e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Κέρδη 0,65% στο Χ.Α.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τη χθεσινή βουτιά. Πιο συγκεκριμένα, τερμάτισε στις 1.459,24 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,65%.Θετικά επηρέασε το επενδυτικό κλίμα η ανοδική τάση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Με ολική έκλειψη γιόρτασε η Σελήνη το χειμερινό ηλιοστάσιο

Ουράνιο δώρο


Σε μια σπάνια σύμπτωση, η μόνη ολική έκκλειψη Σελήνης του 2010 συνέβη την ημέρα του χειμερινού ηλιοστάσιου, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Το φαινόμενο, πάντως, δεν ήταν ορατό από την Ελλάδα.Η ολική έκλειψη ήταν ορατή τα ξημερώματα για τους κατοίκους της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της βόρειας Ασίας και της Ευρώπης βόρεια της Ιρλανδίας (αριστερά, η θέα από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας).

Εκρηκτικός μηχανισμός στο μετρό της Ρώμης

Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό εντόπισε μηχανοδηγός μέσα σε συρμό του μετρό στον τερματικό σταθμό «Ρεμπίμπια», στα περίχωρα της Ρώμης. Ο σταθμός αποκλείστηκε και πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν το μηχανισμό, τον οποίο και εξετάζουν για να διαπιστωθεί εάν μπορούσε να εκραγεί. Ο μηχανισμός ήταν κρυμμένος μέσα σε τσάντα κάτω από κάθισμα βαγονιού.

«Η χώρα διαθέτει πετρελαϊκό δυναμικό», λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος

Εθνικός Φορέας Υδρογονανθράκων


«Όλες οι μέχρι σήμερα ερευνητικές εργασίες και μελέτες, παρότι αποσπασματικές, ασυνεχείς και ανολοκλήρωτες, επιβεβαιώνουν ότι η χώρα διαθέτει πετρελαϊκό δυναμικό. Εκείνο που απαιτείται είναι η διενέργεια ερευνών ώστε να είναι δυνατή η ανακάλυψη και παραγωγή υδρογονανθράκων, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να καλύπτουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας τα επόμενα 30 χρόνια», επισημαίνεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου για τη «Σύσταση Φορέα για την Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων».Το νομοσχέδιο τέθηκε την Τρίτη σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Κόντρες για την «ουδετερότητα» στο Ίντερνετ

Ρυθμίσεις θεσπίζουν οι ΗΠΑ - Επικρίσεις για Ίντερνετ «δύο ταχυτήτων»

Την διά νόμου κατοχύρωση της «ουδετερότητας του Διαδικτύου», για πρώτη φορά στην ιστορία του Ίντερνετ, αναμένεται να θεσπίσει σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση.Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των Η.Π.Α., πρόκειται να ψηφίσει την αρχή της ουδετερότητας στο Ίντερνετ (net neutrality), η οποία διασφαλίζει ότι όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση με ίσους όρους στο περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού.

Σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2011 τα νέα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξήσεις έως 13,7% στο ρεύμα


Σε ισχύ θα τεθούν από την 1η Ιανουαρίου 2011 τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, που προβλέπουν αυξήσεις μέχρι 13,7% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά, αλλά και ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Εκκρεμεί ακόμη η ανακοίνωση των χρεώσεων ανά κιλοβατώρα για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών, οι οποίες, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ΔΕΗ, έχουν υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης μετά την έγκρισή τους.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης στα μέσα μεταφοράς

Δεν απέκλεισε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας, σε δηλώσεις του στο ρ/σ "Radio 9", το ενδεχόμενο ακόμα και επίταξης των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες σε περίπτωση που κλιμακωθούν περαιτέρω οι κινητοποιήσεις τους. Όπως είπε, μπορεί η επιστράτευση να είναι ένα ακραίο μέτρο, ωστόσο η Πολιτεία έχει τα μέσα να μην επιτρέψει να φτάσει η κατάσταση στα άκρα.

Νέο τεστ ανοίγει προοπτικές για την αντιμετώπιση της δυσλεξίας

Ένα νέο εγκεφαλικό διαγνωστικό τεστ μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πάνω από 90% ποια παιδιά με δυσλεξία θα καταφέρουν να μάθουν να διαβάζουν την επόμενη τριετία.

Υψηλές θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σε ισχύ βρίσκονται έκτακτα μέτρα από την Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών.

Πλήγμα για το ΧΑΑ μια υποβάθμιση της Πορτογαλίας

Η έκταση των ανησυχιών για την ευρωπαϊκή περιφέρεια αποτυπώνεται στη νέα προειδοποίηση της Moody's για την υποβάθμιση και της Πορτογαλίας, με την οποία φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο γύρος των υποβαθμίσεων συνεχίζεται, αποτυπώνοντας την ταχύτατη επιδείνωση του αξιόχρεου των περισσότερων κρατών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται σε αρνητικό έδαφος, με τις τράπεζες να βρίσκονται και σήμερα στο στόχαστρο των πωλητών.Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης χάνει 0,45%, στις 1.443 μονάδες. Πτώση 0,91% σημειώνει ο FTSE 20.

Τηλεσκόπιο "Παγάκι"

Στο Νότιο Πόλο ολοκληρώθηκε η κατασκευή του IceCube («Παγάκι»), ενός ασυνήθιστου τηλεσκοπίου με συνολικό όγκο ενός κυβικού χιλιομέτρου, το οποίο θα βοηθήσει τους επιστήμονες στην αναζήτηση των νετρίνων-σωματιδίων που διαπερνούν τη Γη χωρίς να αλληλεπιδρούν με την ύλη.Το IceCube, του οποίου η κατασκευή άρχισε το 2005, αποτελείται από 86 καλώδια που κατεβαίνουν κατακόρυφα στον πάγο, μέχρι το βάθος των 2.450 μέτρων. Από κάθε καλώδιο κρέμονται 60 ανιχνευτές σε μέγεθος μπάλας του μπάσκετ, σχεδιασμένοι να ανιχνεύουν την αμυδρή γαλάζια λάμψη που εκπέμπουν τα νετρίνα όταν αντιδρούν με άτομα οξυγόνου.

Η εχινάκεια δεν βοηθά στο κρυολόγημα...

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο -και στην Ελλάδα- καταφεύγουν στην εχινάκεια για να καταπολεμήσουν το κρυολόγημά τους ή για προληπτικούς λόγους, αλλά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται μάλλον να απομυθοποιήσει τις θεραπευτικές ιδιότητες του συγκεκριμένου φυτού, το οποίο συνήθως πουλιέται με μορφή παραφαρμακευτικού βοτανικού σκευάσματος. Η μελέτη δεν διαπίστωσε κάποια άξια λόγου βελτίωση στο κρυολόγημα όσων παίρνουν εχινάκεια.Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Ουινσκόνσιν, υπό τον καθηγητή Μπρους Μπάρετ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη -την μεγαλύτερη του είδους της σχετικά με την εχινάκεια- στο ιατρικό περιοδικό “Annals of Internal Medicine”, μελέτησαν μια ομάδα 719 ενηλίκων και παιδιών, ηλικίας 12 έως 80 ετών, με συμπτώματα κρυολογήματος διάρκειας μιας εβδομάδας περίπου.

ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση για 200.000 θέσεις


«Πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα» O ΟΑΕΔ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι στα πλαίσια του ανωτέρω προγράμματος το Δ.Σ. του Οργανισμού με την με αριθμ. 4861/14-12-2010 απόφασή του, αποφάσισε την αναστολή της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα, στις 31-12-2010, διότι οι ενισχύσεις που προβλέπονται στο ανωτέρω πρόγραμμα, χορηγούνται βάσει του εγκεκριμένου καθεστώτος Ν.304/2009 στο πλαίσιο της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Προσωρινό κοινοτικό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η πρόσβαση στη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης» (2009/C83/01). Βάσει του ως άνω καθεστώτος, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα επιχειρήσεις έως τις 31-12-2010.

Τουρκικά F16 πάνω από το Αγαθονήσι και τους Φούρνους

Αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν


Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός οκτώ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F16 εισήλθαν στις 10:45 στο FIR Αθηνών βορείως της Χίου, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

«Συγκρατημένο» θα παραμείνει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, λέει ο Γιούργκεν Σταρκ

Το βάρος στις κυβερνήσεις


Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνει «σχετικά συγκρατημένο» και θα βασίζεται στην αρχή ότι όλα τα κράτη της ευρωζώνης είναι υπεύθυνα για τα δημοσιονομικά τους, είπε την Τρίτη το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.«Σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουμε στις διαστάσεις άλλων κεντρικών τραπεζών (όσον αφορά τις αγορές ομολόγων)», είπε ο κ. Σταρκ στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung, υπονοώντας την αμερικανική Fed.

Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του Θανάση Βέγγου

Στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού


Κρίσιμη, αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς κωμικού Θανάση Βέγγου, που νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Εντοπίστηκαν στην Ισπανία 34 κλεμμένα αριστουργήματα των Πικάσο, Μποτέρο και Τσιλίδα

Ασύλληπτοι, αλλά ανίδεοι οι ληστές


Όλα εκτός από ένα από τα 35 αριστουργήματα των Πάμπλο Πικάσο, Φερνάντο Μποτέρο και Εδουάρδο Τσιλίδα, που είχαν κλαπεί πριν τρεις εβδομάδες στην Ισπανία, εντόπισε η αστυνομία της χώρας. Τα γλυπτά, οι λιθογραφίες και οι πίνακες ζωγραφικής βρέθηκαν μέσα σε ένα φορτηγό σταθμευμένο σε βιομηχανική περιοχή κοντά στη Μαδρίτη. Καμία σύλληψη δεν έχει γίνει.

Ο «Παπανικολής» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Εντάσσεται επισήμως στη δύναμη του Στόλου

Φορτώνει και «οπλίζει» τις τορπίλες του από Δευτέρα το υποβρύχιο «Παπανικολής», το οποίο σήμερα, σε ειδική τελετή στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, εντάσσεται επισήμως στη δύναμη του Στόλου. Το σκάφος κατέπλευσε αρχικά το βράδυ της Κυριακής στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά έπειτα από δύο διαδοχικά ταξίδια διάρκειας πάνω από δύο μήνες στη Βόρεια Θάλασσα, τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο, όπου επιδιόρθωσε μικροζημιά στην επικαλυπτική λαμαρίνα του κελύφους.

Σχεδόν 30.000 ευρώ έπιασε σε δημοπρασία χειρόγραφο κείμενο του Χριστόφορου Περραιβού

Σπάνιο ντοκουμέντο


Στην τιμή των 29.500 ευρώ πουλήθηκε στη δημοπρασία του οίκου «Βέργος» το χειρόγραφο του Φιλικού και αγωνιστή της επανάστασης του ’21 Χριστόφορου Περραιβού, στο οποίο στηρίχθηκε η τρίτη έκδοση (1857) του έργου του «Ιστορία του Σουλίου και Πάργας».Το χειρόγραφο, που είχε εκτιμηθεί μεταξύ 25.000 ευρώ και 35.000 ευρώ, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό ντοκουμέντο της νεότερης ελληνικής ιστορίας, αφού η «Ιστορία» του Περραιβού παραμένει ακόμα και σήμερα ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για την κοινωνική οργάνωση των Σουλιωτών και τους ηρωικούς αγώνες τους εναντίον του Αλή Πασά.

Χριστουγεννιάτικη έξοδος με σύμμαχο τον καιρό και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επί ποδός η Τροχαία


Με σύμμαχο τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα από την Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει αυξημένη παρουσία τροχονόμων στο οδικό δίκτυο σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής. Θα είναι, επίσης, ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Deal μεταξύ ΑΝΕΚ-Hellenic Seaways και Attica

Γέφυρα συνεργασίας έχει στηθεί τις τελευταίες µέρες ανάµεσα στους δύο µεγαλύτερους ακτοπλοϊκούς οµίλους της χώρας ΑΝΕΚ - HellenicSeaways - Sea Star και Attica Group, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη χάραξη σε αυτή τη φάση κοινής πολιτικής στην ακτοπλοΐα.Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα νέα", η άτυπη συµφωνία ανάµεσα στους δύο οµίλους κλείστηκε την περασµένη Κυριακή στα πλαίσια συνάντησης που είχαν ανώτατα στελέχη και των δύο ακτοπλοϊκών οµίλων. Σύµφωνα µε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η συνάντηση αυτή θα έχει και συνέχεια, ενώ στελέχη της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς εκτιµούν ότι η προσέγγιση των δύο οµίλων θα δροµολογήσει σηµαντικές αλλαγές στο Αιγαίο.

Αλλαγή "τοπίου" στη φορολόγηση

Ενόψει της επικείμενης (από τις αρχές του 2012) κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), αλλά και των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται στην αγορά, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται σε περαιτέρω απλοποίηση το φορολογικού συστήματος και των ελέγχων, με ταυτόχρονη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων κ.ά.

Προς έγκριση ο νέος τιμοκατάλογος της ΔΕΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε την υποβολή προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του νέου τιμοκαταλόγου που αφορά στις ανταγωνιστικές χρεώσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ για το 2011, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Ο τιμοκατάλογος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ μετά την έγκρισή του.

Ράλι ανόδου για τον χρυσό

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκε ο χρυσός καθώς οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη αύξησαν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως σίγουρη επένδυση.Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσαν άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 1.387,28 δολ. η ουγγιά στη 1:12 μ.μ. στη Μελβούρνη. Η τιμή τους, σημείωσαν άνοδο έως 0,9% χθες μετά την υποχώρησή τους κατά 0,8% την εβδομάδα που πέρασε. Τα συμβόλαια του χρυσού για τον Φεβρουάριο σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.388 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).

Επιχειρήσεις στο ...κόκκινο. Οι τράπεζες ανησυχούν

Τα δάνεια «πνίγουν» τις επιχειρήσεις. Σαραντατέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ οφείλουν συνολικά οι εισηγμένες σε τραπεζικές υποχρεώσεις, τις οποίες πολλές από αυτές εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και των συνεχών ζημιογόνων χρήσεων αδυνατούν ακόμη και να εξυπηρετήσουν από τα κεφάλαια κίνησης που υπάρχουν στα ταμεία τους. Ένας από τους πιο «πολύπαθους» κλάδους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του υπέρογκου δανεισμού είναι εκείνος των ιχθυοκαλλιεργειών με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να οφείλουν σχεδόν 650 εκατ. ευρώ συνολικά και ουσιαστικά δουλεύουν για να αποπληρώνουν δάνεια.

Πέρασαν "μπροστά" οι διαφημιστικές δαπάνες στο διαδίκτυο

Οι διαφημιστικές δαπάνες στο διαδίκτυο ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις διαφημίσεις σε εφημερίδες, το 2010, σύμφωνα με έρευνα του ιστοτόπου eMarketer. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η διαδικτυακές διαφημιστικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 13,9% εφέτος και θα φθάσουν στα 25,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στις εφημερίδες εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 8,2% έως το τέλος του χρόνου και θα φθάσουν στα 22,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Χ. Παμπούκης: «Μονόδρομος η εθνική συνεννόηση»

Ως μονόδρομο για την έξοδο της χώρας από την κρίση χαρακτήρισε την εθνική συνεννόηση και τις κοινωνικές συναινέσεις ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, καλώντας την Βουλή σε αυτή την πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, να βαδίσει στον δρόμο της συλλογικής προσπάθειας.Κατά την ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2011 ο κ. Παμπούκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να συνεχίσει το δύσκολο έργο επανόδου της χώρας στο δρόμο της ανάπτυξης κι όπως είπε «όσο πιο σοβαρά, όσο πιο συλλογικά κάνουμε την προσπάθεια, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την κρίση και την ύφεση».