e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ανοδος 0,88% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί η ενίσχυση του μηχανισμού διάσωσης.Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.458,65 μονάδες, σημειώνοντας ανοδο 0,88%.

Αύξηση εξαγωγών προς Ιταλία το 2011

Οι ελληνικές εξαγωγές προς την Ιταλία, που στο 9μηνο 2010 διαμορφώθηκαν σε 1,2 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι σημείωσαν αύξηση στο σύνολο του έτους, τάση που αναμένεται να ενισχυθεί το 2011, περιορίζοντας το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου σε βάρος της Ελλάδας.Παράλληλα, ανανεώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον προς την Ελλάδα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι τρεις μεγάλες ενεργειακές εταιρίες της Ιταλίας -ENEL, Edison και ENI- αναζητώντας πρόσφορο έδαφος για πράσινες επενδύσεις και διεύρυνση της παρουσίας τους στη χώρα.

"Ρητή απόφαση της κυβέρνησης το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων"

«Οι επαγγελματικές ομάδες που θίγονται είναι λογικό να έχουν διάφορες απόψεις και είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι η αποφασιστικότητα και η τόλμη της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, περιμένει όλες οι επαγγελματικές ομάδες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, συμπληρώνοντας ότι είναι δεδομένο πως θα πρέπει να μην υπάρχουν περιορισμοί στα επαγγέλματα και ότι, όπου υπάρχουν, να είναι συμβατοί με την ποιοτική και προσιτή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Παράνομες πτήσεις της CIA στη βάση του Ιντσιρλίκ αποκαλύπτει το WikiLeaks

Με τη σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας


Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) χρησιμοποιούσε -με τη σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας- την τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για τη μεταφορά υπόπτων για τρομοκρατία, στο πλαίσιο του διαβόητου προγράμματος «έκτακτων μεταγωγών» της διακυβέρνησης Μπους, γράφει τη Δευτέρα η γερμανική Die Welt επικαλούμενη αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που διέρρευσε από το WikiLeaks.Συνολικά 24 πτήσεις της CIA προσγειώθηκαν στη βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, μεταξύ του 2002 και του 2006, οπότε οι τουρκικές Αρχές ανακάλεσαν την άδεια που είχαν δώσει για τη μεταφορά κρατούμενων, σύμφωνα με τη Welt.

Απεργίες και πορείες εξήγγειλαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

«Μπαράζ» κινητοποιήσεων εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το προσεχές διάστημα, αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει το Μνημόνιο στις εργασιακέ σχέσεις στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε:

Σε αναδιάρθρωση του χρέους επιμένουν Goldman Sachs και Barclays

Δημοσίευμα του Μπλούμπεργκ αναφέρει ότι η Goldman Sachs και η Barclays θεωρούν πιθανή την αναδιάρθρωση του χρέους, σύμφωνα με το μοντέλο Μπρέιντι, που είχε χρησιμοποιηθεί πριν από 22 χρόνια για να αντικατασταθεί το χρέος 17 υπερχρεωμένων χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής με νέο χρέος.«Όσο δεν παρουσιάζεται κάποιος τρόπος αναδιάρθρωσης του χρέους, αυτό είναι ενδεχομένως ένας τρόπος για να γίνει», είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρώπης για τη Goldman Sachs, Έρικ Νίλσεν. «Πρέπει να υπάρξει αναζήτηση μακροπρόθεσμων λύσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης έρευνας της Barclays Wealth Management, Μάικλ Ντικς, προσθέτοντας: «Κάτι που επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής και μειώνει την παρούσα αξία του χρέους, ώστε να υπάρχει κάποια συμμετοχή στο βάρος και από τους κατόχους ομολόγων και όχι μόνο από το δημόσιο τομέα».

Κάτω από 800 μονάδες το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

Συνεχίστηκε και σήμερα η αποκλιμάκωση του περιθωρίου στην δευτερογενή αγορά ομολόγων με αποτέλεσμα να υποχωρήσει, για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Οκτώβριο (29/10), κάτω από το επίπεδο των 800 μονάδων βάσης. Η εξέλιξη αυτή σε μεγάλο βαθμό αντανακλά την αισιοδοξία που επικρατεί στις αγορές για την επέκταση του Μηχανισμού Στήριξης αλλά και στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στο ΤΕΕ

Πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ υπέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ΤΕΕ, επειδή υιοθέτησε ελάχιστο κόστος κατασκευής έργων, οδηγώντας στην αύξηση των αμοιβών των μηχανικών.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, το ΤΕΕ υποκατέστησε χωρίς σχετική νομοθετική εξουσιοδότηση την Πολιτεία, και υιοθέτησε ελάχιστο κόστος κατασκευής έργων για τον υπολογισμό των αμοιβών των μηχανικών και με τον τρόπο αυτό απέβλεψε και οδήγησε στην αύξηση των αμοιβών αυτών.

Εβδομάδα νέας ταλαιπωρίας στις συγκοινωνίες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς


Νέα ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς -πλην του Μετρό και του τραμ- αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο. Διάλογος με το επιβατικό κοινό σε ομηρία δεν μπορεί να γίνει, διαμηνύει το υπουργείο Μεταφορών.

"Κακοδιάθετες" ξυπνούν οι αρκούδες όταν διαταρράσεται ο χειμέριος ύπνος

Άμεσες επιπτώσεις στην ομαλή συνέχιση του χειμέριου ύπνου της αρκούδας έχουν οι ασυνήθιστα ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα μάλιστα, μία αρκούδα που «ξύπνησε», στην προσπάθεια αναζήτησης τροφής, εγκλωβίστηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Αγίου Δημητρίου Κοζάνης απ΄όπου απομακρύνθηκε με τη βοήθεια της πυροσβεστικής, της αστυνομίας αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Θέλει ελληνικό γάλα για τούρκικο τυρί

Ελληνικό γάλα για την παρασκευή τυροκομικών προϊόντων φιλοδοξεί να εισάγει Τούρκος επιχειρηματίας, από την Αδριανούπολη. Ο Μουσταφά Γιαρντιμτζί, που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων -καθώς πέρα από τα τυροκομικά προϊόντα, εμπορεύεται και βοοειδή- έχει ήδη καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία με γνωστή βορειοελλαδική βιομηχανία για την εισαγωγή γάλακτος.

Εκτιμήσεις για ανοδική ζήτηση πετρελαίου το 2011

Περισσότερο πετρέλαιο θα πρέπει να παράγει φέτος ο ΟΠΕΚ για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση από τις αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του διεθνούς οργανισμού για το 2011. Την ίδια στιγμή, το καρτέλ αναθεώρησε ελαφρά προς τα άνω την εκτίμησή του για τη φετινή ζήτηση για «μαύρο χρυσό», παγκοσμίως. «Το μέγεθος και η ταχύτητα της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας θα έχουν αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο φέτος», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚ και προσθέτει ότι «οι εκτιμήσεις για συνεχή βελτίωση, ιδιαίτερα σε αναδυόμενες οικονομίες-κλειδιά όπως η Κίνα και η Ινδία, θα εξακολουθούν να επηρεάζουν την κατεύθυνση της αγοράς».

Σταθμό φυσικού αερίου προτείνει εταιρεία του Ισραήλ

Δημιουργία τερματικού σταθμού για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχει προτείνει ισραηλινή εταιρεία στην κυπριακή κυβέρνηση.

Πτώση σχεδόν 25% στην οικοδομική δραστηριότητα

Νέα περαιτέρω πτώση, κατά 22%, σημείωσε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον περασμένο Οκτώβριο, με αποτέλεσμα στο τέλος του 10μήνου 2010, ο εκτελούμενος οικοδομικός όγκος να έχει μειωθεί κατά 24,7%, με αντίστοιχες παρενέργειες στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην απασχόληση.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Οκτώβριο 2010, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2009, το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 3.951 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 814,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 2.872,2 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 16,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 18,6% στην επιφάνεια και κατά 22% στον όγκο. Μόνον σε τρεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας καταγράφηκε αύξηση του οικοδομικού όγκου και, συγκεκριμένα, στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων (+41,4%), Αν. Μακεδονίας- Θράκης (+37,4%) και Δυτικής Μακεδονίας (+4,5%). Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις του όγκου σημειώθηκαν στις περιφέρειες Θεσσαλίας (-44,9%), Κεντρικής Μακεδονίας (-40,8%), Κρήτης (-35,8%), Δυτικής Ελλάδας (-34,3%) και Στερεάς Ελλάδας (-32%).

Αλλαγές στους όρους συναλλαγών των τραπεζών

Απαγορεύεται με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου η χρήση οκτώ όρων που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές και έχουν κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικοί από τη Δικαιοσύνη, σε υποθέσεις συλλογικών αγωγών ενώσεων καταναλωτών. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση αυτή εκδόθηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Έχει εφαρμογή και παράγει αποτελέσματα και έναντι των τραπεζών που δεν ήταν διάδικοι και φυσικά αφορά όλους τους καταναλωτές, οι οποίοι επωφελούνται από τις διατάξεις της χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε καμία διαδικασία ή κόστος. Με την έκδοσή της, όλα τα πιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες παροχής πιστώσεων οφείλουν άμεσα να απαλείψουν αυτούς τους καταχρηστικούς όρους και να πάψουν να κάνουν χρήση αυτών.

Τριήμερο «λουκέτο» από την Τετάρτη στα φαρμακεία


Στο χορό των κινητοποιήσεων


Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν -για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια- οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκήρυξε τριήμερη απεργία από την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

Την εφαρμογή του «μοντέλου Μπρέιντι» συνιστούν για την αναδιάρθρωση χρέους στην Ευρωζώνη

Προτείνουν «ομόλογα Τρισέ»


Παρά το γεγονός ότι ο Όλι Ρεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας ή άλλης χώρας της Ευρωζώνης, ορισμένες επενδυτικές τράπεζες εξακολουθούν να κυκλοφορούν σχετικά σενάρια. Ορισμένες προτείνουν την εφαρμογή του «μοντέλο Μπρέιντι» (από το όνομα πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ) που είχε εφαρμοστεί πριν από 22 χρόνια για να αντικατασταθεί το χρέος 17 υπερχρεωμένων χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής με νέο χρέος μεγαλύτερης διάρκεια και μιρκότερου επιτοκίου.

Προς άντληση 250 εκ. δολ η Excel

Σε άντληση κεφαλαίων ύψους 250 εκ. δολαρίων με έκδοση ομολογιών θα προβεί η Excel Maritime, η οποία έχει επικεφαλής τον κ. Βίλυ Παναγιωτίδη.

Παράταση του διαγωνισμού για την πώληση της Teleκom Serbia μέχρι τις 31 Μαρτίου

Ποσοστό 20% ανήκει στον ΟΤΕ


Η κυβέρνηση της Σερβίας δήλωσε την Δευτέρα ότι παρατείνει την προθεσμία υποβολής προσφορών για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην Serbia Telecom έως τις 31 Μαρτίου.«Ο λόγος της απόφασης ήταν η ανάγκη να δοθεί στους αγοραστές περισσότερος χρόνος για να ολοκληρώσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές», είπε το σερβικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

ΠΑΟ: Παρέμειναν στο Δ. Σ Τζίγγερ και Πατέρας

Η ημίωρης διάρκειας γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έβγαλε είδηση... Γιάννης Βαρδινογιάννης και Νικόλας Πατέρας παρέμειναν στο 20μελες συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει Τετάρτη (19/01) ή Πέμπτη (20/01) προκειμένου να ορίσει το νέο πρόεδρο (σ.σ. Γόντικας;) με την πλευρά του Τζίγγερ να εμμένει στην απόφασή της για μειοψηφία.

Είναι αλλεργικοί στο σπέρμα τους!!!

Ένα μυστηριώδες σύνδρομο, το οποίο προκαλεί σε μερικούς άνδρες μια ασθένεια σαν τη γρίπη έπειτα από εκσπερμάτωση, μπορεί να οφείλεται στο ότι παθαίνουν αλλεργία στο ίδιο το σπέρμα τους, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη.Η συγκεκριμένη πάθηση έχει καταγραφεί στα ιατρικά περιοδικά από το 2002 και έχει πάρει την ονομασία «σύνδρομο μετα-οργασμικής ασθένειας», εμφανίζοντας αμέσως μετά την εκσπερμάτωση, συμπτώματα τύπου γρίπης, όπως πυρετό, καταρροή από την μύτη, υπερβολικό αίσθημα κόπωσης κ.α. Τα συμπτώματα μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και ένα μήνα.

Η ιστορία είναι γραμμένη στους κορμούς των δέντρων

Τα ιστορικά γεγονότα είναι "καταγεγραμμένα" στους κορμούς των δέντρων, υποστηρίζει έρευνα ελβετών επιστημόνων, κατά την οποία μελετήθηκαν στοιχεία από 9.000 ξύλινα αντικείμενα που χρονολογούνται έως και 2.500 χρόνια.Αυτό προκύπτει γιατί - όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες - η ανάπτυξη των δέντρων, η οποία φαίνεται στους κύκλους του κορμού, σχετίζεται με τις κλιματικές αλλαγές που συχνά επηρεάζουν τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις.

Οι ξανθές δεν είναι χαζές- έρευνα του LSE

Και όμως οι ξανθές δεν είναι χαζές. Το αποδεικνύει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι εμφανίσιμοι άνδρες αλλά και οι ωραίες γυναίκες σε κάπως μικρότερο βαθμό φαίνεται να είναι και πιο έξυπνοι σε σχέση με τους υπόλοιπους...κοινούς θνητούς.Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται μια νέα έρευνα ενός ιαπωνικής καταγωγής ερευνητή του London School of Economics, ο οποίος και στο παρελθόν έχει προκαλέσει αίσθηση με τις «πολιτικά ανορθόδοξες» έρευνές του. Μεταξύ άλλων, έχει ισχυριστεί ότι οι προοδευτικοί και οι άθεοι είναι πιο έξυπνοι από τους συντηρητικούς και τους θρησκευόμενους.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, τόνισε ο πρωθυπουργός

Μήνυμα αισιοδοξίας


Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου το πρωί της Δευτέρας στη διάρκεια χαιρετισμού σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, το έχουμε ήδη αποδείξει, τόνισε ο πρωθυπουργός.Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι μια διαφορετική, μια καλύτερη Ελλάδα και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα αλλάζει».

Αναδιάρθρωση τραπεζικού δανεισμού για 250.000 ιδιώτες και 50.000 επιχειρήσεις

Μικρότερη δόση για δανειολήπτες


Πάνω από 250.000 ιδιώτες και 50.000 επχιειρήσεις υπολογίζεται ότι έχουν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού τους.«Το 80% του χρόνου της εργασίας μας τους τελευταίους δώδεκα μήνες στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το έχουμε αφιερώσει στους υφιστάμενους πελάτες μας, προκειμένου να τους διευκολύνουμε να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που ήδη αντιμετωπίζουν ή ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Είναι μύθος ότι οι τράπεζες δεν επιθυμούν να βοηθήσουν την πελατεία τους και ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευθυντικό στέλεχος μεγάλης τράπεζας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στοιχεία-φωτιά παραδίδει στο WikiLeaks Ελβετός πρώην τραπεζίτης

Υποθέσεις φοροδιαφυγής


Στοιχεία για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά μέσω υπεράκτιων τραπεζών που «αγγίζουν» διασήμους, επιχειρηματίες και βουλευτές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ασία δηλώνει ότι θα παραδώσει στο WikiLeaks ο Ελβετός πρώην ανώτατος τραπεζίτης Ρούντολφ Έλμερ. Πρώην επικεφαλής της ελβετικής τράπεζας Julius Baer στις Νήσους Κέιμαν, ο Έλμερ (ο οποίος είχε απολυθεί το 2002) προσάγεται την Τετάρτη σε δίκη στην Ελβετία για παραβίαση τραπεζικού απορρήτου.

"Χρυσές" οι ιστοσελίδες του δημοσίου

«Χρυσάφι» πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο την κατασκευή ιστοσελίδων δημοσίων οργανισμών και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, προκαλώντας το κοινό αίσθημα, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση εφαρμόζει το πιο σκληρό πρλογραμμα περικοπών που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα. Στη λίστα των εκατομμυρίων περιλαμβάνεται, σύμφωνα με το το περιοδικό «Επίκαιρα», η διαδικτυακή πύλη του ΕΣΠΑ, που κόστισε 929.152,77 ευρώ. Ακριβότερα φαίνεται ότι «στοίχισε» στο κράτος η ιστοσελίδα Δασών και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων με κόστος 1.679.600 ευρώ, αυτή της Πυροσβεστικής με 1.352.792 ευρώ και αυτή της Βουλής με το δαπανημένο ποσό να ανέρχεται στα 1.011.318 ευρώ.

"Ειρηνευτικό σχέδιο η διεύρυνση της Ε.Ε. στα Δ.Βαλκάνια"

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να τηρήσει την υπόσχεση για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, παρά την οικονομική κρίση, επειδή η διεύρυνση προς τη συγκεκριμένη περιοχή, εκτός των άλλων, αποτελεί ειρηνευτικό σχέδιο.

Στο 1,8 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές

Στο 1,8 δισ. ευρώ ανήλθαν το 2010 οι ακάλυπτες επιταγές, έναντι 3 δισ. ευρώ το 2009 σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ που ανακοινώθηκαν σήμερα. Σε τεμάχια οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν το 2010 σε 195.238, έναντι 304.377 το 2009.Το Δεκέμβριο του 2010 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε τεμάχια σε 17.116 και σε αξία σε 158,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας, μείωση 7,28% και 9,36% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του ιδίου έτους. Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009 παρουσίασαν μείωση 3,79% σε τεμάχια και 8,89% σε αξία.

Μείωση μισθών-θέσεων και αλλαγές στο ωράριο στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου του Δημοσίου

Ερρίφθη ο κύβος


Ο κύβος για το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου ερρίφθη, καθώς μετά την επιστροφή του Γ.Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες το θέμα θα τεθεί σε συνάντηση με τον Γ.Ραγκούση, ο οποίος έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος για τις θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του Δημοσίου.Όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Ημερησία, ο «Καλλικράτης» στο κράτος θα φέρει σημαντικότατες αλλαγές στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός από τος ανατροπές στη δομή, τη διάταξη, τις διαδικασίες και το ωράριο του Δημοσίου.

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης από την Fitch αν δεν υπάρξει ανάπτυξη στο γ΄τρίμηνο


Επανεξέταση της αξιολόγησης


H Fitch ίσως μειώσει εκ νέου την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, εάν η οικονομία δεν επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έως το τρίτο τρίμηνο του έτους ή εάν αποτύχει σε μία από τις τριμηνιαίες επιθεωρήσεις της από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως είπε ο επικεφαλής αναλυτής του οίκου αξιολόγησης στο Reuters.«Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε την αξιολόγηση πριν από τα μέσα του έτους, αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά», είπε ο Κρις Πράις, επικεφαλής αναλυτής της Fitch για την Ελλάδα.

Δέσμευση Μπιρμπίλη για Ασωπό

Την απόφαση και δέσμευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να λύσει το πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού, εξέφρασε η Υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη στη διάρκεια της Διεθνούς Συνδιάσκεψης για το εξασθενές χρώμιο στο νερό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο. Στόχος του Υπουργείου είναι να διασφαλισθεί η καλύτερη δυνατή προστασία της υγείας των Ελλήνων πολιτών και να προωθηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για τον καθαρισμό των μολυσμένων περιοχών της Ελλάδας. Η κα Μπιρμπίλη τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι οικονομικές δραστηριότητες και πρακτικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Σόιμπλε: Ο Μπαρόζο περιπλέκει την κατάσταση

"Δεν τίθεται θέμα να αυξήσουν μόνο η Γαλλία και η Γερμανία τις εγγυήσεις τους, πρέπει επίσης και οι υπερχρεωμένες χώρες να επιλύσουν τα προβλήματά τους...τότε θα φθάσουμε σε ολοκληρωμένες λύσεις" δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στην ανάγκη συμμόρφωσης προς τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που δημιουργήθηκε για να συνδράμει τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, με τη μείωση των ελλειμμάτων, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του συντονισμού μεταξύ των χωρών μελών.Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο "περιπλέκει την κατάσταση" με τις εκκλήσεις του για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην ευρωζώνη.

Τρισέ: Ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση του Ταμείου Στήριξης

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ επανέλαβε με δηλώσεις του, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, την ανάγκη ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)."Η αίσθηση μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ είναι ότι αυτό το Ταμείο πρέπει να αναβαθμισθεί, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά", είπε ο κ. Τρισέ μιλώντας χθες το βράδυ στη γαλλική τηλεόραση, προσθέτοντας: "Γνωρίζουμε τι σημαίνει ποσοτική αναβάθμιση. Όσον αφορά την ποιοτική αναβάθμιση, αυτή σημαίνει ότι η χρήση του Ταμείου πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα".