e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Νέα πτώση 1,98% στο Χ.Α.

Με πτώση 1,98% στις 1.297,05 μονάδες έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α., καθώς παρέμεινε η νευρικότητα στην αγορά λόγω της ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό.Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 70,86 εκατομμύρια ευρώ.

Απελπιστική η κατάσταση στα μουσεία, λένε οι Έλληνες αρχαιολόγοι

Για απελπιστική κατάσταση, κατά την οποία χιλιάδες επισκέπτες στριμώχνονται για να προλάβουν να διασχίσουν τις αίθουσες των μουσείων μέχρι τις 3 το μεσημέρι, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι 'Ελληνες αρχαιολόγοι.

Η εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους μάλλον θα προκαλέσει πιστωτικό επεισόδιο, λέει η Moody's


Σε τεντωμένο σκοινί η συμφωνία


Ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίου χρέους της Moody's είπε την Τρίτη ότι είναι δύσκολο να είναι πραγματικά εθελοντική μία μετακύλιση χρέους του ιδιωτικού τομέα και ότι μάλλον θα θεωρηθεί χρεοκοπία.

Πεταλωτής: Κανένα σχέδιο για δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για το Μεσοπρόθεσμο, είπε ο Γιώργος Πεταλωτής, συμπληρώνοντας ότι το «Μεσοπρόθεσμο δεν είναι το άπαν, αλλά ένα σκαλοπάτι για τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος».Εξηγώντας την αναφορά του πρωθυπουργού στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο περί δυνατότητας δημοψηφίσματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι πάγια θέση του Γ. Παπανδρέου.

Στα «σκαριά» νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, λέει η Κρ. Λαγκάρντ

Αυστηροί όροι για τη βοήθεια


Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών και φαβορί για την ηγεσία του ΔΝΤ Κριστπίν Λαγκάρντ δήλωσε την Τρίτη ότι η νέα βοήθεια για την Ελλάδα θα συνοδεύεται από όρους για την πώληση δημόσιας περιουσίας και τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Στη Βουλή η δικογραφία για τις οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ τη διετία 2008-2009

«Ακριβές» δημόσιες σχέσεις


Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο η δικογραφία για τις οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ τη διετία 2008-2009, σχετικές με δημόσιες σχέσεις.

Ενδείξεις δείχνουν το θανατηφόρο κολοβακτηρίδιο στην Ελλάδα

Συναγερμός στις Ελληνικές Αρχές έχουν σημάνει καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως το θανατηφόρο κολοβακτηρίδιο e-coli, παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα επτάνησα.

Νέα τεχνολογία για κατασκευή chips

Η SuVolta, αποτελούμενη από βετεράνους της Silicon Valley, έχει αναπτύξει μία νέα τεχνολογία κατασκευής chips που επιτρέπει την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο εντυπωσιακό ποσοστό του 50%.

Νυχτερίδες μεταδίδουν θανατηφόρα ασθένεια

Οι αξιωματούχοι Υγείας προειδοποίησαν του πολίτες της Βικτώριας στην Αυστραλία να μην έχονται σε επαφή με το είδος των φρουτοφάγων νυχτερίδων (ή ιπτάμενες αλεπούδες, όπως συχνά αναφέρονται λόγω του παρουσιαστικού τους) καθώς εμφανίστηκε σε ένα από αυτά μια θανατηφόρος ασθένεια, η οποία μπορεί να μεταδοθεί και στους ανθρώπους.

Στάχτη 250.000 στρέμματα δάσους κάθε χρόνο

Στάχτη γίνονται κάθε χρόνο 250.000 στρέμματα δάσους στην Ελλάδα, από την εποχή της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα, ενώ τα τελευταία χρόνια οι καμένες εκτάσεις στην ευρωπαϊκή Μεσόγειο τριπλασιάστηκαν, με εξαίρεση την Τουρκία, την Τυνησία και το Μαρόκο.Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε ο γενικός διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, καθηγητής Δασολογίας, Νικήτας Φραγκισκάκης, στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), με θέμα: «πρόληψη και προστασία του πολίτη και του οικοσυστήματος από τις δασικές πυρκαγιές».

Ενδιαφέρον της αζέρικης Socar για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

«Συζητάμε την αγορά ποσοστού»


Η κρατική εταιρία ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, SOCAR, ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό στην ΔΕΠΑ και το τουρκικό δίκτυο διανομής αερίου, όπως είπε την Τρίτη ο επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της εταιρίας, σύμφωνα με το Reuters.

Κατηγορούμενος για τους «Πυρήνες» συνελήφθη να διακινεί ναρκωτικά στο δικαστήριο

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω


Eπ' αυτοφώρω συνελήφθη εντός της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού ο κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Ερρίκος Ράλλης, καθώς διακίνησε μικροποσότητα ναρκωτικών σε συγκατηγορούμενό του.

Το μοντέλο της τιτλοποίησης προκρίνει η τρόικα για τις αποκρατικοποιήσεις

Άμεσες εισπράξεις χωρίς καθυστερήσεις


Την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, μέσω του μοντέλου της τιτλοποίησης εσόδων, φέρεται να ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung την Τρίτη.Πρακτικά, η διαδικασία αυτή σημαίνει ότι «το υπό σύσταση Ταμείο διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας θα προσδιορίσει τα ακίνητα που είναι προς πώληση και θα εκδώσει πιστωτικούς τίτλους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τους αγοράσουν αμέσως», αναφέρει η εφημερίδα.

Σκληρή κριτική των βουλευτών στον Γ.Παπακωνσταντίνου για το Μεσοπρόθεσμο

Πυρ ομαδόν για τα νέα μέτρα


Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών στον ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ για να ακολουθήσουν σκληρότατες τοποθετήσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.«Δεν υπάρχει σχέδιο και το 2009 που σας είπα να πάρετε μέτρα με αντιμετωπίσατε ως... Ούφο» είπε η Βάσω Παπανδρέου, ενώ ο Πάρις Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό σποτ απολογισμού, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή δείχνει ότι έχει χαθεί η επαφή με την πραγματικότητα.

«Έξυπνο» μηχανογραφικό θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Σε λίγες ημέρες έτοιμη η τελική μορφή του


'Ενα «έξυπνο» μηχανογραφικό δελτίο θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Ο Ασεμπίγιο παρουσιάζει την πρόταση για το Ελληνικό

Η επίσημη παρουσίαση της πρότασης του Ισπανού αρχιτέκτονα Josep Acebillo για την ανάπλαση του Ελληνικού θα πραγματοποιηθεί σήμερα, σε συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρίας "Ελληνικό Α.Ε.".

ΕΕ: 70% των σολάριουμ παραβιάζει τα όρια ακτινοβολίας

Ένα στα επτά σολάριουμ στην ΕΕ παραβίαζε τα όρια της UV ακτινοβολίας, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2010, σε δέκα κράτη-μέλη (Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λετονία, Ολλανδία και Πολωνία), στα μηχανήματα τεχνητού μαυρίσματος (sun beds), τα γνωστά σολάριουμ.Ακόμη, όπως προκύπτει από την έρευνα και γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών -ΚΕΠΚΑ, δεν ενημερώνονταν οι καταναλωτές για τη σωστή χρήση του σολάριουμ και δεν προειδοποιούνταν οι καταναλωτές για τους πιθανούς κινδύνους, από τη χρήση του σολάριουμ.

Πλήγμα στην αγορά των κηπευτικών της Κρήτης λόγω E-coli

Η φημολογία για μετάδοση του θανατηφόρου βακτηρίου E-coli μέσω ισπανικών αγγουριών προκαλεί τεράστια ζημία στα κηπευτικά της Κρήτης.

Η ελληνική κρίση «ανεβάζει» τον χρυσό

Την άνοδο της τιμής του χρυσού έχουν προκαλέσει η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας και οι ενδείξεις ύφεσης της οικονομίας των ΗΠΑ, εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg.Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο, η τιμή του χρυσού μπορεί να ανέβει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καθώς θεωρείται από τους επενδυτές, ως πιο ασφαλής λύση.

Αισθητή πτώση στο Χ.Α.Α.

Σημαντικές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς αυξάνονται οι ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές και στη μετοχή του ΟΤΕ. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:45 διαμορφώνεται στις 1.304,22 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,44%.

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Ψωμιάδης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει εντός της εβδομάδας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ζητώντας την αναίρεση της απόφασης που τον θέτει σε αργία, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για να ζητήσει τη νομική στήριξη του κόμματος. «Ως βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν επανέρχομαι», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μία μέρα μετά την υπογραφή από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης της απόφασης με την οποία τίθεται σε αργία. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για πιέσεις που ασκήθηκαν στον γενικό γραμματέα, με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια, με στόχο την πολιτική του δίωξη.

«Το φθινόπωρο το νέο σχέδιο βοήθειας στην Ελλάδα»

Πολύ πιθανό είναι να μην υπάρξει συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Ιουνίου πράγμα το οποίο θα έχει ως συνέπεια η απόφαση επί ενός δευτέρου σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα να μην μπορεί να ληφθεί πριν το φθινόπωρο αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη «υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή».Στο δημοσίευμα διευκρινίζεται ότι η απόφαση συναντά εμπόδια κυρίως εξαιτίας της αντίθεσης της Σλοβακίας.

Μόνιμα καυτά καλοκαίρια στη Μεσόγειο

Η Μεσόγειος και άλλες περιοχές του Βορείου Ημισφαιρίου με μεσαίο γεωγραφικό πλάτος, στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ, είναι πολύ πιθανό να γνωρίσουν μία μη αναστρέψιμη άνοδο της θερμοκρασίας τα καλοκαίρια, μέσα στα επόμενα 60 το πολύ χρόνια, με ακραίες μεταβολές του θερμομέτρου και καύσωνες διαρκείας, αν οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα συνεχίσουν να αυξάνονται, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Αναστέλλει το "πόθεν έσχες" για τα ακίνητα

Σε έντονη αντιπαράθεση έφερε τους υπουργούς η εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπανδρέου για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 6.000 ή 8.000 ευρώ.Το συγκεκριμένη εισήγηση ήταν και ένα από τα θέματα που κυριάρχησε στο μαραθώνιο άτυπο υπουργικό συμβούλιο.

Προβλέπουν το Αλτσχάιμερ 10 χρόνια πριν

Ένα διαγνωστικό εγκεφαλικό τεστ, το οποίο θα μπορεί να προβλέπει έγκαιρα, μέχρι και μια δεκαετία πριν, την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ, θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα χρόνο να εφαρμοστεί στα νοσοκομεία, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της νευροεκφυλιστικής οδυνηρής ασθένειας. Περίπου 18 εκατ. άνθρωποι πάσχουν από τη νόσο διεθνώς, η οποία αποτελεί την πιο κοινή μορφή άνοιας.Το τεστ, που βασίζεται στην τεχνική της τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (ΡΕΤ), μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει μια πρωτεΐνη-κλειδί, το βήτα αμυλοειδές, που συνδέεται με τη νόσο. Η κλινική αξιοποίηση της απεικόνισης του αμυλοειδούς με το τεστ ΡΕΤ αναμένεται να βρει ευρεία εφαρμογή, όπως δήλωσε ο καθηγητής πυρηνικής ιατρικής Κρίστοφερ Ρόου του νοσοκομείου Όστιν στη Βικτόρια της Αυστραλίας.

«Κυνήγι θησαυρού» στην Ελλάδα από τους Γερμανούς

Το ενδιαφέρον των γερμανικών εταιρειών για την Ελλάδα επισημαίνει σε σημερινό της άρθρο η Wall Street Journal επικαλούμενη την πώληση του επιπλέον 10% του ΟΤΕ στο γερμανικό όμιλο Deutsche Telecom με τίμημα ύψους σχεδόν 400 εκατ. ευρώ.

Μέλη της Greenpeace αλυσοδέθηκαν σε σιδηροδρομικές γραμμές στην Ολλανδία

Για να εμποδίσουν τη μεταφορά αποβλήτων


Δέκα ακτιβιστές της Greenpeace αλυσοδέθηκαν το πρωί της Τρίτης στις σιδηροδρομικές γραμμές στην πόλη Ζέλαντ της νότιας Ολλανδίας για να εμποδίσουν τη διέλευση τρένου το οποίο μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα στη Γαλλία.«Αλυσοδέθηκαν σε διάφορα σημεία των σιδηροδρομικών γραμμών για να εμποδίσουν την αναχώρηση του τρένου, το οποίο έχει προορισμό την πόλη Λα Αγκ της βορειοδυτικής Γαλλίας» δήλωσε η Εστερ Μπουτ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία η αναχώρηση του τρένου μπορεί να καθυστερήσει, αλλά τελικά θα γίνει.

Επόμενος στόχος οι καταθέτες του εξωτερικού

Στον έλεγχο 30.000 Ελλήνων που διαθέτουν καταθέσεις στο εξωτερικό θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των χρημάτων, καθώς και ενδεχόμενες φορολογικές απάτες.

Οι βουλευτές ενημερώνονται για το Μεσοπρόθεσμο

Με την παρουσία πέντε υπουργών ξεκίνησε, λίγο μετά τις 10 και μισή, στη Βουλή η συνεδρίαση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Έργου (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερωθούν τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για το υπό κατάρτιση Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την Οικονομία που συζητήθηκε στη χθεσινή μαραθώνια "άτυπη" συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Αρνητικό κλίμα στο ΧΑA

Σε αρνητικό έδαφος κινείται και σήμερα το Χ.Α., με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ και στις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Κάθοδο του Λουκά Παπαδήμου στην ενεργή πολιτική βλέπουν οι Financial Times

Συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας


Την κάθοδο του Λουκά Παπαδήμου στην ενεργή πολιτική θεωρούν πιθανή οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα, το οποίο ασχολείται με τα εσωκομματικό προβλήματα της κυβέρνησης.Επικαλούμενοι την άποψη αναλυτών οι Financial Times αναφέρουν ότι αν ο κ. Παπανδρέου αποτύχει να πείσει τους υπουργούς για την αναγκαιότητα του Μνημονίου θα αναγκασθεί να διορίσει έμπειρους τεχνοκράτες σε 5-6 καίρια υπουργεία για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ.

Καταργείται το αεροπορικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη

Μετά από στενές διαβουλεύσεις


Καταργείται το αεροπορικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, μετά από πολύμηνο παρασκήνιο και στενές διαβουλεύσεις Βρυξελλών-Ουάσινγκτον-Αθήνας.Η απόφαση αυτή αναμένεται να εγκριθεί στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ την Τετάρτη και την Πέμπτη (8 - 9 Ιουνίου) στις Βρυξέλλες, εντασσόμενη πλήρως στο νέο πνεύμα περί μικρότερης και λιγότερο δαπανηρής στρατιωτικής δομής.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ελλάδα, δεν έχει περιθώρια να χαλαρώσει, λέει ο Μπομπ Τράα του ΔΝΤ

Ζητεί επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων


Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στο θέμα της διευθέτησης της κρίσης χρέους, αλλά δεν έχει περιθώρια να χαλαρώσει, είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα σε τραπεζικό συνέδριο την Τρίτη.«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και δεν έχει χρόνο να σπαταλήσει, δεν είναι ή ώρα για να εφησυχάζει», είπε ο Μπομπ Τράα. «Χωρίς περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, η οικονομία θα αναπροσαρμοστεί μέσω χαμηλότερων εισοδημάτων», σημείωσε.