e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Θα βρίσκουν τον καρκίνο πριν καν δημιουργηθεί ο όγκος!

Με ένα απλό τεστ αίματος…

Μία νέα ανακάλυψη από επιστήμονες δημιουργεί καινούρια δεδομένα για την αντιμετώπιση του καρκίνου, της μάστιγας των τελευταίων δεκαετιών. Έπειτα από 15 χρόνια εργασιών οι ερευνητές στα Πανεπιστήμια του Νότιγχαμ... και του Κάνσας ανακοίνωσαν ότι με μία απλή εξέταση αίματος θα μπορούν να εντοπίζουν τα καρκινικά κύτταρα από την αρχή, ακόμα και πέντε χρόνια πριν δημιουργήσουν ανιχνεύσιμο όγκο.


Μάλιστα, η εξέταση θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις ΗΠΑ από το καλοκαίρι και στη Βρετανία στις αρχές του 2011 και δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία στην ιατρική κοινότητα καθώς θα μπορούν οι επιστήμονες να παρεμβαίνουν θεραπευτικά πολύ έγκαιρα. Αρχικά προοριζόταν μόνο για τον καρκίνο του πνεύμονα, αλλά εκτιμάται ότι τελικά θα βοηθάει και σε άλλες μορφές της νόσου. Το πιο αισιόδοξο, αλλά όχι απίθανο σενάριο, προβλέπει ότι η εξέταση θα εντοπίζει το 90% των περιπτώσεων καρκίνου.

Στην εξέταση, που ονομάζεται Εarly CDΤ-Lung, θα αναλύεται το αίμα του ασθενούς για να καταγραφούν οι αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε μοριακό επίπεδο, έπειτα από την έναρξη της καρκινογένεσης. Τα καρκινικά κύτταρα παράγουν μικρές ποσότητες αντιγόνων (πρωτεϊνικά μόρια), η εμφάνιση των οποίων προκαλεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι επιστήμονες παρακολουθούν τη δραστηριότητα των αυτοαντισωμάτων που παράγονται και εντοπίζουν ποιος συνδυασμός αντιγόνων δείχνει την παρουσία κάποιας συγκεκριμένης μορφής καρκίνου. Οι επιστήμονες μπορούν πλέον να εντοπίσουν αυτή τη μοριακή αντίδραση χρησιμοποιώντας μόλις 10 ml από το αίμα.

Πηγή: prionokordela.blogspot.com