e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης νέος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Σε αντικατάσταση του Σπ.Καπράλου


Νέος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ ορίστηκε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, σε αντικατάσταση του Σπύρου Καπράλου, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΧΑΕ την Τρίτη. Ο Σ.Λαζαρίδης έχει εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις στην ΕΧΑΕ και τις θυγατρικές της από το 1994.Ο νέος πρόεδρος του ΧΑ αναλαμβάνει επίσης και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου «Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Αθηνών». Η επικύρωση της εκλογής του νέου μέλους θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας ενώ το συμβόλαιο του Σπ.Καπράλου λήγει στο τέλος του μήνα.

Την πρόθεσή του να ιδρύσει κόμμα επιβεβαίωσε ο Αλ.Αλαβάνος

«Ελπίδα η προοπτική πρόωρων εκλογών»


Αποφασισμένος να ιδρύσει νέο κόμμα για να καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέκος Αλαβάνος, εξηγώντας ότι τα υπάρχοντα σχήματα δεν μπορούν να εκφράσουν σήμερα αυτό που ευαγγελίζεται η Αριστερά.Μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε ελπίδα για τη χώρα τη δυνατότητα να σημειωθεί μια ήττα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ώστε να γίνουν στη συνέχεια εθνικές εκλογές.

Αλλαγή κλίματος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με πτώση 1,78%

Πάνω από τις 1.600 μονάδες ο δείκτης


Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε το Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τρίτη με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 1.608,08 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,78%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 132,286 εκατ. ευρώ.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,79% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,72%.

ΕΛΤΑ: Καμία επίσημη ενημέρωση για εκδήλωση ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για ενδεχόμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές, προκειμένου να μπουν στην ελληνική αγορά, με την εξαγορά σημαντικού πακέτου των ΕΛΤΑ. Αυτό δήλωσε στέλεχος των ΕΛΤΑ, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα Βελγικά Ταχυδρομεία για ενδεχόμενη επένδυση στα ΕΛΤΑ.

Ένα στα δέκα δάνεια "στο κόκκινο"

Η ποιότητα του χαρτοφυλακίου τραπεζικών δανείων προς τον ιδιωτικό τοµέα στην Ελλάδα εµφάνισε περαιτέρω επιδείνωση το πρώτο εξάµηνο του 2010. Ο λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των δανείων αυξήθηκε (Ιούνιος 2010: 9%, Δεκέµβριος 2009: 7,7%), επηρεαζόµενος από µικρό αριθµό τραπεζών οι οποίες εµφανίζουν σχετικά υψηλό ποσοστό καθυστερήσεων, όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική για το 2010.Τα έξι τελευταία τρίµηνα παρατηρήθηκε αύξηση του ποσοστού καθυστερήσεων σε όλες τις κατηγορίες δανείων, κυρίως όµως στα καταναλωτικά δάνεια με το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση να ανέρχεται στο 16,7% του συνόλου τουν Ιούνιο του 2010 από 13,4% τον Δεκέμβριο του 2009.

Σημείο σύγκλισης στη συνάντηση Κουσελά με τους περιπτεριούχους

Με νόμο το ποσοστό προμήθειας


Τη δέσμευση ότι το αργότερο μέχρι της 25 Νοεμβρίου θα θεσμοθετηθεί με νόμο το ελάχιστο ποσοστό προμήθειας των περιπτερούχων και ψιλικατζήδων για τα βιομηχανοποιημένα καπνά, έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς στους εκπροσώπους του κλάδου. Στη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησης (διήρκησε πάνω από δύο ώρες) συμμετείχαν και εκπρόσωποι των καπνοβιομηχανιών.

Υπέρ των ευέλικτων ρυθμίσεων του χρόνου εργασίας τάσσεται η Κομισιόν

Διαφορετική η εικόνα εντός ΕΕ


Υπέρ των ευέλικτων ρυθμίσεων του χρόνου εργασίας τάχθηκε η Κομισιόν, επικαλούμενη τα αποτελέσματα έκθεσης εμπειρογνωμόνων, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη στις Βρυξέλλες.«Οι ευέλικτες ρυθμίσεις του χρόνου εργασίας, τα κέντρα παροχής φροντίδας για παιδιά και άλλα εξαρτώμενα άτομα, καθώς και τα δικαιώματα άδειας έχουν συνήθως ως αποτέλεσμα την αύξηση των ποσοστών απασχόλησης τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών, αλλά και περισσότερο σταθερά ποσοστά γεννήσεων», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας Επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ.

Πέθανε ο Πολ το χταπόδι


Ο Πολ, το γνωστό χταπόδι που εξέπληξε τους πάντες με τις προβλέψεις του κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ο μάνατζερ του Ενυδρείου Θαλάσσιας Ζωής στο Ομπερχάουζεν, Στέφαν Πόρβολ δήλωσε σχετικά: "Η επιτυχία του το κατέστησε ως μεγαλύτερη είδηση ακόμη και από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Φάνηκε πως έφυγε από τη ζωή ειρηνικά κατά την διάρκεια της νύχτας, από φυσικά αίτια. Είναι παρήγορο το γεγονός πως απόλαυσε τη διαμονή του εδώ. Έχουμε αποφασίσει να διεξάγουμε ένα μικρό τελετουργικό και να θάψουμε το χταπόδι στα εδάφη μας με ένα εικονοστάσι".

Αλλαγές και πιθανή διεύρυνση του ωραρίου των Μουσείων μελετά το υπουργείο Πολιτισμού

«Προτεραιότητα στα μνημεία»


Αλλαγές στον τρόπο της λειτουργίας των Μουσείων αλλά και των αρχαιολογικών χώρων, καθώς και αλλαγές και πιθανή διεύρυνση του ωραρίου των Μουσείων, μελετά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ώστε να δοθεί «προτεραιότητα στα μνημεία», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.Ο υπουργός Πολιτισμού παρέστη στην αποκάλυψη του μνημείου της Νίκης του Καλλιμάχου στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Χρυσοχοΐδης: Το ΕΣΠΑ πρόκειται να αναθεωρηθεί

Τη σημασία του ΕΣΠΑ ως ισχυρού μοχλού ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κρίσης. σημείωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και διευκρίνισε ότι πρόκειται να αναθεωρηθεί προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικό και να στραφεί στην επιχειρηματικότητα, δηλαδή στη "ζωντανή οικονομία" όπως είπε.Αναφερόμενος στις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου, προσδιόρισε ως κυρίαρχο στόχο την επανεκκίνηση και αναθέρμανση της οικονομίας, θέτοντας ως στοίχημα την επιβίωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της νέας και καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Σημασία έχει να προσφέρουμε ρευστότητα στην αγορά, εκεί που χρειάζεται» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ιστορικό εμπορικό deal της Louis Vuitton με την Ηermes


Αλλάζει ο χάρτης της αγοράς με τα µεγάλα deal στον χώρο των ειδών πολυτελείας. Η Louis Vuitton (LVΜΗ) αποκτά µερίδιο στην Ηermes και η εταιρεία παπουτσιών Τod’ s γίνεται βασικός µέτοχος των αµερικανικών πολυκαταστηµάτων Saks.

Η Lady Gaga σπάει κάθε ρεκόρ στο YouTube

Ένα δισεκατομμύριο χτυπήματα


Παγκόσμιο ρεκόρ στο YouTube με ένα δισεκατομμύριο χτυπήματα σπάει η Lady Gaga. Η εκκεντρική Αμερικανίδα τραγουδίστρια είναι η πρώτη καλλιτέχνης στην ιστορία του Διαδικτύου που καταγράφει ένα δισεκατομμύριο χτυπήματα στα βιντεοκλίπ της στο YouTube.Η Lady Gaga, η οποία διαμένει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε το ρεκόρ στη σελίδα της στο Twitter, σημειώνοντας ότι αυτό έσπασε την Κυριακή. Σε απόσταση αναπνοής με 960 εκατομμύρια χτυπήματα ακολουθεί ο νεαρός τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ.

Με κάλυψη των Ταμείων τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος


Έπειτα από εξέταση γιατρού


Από τα ταμεία θα χορηγούνται στο εξής τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος, αποφάσισε ομόφωνα το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων θα είναι 25% για καπνιστές με σοβαρά νοσήματα (όπως ισχαιμία του μυοκαρδίου, διαβήτη και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) και 75% για τους υγιείς καπνιστές που προσέρχονται στα ιατρία καπνίσματος.

Εξερράγη το ηφαίστειο Μεράπι στην Ινδονησία


Τουλάχιστον 20 τραυματίες


Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν από στάχτη που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια έκρηξης του ηφαιστείου Μεράπι στην Ινδονησία.Ο Σουμπαντρίγιο, επικεφαλής ηφαιστειολόγος στην περιοχή, δήλωσε ότι το ηφαίστειο ξεκίνησε να εκρήγνυται πριν από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο ΦΠΑ θα καθορίσει τις τιμές των τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα

Χαμηλές τιμές από τους tour operators


Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου (World Travel Market 7-10 Νοεμβρίου) θα δοθεί η πρώτη μάχη των τουριστικών κρατήσεων προς την Ελλάδα, δίνοντας έτσι ένα σαφές στίγμα για το πως θα κινηθούν αφίξεις και έσοδα για το 2011, με το βραχνά της αύξησης ή μη του ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους tour operators.Όπως δηλώνει ο πρόεδρος των εν ελλάδι τουριστικών γραφείων-πρακτόρων (Hatta), Γιώργος Τελώνης, διάχυτη είναι η αβεβαιότητα στις τάξεις των Ελλήνων επιχειρηματιών που θα διαπραγματευτούν τα συμβόλαια με τους πράκτορες του εξωτερικού, καθώς ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ από το 11% σε υψηλότερα μεγέθη, μετά την υπογραφή των συμφωνιών, θα «τινάξει στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις και θα υποθηκεύσει τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Η Μαίρη Ματσούκα τού έκανε κόρη


Μπαμπάς έγινε για τέταρτη φορά ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Η σύζυγός του, Μαίρη Ματσούκα, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, και ο υπουργός είναι πανευτυχής.

Ισμήνη Παπαβλασσοπούλου: To μοντέλο που κατέκτησε τον Gaultier

Tα τελευταία χρόνια δεν συναντάμε πολλές κοπέλες από την Ελλάδα να ξεχωρίζουν στη διεθνή σκηνή της μόδας. Να όμως που η καλλονή Ισμήνη Παπαβλασσοπούλου η οποία εδώ και καιρό έχει κατακτήσει τις πασαρέλες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

Αισιόδοξα μηνύματα για την διαφήμιση


Σημαντική βελτίωση στην αγορά της διαφήμισης και της επικοινωνίας, τόσο στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, όσο και στα επόμενα δύο χρόνια, αναμένει το Publicis Group, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους του χώρου της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

Δίχως τροποποίηση της Συνθήκης η θεσμοθέτηση του μηχανισμού αποτροπής κρίσεων, προτείνει η Κομισιόν

Για αλλαγές πιέζουν Γερμανία-Γαλλία


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτιμά τη θεσμοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού για την αποτροπή της εκδήλωσης νέων κρίσεων στην ευρωζώνη, «δίχως την τροποποίηση της Συνθήκης» της ΕΕ, δήλωσε την Τρίτη ο Φινλανδός επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν.

Ουραγός στην ΕΕ η Ελλάδα σε θέματα της Διαφάνειας


Κάθε χρόνο και χειρότερα


Στην 78η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -χαμηλότερα από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- βρίσκεται η Ελλάδα ως προς το δείκτη αντίληψης της διαφθοράς.

Σταύρος Νιάρχος: Χαλαρός στο Λονδίνο μετά το ξεσάλωμα με τον Iggy Pop

Ο νεαρός Σταύρος Νιάρχος φροντίζει κάθε τόσο να δίνει το παρών στα πιο exclusive events του πλανήτη. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο ίδιος δείχνει σαν να θέλει να αποφύγει την άσκοπη δημοσιότητα και αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που προσπάθησε να μη βγει ούτε μια φωτογραφία από το πρόσφατο πάρτι που διοργάνωσε στο Παρίσι η γαλλική έκδοση του περιοδικού Vogue για τα ενενήντα χρόνια λειτουργιάς του.

H Mαρία Μενούνος έρχεται στην Ελλάδα

Αυτό το κορίτσι έχει κάνει την Αμερική να παραμιλάει. Συνδυάζοντας σπάνια ομορφιά, μοναδικό ταλέντο και επικοινωνιακό χάρισμα, δεν άργησε να ξεχωρίσει υποχρεώνοντας την αμερικανική showbiz να υποκλίνεται.

Δασκαλόπουλος-Ιωάννου: O πόλεμος της τέχνης

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων είναι ένας από τους πανίσχυρους ανθρώπους της τέχνης πλάι σε ονόματα όπως του γκαλερίστα Λάρι Γκαγκοζιάν και του διάσημου κοσμηματοπώλη Λόρενς Γκραφ αλλά όχι του Δάκη Ιωάννου. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στη λίστα με τους 30 ανθρώπους που έχουν δύναμη στην τέχνη υπάρχει...

Τέλος τα μίνι, επιστροφή στην... ευπρέπεια σε θέρετρο της νότιας Ιταλίας


Ενδυματολογικός κώδικας


Εκστρατεία για την επαναφορά της «ευπρέπειας» εγκαινιάζει ο δήμαρχος της ιταλικής παραθαλάσσιας πόλης Καστελαμάρε ντι Στάμπια, φέρνοντας προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ενδυματολογικό κώδικα που απαγορεύει τις μίνι φούστες και τα χαμηλοκάβαλα τζιν και επιφυλάσσει στους παραβάτες πρόστιμα έως και 500 ευρώ.Ο δήμαρχος της Καστελαμάρε ντι Στάμπια, Λουίτζι Μπόμπιο, επιχειρεί να επωφεληθεί των διευρυμένων εξουσιών που παραχωρήθηκαν στην περιφερειακή διοίκηση από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την καταστολή «αντικοινωνικής συμπεριφοράς».

Μελίντα Γκέιτς: «Στο σπίτι μας δεν μπαίνουν προϊόντα της Apple»

Διαψεύδει τις φήμες η σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς
 
Τα μόνα μήλα που μπαίνουν μέσα στο σπίτι του Μπιλ Γκέιτς προέρχονται από τις μηλιές!

Διαψεύδοντας τις φήμες ότι ο ιδρυτής της Microsoft και τα μέλη της οικογένειάς του χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Apple (με σήμα το δαγκωμένο μήλο), η σύζυγός του, Μελίντα Γκέιτς, υποστήριξε ότι το iPad και το iPod είναι «απαγορευμένα» στο σπίτι τους.«Κανένα από αυτά δεν περνά το κατώφλι μας», δήλωσε στην εφημερίδα «The New York Times», η κ. Γκέιτς, πρόεδρος -μαζί με τον σύζυγό της- του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Bill & Melinda Gates».

Μίχαλος: "Η επιχειρηματική κοινότητα δεν αντέχει άλλες άσκοπες θυσίες"

Ο επιχειρηματικός κόσμος το μόνο που επιζητεί είναι μια πραγματικά εθνική πολιτική, που θα προάγει τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

Εκατομμύρια δολάρια σε ψιλά πάνε χαμένα

Εκατομμύρια δολάρια σε ψιλά βρίσκονται στα σπίτια του Χονγκ Κονγκ γιατί τα καταστήματα και οι αγορές αρνούνται να δεχτούν "ψιλά", αναφέρουν στοιχεία έρευνας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.Η έρευνα του πολιτικού κόμματος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" διαπίστωσε ότι περί τα 13 εκατομμύρια δολάρια σε ψιλά βρίσκονται σε γυάλες, συρτάρια ή βάζα και είναι μάλλον απίθανο να χρησιμοποιηθούν.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από απόψε θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες αύριο επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.Αναλυτικά:

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν Cosco και Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Συνδυασμένη μεταφορά «sea-air»


Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται η συμφωνία συνεργασίας που υπογράφηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στην Αθήνα, μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ΣΕΠ, την εκμετάλλευση του οποίου για περίπου 35 χρόνια θα έχει η Cosco.Στόχος της συνεργασίας αυτής, η οποία στην ουσία αποτελεί συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας του ΔΑΑ με τον ΟΛΠ, είναι η προώθηση μιας συνδυασμένης μεταφοράς «sea-air», μέσω απλοποιημένων διαδικασιών για την προσέλκυση επιπλέον transit φορτίων, δεδομένου του πλεονεκτήματος της χώρας μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Δεκτή έκανε η υπουργός Παιδείας την παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα

Έκλεισε το θέμα


Τέλος στο ζήτημα της Θάλειας Δραγώνα έβαλε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, κάνοντας δεκτή την παραίτησή από τη θέση της Ειδικής Γραμματέως Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης.H Aννα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε την Τρίτη με την ειδική γραμματέα και αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή την παραίτηση της.

Μείωση 32,8% του εμπορικού ελλείμματος στο οκτάμηνο του 2010

Υποχώρηση εισαγωγών λόγω ασθενούς ζήτησης


Περαιτέρω μείωση, κατά 51,4%, σημείωσε τον Αύγουστο το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, με αποτέλεσμα στο τέλος του οκταμήνου Ιανουαρίου - Ιουλίου να εμφανίζεται μειωμένο κατά 32,8%.Η θετική εξέλιξη αυτή είναι απόρροια της αύξησης των εξαγωγών και της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης των εισαγωγών, η οποία προκαλείται και από τον περιορισμό της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Νομοσχέδιο για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας το Νοέμβριο στη Βουλή

Κωδικοποιείται η νομοθεσία για ασφάλεια και υγεία


Νομοσχέδιο, με το οποίο θα ενισχύονται οι αρμοδιότητες και το ανθρώπινο δυναμικό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, θα κατατεθεί το Νοέμβριο για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως ανέφερε την Τρίτη ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου.Μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας,

Στην εντατική με αναπνευστικό πρόβλημα ο Θανάσης Βέγγος

Επιπλοκή μετά την επέμβαση


Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας εισήχθη ο Θανάσης Βέγγος, καθώς παρουσίασε πρόβλημα στο αναπνευστικό. Ο δημοφιλής ηθοποιός νοσηλεύεται εδώ και περίπου 10 ημέρες, ύστερα από προγραμματισμένη νευροχειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Mία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου


Χειμερινή ώρα


Αλλάζει η ώρα την Κυριακή καθώς τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου 2010, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.Στις 04.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω, δηλ. στις 03.00.

Αλυσίδα διεθνών κέντρων άθλησης ανοίγει η Μαντόνα

Η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ Μαντόνα ανοίγει μία διεθνή αλυσίδα κέντρων άθλησης με τίτλο Hard Candy. Το πρώτο θα λειτουργήσει στο Μεξικό εντός του Νοεμβρίου σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία." Η Μαντόνα, σε συνεργασία με τον μάνατζερ της Γκάι Οσίρι και τον όμιλο New Evolution Ventures (ΝΕV) ανακοινώνουν την λειτουργία σύγχρονων κέντρων άθλησης στις μεγαλύτερες πόλεις του Κόσμου με τον τίτλο Ηard Candy Fitness", εμπνευσμένο από τον τίτλο του τελευταίου άλμπουμ της Μαντόνας.

Σκιά του εαυτού του ο Michael Douglas από τον καρκίνο

Σκιά του εαυτού του έχει γίνει ο Michael Douglas, ο οποίος εξακολουθεί να παλεύει με τον καρκίνο του λάρυγγα. Ο διάσημος ηθοποιός παραμένει αισιόδοξος, όμως στις εικόνες που κυκλοφόρησαν καθώς συνόδευε την 7χρονη κόρη του Cary στο σχολείο, φαίνονται τα αποτελέσματα από τις χημιοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται...Ο 66χρονος ηθοποιός φαίνεται τελείως χλωμός και καταπονημένος, ενώ έχει μείνει σχεδόν... ο μισός απ' ότι ήταν. Οι γιατροί του είναι ευχαριστημένοι, αφού η θεραπεία του πάει καλά, παρόλο που δεν φαίνεται από την εξωτερική του εμφάνιση. Η σύζυγός του Catherine Zeta Jones, έχει αφήσει στην άκρη την καριέρα της και βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του.

ΠΑΟ: Πατάει...γκάζια ο Πατέρας

Σκληρά μηνύματα προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την εικόνα της ομάδας περνάει ο Νίκος Πατέρας μετά τις συναντήσεις με το τεχνικό τιμ.

Διχασμένοι οι επενδυτές για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης

Διχασμένες είναι οι απόψεις των επενδυτών σχετικά με το αν η πρόσφατη βελτίωση στην αγορά ομολόγων της Ελλάδας και άλλων χωρών της Περιφέρειας της Ευρωζώνης συνιστά σημείο καμπής στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εκτιμήσεις των Αμερικανών αναλυτών και επενδυτών είναι σε γενικές γραμμές περισσότερο απαισιόδοξες σε σχέση με τις απόψεις που εκφράζουν οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους.

Μείωση 29,8% στις εισαγωγές τον Αύγουστο

Με μείωση των ελληνικών εισαγωγών και αύξηση των εξαγωγών έκλεισε ο Αύγουστος του 2010 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων κατά το μήνα Αύγουστο 2010 ανήλθε στο ποσό των 2.336,7 εκατ. ευρώ (3.004,2 εκατ. δολάρια) έναντι 3.327,5 εκατ. ευρώ (4.733,3 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2009, παρουσιάζοντας μείωση 29,8%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 313,6 εκατ. ευρώ ή 12,3%.

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος του Σαντάμ, Ταρέκ Αζίζ

Θα εκτελεστεί διά απαγχονισμού


Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ ο πρώην αντιπρόεδρος του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, Ταρέκ Αζίζ, για το ρόλο του στην καταδίωξη σιιτικών πολιτικών κομμάτων. Ο Αζίζ, επί χρόνια το «πρόσωπο» του Σαντάμ Χουσεΐν στο εξωτερικό, παραδόθηκε στις αμερικανικές δυνάμεις το 2003 λίγο μετά την πτώση της Βαγδάτης.Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του Ιράκ, στενός σύμβουλος του Σαντάμ Χουσεΐν, πρόκειται να θανατωθεί διά απαγχονισμού.

Ενώπιον του κλιμακίου της Εξεταστικής για τη Siemens ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ

Την Τετάρτη καταθέτει ο Μιχ.Χριστοφοράκος


Με τον Ράινχαρτ Σίκατσεκ άρχισαν την Τρίτη στο Μόναχο οι καταθέσεις βασικών μαρτύρων στο κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens. Ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens Ράιχαρτ Σίκατσεκ καταθέτει στη βάση γραπτών ερωτήσεων που έχουν υποβληθεί από τα μέλη της επιτροπής.

Προβόπουλος: «όχι άλλοι φόροι»

Η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια για νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών και θα πρέπει να εστιάσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, τονίζει, μεταξύ άλλων, η Τράπεζα της Ελλάδος στην ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική, που δημοσιεύθηκε σήμερα. «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αύξησης των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και η αιχμή της πολιτικής για την αύξηση των εσόδων [...] πρέπει να προσανατολιστεί στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη σύλληψη της φοροδιαφυγής», αναφέρεται στην έκθεση.

Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει άνοια ή Αλτσχάιμερ

Το βαρύ κάπνισμα στους μεσήλικες μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο να εμφανίσει κάποιος τη νόσο Αλτσχάιμερ ή άνοια δύο δεκαετίες αργότερα, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ερευνητές.Ήδη το κάπνισμα προκαλεί εκατομμύρια θανάτους ετησίως από διάφορες μορφές καρκίνου και καρδιακά νοσήματα.

Μετά από αίτημα η έκδοση ομολόγων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας


Με επιτόκιο κοντά στο 5%


Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δεν σχεδιάζει να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές, εκτός και αν υπάρξει αίτημα από κάποια χώρα της ευρωζώνης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Κλάους Ρέντλινγκ. «Δεν θα προχωρήσουμε σε πρόωρη άντληση κεφαλαίων (pre-fund)», είπε, κατά τη διάρεια ομιλίας του σε συνέδριο για τα ομόλογα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, απαντώντας σε ερώτηση για το

Έκθεση για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος θα παραδοθεί στην τρόικα


Συντάσσεται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή


Έκθεση για την βιωσιμότητα τους ασφαλιστικού συστήματος καταρτίζει την παρούσα περίοδο η Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Η έκθεση έχει ζητηθεί από την τρόικα και αποβλέπει στην αξιολόγηση των μέτρων που λήφθηκαν με την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση.Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση των επιπτώσεων της μεταρρύθμισης για τα κύρια συνταξιοδοτικά ταμεία έως το τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα προκαταρκτικά ευρήματα της Αρχής θα παρουσιασθούν στο δεκαήμερο 15-25 Νοεμβρίου στην τρόικα, η οποία και θα κρίνει εάν θα πρέπει να θεσμοθετηθούν νέα διορθωτικά μέτρα.

Μάικλ Τζάκσον και Έλβις Πρίσλεϊ οι πιο ...κερδοφόροι νεκροί

Υπέρογκα έσοδα μετά θάνατον

Ο Μάικλ Τζάκσον αγωνιζόταν συνεχώς να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Όμως, 16 μήνες μετά το θάνατό του, σε ηλικία 50 ετών, ο «βασιλιάς της ποπ» φέρνει περισσότερα κέρδη από οποιαδήποτε άλλη νεκρή διασημότητα, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes.Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, η περιουσία του Τζάκσον αυξήθηκε κατά 275 εκατ. δολάρια, κυρίως χάρη στις πωλήσεις δίσκων του και την ταινία «This Is It», η οποία βασίστηκε σε σκηνές από τις πρόβες του για τις εμφανίσεις που επρόκειτο να κάνει στο Λονδίνο.

Ελληνική χρεοκοπία σε τρία χρόνια βλέπει το κορυφαίο fund ομολόγων στον κόσμο

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από την Pimco


Η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε στάση πληρωμών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, καθώς οι περικοπές των κρατικών δαπανών δεν θα είναι αρκετές για να μειωθεί το υπέρογκο κρατικό χρέος, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης, παγκοσμίως, εταιρείας διαχείρισης ομολόγων, Pimco.Μιλώντας την Δευτέρα σε εκδήλωση του Economist, στη Νέα Υόρκη, ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, είπε ότι η χρεοκοπία είναι πιθανή «εφόσον μπορεί να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες και γίνει με ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους και με επανατιμολόγηση ώστε να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα».

«Ζητώ ψήφο εµπιστοσύνης»

Το διακύβευµα της 7ης
Νοεµβρίου, που είναι
ουσιαστικά οι πρόωρες
εθνικές εκλογές, έθεσε
ο Γιώργος Παπανδρέου
στη χθεσινή διακαναλική
συνέντευξη, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εκ µέρους της αντιπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν είναι µεν στις προθέσεις του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αλλά αν το αποτέλεσµα των εκλογών της 7ης Νοεµβρίου είναι αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ, θα συνεκτιµηθεί κατά πόσο θα επιβαρύνει την προσπάθεια που κάνει η χώρα να αντιµετωπίσει την κρίση, και όπως συµβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τη λύση θα τη δώσει ο κυρίαρχος λαός. Πρόκειται στην ουσία για την επιβεβαίωση της εκτίµησης ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί µια θεαµατική στροφή στη στρατηγική που ώς τώρα είχε χαράξει σε σχέση µε τις εκλογές, και επιλέγει τη µετωπική σύγκρουση µε την αντιπολίτευση, σηκώνοντας το γάντι µιας αναµέτρησης µε σαφή χαρακτήρα δηµοψηφίσµατος, υπέρ ή κατά των µέτρων, και σχηµατικά υπέρ ή κατά του Μνηµονίου.