αριθμό από θεσμικούς και άλλους μετασχηματισμούς: αυτόνομο Υπουργείο Τουρισμού, ίδρυση Γραμματείας Τουρισμού σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, μόνιμος ΓΓ Τουρισμού, ή τουλάχιστον με πενταετή θητεία, συντονισμός των συναρμόδιων Υπουργείων από το γραφείο του Πρωθυπουργού και διακομματική συναίνεση για τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης του τουρισμού.

Η δημοτικότητα Ομπάμα αυξάνεται καθώς η οικονομία βελτιώνεται

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αυξάνει τη δημοτικότητά του χάρη στη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, όμως οι Αμερικανοί θέλουν απ' αυτόν να επικεντρωθεί στη μείωση του χρέους και των δαπανών των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οργανισμών Reuters και Ipsos. Οι θετικές γνώμες για τη διακυβέρνηση του Ομπάμα αυξήθηκαν στο 50%, από 45% το Δεκέμβριο, και είναι η πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο που ο Ομπάμα έπιασε το 50% στη δημοσκόπηση αυτή.

"Ενοχλημένη" η Άγκυρα από τις δηλώσεις Μέρκελ

Εμφανώς ενοχλημένη δείχνει η Άγκυρα από τις δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ στην Κύπρο, αφού μετά τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αναφέρθηκε στο θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε λόγο για απογοήτευση, τονίζοντας ότι "αν η κ. Μέρκελ άκουγε αμφότερες τις πλευρές, ενδεχομένως δεν θα έκανε τέτοιες μονομερείς δηλώσεις".Ο Νταβούτογλου κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Άγκυρα με τον υπουργό εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκηπα, Αλ Φαϊσάλ, ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις Μέρκελ.

Ιρλανδία: Συνελήφθησαν πέντε άτομα για το σκάνδαλο με τις διοξίνες

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι για το σκάνδαλο μόλυνσης χοιρινού κρέατος με διοξίνες που στοίχισε στην οικονομία της Ιρλανδίας περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.Τον Δεκέμβριο του 2008 ανακλήθηκαν ιρλανδέζικα προϊόντα με βάση το χοιρινό κρέας από 20 χώρες καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ζώα σε πολλά αγροκτήματα της Ιρλανδίας είχαν επιμολυνθεί και το επίπεδο διοξίνης ξεπερνούσε κατά 200 και πλέον φορές τα επιτρεπτά όρια.

Σαφάρι για τους συνταξιούχους του δημοσίου

Η εικόνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τους συμβούλους που αμείβονται χωρίς να το δηλώνουν



Eνδελεχείς ελέγχους για να εντοπιστούν οι συνταξιούχοι που εργάζονται με διάφορες μορφές εργασιακής σχέσης στο δημόσιο τομέα, χωρίς να το δηλώνουν, έχει ξεκινήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΟΤΕ: Αύξηση τιμής - στόχου από Goldman Sachs

Στα 7,50 ευρώ από τα 6,30 ευρώ αύξησε η Goldman Sachs την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ, διατηρώντας την σύσταση «neutral», σύμφωνα με το Reuters. dealnews.gr

Εντός τριών μηνών το πρώτο Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο Ελλάδας-Ισραήλ

Στην Αθήνα ο Ά.Λίμπερμαν


Η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και η «θεσμική της θωράκιση» βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων που έχει στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκορ Λίμπερμαν.Όπως τόνισε σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών Δημ.Δρούτσας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών που έγινε το βράδυ της Τρίτης, αποφασίσθηκε η συγκρότηση του Κοινού Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας, επιβεβαιώνοντας έτσι το καλό επίπεδο της συνεργασίας «που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους δύο λαούς αλλά και την ευρύτερη περιοχή».

Εξαφάνιση του διπλοσάγονου υπόσχεται πειραματικό φάρμακο

Κομψός λαιμός χωρίς νυστέρι


Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer ανακοίνωσε ότι ξεκινά δοκιμές ενός ενέσιμου φαρμάκου που συρρικνώνει τις αποθέσεις λίπους στο ανεπιθύμητο προγούλι.Η πειραματική ουσία ATX-101 προορίζεται για «τη μείωση του τοπικού λίπους κάτω από πιγούνι (υπογενειακό λίπος)» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

ΗΠΑ: Ιστορική απόφαση για τη θανατική ποινή

Ιστορική απόφαση για κατάργηση της θανατικής ποινής ψήφισε η Γερουσία της πολιτείας του Ιλινόι, η πρώτη που προχωρά σε ένα τέτοιο μέτρο από το 2009. Η απόφαση ήρθε μια μέρα μετά την εκτέλεση του 38χρονου Τζέφρι Ντέιβιντ Μάθιους, στην Οκλαχόμα. Η απόφαση αυτή της γερουσίας ελήφθη με 32 ψήφους υπέρ έναντι 25 κατά και βρίσκεται πλέον στα χέρια του δημοκρατικού κυβερνήτη Πατ Κουίν, προκειμένου να υπογραφεί. Εντωμεταξύ, έχει προηγηθεί σχετική απόφαση και της Βουλής των Αντιπροσώπων της πολιτείας, η οποία δεν έχει προβεί σε καμία εκτέλεση για περισσότερο από 10 χρόνια.

Οριακή άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,03% και διαμορφώνεται στα 1,2974 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 108,160 γιεν, στο 0,8313 με τη Στερλίνα και στο 1,2627 με το Ελβετικό Φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,08% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 83,405 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5599 με τη Στερλίνα και στο 0,9734 με το Ελβετικό φράγκο.

Σημαντική αύξηση στα επιτόκια των καλυμμένων ομολογιών των τραπεζών

Αυξάνεται το κόστος δανεισμού


Σημαντική αύξηση σημειώνει το επιτόκιο με το οποίο οι ευρωπαϊκές τράπεζες διαθέτουν τα λεγόμενα καλυμμένα ομόλογα, που βασίζονται σε δάνεια που έχουν χορηγήσει, καθώς στρέφονται όλο και περισσότερο σε αυτή τη μορφή δανεισμού.Το επιπλέον επιτόκιο που ζητούν οι επενδυτές για να αγοράσουν τα ευρωπαϊκά καλυμμένα ομόλογα διπλασιάσθηκε τον Ιανουάρι,ο σε σχέση με τα τέλη του 2009, φθάνοντας τις 202 μονάδες βάσης (2,02%), σύμφωνα με τους δείκτες που καταρτίζει η τράπεζα Barclays.

Αρνητική η γνωμάτευση της Επιθεώρησης Εργασίας για την επιχειρησιακή σύμβαση στη ΝΕΟΓΑΛ

Δεν κρίνεται δικαιολογημένη


Ολοκληρώνεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου μεταξύ άλλων, εξετάζεται η επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων.Το Συμβούλιο εξέτασ,ε μεταξύ άλλων, την Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση που είχε συνάψει στις 29 Δεκεμβρίου η γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων και η οποία προβλέπει την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία.

Να δοθεί έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας, η οδηγία Παπανδρέου στους υπουργούς

Στο Υπουργικό το ν/σ για τις συγκοινωνίες


Την ανάγκη να δοθεί έμφαση σε θέματα της καθημερινότητας των πολιτών υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ενώπιον του Υπουργικού, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες. •Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Τo πρώτο τρισδιάστατο PC χωρίς γυαλιά λανσάρει η Fujitsu

3D με άνεση


H ιαπωνική Fujitsu παρουσίασε την Τετάρτη τον «πρώτο στον κόσμο» υπολογιστή με οθόνη που προβάλλει τρισδιάστατη εικόνα χωρίς να απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών. Το νέο PC κάνει ντεμπούτο στην Ιαπωνία στις 25 Φεβρουαρίου με την προοπτική να κυκλοφορήσει αργότερα σε άλλες αγορές.«Χωρίς να χρειάζεται να φοράτε γυαλιά, μπορείτε να απολαμβάνετε 3D εικόνες μαζί με την παρέα σας» δήλωσε κατά την παρουσίαση στο Τόκιο ο μηχανικός της εταιρείας Τοσίρο Ομπίτσου.

Nέος «Μποντ» το 2012, με αφορμή τα 50ά κινηματογραφικά γενέθλια του πράκτορα 007


Πρωταγωνιστής και πάλι ο Ντάνιελ Κρεγκ


O 23ος Τζέιμς Μποντ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ντάνιελ Κρεγκ ετοιμάζεται να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη τον Νοέμβριο του 2012, με αφορμή την 50ή επέτειο από την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του πράκτορα 007 και έχοντας ξεπεράσει ένα μεγάλο πρόβλημα: τη χρεοκοπία της MGM.Με την εταιρεία να αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα, η παραγωγή της 23ης ταινίας με ήρωα τον Μποντ είχε ανασταλεί.

Πιστοποίηση της υψηλής τεχνογνωσίας του ΟΤΕ

Την πιστοποίησή του ως Cisco ATP - Authorized Technology Provider- σε IP Interoperability and Collaboration Systems (IPICS), για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα πέτυχε ο ΟΤΕ. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση βεβαιώνει το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας των στελεχών του ΟΤΕ για παροχή και υποστήριξη ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων και υπηρεσιών ICT σε επιχειρήσεις και δίδεται μόνο μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, μόνο άλλες 2 εταιρείες έχουν αυτή την πιστοποίηση.

Έφυγε από τη ζωή ο βαρύτονος Τζον Μοδινός

Με δαπάνη της κυπριακής κυβέρνησης θα γίνει στην Κύπρο, η κηδεία του διεθνούς φήμης βαρύτονου Τζον Μοδινού. Με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε τη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του 83χρονου καλλιτέχνη.

Στη Χάγη η Ελλάδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την οποία ανακοίνωσε προ ολίγου στην εν εξελίξει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων λόγω των σφαγών και των καταστροφών κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση παραστέκεται στους κατοίκους του μαρτυρικού Διστόμου που ενώ είχαν δικαιωθεί από ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια στα αιτήματά τους για καταβολή αποζημιώσεων, δεν μπορούσαν να εκτελέσουν την απόφαση κατάσχεσης κρατικής γερμανικής περιουσίας. Εξ αυτού οι κάτοικοι του Διστόμου υποχρεώθηκαν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μαζί με την Ιταλία, η οποία είχε στραφεί κατά της Γερμανίας για ζημιές που υπέστη και εκείνη από τους ναζί στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το εν λόγω Δικαστήριο δικάζει μόνο διαφορές μεταξύ κρατών.

Ράλι στο ΧΑΑ ενόψει εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Η προοπτική επέκτασης του ευρωπαϊκού fund διάσωσης επιτρέπει την αλλαγή του κλίματος στις αγορές ομολόγων, συναλλάγματος και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, δημιουργώντας συνθήκες ράλι και στο χρηματιστήριο της Αθήνας.Βοηθά βέβαια και η χθεσινή επιτυχημένη –τουλάχιστον κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες- δημοπρασία των εντόκων γραμματίων.

Τέλος στα μεταμεσονύκτια δρομολόγια του τραμ

Τη διακοπή των νυχτερινών δρομολογίων του Σαββατοκύριακου ανακοίνωσε η Τραμ Α.Ε., για την περίοδο από 14 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2011.

Η πιο "καθαρή" εικόνα-χάρτης του νυχτερινού ουρανού

Οι αστρονόμοι έδωσαν στη δημοσιότητα την μεγαλύτερη και με περισσότερες λεπτομέρειες εικόνα του νυχτερινού ουρανού και του σύμπαντος, όπως φαίνεται από τον πλανήτη μας, η οποία έχει ποτέ δημιουργηθεί. Αποτελείται από τη σύνθεση επτά περίπου εκατομμυρίων επιμέρους εικόνων, η κάθε μια από τις οποίες έχει ανάλυση 125 εκατ. εικονοστοιχείων (pixel), που απεικονίζουν κάθε ουράνιο αντικείμενο. Θα χρειάζονταν ενωμένες μισό εκατομμύριο τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (high definition) για να δει κανείς σε πλήρη ανάλυση αυτή την εικόνα, η οποία συνολικά έχει περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο «πίξελ».

Michael Douglas: "Νίκησα τον καρκίνο"

Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν επώδυνοι για τον Michael Douglas, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο είχε ανακοινώσει ότι πάσχει από προχωρημένο στάδιο καρκίνου του λάρυγγα. Παρά τις εξαντλητικές χημειοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε, ο ηθοποιός ήταν αποφασισμένος να νικήσει τον καρκίνο και τα κατάφερε!"Νιώθω καλύτερα και ανακουφισμένος", δήλωσε ο 66χρονος σταρ του Hollywood στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη θεραπεία στην εκπομπή 'Today Show' του Matt Lauer. "Οι πιθανότητες είναι με το μέρος μου τώρα που ο όγκος έφυγε και, από όσα έχω μάθει για την αρρώστια μου, μπορώ να πω ότι νίκησα τον καρκίνο", συμπλήρωσε.

ΣΔΟΕ: Έλεγχοι και σε δημόσια πρόσωπα

Σαρωτικούς ελέγχους στην επώνυμη φοροδιαφυγή, προανήγγειλε, με δηλώσεις του, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρης, τονίζοντας ότι "μέσα από την ποιοτική στόχευση των ελέγχων, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην επιφάνεια εισοδήματα τα οποία είχαν φοροδιαφύγει και αποτέλεσμα όλης αυτής φοροδιαφυγής, ήταν η απόκτηση μεγάλης αξίας, ακίνητης και κινητής περιουσίας".Εκρυψαν περιουσία 14 δισ. ευρώ!

"Θα μπορούσε η Fed να χρεοκοπήσει;"

Τον κίνδυνο να χρειασθεί η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διάσωση από την Κυβέρνηση της χώρας, λόγω της άκρατης αύξησης του ενεργητικού της, σημειώνουν Αμερικανοί οικονομολόγοι. "Θα μπορούσε η Fed να χρεοκοπήσει;" είναι ο τίτλος σημερινού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερ, το οποίο αναφέρεται στις ανησυχίες που υπάρχουν στις ΗΠΑ μετά την άκρατη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Κεντρική Τράπεζα και τις συνεχείς αγορές ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου.

Για έμφραγμα και εγκεφαλικό ενοχοποιούνται γνωστά αναλγητικά

Μια σειρά από ευρέως χρησιμοποιούμενα αναλγητικά, αν ληφθούν σε μεγάλες δόσεις ή για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για εμφράγματα και εγκεφαλικά, σύμφωνα με μια νέα ελβετική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βέρνης, υπό τον καθηγητή κλινικής επιδημιολογίας Πίτερ Τζούνι, του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, ανέλυσαν 31 μελέτες-κλινικές δοκιμές σε περισσότερους από 116.400 ασθενείς, όσον αφορά επτά φάρμακα γνωστών εταιριών, για να καταλήξουν σε συμπεράσματα σε σχέση με τις πιθανές επιπτώσεις των αναλγητικών στην υγεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τη «Γκάρντιαν».

Σηκωθείτε από το γραφείο έστω και για ένα λεπτό!

Είναι γνωστό ότι το πολύ καθισιό και η λίγη σωματική άσκηση κάνουν κακό στην υγεία των ανθρώπων. Τώρα, μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι δεν έχει σημασία μόνο πόση ώρα περνάει κανείς καθισμένος στον καναπέ ή στο γραφείο του, αλλά επίσης πόσα διαλείμματα κάνει, κατά τα οποία σηκώνεται όρθιος. Όσα πιο πολλά διαλείμματα, ακόμα και του ενός μόνο λεπτού, τόσο περισσότερο ωφελεί την καρδιά του και αποφεύγει το πάχος.

Άνοδος για τον χρυσό

Ανοδικά κινήθηκε για τρίτη μέρα ο χρυσός, με τις ράβδους χρυσού να σημειώνουν άνοδο έως 0,3%, φθάνοντας στα 1.386 δολ. η ουγγιά και να διαπραγματεύονται στα 1.385,72 δολ. στις 10:01 π.μ. στη Σιγκαπούρη.Άνοδο 0,5% σημείωσε και το παλλάδιο για άμεση παράδοση, φθάνοντας στα 789 δολ. η ουγγιά, ενώ η τιμή σποτ της πλατίνας σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.770,13 δολ. η ουγγιά.

Αύξηση του γενικού δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία

Αύξηση 4,6% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον περασμένο Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2009, έναντι αύξησης 4% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2009 προς το 2008.Ο γενικός δείκτης τον Νοέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον δείκτη του Οκτωβρίου 2010, σημείωσε αύξηση 1,2% έναντι αύξησης 0,6%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του 2009.

Ολι Ρεν: Ο μηχανισμός στήριξης πρέπει να ενισχυθεί

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), που δημιουργήθηκε την περασμένη άνοιξη για την υποστήριξη των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, χρειάζεται να ενισχυθεί και να διευρυνθεί , δηλώνει σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Οικονομία Ολι Ρεν σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Financial Times.Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διαθέτει 440 δισεκατομμύρια ευρώ κρατικών εγγυήσεων των χωρών της ζώνης του ευρώ και είναι ο κύριος φορέας της οικονομικής βοήθειας που αποφασίσθηκε την άνοιξη του 2010 από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την υποστήριξη της Ελλάδας και, στη συνέχεια, της Ιρλανδίας.

Λοβέρδος: "Δεν πωλείται το Ερρίκος Ντυνάν"

Στην αντίθετη άποψη της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας προσκρούει η προσπάθεια της διοίκησης του «Ερρίκος Ντυνάν» για πώληση του νοσοκομείου. «Δεν πωλείται το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του υπουργού Υγείας, ο οποίος επικαλέστηκε σχετική γνωμοδότηση που έλαβε από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, με βάση το ισχύον καθεστώς, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να πωληθεί και προειδοποίησε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση σύγκρουσης υπουργείου με τη διοίκηση του νοσοκομείου, θα αποσύρει τους τρεις εκπροσώπους που έχει στο διοικητικό του συμβούλιο. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «το Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να πωληθεί: Το νοσοκομείο ιδρύεται και διαλύεται».

"Στην Ελλάδα θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες"

Στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν το δικαίωμα του ασύλου και διεθνούς προστασίας και κανείς άλλος, διεμήνυσε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα όλοι οι υπόλοιποι να φύγουν είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό, είτε με υποχρεωτική απέλαση.Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο καθεστώς παροχής ασύλου, ο Χρ. Παπουτσής υπεραμύνθηκε για μια ακόμη φορά της απόφασης να κατασκευαστεί φράχτης στα χερσαία σύνορα της χώρας στον Έβρο και τόνισε πως δεν αποτελεί μεμονωμένο μέτρο - κι άρα αναποτελεσματικό - παρά εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κατά 250 εκ. ευρώ μέχρι το 2013.

"Καθαρή" η υπόθεση εξαγοράς της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» από COSMOTE

Με βασικό σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκομένων ολοκληρώθηκε με την αποστολή τυπικών κλήσεων η ανάκριση για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την εταιρία COSMOTE.O 20ος Τακτικός Ανακριτής που είχε χρεωθεί την δικογραφία για την επίμαχη εξαγορά, η οποία ολοκληρώθηκε πριν περίπου πέντε χρόνια έναντι 1,3 δισ. ευρώ, κρίνει πως τα στοιχεία της υπόθεσης δεν επαρκούν ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος των 18 κατηγορουμένων.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά και τη μεγάλη άνοδο που κατέγραψαν χθες, καθώς η αγορά ενισχύεται λόγω της διακοπής της λειτουργίας δύο πετρελαιοπηγών στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά και του αγωγού που μεταφέρει πετρέλαιο από την Αλάσκα.Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωνε άνοδο κατά 6 σεντς στα 7 σεντς στα 91,17 δολάρια το βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη, το αργό έκλεισε χθες με άνοδο κατά 1,86 δολάρια στα 91,11 δολάρια το βαρέλι.

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει σήμερα στη Βουλή, στις 12.00 το μεσημέρι, το Υπουργικό Συμβούλιο.