e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκός γρύλος φιγουράρει με τους μεγαλύτερους όρχεις του κόσμου

Βαρύ φορτίο


Ο όγκος και το βάρος περιέργως δεν τον εμποδίζουν στα πηδήματα (από θάμνο σε θάμνο): το ευρωπαϊκό είδος γρύλου Platycleis affinis έχει αναλογικά τους μεγαλύτερους όρχεις του κόσμου, τόσο μεγάλους που καταλαμβάνουν ολόκληρη την κοιλιά του.Οι γονάδες του εντόμου, κρυμμένες μέσα στο σώμα του, αντιστοιχούν στο 13,8% του του βάρους του, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Biology Letters της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας.

Απώλειες 2% στο Χ.Α.

Ανεκόπη σήμερα το ανοδικό σερί των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει της αναθεώρησης των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009 από την Eurostat Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 1.510,16 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 2%.

ΕΟΦ: Νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής


Τα προϊόντα SURNABE ACAI BERRY COFFEE, MOTI ANGEL COFFEE και LEPTIN WEIGHT LOSS CHOCOLATE, τα οποία διακινούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους, είναι νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Τα συγκεκριμένα προϊόντα, περιέχουν τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους, όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Αυστραλίας.

Η κρίση άλλαξε την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

"Έχω θέσει όριο τιμών στις αγορές μου και δεν ψωνίζω περιττά πράγματα. Επίσης, προαποφασίζω τι είδη θα αγοράσω, πριν πάω στο σούπερ μάρκετ και φτιάχνω μια λίστα αγορών με τα απαραίτητα", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγγελική Βούλγαρη, διατροφολός-διαιτολόγος, για τις αγοραστικές της συνήθειες."Σε κάθε επίσκεψή μου στο σούπερ μάρκετ, ψωνίζω φθηνά και λίγα προϊόντα και δεν ξεφεύγω σχεδόν ποτέ από τον προϋπολογισμό μου", δήλωσε η Ελένη Ραζή, συνταξιούχος.

Ιός σε ψεύτικη πρόσκληση για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης

Μία ψεύτικη πρόσκληση για την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιέχει ιό που μπορεί να μολύνει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή όποιου το ανοίξει, προειδοποιούν οι ειδικοί ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής .Το e-mail φαίνεται ότι προέρχεται από το Oslo Freedom Forum, έναν οργανισμό που είναι υπαρκτός, ο οποίος όμως δεν συνδέεται άμεσα με τα βραβεία Νόμπελ, και περιέχει ένα συνημμένο με τη μορφή PDF.

Η Siemens θα προσφέρει μπόνους στους εργαζόμενούς της

Ο γερμανικός όμιλος Siemens, που παρουσιάζει κέρδη εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δώσει τον Ιανουάριο μπόνους ύψους 1.000 ευρώ μεικτά σε όλους τους Γερμανούς εργαζόμενούς της και ότι θα αυξήσει τους μισθούς νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν. Η Siemens ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει συνολικά 310 εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους στους περίπου 400.000 υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο.

Μειωμένα δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς από Παρασκευή έως Δευτέρα, λόγω του β' γύρου των εκλογών

Κανονικά μετρό και ΗΣΑΠ


Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων, των τρόλεϊ και του τραμ ισχύουν από την Παρασκευή 12 έως και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, λόγω του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Τρία μέτρα για την ταχύτερη μείωση του χρέους προτείνει ο Γ.Προβόπουλος

«Επιζήμια» η αναδιάρθρωση


Τρία μέτρα προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος, ενόψει της επικείμενης επι τα χείρω αναθεώρησης των δημοσιονομικών στοιχείων από την Eurostat, προκειμένου να αντισταθμιστεί η ανοδική δυναμική του δημόσιου χρέους.Συνεκτιμώντας την επικείμενη δυσμενή αναθεώρηση των δημοσιονομικών μεγεθών, η ΤτΕ εκτιμά ότι θα χρειαστεί επιτάχυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή μεγαλύτερη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος και επίτευξη μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων πιο νωρίς, δεύτερον, επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων (αρχίζοντας από την αναδιάρθρωση και εξυγίανση του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο), καθώς και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προς τα σχολεία για αποβολές με... φειδώ

Συνιστά πρώτα διάλογο


Εγκύκλιο, με την οποία συστήνεται προσοχή και φειδώς στην επιβολή ποινών, όπως αποβολές, στους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, απέστειλε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Το θέμα των αποβολών είχε απασχολήσει και το Συνήγορο του Παιδιού, που είχε υπόψη του αποβολές, επειδή παιδιά φορούσαν σκουλαρίκια ή για φραστικούς διαξιφισμούς ή βιντεοσκόπηση μέσω κινητού, κ.λπ.Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου μετα το περιστατικό αποβολής τριών μαθητών λυκείου στα Τρίκαλα, επειδή αγόραζαν τυρόπιτες από το κυλικείο του γυμνασίου και όχι του λυκείου. Τότε το υπουργείο Παιδείας είχε συστήσει προσοχή στο μοίρασμα των τιμωριών τέτοιου είδους και κυρίως ζητούσε να υπάρχει διάλογος των μελών της μαθητικής κοινότητας.

Η αποτυχία της διάσκεψης της Κοπεγχάγης για το κλίμα «θα κοστίσει 1 τρισ. δολάρια»

Ο χρόνος είναι χρήμα


Η περυσινή αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να καταλήξει σε μια νέα συμφωνία για το κλίμα θα αυξήσει το κόστος για τη μείωση των εκπομπών κατά τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα 20 χρόνια, προειδοποιεί σημαντική έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA)Σύμφωνα με την έκθεση Παγκόσμιες Ενεργειακές Προοπτικές, την οποία εκδίδει η IEA κάθε χρόνο, η ολιγωρία των κυβερνήσεων εκτινάσσει τα ποσά που απαιτούνται, προκειμένου τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα να μειωθούν στο κρίσιμο όριο των 450 μερών ανά εκατομμύριο.

Μειωμένη κατά 1,5 δισ. ευρώ η φαρμακευτική δαπάνη στον προϋπολογισμό του 2011

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές στο ΥΠΟΙΚ


Κατά 1,5 δισ. ευρώ μπορεί να μειωθεί το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης το 2011 σε σύγκριση με φέτος, ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, μετά τη συνεργασία της με τον υπουργό Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του 2011.Με την κ. Κατσέλη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του υπουργού Οικονομικών με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο της κατάρτισης των προϋπολογισμών των υπουργείων και του κρατικού προϋπολογισμού 2011.

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ σε ΒΒΒ- προχώρησε η Fitch

Λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης των εσόδων


Η Fitch Ratings υποβάθμισε, την Τετάρτη, την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση (IDR) του
ΟΤΕ σε «BBB-», από «ΒΒΒ», χαρακτηρίζοντας σταθερές τις προοπτικές του Οργανισμού.

Βρέθηκε το γονίδιο του ύπνου

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν σαν "ζόμπι" αν δεν κοιμηθούν τουλάχιστον οκτώ ώρες και άλλοι είναι φρέσκοι-φρέσκοι με πέντε ώρες ύπνο το πολύ. Τώρα, για πρώτη φορά, οι γενετιστές εντόπισαν ένα γονίδιο στο γενικό πληθυσμό, το οποίο φαίνεται να επηρεάζει το γιατί μερικοί πρέπει να κοιμούνται περισσότερο από άλλους.Ο ύπνος, που ως διαδικασία ενδιαφέρει εδώ και χρόνια τους επιστήμονες, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως, για παράδειγμα, από το βάρος του σώματος: όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης σωματικής μάζας ενός ανθρώπου, τόσο λιγότερο γενικά κοιμάται.

Δύο μυστηριώδεις γιγάντιες "φυσαλίδες" στον γαλαξία μας

Κάτι σπουδαίο συμβαίνει στο κέντρο του γαλαξία μας και οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να το αποκρυπτογραφήσουν. Αμερικανοί αστρονόμοι εντόπισαν κοντά στο κέντρο του γαλαξία μας δύο τεράστιες, άγνωστης προέλευσης, δομές που μοιάζουν με "ενεργειακές φυσαλίδες" και οι οποίες εκπέμπουν πανίσχυρες ακτίνες-γ. Οι "φυσαλίδες" αυτές περιέχουν ασύλληπτη ενέργεια ισοδύναμη με 100.000 εκρήξεις σούπερ-νόβα.Η ανακάλυψη έγινε αρχικά από τον Νταγκ Φινκμπάινερ του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν και παρουσιάζεται στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης".

Παρελθόν ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε μετά από «εξάψαλμο» που σπάει ρεκόρ online

Παραιτήθηκε ο Μίκαελ Όφερ


Την παραίτησή του υπέβαλε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά από σκληρή επίπληξη που δέχθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας διότι δεν είχε διανείμει ενημερωτικό υλικό στους δημοσιογράφους. Το βίντεο με το «κατσάδιασμα» του Σόιμπλε στον Μίκαελ Όφερ και την αποχώρηση του υπουργού από τη συνέντευξη έγινε επιτυχία στο Διαδίκτυο μετρώντας περισσότερα από 500.000 «κλικ».Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στενός σύμμαχος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Μίκαελ Όφερ.

Σφοδρή κριτική από την ΕΚΤ για τον μηχανισμό «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»

Φόβοι για αναταραχή στις αγορές


Ένας μηχανισμός χρεωκοπίας στην Ευρωζώνη που θα επέβαλε υποχρεωτικά κυρώσεις (και) στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα καλείτο να αναλάβει μέρος των συνεπειών από ενδεχόμενη στάση πληρωμών (κυρίως για το «κούρεμα» της αξίας των ομολόγων), θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση στις χρηματαγορές και θα ενθάρρυνε κερδοσκοπικές κινήσεις, είπε την Τετάρτη ο Ιταλός, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι.Σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, ο κ. Σμάγκι συνέχισε την επίθεσή του κατά των σχεδίων της Γερμανίας και της Γαλλίας για τη δημιουργία μηχανισμού χρεωκοπίας στην ευρωζώνη.

Προς το 9,3% του ΑΕΠ αναθεωρείται το έλλειμμα του 2010


Ανησυχία για νέα σκληρά μέτρα


Τo δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 θα αναθεωρηθεί ανοδικά στα επίπεδα του 9,2% με 9,3% του ΑΕΠ, λόγω της υστέρησης που σημειώνεται στα έσοδα και της επίπτωσης από την ανοδική μεταβολή του περυσινού ελλείμματος, όπως φέρεται να είπε κυβερνητικό στέλεχος την Τετάρτη στο Reuters, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμος.Βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2011, το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλεπόταν να ανέλθει στο 7,8% του ΑΕΠ φέτος από 13,8% πέρυσι.

Ανοιχτά και το Σάββατο το 20% των φαρμακείων της χώρας

Αντιδρά όμως ο κλάδος


Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Δεκεμβρίου ο νόμος που προβλέπει ότι κάθε Σάββατο, το 20% των φαρμακείων θα λειτουργούν κανονικά. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, αν δεν υπάρξει ικανοποίηση στην εξυπηρέτηση του κόσμου, θα γίνει νέα διαπραγμάτευση. Οι φαρμακοποιοί, πάντως, αντιδρούν, ενώ δεν διαπραγματεύονται μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού σκοτώνουν 4,25 εκατ. ανθρώπους ετησίως

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως ο ιός της γρίπης και άλλες αιτίες πνευμονίας σκοτώνουν 4,25 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, πολλοί εκ των οποίων είναι παιδιά, σύμφωνα με μία έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.Αυτές οι λοιμώξεις αντιστοιχούν στο 6% των θανάτων παγκοσμίως, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Πνευμονολογικό Ίδρυμα (European Lung Foundation) με αφορμή τη δημοσιοποίηση του 'Ατλαντα για τις Οξείες Λοιμώξεις του Αναπνευστικού, τον οποίο συνέταξε.

Η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά

Οι ηλικιωμένες γυναίκες που τρώνε περισσότερη σοκολάτα, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές, υπό τον δρα Τζόσουα Λιούις της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και του νοσοκομείου "Σερ Τσαρλς Γκέρντνερ" στο Περθ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Archives of Internal Medicine", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν πάνω από 1.200 γυναίκες ηλικίας άνω των 70 ετών. Όσες έτρωγαν σοκολάτα (μια μερίδα ισοδύναμη με ένα φλιτζάνι κακάο) τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είχαν 35% λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο ή να πεθάνουν από κάποια πάθηση της καρδιάς τους μέσα στην επόμενη δεκαετία και ειδικότερα είχαν 60% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν ή να πεθάνουν από έμφραγμα.

Στον Παπακωνσταντίνου η Fitch

Ο υπουργός Οικονομικών και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου συναντώνται σήμερα με κλιμάκιο από στελέχη του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings.Στη συνάντηση θα εξετασθούν η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού 2010, οι επιπτώσεις από την αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009 και η πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων του Μνημονίου. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στην βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και συγκεκριμένα στο εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη καταγραφής πρωτογενών πλεονασμάτων.

Κι όμως οι φάλαινες καίγονται από τον ήλιο


Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία κάνει και σ' αυτές κακό

Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα οι φάλαινες έχουν κίνδυνο βλαβών στο δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.

Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν μια αύξηση στον αριθμό των φαλαινών που εμφανίζουν εγκαύματα στο δέρμα τους από την ηλιακή ακτινοβολία και επιβεβαίωσαν έτσι για πρώτη φορά ότι τα μεγάλα θηλαστικά της θάλασσας τελικά έχουν παρόμοια προβλήματα με τους ανθρώπους από την υπεριώδη ακτινοβολία.Τον μεγαλύτερο κίνδυνο φαίνεται πως διατρέχει η ανοιχτόχρωμη μεγαλοπρεπής γαλάζια φάλαινα, το μεγαλύτερο θηλαστικό του κόσμου, καθώς οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ζωολογίας του Λονδίνου και του πανεπιστημίου του Λονδίνου (Queen Mary), υπό τη Λόρα Μαρτίνεθ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογίας «Proceedings of Royal Society B» της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, εκτιμούν ότι μεταξύ των ετών 2007-2009 εμφάνισε αύξηση 56% στα περιστατικά βλαβών στο δέρμα, με ανησυχητικές επιπτώσεις για την υγεία τους, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ».

Τη Λευκωσία «δείχνει» η Άγκυρα για τη μη επίτευξη προόδου στο Κυπριακό

Απάντηση στην έκθεση της Κομισιόν


Ευθύνες στη Λευκωσία επιρρίπτει εμμέσως η Άγκυρα αναφορικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Σχολιάζοντας την έκκληση της Κομισιόν προς την Τουρκία να προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα ώστε να συμβάλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τη συνολική λύση του Κυπριακού, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «το γεγονός ότι δεν υπάρχει προς το παρόν το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν οφείλεται ούτε στην τουρκοκυπριακή πλευρά, ούτε στην Τουρκία».Ειδικότερα, η Άγκυρα δηλώνει ικανοποιημένη για την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά σημειώνει πως «ξενίζει» η έκκληση που απευθύνει η ΕΕ στην Τουρκία για υποστήριξη προς την επίλυση του Κυπριακού.

Συστράτευση υπέρ Κικίλια επιχειρεί να επιβάλει στο εσωτερικό της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς

«Στοπ» στις διαφοροποιήσεις


Να αποφύγει διαφοροποιήσεις γαλάζιων στελεχών εν όψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών επιθυμεί η Ρηγίλλης, γι' αυτό και ο Αντώνης Σαµαράς έστειλε εκ νέου την Τρίτη µήνυµα στους βουλευτές της Αττικής να κινητοποιηθούν για τη στήριξη του Βασίλη Κικίλια. «Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και αλαζονεία. Η ΝΔ πήγε πολύ καλά, αλλά υπάρχει και η ερχόμενη Κυριακή» δήλωσε την Τετάρτη στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο

Πτώση με ρευστοποιήσεις στα blue chips


Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.Στις 11:40 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 0,69% στις 1.530,40 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 16,6 εκατ. ευρώ.

Σεμινάρια για τον ελληνικό τουρισμό στις γερμανόφωνες αγορές της Ευρώπης

Εγχείρημα με στόχο τη δυναμική προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις γερμανόφωνες αγορές της Ευρώπης, λανσάρει η Aldemar σε μία σύμπραξη με το διεθνούς κύρους κλαδικό έντυπο FVW.Η Ελληνική Ακαδημία με τίτλο "Griechenland Akademie powered by Αldemar" (www.Griechenland-Akademie.de) είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης, που απευθύνεται σε γερμανόφωνα ταξιδιωτικά γραφεία (Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία) και προσφέρει 11 κύκλους ειδικά σχεδιασμένων σεμιναρίων που αφορούν στην Ελλάδα, τους σημαντικότερους προορισμούς της, τον πολιτισμό της (αξιοθέατα, γαστρονομία, παραδόσεις, περιβάλλον, κ.ό.κ.), τη μεθοδολογία επιτυχούς πώλησης αλλά και τη συστηματική γνωριμία με τα επιμέρους προϊόντα ή κορυφαίες επιχειρήσεις του διεθνούς τουρισμού οι οποίες συμπράττουν σε αυτό το εγχείρημα.

H "μοίρα του πλανήτη" στα... χέρια μας

«Η μοίρα του κόσμου» από την εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή θα πέσει, τον Φεβρουάριο, και σε ελληνικά χέρια. Οι διαχειριστές της θα κληθούν να καταστρώσουν γεωπολιτικά σχέδια για τη διάσωση ή τον αφανισμό του πλανήτη, να αντιμετωπίσουν πετρελαϊκές κρίσεις, να διασφαλίσουν υδάτινα αποθέματα, να πυροδοτήσουν ή να αποτρέψουν πολέμους και φυσικές καταστροφές. Όλα αυτά στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Διότι, η «Μοίρα του κόσμου» (Fate of the World) είναι πλέον από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια στρατηγικής σε ολόκληρη την Ευρώπη και από το νέο έτος αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά.

«Τεράστια εμπόδια» στη λύση του Μεσανατολικού βλέπει ο Μπ.Ομπάμα

«Στόχος παραμένει η ειρήνη»


Για «τεράστια εμπόδια» στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή μίλησε από την Ινδονησία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να υπάρξει ένα «ακριβές» αποτέλεσμα στις διμερείς διαπραγματεύσεις, το οποίο θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Μία ημέρα μετά την κριτική που άσκησε τόσο στους Ισραηλινούς όσο και στους Παλαιστινίους πως δεν προσπαθούν αρκετά για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε ότι, παρά τα όποια εμπόδια, στόχος παραμένει η ειρήνη στην περιοχή.

Aνοίγει η διατραπεζική αγορά μέσω ΕτΕ και Eurobank


Γραμμές χρηματοδότησης (repo) συνολικού ύψους 8,7 δισ. ευρώ σε ξένες τράπεζες διαθέτουν η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, εξέλιξη που σηματοδοτεί την επάνοδο των ελληνικών τραπεζών στη διεθνή διατραπεζική αγορά μετά το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης. Όπως ανέφεραν οι δύο τράπεζες την Τρίτη, η μεν Εθνική έχει γραμμές repo 4,7 δισ. ευρώ με ενέχυρο ελληνικά κρατικά ομόλογα ενώ η Eurobank γραμμές 3 δισ. ευρώ με ελληνικά ομόλογα που δεν βρίσκονται σε κίνδυνο. Επιπλέον, η Eurobank διαθέτει αναξιοποίητες γραμμές 1 δισ. ευρώ.

Η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ και το όνομα...

Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο στην ΠΓΔΜ, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ επίτροπος, Στέφαν Φούλε, επισημαίνει τη σπουδαιότητα που έχει για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, η επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας."Η έλλειψη προόδου για το ζήτημα της ονομασίας σήμαινε ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι η πολιτική πραγματικότητα και η επίλυση του ζητήματος αυτού θα διευκολύνει, σε μεγάλο βαθμό, την πορεία της χώρας σας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση", σημειώνει ο κ. Φούλε σε άρθρο του στη σημερινή εφημερίδα των Σκοπίων, "Ντνέβνικ" (Dnevnik).

Τιτανομαχίες και έντονο παρασκήνιο στους τρεις μεγάλους δήμους για τον δεύτερο γύρο

Εκλογικό ντέρμπι


Έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς η εκλογική μάχη παραμένει ανοιχτή. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέδειξαν ένα ρευστό τοπίο, με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αναζητούν τώρα τη στήριξη των μικρότερων κομμάτων για να εξασφαλίσουν τη νίκη στον δεύτερο γύρο.Βοήθεια από τη ΝΔ ζητά ο Κακλαμάνης

Ξεκίνησε η καταμέτρηση σταυρών, τηλεοπτικές διασημότητες στις προτίμησεις των εκλογέων


Πρώτος ο Ηλίας Ψινάκης


Με την καταμέτρηση των σταυρών συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία μετά τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών ρκλογών. Όπως φαίνεται μέχρι τώρα, οι πολίτες τίμησαν με την ψήφο τους πολλές λαμπερές τηλεοπτικές παρουσίες, με αποκορύφωμα τον γνωστό καλλιτεχνικό μάνατζερ Ηλία Ψινάκη ο οποίος έρχεται πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη.Σύμφωνα με Τα Νέα, στα έδρανα του δηµοτικού συµβουλίου θα καθήσουν επίσης ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς και η πρωταθλήτρια του ακοντισµού Άννα Βερούλη.

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της G-20

Νομισματικός «πόλεμος» εν μέσω κρίσης


Οι έντονες διαφωνίες για ζήτημα των συναλλαγματικών ισοτιμιών αναμένεται να κυριαρχήσουν κατά τη Σύνοδο Κορυφής της G-20 στη Σεούλ, στις 11-12 Νοεμβρίου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι επικράτησε μεγάλη ένταση σε μια από τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις, κάνοντας σαφές ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές μια ημέρα πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Διευρύνεται η υστέρηση στα κρατικά έσοδα στο 10μηνο του 2010

Αποκλίσεις στον προϋπολογισμό


Τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2010 θα δημοσιοποιήσει το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών.Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού θα δείχνει πως η μηνιαία πορεία μείωσης του ελλείμματος κινείται «οριακά» κοντά στις προβλέψεις του Μνημονίου.