e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Συνέντευξη “φωτιά” του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Κλείνει την πόρτα της συνεργασίας με τη ΝΔ.


- Συνεργασία με τη ΝΔ σημαίνει κάμψη, έκπτωση συμβιβασμός και πτώση αξιών. Σε κυβερνητική τροχιά μπαίνει ο ΛΑΟΣ.




-«Αλλαγή της κυβέρνησης για να μη βυθιστεί η χώρα.
Αναγκαίος ο ανασχηματισμός. Διώξτε τώρα τον «τσάρο».
Μόνο κάποιοι υπουργοί μπορούν να «σταθούν».

Αποκλειστικό. Επιτυχία του Μ. Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Διαβάστε στην Press Time

 

Το e-mail της χρεωκοπίας και τα μυστήρια. Η επικίνδυνη βλακεία και το βρώμικο «παιχνίδι» με τα κόμματα και τους επιχειρηματίες. Τα αναπάντητα ερωτηματικά και το θρίλερ.

Έρευνα σοκ.

Διαβάστε στην Press Time

 

Το 1/3 των προϊόντων εισάγονται παράνομα. 2,5 δις το χρόνο μας κοστίζει το παραεμπόριο. Την ώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία με την άλλη.

«ανοχύρωτη» στους σεισμούς η Ελλάδα.

 

Διαβάστε στην Press Time

 4 σεισμολόγοι ζητούν μέτρα. Κινδυνεύει το 90% των κτιρίων από ένα χτύπημα του εγκέλαδου.

Κρίσεις εν μέσω κρίσης

 

Διαβάστε στην Press Time

 Μια βαθιά ανάλυση των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, από τον Αθανάσιο Δρούγο.

Press ελεύθερη φωνή:

 


Διαβάστε στην Press Time

 Μιλούν και γράφουν: Ευρ. Στυλιανίδης, Θ. Ρομπόπουλος, Μ. Κεφαλογιάννης, Γ. Σγουρός, Κ. Βελόπουλος, Ν. Νικολόπουλος, Π. Καρέλλας, Α. Βέλιος, Α. Γεωργιάδης, Α. Μουσιώνης, Αθ. Κοκκαλάκης

Συνέντευξη “φωτιά” του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Κλείνει την πόρτα της συνεργασίας με τη ΝΔ.



Διαβάστε στην Press Time



 - Συνεργασία με τη ΝΔ σημαίνει κάμψη, έκπτωση συμβιβασμός και πτώση αξιών. Σε κυβερνητική τροχιά μπαίνει ο ΛΑΟΣ.




-«Αλλαγή της κυβέρνησης για να μη βυθιστεί η χώρα.
Αναγκαίος ο ανασχηματισμός. Διώξτε τώρα τον «τσάρο».
Μόνο κάποιοι υπουργοί μπορούν να «σταθούν».
Το ΠΑΣΟΚ «δεν τραβάει», δεν έχει αυτοδυναμία.
Οι πρόωρες εκλογές είναι ένα από τα χαρτιά του πρωθυπουργού. Μπορεί να φοβηθεί και να το παίξει.


-Να κρατήσουμε όπως στην Ευρώπη το 2,5% των λαθρομεταναστών. Τους άλλους να τους διώξουμε.

Απώλειες 1,65% στο Χ.Α.

Πτώση 1,65% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, κλείνοντας στις 1.593,78 μονάδες, εν μέσω των εξελίξεων στη Λιβύη και την Ιαπωνία. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,82%.

Περιορισμός στα κέρδη χρυσού

Περιορισμό κερδών του χρυσού καταγράφηκε στις συναλλαγές τις Παρασκευής την ώρα που οι επενδυτές παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Λιβύη.

ΑΣΕΠ: Διορισμός αντιπροέδρου και μελών

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ενέκρινε με απόφασή του τον διορισμό του αντιπροέδρου και μελών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και τη Διαπιστωτική Πράξη λήξης θητείας μελών του, κατόπιν επιλογής της πλειοψηφίας 4/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Φώτιος Μπολόφης, αρχαιότερος σύμβουλος του ΑΣΕΠ και Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ., για το υπόλοιπο της θητείας του.

Αντί για μικρότερο έλλειμμα θα έρθουν νέα λουκέτα!

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Σε αναθεώρηση οι ταμειακές μηχανές στις λαϊκές αγορές

Πρωτοβουλία για αναθεώρηση των αποφάσεων που συνδέονται με την εισαγωγή ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές, δεσμεύθηκε να αναλάβει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Κουτσούκος, προκειμένου «να βρεθεί ένας τρόπος να μείνουν ζωντανές οι λαϊκές αγορές» και αναγνωρίζοντας πως «το σύστημα αυτό έχει προβλήματα».

Με χρέωση η ιστοσελίδα των New York Times

Χρέωση στη διαδικτυακή της έκδοση ξεκινούν οι New York Times με αρχή των Καναδά και από τις 28 Μαρτίου και τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ. Η χρέωση θα ποικίλει ανάλογα με τη χρήση του κάθε επισκέπτη, καθώς και από το μέσο πρόσβασης στη διαδικτυακή έκδοση της δημοφιλούς εφημερίδας.

Έκπτωση έως 900 ευρώ στον φόρο από την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον»

Διάταξη στο φορονομοσχέδιο


Έως τα 900 ευρώ μπορεί να ανέλθει η έκπτωση από τον φόρο για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον».Αυτό προβλέπεται σε διάταξη που προστέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο και το οποίο συζητείται από την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στα 22,4 δισ. το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας

Μειωμένο κατά 11,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο είναι το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Άγνοια για τον αντικαπνιστικό νόμο

Αυξάνονται οι καταγγελίες για μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε μικρότερο βαθμό πληθαίνουν οι καταγγελίες για κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα παραμένουν οι καταγγελίες για μη εφαρμογή του νόμου σε κλειστούς χώρους ιδιωτικού τομέα, αεροδρόμια, σταθμούς, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λπ.

Συνεργασία Ρόβλια με Γερμανό ομόλογο

Στην κυβερνητική αντιπροσωπία στο Βερολίνο παραβρέθηκε την Πέμπτη ο υφυπουργός κ Ντίνος Ρόβλιας για να συμμετάσχει στην προώθηση των διμερών σχέσεων των δύο κρατών και την αναβάθμιση της ελληνογερμανικής οικονομικής συγκυρίας, εκπροσωπώντας το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ρόβλιας στη συνεργασία του με τον ομόλογο του Γερμανό Υφυπουργό παρουσίασε το νέο επενδυτικό τοπίο που διαμορφώνεται στην χώρα μας και παράλληλα συζήτησε και άλλα θέματα οικονομικού ελληνογερμανικού ενδιαφέροντος όπως:

Από έλεγχο θα περνούν τα τρόφιμα από Ιαπωνία

Ελέγχους για τα επίπεδα ραδιενέργειας σε όλα τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές που εισάγονται στη χώρα μας από την Ιαπωνία, ζητά το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε χθες στις αρμόδιες υπηρεσίες και στους φορείς της αγοράς, προκειμένου να προληφθεί το ενδεχόμενο εισαγωγής προϊόντων μολυσμένων από ραδιενέργεια στην τροφική αλυσίδα.

Τηγανισμένο λάδι: Ο νέος χρυσός

Tηγανίσαμε τις πατάτες, τα καλαμαράκια, τα κολοκυθάκια, που κολυμπούσαν στο λάδι. Και μετά; Τι να το κάνουμε το χρησιμοποιημένο λάδι, αναλογιζόμενοι, μάλιστα, ότι για κάθε λίτρο λαδιού που ρίχνουμε στην αποχέτευση, μολύνεται ένα εκατομμύριο λίτρο νερού;

Το πιο μεγάλο φεγγάρι των τελευταίων χρόνων

Αύριο Σάββατο το φεγγάρι θα είναι το μεγαλύτερο που είχαμε την ευκαιρία να δούμε εδώ και 18 χρόνια, καθώς ο δορυφόρος θα βρεθεί πιο κοντά στη Γη από κάθε άλλη φορά μετά το 1992, σε απόσταση 356.577 χιλιομέτρων. Το σχετικά σπάνιο γεγονός έχει, μεταξύ άλλων, πυροδοτήσει εκτιμήσεις και φήμες ότι προκάλεσε ήδη ή πρόκειται να προκαλέσει μεγάλες φυσικές καταστροφές, αλλά οι αστρονόμοι και άλλοι επιστήμονες θεωρούν ανοησίες αυτούς τους φόβους.

H σωσίας της Γιάννας Αγγελοπούλου στο NBA!

Τελικά όλοι μας πρέπει να έχουμε τον σωσία μας σε αυτόν τον κόσμο! Κι αν όχι όλοι, η Γιάννα Αγγελοπούλου σίγουρα... Αφού ο φωτογραφικός την απαθανάτισε να παρακολουθεί αγώνα μπάσκετ του ΝΒΑ. Έλα όμως που δεν ήταν αυτή...

Οδυσσέας Ελύτης: "Ο ποιητής του Αιγαίου"

Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 1979, όταν o Οδυσσέας Ελύτης παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας από τα χέρια του Σουηδού βασιλιά Κάρολου Γουστάβου. Και μ' εκείνη την, καθιερωμένη από το πρωτόκολλο, ελαφρά υπόκλιση ευγενείας, "ο ποιητής του Αιγαίου" ύψωνε την Ελλάδα στους γαλαξίες του λόγου.

Διευκρινίσεις για την απόσυρση

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της απόσυρσης οχημάτων παρέχει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

Πρόγραμμα για την αντισεισμικη θωράκιση κτιρίων

Με αφορμή τον ισχυρό σεισμό της Ιαπωνία το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προωθεί πρόγραμμα για την αντισεισμική θωράκιση και εκσυγχρονισμό των παλαιών δημοσίων και των ιδιωτικών κτιρίων, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Ιωάννης Μαγκριώτης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Βαΐτση Αποστολάτου σχετικά με την αντισεισμική προστασία της χώρας. Πέρα από την αξιολόγηση και ενίσχυση των δημοσίων κτιρίων - ετοιμάστηκε ένα πρόγραμμα (ανάλογο με το «Εξοικονομώ κατ' οίκον» του υπουργείου Περιβάλλοντος, που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων) για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων.

Νέο ρεκόρ για αμόλυβδη βενζίνη

Νέο ρεκόρ σημειώθηκε για την αμόλυβδη βενζίνη μετά από 30 ημέρες συνεχούς ανοδικής πορείας. Η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται σήμερα σε 1,676 ευρώ, από 1,679 που ήταν χθες και 1,68 την Τετάρτη, όπου και ήταν η υψηλότερη στην ιστορία. Δηλαδή, το τελευταίο διήμερο η αμόλυβδη υποχώρησε κατά 0,4 λεπτά του λίτρου.

Συνεργασία Ελλάδας - Βουλγαρίας για την υγεία

Την ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα, αλλά και η Βουλγαρία που σε λίγες μέρες γίνεται μέλος της συνθήκης του Schengen, σε σχέση με τα προβλήματα υγείας που θέτει η παράνομη μετανάστευση στον Έβρο αποφάσισαν να θέσουν οι υπουργοί Υγείας Ελλάδας και Βουλγαρίας στο συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διμερή συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σύσκεψη υπό τον Γ.Παπανδρέου για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών


Σύσκεψη για την πορεία της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.Σε αυτή έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι υπουργοί Χ.Παμπούκης, Τίνα Μπιρμπίλη, Ν. Σηφουνάκης και ο διοικητής της ΑΤΕbank Θ.Πανταλάκης.

Μείωση 37% στις εισφορές του ΣτΕ

Μείωση σε ποσοστό 37% καταγράφηκε την οκταετία 2001-2009 στις εισφορές των κρατών-μελών στα οικονομικά του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ την ίδια περίοδο υπερδιπλασιάσθηκαν οι εθελοντικές εισφορές μη κρατών μελών του Οργανισμού και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Μπολσόι υπό το βάρος ροζ σκανδάλου

Τον «έκαψε» το Διαδίκτυο


Την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του Μπολσόι υπέβαλε ο μέχρι τώρα επικεφαλής του φημισμένου μπαλέτου μετά τη δημοσιοποίηση ερωτικών φωτογραφιών του στο Διαδίκτυο.

Ο Λαγός στην Εθνική!

Ο Φερνάντο Σάντος έκανε τις κλήσεις των διεθνών για τα προσεχή παιχνίδια της εθνικής. Νέο πρόσωπο είναι ο Παναγιώτης Λαγός της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος προπονητής κάλεσε τους εξής ποδοσφαιριστές:

Μείωση ΑΕΠ κατά 6,6%

6,6% μείωση παρουσίασε το ΑΕΠ (σε σταθερές τιμές 2000) κατά το 4ο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2009, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Μειώθηκε η δύναμη του εμπορικού στόλου

Μειώθηκε κατά 1,1% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, το μήνα Ιανουάριο 2011 σε σύγκριση με την αντίστοιχη Δύναμη του Ιανουαρίου 2010, ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009 είχε σημειωθεί αύξηση 1,5%.

Δωρεά 1,3 εκατ. δολάρια από Βγενόπουλο στην ΕΛ.ΑΣ.

Σε δωρεά 1500 αλεξίσφαιρων γιλέκων τελευταίας τεχνολογίας αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων (1 εκατ. ευρώ) –προς την ΕΛ.ΑΣ.- προχώρησε ο ισχυρός άνδρας της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες επιχειρηματίες.

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, λέει σύμβουλος της κυβέρνησης Μέρκελ

Επιμένουν τα σενάρια


Η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της για να ξεπεράσει την κρίση, παρά την ευνοϊκή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου, δήλωσε την Παρασκευή ένας από τους οικονομικούς συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης.Η απόφαση της Συνόδου δεν αποτελεί παρά μία ανάσα για την Ελλάδα, είπε το μέλος του γερμανικού συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων Λαρς Φελντ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters.

Για τον έρωτα τραγουδά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Λουθ Κασάλ

Στην Αθήνα η μούσα του Αλμοδόβαρ


«Piensa en mι», «Un ano de amor», «Alma mia»,«Historia de un amor» είναι μερικά από τα πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που θα ακουστούν σήμερα, Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την μεγάλη Ισπανίδα τραγουδίστρια Λουθ Κασάλ, που επιστρέφει με δύο συναυλίες αφιερωμένες στον έρωτα.Πλαισιωμένη από μία πολυμελή ορχήστρα σημαντικών σολιστών, η «μούσα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ -όπως έχει γίνει ευρύτερα γνωστή η Ισπανίδα καλλιτέχνις- θα εμφανιστεί επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 20 Μαρτίου, κάνοντας μία ακόμη 'στάση' στο μουσικό οδοιπορικό της.

Παραπέμπονται 10 άτομα για το email της χρεοκοπίας

O συγγραφέας και οι διακινητές


Δέκα άτομα θα βρεθούν αντιμέτωπα με την Δικαιοσύνη καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για την διακίνηση e-mail στο οποίο γινόταν αναφορά για χρεοκοπία της χώρας μας.  

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας

Σε ηλικία 72 ετών


Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας. Ο γνωστός πρωταγωνιστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια.  

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Spiegel για το δημοσίευμα για το δημοσίευμα περί προμηθειών για τα υποβρύχια

Έπειτα από μήνυση του Α.Τσοχατζόπουλου


Την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων κατά του περιοδικού Spiegel αποφάσισε το Εφετείο του Αμβούργου, μετά τη μήνυση του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφορικά με δημοσίευμα για προμήθειες της γερμανικής εταιρίας Ferrostaal κατά την πώληση τεσσάρων υπερσύγχρονων υποβρυχίων των ναυπηγείων του Κιέλου HDW, μεταξύ άλλων και του υποβρυχίου «Παπανικολής». Το περιοδικό Spiegel επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ, ότι επιδόθηκε «αυτή την εβδομάδα» η δικαστική απόφαση επιβολής ασφαλιστικών μέτρων. Οι υπεύθυνοι του περιοδικού αρνήθηκαν οιαδήποτε άλλη τοποθέτηση, επικαλούμενοι ότι «η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Τη Δευτέρα η απονομή των θεατρικών βραβείων «Δημήτρης Χορν»

Στην 11η χρονιά τους


Ο Παναγιώτης Εξαρχέας, ο Παναγιώτης Μπρατάκος και ο Θάνος Τοκάκης είναι οι τρεις υποψήφιοι για το θεατρικό βραβείο Δημήτρη Χορν 2011 (καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού), που θα απονεμηθεί τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ, στο θέατρο Χορν της οδού Αμερικής.

Εκτακτη σύσκεψη στο υπ. Εθνικής Αμυνας για τη Λιβύη

Συνεδρίαση για την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων


Εκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο πραγματοποιείται αυτή την ώρα με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εξωτερικών Δ.Δρούτσα,του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε.Βενιζέλου, του γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών Ι.Α.Ζέπου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πτέραρχου Ι. Γιάγκου.

Δεν αποκλείουν την «ταφή» των αντιδραστήρων οι αρχές της Ιαπωνίας

Απογοήτευση και ανησυχία


Ελάχιστη πρόοδος διαπιστώνεται στις προσπάθειες των μηχανικών που εργάζονται στη Φουκουσίμα να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρική ενέργεια τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου, ώστε να λειτουργήσει το σύστημα ψύξης και να αποτραπεί η τήξη τους. Ειδικά εξοπλισμένα οχήματα προχωρούν την Παρασκευή σε ρίψεις νερού στον αντιδραστήρα 3, ενώ φαίνεται να μελετάται πλέον και το ενδεχόμενων «ταφής» των αντιδραστήρων. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η απόφαση των αρχών να αυξήσουν κατά μία μονάδα, από 4 σε 5, το επίπεδο της σοβαρότητας του πυρηνικού ατυχήματος. Παράλληλα, το κλιμάκιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) που βρίσκεται στη χώρα θα ξεκινήσει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα του Τόκιο, προκειμένου να ενημερωθεί ο πληθυσμός. Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο δήλωσε ότι οι επιθεωρητές δεν θα μεταβούν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα.

Στα ύψη και πάλι οι τιμές του πετρελαίου


Πάνω από τα 116 δολάρια το Μπρεντ


Η νέα κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή με την πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης να τείνει προς το μηδέν και οι αυξημένες ανάγκες για εισαγωγή ενέργειας στην Ιαπωνία έπειτα από το κλείσιμο πολλών πυρηνικών σταθμών της χώρας, επανέφεραν τις τιμές του πετρελαίου στα επίπεδα που βρίσκονταν την περασμένη εβδομάδα, προτού δηλαδή συμβεί ο καταστροφικός σεισμός και τα επακόλουθά του στην Ιαπωνία. Η δαιμονοποίηση των πυρηνικών ενισχύει τη ζήτηση για υδρογονάνθρακες, ενώ δημιουργεί κίνητρο για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Θετικό κλίμα στις αγορές


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, ενώ οι διεθνείς αγορές σημειώνουν κέρδη μετά την συντονισμένη παρέμβαση των χωρών της Ομάδας των Επτά για να ανακόψουν το ράλι του γεν.