e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Απώλειες 0,19% στο Χ.Α.

Στις 1.216,51 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,19%, έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την αδυναμία των Ευρωπαίων να καταλήξουν σε συγκεκριμένη λύση για το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Ομαλή η εξέλιξη των τιμών της αμόλυβδης στους νομούς όπου ίσχυαν ανώτατες τιμές

Ομαλή εξέλιξη των τιμών των καυσίμων στους νομούς όπου ίσχυαν ανώτατες τιμές μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, διαπιστώνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αφήνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ νέου επιβολής πλαφόν, εφόσον χρειαστεί.

Επιτροπή: Το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο 2014-2020


Ένα σχέδιο επαυξημένου Κοινοτικού Προϋπολογισμού, όπου, όμως, είναι μειωμένη η εθνική συνεισφορά και παραμένουν περίπου αμετάβλητα τα βασικά κονδύλια που αφορούν τη χώρα μας από τη γεωργία και τη συνοχή, είναι αυτό που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιγράφοντας το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020.

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γ. Μίχας

Τα καθήκοντα του ανέλαβε ο νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) Γιάννης Μίχας. Η τελέτη παράδοσης-παραλαβής έγινε στα γραφεία του Φορέα, από τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Νύχα προς τον νέο πρόεδρο, παρουσία του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστου Αηδόνη.

"Οι συγχωνεύσεις θα 'γυρίσουν' το ΕΣΥ τριάντα χρόνια πίσω"

Φόβους ότι το σχέδιο για την αναδιάταξη του συστήματος υγείας θα "γυρίσει" το ΕΣΥ τριάντα χρόνια πίσω, εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

Περιβαλλοντικό ισοζύγιο για τα αυθαίρετα

Με γνώμονα το περιβαλλοντικό ισοζύγιο επιχειρεί να μεταπείσει το Συμβούλιο της Επικρατείας το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να προχωρήσει στη ρύθμιση για την αυθαίρετη δόμηση, μια ρύθμιση η οποία αφορά χιλιάδες πολίτες. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Σηφουνάκη, η ρύθμιση θα προβλέπει την δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου για την εκτός σχεδίου δόμηση, με βάση την οποία ένα αυθαίρετο κτίσμα θα μπορεί να εισφέρει σε χρήμα ή γη στον οικείο δήμο (εντός της ίδιας πολεοδομικής ενότητας) τη διαφορά που απαιτείται για να νομιμοποιήσει την αυθαιρεσία του.

28.109.131 ευρώ ετησίως τα ενοίκια των ΔΟΥ

Και ενώ προσπαθούν να μαζέψουν λεφτά για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, μόνο τα κτίρια που στεγάζονται οι ΔΟΥ αλλά και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, κοστίζουν 28.109.131 ευρώ ετησίως.

Εντοπίστηκαν ίχνη της χαμένης Ατλαντίδας;

Θαμμένη στο βυθό του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, γεωλόγοι ανακάλυψαν μια περιοχή μοναδικού γεωλογικού ενδιαφέροντος με ποταμούς, πεδιάδες και βουνά, η οποία θα μπορούσε ίσως να είναι η χαμένη Ατλαντίδα. Η συγκεκριμένη περιοχή εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 56 εκατομμυρίων ετών και εντοπίστηκε έπειτα από ανάλυση δεδομένων που είχε συγκεντρώσει μια εταιρεία μελέτης της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής για λογαριασμό πετρελαϊκών εταιρειών. «Η απεικόνιση της θαμμένης περιοχής, μοιάζει με το χάρτη ενός κομματιού ξηράς κάποιας χώρας» αναφέρει ο γεωλόγος Δρ Νίκι Γουάιτ από το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ. «Είναι σαν το απολίθωμα ενός αρχαίου τοπίου το οποίο διατηρήθηκε περίπου δύο χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας» προσθέτει ο ίδιος. Τα στοιχεία που ανέλυσαν οι επιστήμονες αποκάλυψαν ένα θαμμένο τοπίο σε απόσταση περίπου 10.000 τετρ. χιλιομέτρων δυτικά των νησιών Ορκνι και Σέτλαντ.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Τα σχέδια νόμου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, καθώς και το θέμα της πλήρωσης κενών θέσεων δικαστικών λειτουργών, βρίσκονται στη σημερινή ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαντωνίου, προήγαγε σε πρόεδρο του Αρείου Πάγου τη Ρένα Ασημακοπούλου, σε αντιπροέδρους τους Αθανάσιο Κουτρομάνο και Γεώργιο Χρυσικό, σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Αναστάσιο Γκότση, σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Μιχαήλ Ζυμή και την Ευφροσύνη Κραμποβίτη και σε Γενικό Επίτροπο Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων την Ελένη Διακομανώλη.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Παρασκευή

Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα βρεθεί στο επίκεντρο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, στην οποία θα παρευρεθούν την Παρασκευή οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Reuters.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη 9 ευρώ με το τρένο

Πιθανον είναι προς το τέλος του μήνα Ιούλιου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να βγάλει στο διαδυκτιακό γκισέ έκδοσης εισιτηρίων τα φθηνά πακέτα για την γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, η οποία, ήδη, εμφανίζει εξαιρετικές επιδόσεις, ως αποτέλεσμα της μεταβολής των δρομολογίων.

"Πολύ καθαρό" το μήνυμα του Eurogroup

Την ικανοποίησή του για το «πολύ καθαρό» όπως το χαρακτήρισε μήνυμα που έστειλε χθες το Eurogroup εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup και του Ecofin που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες. «Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup τοποθετεί το ελληνικό ζήτημα μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της κρίσης στην Ευρωζώνη και της μεγάλης νευρικότητας στις διεθνείς αγορές. Χαίρομαι γιατί το Eurogroup χθες έστειλε ένα πολύ καθαρό μήνυμα: Πως είναι έτοιμο να αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη. Αυτό συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωζώνης. Βεβαίως εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλεία μας.» τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

Οι Ελβετοί…πάνε Κω

Οι Ελβετοί ψηφίζουν Κω και μάλιστα υπάρχουν απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο της Ζηρίχης προς αυτό του νησιού του Ιπποκράτη. Μάλιστα η έγκυρη εφημερίδα της Ζυρίχης Νeue Zurcher Zeitung δημοσιεύει ολοσέλιδο τουριστικό αφιέρωμα στην Κω, που πλαισιώνεται από έγχρωμες φωτογραφίες των αξιοθεάτων του νησιού, ενώ ο τίτλος που φέρει το άρθρο είναι «πολύ μακριά από την κρίση»

Εξπρές απελάσεις μεταναστών

Με διαδικασίες εξπρές θα γίνονται πλέον οι απελάσεις των παράνομων αλλοδαπών μετά και την ισχύ του ν. 3907/2011 με τον οποίο εναρμονίζεται η νομοθεσία της χώρας μας με την Οδηγία 2008/115/ΕΚ.Με τις διατάξεις της Οδηγίας, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, θεσπίζεται μία εναρμονισμένη, σε επίπεδο κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαδικασία επιστροφής του παρανόμως διαμένοντος υπηκόου τρίτης χώρας, με στόχο την παύση της παράνομης παραμονής του.

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία Παπανδρέου μετά το Eurogroup

Κύκλο επαφών με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζει σύντομα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να βρεθεί άμεση σταθερή και συνολική λύση που θα καθιστά βιώσιμο το ελληνικό χρέος και θα μειώνει το βάρος της αποπληρωμής του .Κυβερνητική κύκλοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το ότι στις συζητήσεις του Eurogroup εξαιρείται η χρεοκοπία της Ελλάδας και η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Τιμώμενο πρόσωπο στα βραβεία ΕΜΜΥ

Ο Λάρι Κινγκ θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στα βραβεία ΕΜΜΥ που θα απονεμηθούν το φθινόπωρο.


Ο δημοσιογράφος με τις «διάσημες τιράντες» θα τιμηθεί με το βραβείο συνολικής προσφοράς για την εκπομπή «Larry King live».

«Καμπάνα» 60.000 ευρώ στη ΔΕΗ

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δάκης επέβαλε πρόστιμο ύψους 60.000 στη ΔΕΗ για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Σε ρυθμό αργεντίνικου τάνγκο ο Λυκαβηττός

Δώδεκα καλλιτέχνες από τη μακρινή Αργεντινή ανεβαίνουν στη σκηνή του Λυκαβηττού, στις 18 Ιουλίου, για να αφηγηθούν μικρές ερωτικές ιστορίες μιας εκρηκτικής μουσικοχορευτικής παράστασης με τίτλο TANGO AZUL.Το Θέατρο του Λυκαβηττού θα μεταμορφωθεί σε μια Μιλόνγκα, το γνωστό και ιστορικό μπαρ της Αργεντινής. Τρία χορευτικά ζευγάρια και μια τραγουδίστρια συναντιούνται ύστερα από καιρό για να «αφηγηθούν» με το δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο σύντομες ιστορίες από το παρελθόν και το παρόν τους.

Η Ιταλία απειλεί να «πνίξει» τις χρηματαγορές

Οι «πληγές» της Ιταλίας από την οικονομική κρίση έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή ενώ μια περαιτέρω επιδείνωση της αγοράς ομολόγων θα ήταν απειλή για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη με τα σενάρια να διαγράφονται μελανά για τις παγκόσμιες χρηματαγορές.

«Ακυρώνεται η πολιτική των αποκρατικοποιήσεων»

Τη θέση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου ακυρώνει την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων, στέλνοντας λάθος μήνυμα στους επενδυτές, διατυπώνει η Δημοκρατική Συμμαχία, με αφορμή χθεσινή του δήλωση ότι «στο τέλος θα πωληθούν πολύ λιγότερα».«Ενώ το έλλειμμα ξεφεύγει για μια ακόμη φορά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι θα πουληθούν πολύ λιγότερα απ' όσα προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα επιχειρήσεων όπως είναι η ΛΑΡΚΟ», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος Δ. Ζαφειριάδης.

Σε χαμηλό τετραμήνου το ευρώ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών υποχώρησε η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τη δήλωση της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι το Ταμείο δεν είναι ακόμη έτοιμο να συζητήσει τους όρους για το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, μεταδίδει το Ρόιτερ.

Ενημερώνει τους βουλευτές ο Βενιζέλος

Συνεδριάζει σήμερα στις 7:00 μ.μ., ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου.

Έγκριση συγχώνευσης ΔΟΛ - ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης η συγχώνευση με απορρόφηση της 100% θυγατρικής εταιρείας ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε. από τη μητρική εταιρεία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Προστασία από τον καύσωνα

Εμείς εδώ στην Ελλάδα θεωρούμε ότι, λόγω κλίματος, είμαστε εξοικιωμένοι με τις υψηλές θερμοκρασίες. Κι όμως, πολλές φορές βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στον καύσωνα χωρίς να γνωρίζουμε τί πρέπει να κάνουμε για να τον αντιμετωπίσουμε πρακτικά κι αποτελεσματικά.

Θέτει θέμα επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ολλανδία

Η επιλεκτική χρεοκοπία επί του ελληνικού χρέους δεν μπορεί πλέον να αποκλεισθεί ως πιθανότητα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις Ντε Γιάγκερ.

«Κατηγορώ» προς την Ευρώπη για στήριξη της Ελλάδας

Στη δυστοκία των ευρωπαίων ηγετών όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων για την Ελλάδα απέδωσε η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Ελένα Σαλγάδο τις νέες ρευστοποιήσεις που καταγράφονται στις χρηματοοικονομικές αγορές ανά τον κόσμο.«Αυτή η έλλειψη λεπτομερειών (για τη στήριξη της Ελλάδας) και, θα πρέπει να πω, η δυστοκία της Ευρώπης - είμαστε πολλές χώρες και μερικές φορές χρειαζόμαστε χρόνο για να καταλήξουμε σε αποφάσεις - έχουν οδηγήσει στην αστάθεια των τελευταίων ημερών», δήλωσε η Σαλγάδο σε συνέντευξή της.

Αρχαιολογικός χώρος ολόκληρη η Σύμη

Ολόκληρη η Σύμη αλλά και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω από αυτήν κηρύχθηκαν αρχαιολογικοί χώροι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αφού περιλαμβάνουν 159 θέσεις _χώρους και μνημεία_ που καταγράφουν την ιστορία της περιοχής από την Προϊστορική εποχή ως τα νεώτερα χρόνια.Καρίκη, Μεταποντίς και Αίγλη είναι μερικά ακόμη από τα ονόματα με τα οποία αναφέρεται το νησί στις αρχαίες πηγές ενώ η ονομασία Σύμη προέρχεται από τη σύζυγο του Γλαύκου που θεωρούνταν ο πρώτος κάτοικός της.

Το Eurogroup «βούλιαξε» τις ευρωαγορές

Κάθετη πτώση καταγράφεται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την έναρξη των συναλλαγών. Στο Παρίσι το χρηματιστήριο άνοιξε με πτώση 1,74%, συνεχίζοντας τη μεγάλη υποχώρηση του από χθες καθώς οι φόβοι για μετάδοση της κρίσης του χρέους στην Ιταλία ή την Ισπανία εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά τις χρηματαγορές.Ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 66,741 μονάδες και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 3.742,20 μονάδες.

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Έντονα πτωτικές τάσεις καταγράφονται και σήμερα στο Χ.Α. μετά τις απώλειες 2,58% της προηγούμενης συνεδρίασης.«Στην εγχώρια αγορά, αναμένουμε η αβεβαιότητα για τις συνομιλίες σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας να συνεχίσει να επιβαρύνει το κλίμα στην αγορά», σχολίασε η Proton Bank [PRBr.AT] .

Μέχρι το Σεπτέμβριο το νέο πακέτο

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχουν χρόνο έως τον Σεπτέμβριο για να συμφωνήσουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του την Τρίτη.«Εχουμε χρόνο για την Ελλάδα. Η επόμενη δόση είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο», δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.