e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ανοδος 0,79% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω αισιοδοξίας για συνολική λύση της κρίσης χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης.Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης έκλεισε στις 1.548,65 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,79%.

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στις 23 Φεβρουαρίου και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 11.00 το πρωί της ίδιας μέρας στο Πεδίον του Άρεως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ στη σημερινή της συνεδρίαση, αφού συζήτησε διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι τη δύσκολη αυτήν περίοδο.Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ διεκδικεί, την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την απόκρουση των απολύσεων, της εκ περιτροπής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Αναδιάρθρωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης

Αυστηρά παιδαγωγικά και μόνον είναι τα κριτήρια που διέπουν τις συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της ηγεσίας του Υπουργείου, για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Η υπουργός αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα που μιλούν για κατάργηση ή υποβάθμιση του σχολικού αθλητισμού, λέγοντας ότι τα πρωταθλήματα ανεστάλησαν για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς ο σχολικός αθλητισμός πρέπει να επαναπροσδιοριστεί συνολικά.

Το Μέγαρο πάει... πανεπιστήμιο

«Πολιτιστικός γάμος» του Μεγάρου Μουσικής με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώθηκε σήμερα με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα και τον πολιτιστικό οργανισμό, που επιχειρεί παράλληλα «άνοιγμα» στην πόλη των Αθηνών. Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου διασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση στην πολιτιστική και επιστημονική γνώση και η συντονισμένη δράση των δύο φορέων σε στρατηγικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Παρέμβαση στο λουκέτο των φαρμακείων του Πειραιά μέσω περιφερειάρχη Αττικής

Συνέχεια στην κόντρα


Εξελίξεις στο μέτωπο της κυβέρνησης με τους φαρμακοποιούς, ιδιαίτερα του Πειραιά, όπου έχει μπει 5νθήμερο λουκέτο. Βάσει νόμου ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει το δικαίωμα να αυξήσει τον αριθμό των εφημερευόντων κατά 20%.

Συνεχίζει την τιμολογιακή πολιτική της η Everest

Την πρωτοβουλία μείωσης τιμών σε βασικά προϊόντα καθημερινής ανάγκης προς όφελος των καταναλωτών, που ξεκίνησε πρώτη τον Ιανουάριο του 2010, συνεχίζει να ακολουθεί η εταιρία everest, ανταποκρινόμενη άμεσα στις συνθήκες της αγοράς και την ανάγκη του καταναλωτή για ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, ο λόγος που η εταιρία επιλέγει, για ακόμα μια φορά, το κατεξοχήν δημοφιλές ελληνικό "πρωινό" με προϊόντα, όπως ο καφές, το γάλα και η τυρόπιτα, που σημειώνουν υψηλότατες πωλήσεις, υποδηλώνει την ουσιαστική δέσμευσή της να διευκολύνει τον καταναλωτή, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, να πραγματοποιήσει με χαμηλότερο κόστος τις καθημερινές ανάγκες του.

Χορηγός η "Εθνική" στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Μνημόνιο για την παροχή χορηγίας από την Εθνική Τράπεζα για το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα Ασφαλιστικά Ταμεία, θα υπογράψουν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Τ. Κατσέλη, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης.Η διαδικασία υπογραφής του μνημονίου θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας επί της οδού Σταδίου 29.

Σε απεργία πείνας από αύριο 300 μετανάστες στην Ελλάδα

Διαμαρτυρίες για την εγκατάστασή τους στη Νομική Σχολή


Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν από αύριο 300 μετανάστες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, ζητώντας τη νομιμοποίησή τους και την ίση μεταχείρισή τους -σε επίπεδο πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων- με τους με τους Έλληνες εργαζόμενους. Εν τω μεταξύ, διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει η εγκατάστασή τους στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Ευάγγελος Ρούσσος: Διπλή επίθεση σε καύσιμα - ναυτιλία

Χωρίς παρεκκλίσεις και κόντρα στην κρίση συνεχίζει τις επενδύσεις ο πρόεδρος της Revoil Ευάγγελος Ρούσσος, τόσο στα καύσιμα όσο και στην ποντοπόρο ναυτιλία.Η θυγατρική της Revoil «Άριστον» που «τρέχει» ο γιος του κ. Ρούσσου, Γιάννης, παρέλαβε πριν από μερικές ημέρες το δεύτερο φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου, το «Blue Eternity», ιαπωνικής κατασκευής 1994 και χωρητικότητας 45.741 τόνων.

Κατάργηση της δοκιμαστικής περιόδου απασχόλησης ζητά η ΓΣΕΕ

Την κατάργηση της διάταξης της παρ.5 του ν. 3899/2010, με την οποία εισάγεται δοκιμαστική περίοδος απασχόλησης ετήσιας διάρκειας, η οποία μπορεί να καταγγελθεί χωρίς αποζημίωση και χωρίς προειδοποίηση απόλυσης, ζητεί με επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, η ΓΣΕΕ.Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει, ότι από τις 17 Δεκεμβρίου 2010 οπότε και τέθηκε σε ισχύ η συγκεκριμένη διάταξη, πολλοί εργοδότες έσπευσαν να επωφεληθούν από αυτή, όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους, αλλά και αναδρομικά για τους εργαζόμενους που είχαν προσλάβει και προ της εφαρμογής της, απολύοντας χωρίς αποζημίωση ακόμη και εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί τον Γενάρη του 2010.

Συναντήσεις τραπεζιτών με S&P και Moody's

Να αποσοβήσουν την πιθανότητα υποβάθμισης, τόσο της ελληνικής οικονομίας, όσο και των τραπεζών θα επιχειρήσουν σήμερα το απόγευμα από το Λονδίνο οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών.Το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί να γίνει παρουσίαση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και της ελληνικής οικονομίας από εκπροσώπους των τεσσάρων τραπεζών στα στελέχη της S&P.

Βιομηχανία φαρμάκων: Περαιτέρω άνοδος το 2010

Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε κατά το 2010 η βιομηχανία βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, η παραγωγή της οποίας είχε αυξηθεί το 2009 κατά 16,2%, το 2008 κατά 2,9% και το 2007 κατά 14,6%. Οι θετικές τάσεις που επικράτησαν στην παραγωγή τoυ κλάδου αντανακλούν την ένταση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και, κατά δεύτερο λόγο, την ενίσχυση του ποσοστού συμμετοχής των γενοσήμων φαρμάκων εγχώριας παραγωγής στην εγχώρια φαρμακευτική αγορά. Ωστόσο, κατεγράφη σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού ανόδου, σε σχέση με το 2009, η οποία αποδίδεται εν μέρει στα κυβερνητικά μέτρα περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ανοίγουν τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Πειραιά

Από τον Πειραιά ξεκινάει η εφαρμογή του σχεδίου του υπουργείου Υγείας για διάθεση φαρμάκων από τα Νοσοκομεία σε χρονίως πάσχοντες και ανήμπορους. Το νέο αυτό σχέδιο που είχε εξαγγείλει ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκινά από σήμερα στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί επιμείνουν να κρατούν κλειστά τα φαρμακεία.

Στον Πέτρο Κυριακίδη το 33% της εφημερίδας «Ποντίκι»

Συνεργασία της εταιρείας που εκδίδει το «Ποντίκι» με τον εκδότη κ. Πέτρο Κυριακίδη ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την ιστοσελίδα της γνωστής σατιρικής εφημερίδας.

Ο κ. Κυριακίδης θα κατέχει ποσοστό 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ το μάνατζμεντ, καθώς και η δημοσιογραφική διεύθυνση της εφημερίδας, θα ασκείται από τον Αντώνη Δελλατόλα και τους συνεργάτες του.

Το πετρέλαιο οδηγεί τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Από την αρχή του έτους μία σειρά από συμβάντα σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, με άξονα αναφοράς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, οδηγούν τις εξελίξεις.Το αργό φλερτάρει πάλι με τα 100 δολάρια το βαρέλι -έφθασε τα 98,5 δολάρια στις 18 Ιανουαρίου στο ICE στο Λονδίνο- και απειλεί να διαταράξει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

«Δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης», διαμηνύει η κυβέρνηση

Πεταλωτής: «Η τήρηση των στόχων είναι το μόνο πραγματικό σενάριο που υλοποιείται»


«Διαψεύδουμε πλήρως όλα τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Έχουμε σχέδιο το οποίο υλοποιούμε». Με το σχόλιο αυτό η κυβέρνηση επιχείρησε, διά του εκπροσώπου της, Γιώργου Πεταλωτή, να βάλει για πολλοστή φορά «φρένο» στα σχετικά σενάρια που διακινούνται στον διεθνή Τύπο. «Η τήρηση των στόχων είναι το μόνο πραγματικό σενάριο, το οποίο υλοποιείται κιόλας. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να τηρεί τους στόχους της και, τηρώντας τους, βλέπουμε ότι η ελληνική οικονομία βαίνει προς το καλύτερο και θα βαίνει», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ TΣΙΝΑΒΟΣ: «Δε μας τρομάζει η συνένωση ΕΒΓΑ-Unilever»

Μεγάλη ευκαιρία στις εξαγωγές βλέπει ο «Mr ΚΡΙ- ΚΡΙ»


«Δε μας φοβίζει η συνένωση ΔΕΛΤΑ- ΜΕΒΓΑΛ, ούτε και της ΕΒΓΑ με τη Unilever που αφορά περισσότερο στην εταιρεία μας, ως προς τον κλάδο του παγωτού». Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΡΙ- ΚΡΙ, Παναγιώτης Τσινάβος, ο οποίος έχει καταφέρει να οδηγήσει με σταθερό βηματισμό την σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» παγωτού και γιαουρτιού, μιλώντας στην «Deal» δηλώνει πως έχει εμπιστοσύνη στα προϊόντα και την εταιρεία του και πως «ο ανταγωνισμός πάντα υπήρχε και θα υπάρχει, αλλά η ΚΡΙ- ΚΡΙ τον αντέχει και το αποδεικνύει με τα οικονομικά της μεγέθη».Την ώρα που η αγορά γιαουρτιού έχει σημειώσει κάμψη 2% σε όγκο και αξία τον τελευταίο χρόνο, η αύξηση του κύκλου εργασιών του ομίλου του κ. Τσινάβου στον συγκεκριμένο κλάδο έχει φτάσει στο 9%, ενώ ο ίδιος πιστεύει πως «παρά την επέκταση των πολυεθνικών μέσω ισχυροποίησης των δικτύων τους, και εξαγορών ή συγχωνεύσεων, πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες και χώρος για τα ελληνικά προϊόντα και φυσικά για προϊόντα με προστιθέμενη αξία». Ένα από τα μεγάλα του «όπλα» άλλωστε είναι ότι, για την παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων του χρησιμοποιεί γάλα σερραϊκής παραγωγής και αυτό είναι που τους προσδίδει και υψηλή ποιότητα.

Διευκρινίσεις για ΦΠΑ σε πιστωτικά τιμολόγια

Διευκρινίσεις σε σχέση με το συντελεστή ΦΠΑ σε πιστωτικά τιμολόγια λόγω κύκλου εργασιών έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά την αύξηση των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «Με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1003/03.01.2011, η οποία εκδόθηκε για να παρασχεθούν οδηγίες λόγω της από 01.01.2011 αύξησης των συντελεστών Φ.Π.Α. (ν.3899/2010), διευκρινίζεται ότι στα φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται από την ημερομηνία αυτή και μετά, ο Φ.Π.Α. υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές.»

Η κυβέρνηση βολιδοσκοπεί τους Ρώσους για τον ενταφιασμό της σορού του Λένιν

«Good Bye Lenin!»


Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των Ρώσων επιθυμούν η σορός του Λένιν να αποσυρθεί από το μαυσωλείο της Κόκκινης Πλατείας και να ταφεί, αναφέρει στο δικτυακό του τόπο το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία, το οποίο οργάνωσε μια διαβούλευση με την ευκαιρία της 87ης επετείου του θανάτου του πατέρα της μπολσεβικικής επανάστασης.Στην ερώτηση «Υποστηρίζετε την ιδέα του ενταφιασμού του Λένιν;», σχεδόν 70% των συμμετεχόντων απάντησαν «ναι» σε σύνολο 258.354 ψηφοφόρων, οι οποίοι καταμετρήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη διεύθυνση που δημιουργήθηκε ειδικά για το θέμα αυτό (http://www.goodbyelenin.ru/).

Χειρόφρενο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατηγό κοινό αφού τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο για τις επόμενες πέντε ώρες.

Reuters: Μην περιμένετε σύντομα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Με ανάλυση του στην ελληνική οικονομία το Reuters, κάνει λόγο πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση με «haircut» στα ομόλογα της χώρας.Η κοινή λογική των χρηματοπιστωτικών αγορών λέει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το συνεχώς διογκούμενο και τεράστιο χρέος της και θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση το συντομότερο δυνατό, αναφέρει το Reuters.

«Δύσκολη η διαπραγμάτευση για τα διόδια»

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης τη διαπραγμάτευση για τα διόδια που γίνεται με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των μεγάλων αυτοκινητόδρομων παραχώρησης.«Έχουμε ξεκινήσει τον πρώτο κύκλο επαναδιαπραγμάτευσης», τόνισε ο κ. Μαγκριώτης, μιλώντας στον "Σκάι" και διευκρίνισε ότι η διαπραγμάτευση αυτή είναι πολύ δύσκολη, γιατί γίνεται με αρκετές τράπεζες και είκοσι κατασκευαστικές εταιρείες, ελληνικές και ξένες, "και κάθε μια από αυτές έχει τη δική της προσέγγιση".

Roaming... στο Διάστημα

Την πιθανότητα να λειτουργούν τα κινητά στο Διάστημα, εξετάζουν Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι σχεδιάζουν να θέσουν σε τροχιά γύρω από τη Γη ένα κινητό τηλέφωνο τοποθετώντας το στο εσωτερικό περίβλημα ενός δορυφόρου.Το κινητό θα τεθεί σε τροχιά εντός του έτους, θα διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Android της Google, αλλά οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Surrey Satellite Technology Limited (SSTL) στο Γκίλνφορντ, απέφυγαν να αποκαλύψουν το ακριβές μοντέλο. Θα είναι πάντως ένα από τα κινητά που διατίθενται στην αγορά και κοστίζουν γύρω στα 400 ευρώ, όπως λένε οι ειδικοί.

Τρισέ: Προβληματισμός για τον παγκόσμιο πληθωρισμό

Η αύξηση του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου και των τροφίμων, προβληματίζει τις νομισματικές αρχές αλλά και τους επενδυτές.Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ κάλεσε τις νομισματικές αρχές σε όλο τον κόσμο να διασφαλίσουν ότι οι αυξημένες τιμές των καυσίμων και των τροφίμων δεν θα εδραιωθούν στην παγκόσμια οικονομία.

Ενισχύεται το ευρώ και τα ομόλογα της "περιφέρειας"

Οι αγορές ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης και η ισοτιμία του ευρώ ενισχύονται, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η ΕΕ θα προχωρήσει σε ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους που αντιμετωπίζει.

Νέο, ελπιδοφόρο εμβόλιο κατά της φυματίωσης

Ένα νέο εμβόλιο, που μπορεί να προστατεύσει τόσο πριν όσο και μετά την έκθεση στο μολυσματικό βακτήριο της φυματίωσης, ανέπτυξε μια διεθνής επιστημονική ομάδα, ένα επίτευγμα που αυξάνει κατά πολλά χρόνια την παροχή προστασίας σε σχέση με ό,τι είναι σήμερα δυνατό.Οι ερευνητές από τη Δανία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ιρλανδία, με επικεφαλής τον καθηγητή Πέτερ Λάβετζ Άντερσεν του Ινστιτούτου Στάτενς Σέρουμ της Κοπεγχάγης, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Nature Medicine", σύμφωνα με το BBC, ανακοίνωσαν ότι το νέο εμβόλιο συνδυάζει πρωτεΐνες, οι οποίες πυροδοτούν μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, τόσο απέναντι στις ενεργές όσο και στις λανθάνουσες μορφές του μυκοβακτηρίου της νόσου (Mycobacterium tuberculosis).

Προβάδισμα Γερμανίας - Γαλλίας έναντι... Ευρωζώνης

Η διαφορά στην οικονομική ανάπτυξη μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας από τη μία πλευρά και των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης από την άλλη, έφθασε σε νέο υψηλό επίπεδο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία μετρήσεων Markit. Οι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας που καταρτίζει η εταιρία - που βασίζονται στα στοιχεία έρευνας σε επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών και υποδηλώνουν την τάση των οικονομιών - δείχνουν ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ως σύνολο επιταχύνθηκε τον Ιανουάριο. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην επιτάχυνση που σημειώνεται στις οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας, ενώ οι υπόλοιπες 15 χώρες της Ευρωζώνης σημείωσαν οριακό μόνο ρυθμό ανάπτυξης - ουσιαστικά έμειναν στάσιμες.

ΣτΕ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στέλνει τον ΟΠΑΠ

Στo Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) παραπέμπει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το μονοπώλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε στη διοργάνωση αθλητικών στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών, αμφισβητώντας τη νομιμότητά του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Stanleybet, η απόφαση της 21 Ιανουαρίου 2011 του ανώτατου οργάνου της ελληνικής δικαιοσύνης δικαιώνει τις θέσεις της και το δικαστικό αγώνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2004 σχετικά με την αμφισβητούμενη νομιμότητα του μονοπωλιακού καθεστώτος που έχει εγκαταστήσει το Ελληνικό Δημόσιο, έχοντας παραχωρήσει στον ΟΠΑΠ αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών στην ελληνική αγορά, και την ενθαρρύνει να συνεχίσει τον αγώνα της για ίσα δικαιώματα παροχής υπηρεσιών στην ελληνική αγορά.

Οι πιο διάσημες ταχύτητες θα είναι... της μόδας

Με υψηλές ταχύτητες τρέχει η ευρωπαϊκή πολυτέλεια


Οι πιο διάσημες μάρκες της ευρωπαϊκής πολυτέλειας θα είναι φέτος κάθε άλλο παρά εκτός μόδας. Την ώρα που όλες οι εταιρείες καταναλωτικών ειδών στην Ευρώπη της λιτότητας πασχίζουν να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις από τις αυξήσεις φόρων και τις μειώσεις δαπανών στις πωλήσεις τους, οι LVMH Hennessey Louis Vuitton, Burberry Group και Hermes International αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση εσόδων τουλάχιστον κατά 9%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Bloomberg.Η ανάκαμψη για αυτές έχει ήδη ξεκινήσει, έπειτα από ένα δύσκολο 2010, που υπήρξε το χειρότερο που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στα στατιστικά στοιχεία. Με τους πιο εύπορους καταναλωτές να ενθαρρύνονται και πάλι να ξοδέψουν και με τον αριθμό των εκατομμυριούχων της Κίνας να αυξάνεται συνεχώς, οι τσάντες Neverfull της LVMH και τα σακάκια της Burberry αναμένεται να είναι ανάμεσα στις αγορές τους για φέτος.

Γερμανικές πιέσεις για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Ζητούν αυστηρά μέτρα στο Ασφαλιστικό


«Δεν μπορεί να ανεβάζουμε εμείς το όριο συνταξιοδότησης στα 67 και εργαζόμενοι σε άλλες χώρες να συνταξιοδοτούνται πολύ νωρίτερα χωρίς να είναι διασφαλισμένη η βιωσιμότητα σε μόνιμη βάση από το δημοσιονομικό τους σύστημα», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε.Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag (δημοσιεύθηκε την Κυριακή), ο κ. Μπίντερλε αντιτίθεται στη διεύρυνση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και στην ενιαία οικονομική διακυβέρνηση.

«Φρένο» στην επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα βάζουν πολλές χώρες της ΕΕ

Μετά την καταδίκη από το ΕΔΑΔ


Την απόφαση να μην επαναπροωθούνται στην Ελλάδα πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο έλαβε και η Φινλανδία, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα «δεν είναι ικανή να κάνει σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων». «Είναι σαφές ότι σε όρους συνθηκών ζωής και διαδικασίας (ασύλου), η Ελλάδα δεν είναι ικανή να κάνει σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των φινλανδικών υπηρεσιών μετανάστευσης, ο Έσκο Ρέπο.

Όλι Ρεν: «Να συμφωνήσουμε για κοινά μέτρα »

Εκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν απηύθυνε έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συμφωνήσουν άμεσα σε κοινά μέτρα για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρωζώνη.«Πρέπει να συμφωνήσουμε για κοινά μέτρα το συντομότερο δυνατό - όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο», δήλωσε ο Ρεν στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Νέα έργα από Intrakat σε Ελλάδα και Ρουμανία

Νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 12,7 εκατ. ευρώ ανέλαβε ο όμιλος Intrakat στην Ελλάδα και τη Ρουμανία. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Intrakat ανέλαβε στο Βουκουρέστι έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ (8,8 εκατ. RON) υπογράφοντας τη σχετική σύμβαση με το Ινστιτούτο Βιολογίας Βουκουρεστίου, το οποίο είναι τμήμα της Ρουμανικής Ακαδημίας. Πρόκειται για τις εργασίες ανάπλασης και εκσυγχρονισμού του Ινστιτούτου Βιολογίας Βουκουρεστίου. Το έργο αποτελεί μέρος του προγράμματος "Ανάπτυξη υποδομών του Ινστιτούτου Βιολογίας Βουκουρεστίου με στόχο την ενίσχυση της βιοποικιλότητας στο πλαίσιο της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής".

Ατλάντικ: Πώληση πάγιου εξοπλισμού τριών καταστημάτων

Στην πώληση του πάγιου εξοπλισμού τριών καταστημάτων προχώρησε η εταιρία Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ ΑΕΕ στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος αναδιάρθρωσης του δικτύου της και με γνώμονα τη μείωση των υποχρεώσεών της και την ενίσχυση της ρευστότητάς της.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η εταιρία προχώρησε στην πώληση του πάγιου εξοπλισμού ενός καταστήματος στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στην επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ, με τα έσοδα από την πώληση του οποίου αποπληρώθηκε μέρος του υπολοίπου οφειλής του προμηθευτή Yalco Σ. Δ. Κωνσταντίνου & Υιός ΑΕ.

Καταγγελίες για ΟΣΕ στην Καλαμάτα

Ο επικεφαλής της ''Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου'', περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος καταγγέλλει την κυβέρνηση για εγκατάλειψη καινούργιου και πανάκριβου υλικού του ΟΣΕ στο μηχανοστάσιο της Καλαμάτας. Ο κ. Πετράκος αναφέρει ότι "η κυβέρνηση εγκληματεί διότι εκτός από τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος των 80 εκατ. ευρώ για την προσφάτως ριζική ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, εγκαταλείπεται στην τύχη του καινούργιο και πανάκριβο τροχαίο υλικό (μηχανές, βαγόνια, αυτοκινητάμαξες) καθώς και υποδομές, εγκαταστάσεις και μηχανήματα που απέκτησε το μηχανοστάσιο τα τελευταία δύο χρόνια και δεν λειτούργησαν ποτέ".

Ακριβαίνουν τα διόδια στην Αθηνών - Κορίνθου

Από απόψε τα μεσάνυχτα αυξάνονται οι τιμές των διοδίων στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας (κατεύθυνση προς Κόρινθο), Ισθμού (κατεύθυνση προς Αθήνα), Ζευγολατιού (κατεύθυνση προς Πάτρα), Νέας Περάμου (είσοδος προς Κόρινθο) και Αγ. Θεοδώρων (είσοδος προς Αθήνα & είσοδος προς Κόρινθο), της "Ολυμπίας Οδού" και διαμορφώνονται: - δίκυκλα / τρίκυκλα: 2,20 ευρώ από 2 ευρώ.

Αποζημίωση για την υπόθεση Siemens ζητά μέσω της Κομισιόν ο Γ.Καρατζαφέρης

Επιστολή στον Ζ.Μπαρόζο


Τη συνδρομή της Κομισιόν προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να αποζημιωθεί για την οικονομική ζημία που υπέστη από την υπόθεση της Siemens ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.Στην επιστολή του, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι στην υπόθεση της Siemens, στην οποία «εμπλέκονται τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι πρακτικές 'λαδώματος' που εφάρμοζε η εταιρεία αυτή, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη οικονομική βλάβη του ελληνικού Δημοσίου και σε αυτονόητη νόθευση του ανταγωνισμού».

Την προώθηση του ευρωομολόγου ξεκινά η Ομάδα που συνέστησε ο πρωθυπουργός

Επαφές στις Βρυξέλλες


Την προώθηση του ευρωομολόγου ξεκινά αυτή την εβδομάδα η «Ομάδα Πρωτοβουλίας» που συνεστήθη από τον πρωθυπουργό.Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα αποτελούμενη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, Ντ.Βρετό, Π.Ευθυμίου, Ν.Αλευρά, Π.Οικονόμου, Ηλ.Μόσιαλο, την ευρωβουευτή Άννυ Ποδηματά και τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Χ.Πολυζωγόπουλο.

Στα 90 δολ. το πετρέλαιο και το 2011

Αύξηση κατά 2% στην παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου το 2011, προβλέπει ο Σαουδαράβας υπουργός πετρελαίου Αλί αλ Νουαϊμι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο."Αναμένω ότι η ζήτηση στο αργό θα αυξηθεί κατά 2% το 2011", δήλωσε σήμερα ενώπιον των συμμετεχόντων στο ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα, που διοργανώθηκε στο Ριάντ.

Περιορισμένη η εξασφάλιση δανείων από MME, μέσω ΤΕΜΠΜΕ

Περιορισμένος εξακολουθεί να εμφανίζεται, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έλαβαν δάνειο από τις τράπεζες με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ για ένταξη στο πρόγραμμα κάλυψης φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και κάλυψης δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών.Για διακόσια εξήντα δύο δάνεια σχετικά με την κάλυψη Φορολογικών και Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων έχει εγγυηθεί το ΤΕΜΠΕ μέχρι σήμερα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ταμείου.

Kαλύτερος μαθητής ο ...υπναράς!

Ο καλύτερος τρόπος για να μην ξεχνάει κανείς κάτι, ειδικά αν είναι μαθητής, είναι να παίρνει ένα γρήγορο υπνάκο μετά το διάβασμα, σύμφωνα με μια νέα γερμανο-ελβετική επιστημονική έρευνα, που επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες ότι ο εγκέφαλος συγκρατεί καλύτερα τις μνήμες, όταν έχει μεσολαβήσει ύπνος.Οι ερευνητές, υπό την Σουζάν Ντίκελμαν του Τμήματος Νευροενδοκρινολογίας του πανεπιστημίου του Λούμπεκ και τον Μπιόρν Ρας του Τμήματος Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου της Βασιλείας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Nature Neuroscience", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, έκαναν πειράματα απομνημόνευσης με 24 εθελοντές. Η μελέτη έδειξε ότι ο εγκέφαλος διαφυλάσσει καλύτερα τις μνήμες αν έχει μεσολαβήσει ύπνος.

Απίστευτο: Το κιλό...αδυνάτισε!

Τελικά προβλήματα βάρους στην εποχή μας έχουν ακόμα και οι μονάδες μέτρησής του! Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ετοιμάζεται να δώσει ένα νέο μη φυσικό ορισμό στο κιλό, μετά την ανακάλυψη ότι το μεταλλικό πρωτότυπό του, που χρησιμοποιείται ως διεθνές πρότυπο, ζυγίζει πια λιγότερο, για λόγους μυστηριώδεις.Σήμερα, το διεθνές πρότυπο του κιλού είναι ένας κύλινδρος από λευκόχρυσο (πλατίνα) και ιρίδιο, ύψους και διαμέτρου περίπου 3,9 εκατοστών, που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο και στεγάζεται από το 1889 (όταν έγινε η πρώτη διεθνής συνδιάσκεψη για τον καθορισμό διεθνών μέτρων και σταθμών), σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας, στο Διεθνές Γραφείο Μέτρων και Σταθμών (ΒΙΡΜ) στις Σέβρες, έξω από το Παρίσι.

Διαθέσιμες για γάμους και δεξιώσεις πολλές αίθουσες μεγάλων μουσείων

Ανάγκα και οι διευθυντές πείθονται


Να διαθέτουν τις αίθουσες τους για γάμους, δεξιώσεις και συνεστιάσεις, αποφάσισαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία τους και να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια οικονομική κρίση. Στην Ελλάδα, πάντως, το φαινόμενο αυτό δεν φαίνεται να έρχεται.Σύμφωνα με τα Νέα, οι διευθυντές πολλών ιδρυμάτων αναγνωρίζουν ότι χρειάζονται δραστικές κινήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, αφού οι επισκέπτες ανταποκρίνονται µόνο σε εκθέσεις-µπλοκµπάστερς, τα έσοδα στα καφέ και τα πωλητήρια έχουν μειωθεί κατακόρυφα, ενώ έχουν συρρικνωθεί οι κρατικές επιχορηγήσεις.

Η έρευνα για τη Siemens απαξιώνει το πολιτικό σύστημα, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης

Επικράτησαν «σκοπιμότητες και συμψηφισμοί»


Η πολιτική σκοπιμότητα και η λογική του συμψηφισμού ευθυνών δεν άφησαν να γίνει συστηματική και ενδελεχής έρευνα στην υπόθεση της Siemens, δήλωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι μολονότι υπήρξαν πολλά επιβαρυντικά στοιχεία, δεν υπήρξε έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων και ότι αυτός ο πλημμελής έλεγχος αναδεικνύει την απαράδεκτη λογική του συμψηφισμού και της πολιτικής σκοπιμότητας.

Μετ' εμποδίων η δίκη για τους «Πυρήνες»

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται η υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι κατηγορούμενοι ανακάλεσαν τις εντολές τους προς τους συνηγόρους τους, αποχώρησαν από τη διαδικασία και δήλωσαν ότι ξεκινούν αποχή συσσιτίου. Είπαν, επίσης, με δήλωσή τους στο δικαστήριο ότι αν προχωρήσει στο διορισμό νέων συνηγόρων θα ξεκινήσουν απεργία πείνας.Η στάση των κατηγορουμένων ήταν ουσιαστικά αντίδραση στην απόφαση του δικαστηρίου να εφαρμόζεται το μέτρο της παρακράτησης ταυτοτήτων σε όσους εισέρχονται στο χώρο.

Με παραδειγματική τιμωρία απειλεί την αντιπολίτευση ο Σαλί Μπερίσα

Τεταμένη η κατάσταση στα Τίρανα


Παρά τις προσπάθειες των πρεσβευτών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ στην Αλβανία να παροτρύνουν τους δύο μεγάλους πολιτικούς αντιπάλους να βρουν μια συμβιβαστική λύση για να ξεπεραστεί η κρίση, η ατμόσφαιρα στα Τίρανα παραμένει τεταμένη, μετά τις σκληρές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, κατά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα.«Αν τολμήσει να επιτεθεί ξανά εναντίον του κράτους, όπως την περασμένη Παρασκευή, όλη η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά και μόνο του Έντι Ράμα, ο οποίος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά» δήλωσε στη διάρκεια σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου ο Σαλί Μπερίσα.

Διαμετακομιστικό κέντρο η Ελλάδα για το φυσικό αέριο του Ισραήλ

Συνέντευξη Παμπούκη στο Reuters


Σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ βρίσκεται η Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει τη μεταφορά του φυσικού αερίου των κοιτασμάτων Λεβιάθαν προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης σε συνέντευξή του στο Reuters αποκάλυψε πως συζήτησε την ιδέα αυτή κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ.

Ανάκαμψη δεν σημαίνει χαλάρωση των μεταρρυθμίσεων, διαμηνύει ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ

Συνέντευξη στη Wall Street Journal


Nα μην χαλαρώσουν τη δέσμη των μεταρρυθμίσεων, λόγω της παρατηρούμενης οικονομικής ανάκαμψης, καλεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ-Τρισέ σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.Ο μεγαλύτερος φόβος του κ. Τρισέ, όπως αναφέρει, είναι ότι «επειδή καταφέραμε να αποφύγουμε την ύφεση και απολαμβάνουμε σήμερα μια οικονομική ανάκαμψη, θα επιβραδύνουμε τις μεταρρυθμίσεις που εξακολουθούν να είναι αναγκαίες και επείγουσες. Αυτός είναι ο κύριος κίνδυνος».

Σε διπλάσια τιμή θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο

Εξισώνεται ο φόρος με το πετρέλαιο κίνησης


Ακριβότερα θα προμηθεύονται τα νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο, καθώς εξισώνεται φόρος στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο του Φεβρουαρίου.

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα

Πάνω από τις 1.550 μονάδες


Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.Στις 11:10 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 1,36% στις 1.557,47 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν σε 17,9 εκατ. ευρώ.

Σταδιακή μείωση των επικουρικών συντάξεων από το 2012

Πού και πώς θα γίνουν οι περικοπές


Στο στόχαστρο της τρόικας μπαίνουν και οι επικουρικές συντάξεις, κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων της την ερχόµενη Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας, για τον τριµηνιαίο έλεγχο που θα κρίνει και την εκταµίευση της τέταρτης -και µεγαλύτερης- δόσης των 15 δισ. ευρώ.Όπως επισημαίνει σε σχετι8κό δημοσίευμα η εφημερίδα Τα Νέα, στο αναθεωρηµένο Μνηµόνιο ορίζεται ότι οι όποιες προσαρµογές χρειαστούν στις παραµέτρους του κύριου ασφαλιστικού συστήµατος, καθώς και η µεταρρύθµιση των επικουρικών ταµείων και των ταµείων πρόνοιας, θα ολοκληρωθούν µέχρι το τέλος Ιουνίου 2011, ύστερα από διαβούλευση µε την τρόικα.