e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Και ο ΣΕΒ τίθεται κατά των προτάσεων της τρόικας


Ασπίδα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ύψωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με αφορμή τις πιέσεις της τρόικας για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μάλιστα έκανε λόγω για «κακοστημένο θέατρο» μέσω του οποίου επιχειρείται να μεταφερθεί το κόστος της κρίσης στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

DB:Απομειώσεις 250 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα


Τα 250 εκατ. ευρώ αγγίζει το ποσό των απομειώσεων που θα καταγράψει στην αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της η Deutsche Bank, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Φωνές από το ΠΑΣΟΚ πως η τρόικα ξεπέρασε τα εσκαμμένα

Φαίνεται πως όλα έχουν και ένα όριο και η τρόικα αρχίζει και περνά τα εσκαμμένα γεγονός που ενοχλεί και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Καταφθάνει στη Βουλή το ενιαίο μισθολόγιο

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει το ενιαίο μισθολόγιο κατατίθεται τελικώς την Πέμπτη στη Βουλή, προκειμένου η σχετική συζήτηση να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Υποβάθμιση ΟΤΕ από Moody's

Την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ υποβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's από Β1 σε Β2, ενώ διατήρησε αρνητικό το outlook της αξιολόγησης.Η κίνηση αυτή του οίκου οφείλεται στις γενική επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, η αρνητική αναθεώρηση για το ΑΕΠ του 2011 και του 2012, καθώς και την περαιτέρω αρνητική επίπτωση των νέων μέτρων λιτότητας στις καταναλωτικές δαπάνες.

Υπουργική απόφαση για το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

Δήλωση ένταξης στο ωράριο του Σαββάτου και τις απογευματινές ώρες τη Δευτέρα και την Τετάρτη, ή την Τρίτη και την Πέμπτη, κατά περίπτωση, άλλα και για όλες τις εφημερίες, θα πρέπει να υποβάλουν οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Χρυσοχοΐδης: Χάσαμε την παραγωγή απολαμβάνοντας επιδοτήσεις

Στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια απολαμβάναμε εισοδήματα - επιδοτήσεις από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να χάσουμε την παραγωγή και να διοχετεύσουμε τα πάντα στην κατανάλωση, αποδίδει την εσωστρέφεια στην οποία έχει περιπέσει η ελληνική οικονομία, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υγιεινά, νόστιμα και φθηνά!

Τα όσπρια έχουν βασικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή που προτείνεται ως ιδανική για την καλύτερη υγεία. Εξάλλου, ανέκαθεν ο ρόλος τους ήταν πρωταρχικός στην κάλυψη βασικών αναγκών των ανθρώπων σε ενέργεια και πρωτεΐνες.

"Καλπάζουν" τα CDS

Οι ανησυχίες για ενδεχόμενη ελληνική πτώχευση μετά και τη χθεσινή αναβολή της εκταμίευσης της έκτης δόσης προς την Ελλάδα εκτόξευσαν σήμερα τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) της Ευρωζώνης.

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν έχουμε προβλήματα"

"Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου", διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup. O Ευ. Βενιζέλος απηύθυνε δραματική έκκληση προς τον ελληνικό λαό: "Πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε", είπε, σημειώνοντας ότι έχουμε μπροστά μας μία "υπεράνθρωπη προσπάθεια να κερδίσουμε το στοίχημα της Ιστορίας".

Εννέα προτάσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

Τις δικές της προτάσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων καταθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, εν όψει της χειμερινής περιόδου και της διανομής πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου. Υποστηρίζοντας ότι τα παράνομα κυκλώματα της αγοράς καυσίμων στερούν από το Δημόσιο έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ το χρόνο, η Ομοσπονδία προτείνει, μεταξύ άλλων:

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του μετρό, στην αυριανή πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Καταφθάνει με σχέδιο χρεοκοπίας ο Ρέσλερ

Παρότι οι προτάσεις του για τη "σωτηρία" της Ελλάδας είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, δεν το βάζει κάτω και προετοιμάζεται για την επίσκεψή του στην Αθήνα, βάζοντας στις αποσκευές του σχέδιο «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» για τη χώρα μας.

ΕΛΣΤΑΤ: Νέα μείωση πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο


Νέα μείωση 4,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

'Καυτά' φιλιά της Pippa με τον αγαπημένο της


Σε άκρως τρυφερές και ερωτικές στιγμές απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός την Pippa Middleton και τον αγαπημένο της Alex Loudon τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ταχύτητατη επίλυση του ελληνικού ζητήματος ζητά ο Κάμερον

Άμεση δράση για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους και ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) ζητά από την ευρωζώνη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. «Η ευρωζώνη πρέπει να ενισχύσει το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που έχει ιδρύσει, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει με πολλούς τρόπους, και πρέπει το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να εμπλακεί περισσότερο στην διαδικασία» επεσήμανε ο κ. Κάμερον στο BBC.

Οικονομία "Προτεραιότητα" η θωράκιση των τραπεζών

Την ανάγκη ενίσχυσης και θωράκισης των τραπεζών απέναντι στην κρίση θέτει ως προτεραιότητα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ.

Οι φαρμακοποιοί σταματούν την πίστωση από την 1η Νοεμβρίου

Ένα μήνα περιθώριο δίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για να εξοφλήσουν τα Ταμεία τα χρέη τους προς τα φαρμακεία, διαφορετικά από την 1η Νοεμβρίου όποιο Ασφαλιστικό Ταμείο δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του, δεν θα πιστώνεται.

Mick Jagger: Έχω κολλήσει με το Facebook


Ακόμα και όσοι έζησαν μια άλλη εποχή, ποιο ρομαντική από την δική μας, χωρίς την τόσο μεγάλη πρόοδο της τεχνολογίας, «κολλάνε» μερικές φορές με τα social media και ειδικά με το Facebook!

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου

Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, διαβεβαιώνουν πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους. Βουτιά στο ΧΑ, μετά την αναβολή της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου για το Νοέμβριο.

"Γκρίζες ζώνες" στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας

Τις οριστικές ρυθμίσεις, για την αποσαφήνιση των γκρίζων ζωνών υπαγωγής 30.000 εργαζομένων του Δημοσίου στο καθεστώς εφεδρείας έως το τέλος του 2011, επεξεργάζονται σε διαρκείς συσκέψεις τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Κίνδυνος για double dip στην Ευρώπη, προειδοποιεί η S&P

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδείνωση των προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη κρούει η Standard & Poor's, μία μόλις ημέρα μετά από την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων της Fitch για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ηλεκτρονικά είδη ανθεκτικά στο χρόνο

Ηλεκτρονικά είδη που θα διαρκέσουν μια ζωή υπόσχεται να δημιουργήσει μια εταιρεία από τη Δανία, που υποστηρίζει πως κατασκεύασε συσκευές κινητών τηλεφώνων που δεν θα χρειαστούν ποτέ αναβάθμιση. Μέχρι σήμερα, μπορεί να υπήρχαν αντικείμενα, όπως έπιπλα και κοσμήματα που οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν για πάρα πολλά χρόνια χωρίς την παραμικρή φθορά, κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβαινε με τις ηλεκτρονικές συσκευές που σπανίως διαρκούσαν πολύ.

Ο Elvis Costello στο Μέγαρο Μουσικής


Ένας σύγχρονος μύθος, ένας ζωντανός θρύλος του ροκ πρόκεται να έρθει σε λίγες μέρες στην Αθήνα. Ο λόγος για τον Elvis Costello που θα κάνει μία στάση στη χώρα μας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, με τίτλο "Solo".

Ιστορική δίκη: Στο "σκαμνί" ο οίκος Standard & Poor’s


Μια δίκη, η πρώτη του είδους της παγκοσμίως, ξεκίνησε στο Σίδνεϊ. Κατηγορούμενος είναι ο οίκος αξιολογήσεων Standard and Poor's και μηνυτές 13 δήμοι της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σε κλοιό πιέσεων και οι ευρωαγορές

Στο αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών κινούνται οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, με τα σενάρια περί ελληνικής χρεοκοπίας να προκαλούν ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες.

Στο έλεος των απεργιών η χώρα την Τετάρτη

Λουκέτο θα βάλουν αύριο Τετάρτη δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Γίναμε πάλι πρωτοσέλιδο

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης βλέπουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας να πλησιάζει επικίνδυνα, μετά και την άκαρπη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο, η οποία αποφάσισε την περαιτέρω παράταση της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα ζήτησε η Τρόικα


Την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αν δεν υπογραφεί άμεσα καινούργια με μειώσεις του κατώτατου μισθού , ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη οι εκπρόσωποι της Τρόικα.

«Φωτιές» στο Χ.Α.Α. άναψε το Eurogroup

 Με κατακόρυφη πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά και την άκαρπη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για την τύχη της Ελλάδας αλλά και την αναβολή της εκταμίευσης της 6ης δόσης.