e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πτώση 1,49% στο Χ.Α.

Με πτώση 1,49% στις 1.289,99 μονάδες έκλεισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. μετά το εντυπωσιακό ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 127,04 εκατομμύρια ευρώ.Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε και η πλειονότητα των επιμέρους κλαδικών δεικτών, με τις τράπεζες να υποχωρούν κατά 1,97%. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο δείκτης Ταξιδιών και Αναψυχής (-4,2%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο δείκτης Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (+2,68%).

Επιστροφή 3% σε πρατήρια βενζίνης με κάρτα ΤΤ

Οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών του ΤΤ θα έχουν επιστροφή 3% στις συναλλαγές τους σε όλα τα πρατήρια βενζίνης αλλά και σε όλα τα σούπερ μάρκετ.Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, «με απόλυτη επίγνωση της ιδιαίτερης συγκυρίας που διανύουμε καθώς και των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται στον καταναλωτή, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει –μέσω της θυγατρικής του POSTCREDIT- επιπλέον προνόμια στους πελάτες του, που ισχύουν για όλο το καλοκαίρι».

Έγκριση σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης ΔΟΛ-Μιχαλακοπούλου ΑΕ

Το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση της 100% θυγατρικής εταιρείας Μιχαλακοπούλου ΑΕ από την ΔΟΛ ΑΕ, εγκρίθηκε από τις εποπτεύουσες Αρχές. Το Σχέδιο καταχωρήθηκε στα οικεία μητρώα α) του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Διεύθυνση Ανωνύμων Εταιριών), με αριθμό πρωτοκόλλου Κ2-4090/23.5.2011 και β) της Περιφέρειας Αττικής (Κεντρικός Τομέας, Δ/νση Ανωνύμων Εταιρειών), με αριθμό πρωτοκόλλου 8350/27.5.2011.

Λιγότερα τα «Made in Germany» προϊόντα στην Ελλάδα

Κατά 12,6% μειώθηκαν οι εισαγωγές γερμανικών προϊόντων στην Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 και ανήλθαν σε 1,3 δις ευρώ όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στο Βισμπάτεν.

Επενδύσεις σε ΑΠΕ και 100.000 θέσεις εργασίας

Για επενδύσεις ύψους 16,4 δισεκατομμύρια ευρώ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη δεκαετία 2010-2020, μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας αλλά και για κονδύλια ύψους 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα προστεθούν την επόμενη δεκαετία για την ενεργειακή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην ημερίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, με θέμα τις «περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα». Το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας έχει ξεκινήσει να αλλάζει, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ήδη 22 εταιρείες, διεθνείς και ελληνικές, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το τεράστιο πάρκο φωτοβολταϊκών στην Κοζάνη, ισχύος 200 MW.

Koυφαίνεται ο "Νέμο"


Στο μέλλον ένας πεινασμένος καρχαρίας ή ένα μπαρακούντα θα βρίσκει ευκολότερα τον Νέμο. Το πανέμορφο τροπικό ψάρι-κλόουν, που έγινε παγκοσμίως διάσημο χάρη στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία κινουμένων σκίτσων "Ψάχνοντας τον Νέμο" του 2003, φαίνεται να χάνει την ακοή του, καθώς αυξάνεται σταδιακά η οξύτητα των ωκεανών λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της θερμοκρασίας, με συνέπεια να απειλείται με εξαφάνιση. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ψάρι, καθώς... κουφαίνεται, αδυνατεί να αντιληφθεί τις απειλές για τη ζωή του και μένει όλο και πιο εκτεθειμένο σε ένα απειλητικό περιβάλλον, κάτι που καταλήγει να θυμίζει την ταινία.

Κλείνει τις επόμενες ώρες το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Εν αναμονή ανακοινώσεων


Τις επόμενες ώρες αναμένεται να «κλείσει» το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι εξετάζονται ακόμη τεχνικά ζητήματα.Ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η διαδικασία έγκρισής του από τα κυβερνητικά όργανα και η ψήφισή του από τη Βουλή.

Σπάνιο έργο του Μικελάντζελο στο «σφυρί»

Δημοπρατείται τον Ιούλιο


Ένα σπάνιο σκίτσο του Μιχαήλ Αγγέλου, το οποίο έχει παρουσιαστεί στο κοινό μονάχα μία φορά, πρόκειται να δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα στο Λονδίνο. Ο οίκος δημοπρασιών Christie's εκτιμά ότι το έργο θα πουληθεί για περίπου 5,7 εκατομμύρια ευρώ.Πρόκειται για ένα σκίτσο γυμνού άνδρα, το οποίο αποτελεί μία «δοκιμή» για την Μάχη της Κασίνα, ένα ανολοκλήρωτο έργο του Μικελάντζελο, το οποίο ο οίκος δημοπρασιών χαρακτηρίζει ως «ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Δύσης που δεν φτιάχτηκαν ποτέ».

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με «συγκεκριμένες υποθέσεις» προμηθειών ο υπουργός Υγείας

Δέσμευση για επιπλέον βοήθεια


Συνάντηση με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυποργό Μ. Τιμοσίδη και το Διοικητή Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Α. Μουσιώνη.Η ηγεσία του υπουργείου προσήλθε στο γραφείο της εισαγγελέως, προκειμένου να συζητηθούν θέματα τα οποία σχετίζονται με την μεγάλη έρευνα που διενεργείται από τρεις εισαγγελείς του Οικονομικού Τμήματος, για το θέμα των ζημιογόνων προμηθειών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Προβόπουλος: Γελοία τα σενάρια για τη δραχμή

«Γελοία» είναι τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή, τόνισε ξανά σήμερα ο Διοικητής της Tράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.Σε ομιλία του σε παρουσίαση έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία τα επόμενα 90 χρόνια, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι αυτή η έκθεση «είναι μια ξεκάθαρη απάντηση σε ποικίλα απίθανα και γελοία σενάρια που κυκλοφορούν τελευταία».

Τον Οκτώβριο το νέο «πακέτο» συγχωνεύσεων οργανισμών του Δημοσίου


Περίπου 7.000 υπάλληλοι υπό αξιολόγηση


Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος. Οι αποφάσεις θα αφορούν σε 80 οργανισμούς που απασχολούν περίπου 7.000 άτομα. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Ανοικτό αφήνει η Deutsche Telekom το ενδεχόμενο αγοράς ποσοστού άνω του 10% στον ΟΤΕ

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις


Η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται για την εξαγορά του 10% του ΟΤΕ, σε περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει τη σχετική option, ενώ εμφανίζεται θετική και για την αγορά ποσοστού πέραν του 10% του Οργανισμού, δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Ρενέ Όμπερμαν.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα

Στην τελική ευθεία


Μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα.Πηγή με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων είπε στο Reuters ότι το αν η Αθήνα θα πάρει την πέμπτη δόση των 12 δισ. ευρώ θα εξαρτηθεί από την συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων επί των οικονομικών θεμάτων της ΕΕ στη Βιέννη (γίνεται σήμερα) και τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αργότερα αυτό τον μήνα (Eurogroup).

Δεκαέξι πυρηνικούς αντιδραστήρες θα κατασκευάσει η Σαουδική Αραβία έως το 2030

Σχέδιο ύψους 100 δισ. δολαρίων


Τη στιγμή που πολλές κυβερνήσεις σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν την πυρηνική ενέργεια μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα, η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να κατασκευάσει 16 πυρηνικούς αντιδραστήρες ως το 2030, δαπανώντας πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για το εγχείρημα, όπως γράφει την Τετάρτη η σαουδαραβική εφημερίδα Arab News, επικαλούμενη δηλώσεις αρμόδιου αξιωματούχου.

Στην Ελλάδα θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες, επαναλαμβάνει ο Χρ.Παπουτσής

Παρέμβαση από την Κέρκυρα


«Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης» είπε για μια ακόμα φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επαναλαμβάνοντας ότι στη χώρα θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Παπουτσής κάλεσε την ΕΕ να βοηθήσει και όχι να τιμωρήσει τις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα.«Στη Ελλάδα , θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου και εκείνοι που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής στην χώρα μας. Κανείς άλλος.

Επιδεινώθηκαν οι συνθήκες στη μεταποίηση

Την εντονότερη επιδείνωση των επιχειρησιακών συνθηκών που έχει καταγραφεί στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα σε διάστημα τριών μηνών κατέγραψε ο κύριος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της Makrit για την Ελλάδα, το Μάιο, κλείνοντας στις 44,5 μονάδες τιμή χαμηλότερη από τις 46,8 μονάδες του Απριλίου.

"Η παγκόσμια οικονομία απειλείται από την ελληνική κρίση"

Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κινδυνεύει από την κρίση χρέους της Ελλάδας η οποία «επιδεινώνεται με ανησυχητικό ρυθμό», επεσήμανε η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Νότιας Αφρικής Τζιλ Μέρκους, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. "Αν και κάποια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους φαίνεται αναπόφευκτη και ορισμένοι θα έλεγαν ότι έχει καθυστερήσει, η επίπτωση στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα είναι σημαντική", δήλωσε η Διοικητής σε δημοσιογράφους στο Γιοχάνεσμπουργκ, προσθέτοντας ότι το κρατικός χρέος της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας αποτελεί σημαντικό ποσοστό των ισολογισμών γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Στάση αναμονής στην αγορά


Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με την αγορά να στηρεί στάση αναμονής για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της τρόικας και την ανακοίνωση των μέτρων για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις ιδιωτικοποιήσεις.Σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Faz ανέφερε, χωρίς να επικαλείται πηγές, ότι το ΔΝΤ δεν θα καταβάλει το μερίδιο που του αναλογεί από την 5η δόση του δανείου, αλλά είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε ένα πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Σε ρόλο τεχνικού συμβούλου η τρόικα στις αποκρατικοποιήσεις

Στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας


Τεχνικό-συμβουλευτικό ρόλο θα έχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας στις αποκρατικοποιήσεις και συγκεκριμένα υπό σύσταση Ταµείο Δηµόσιας Περιουσίας που θα προωθήσει το πρόγραµµα, ύψους 50 δισ. ευρώ.Οι διαπραγµατεύσεις κυβέρνησης - τρόικας αναµένεται να ολοκληρωθούν σύντοµα, ενώ το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα θα υποβληθεί µάλλον την Πέμπτη στο Υπουργικό Συµβούλιο για συζήτηση.

Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με την Deutsche Telekom για την πώληση του ΟΤΕ

Αντίστροφη μέτρηση


Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με στελέχη της Deutsche Telekom πραγματοποιείται το πρωί της Τετάρτης, με την οποία ξεκινά και επισήμως η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση τουλάχιστον του 10% του ΟΤΕ.