e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κέρδη 0,98% στο Χ.Α.

Ανοδικά κινήθηκε και στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.669,82, με κέρδη 0,98%.Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 134,63 εκατ. ευρώ.

Περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών ζητούν οι βιοτέχνες

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, αντί του 10%, που προβλέπεται να ισχύσει από τον Ιούλιο του 2011, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), με επιστολή προς τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου.Κατά τη διοίκηση του ΒΕΘ, το μέτρο θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ, από 1ης Ιανουαρίου, για όσους προκαταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τριών μηνών.

Eurobank: Εκδηλώσεις ενίσχυσης εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας

Εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που έχει παρουσία με κεντρικό στόχο την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει προγραμματίσει η Eurobank, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Νικόλαος Καραμούζης από την Λευκωσία.Με περίπου 1.000 επιχειρηματικές συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχαν περί τις 240 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο και πέντε αραβικές χώρες, καθώς και με ένα Επιχειρηματικό Φόρουμ που ανέδειξε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της εξωστρεφούς ελληνικής επιχειρηματικότητας ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Λευκωσία το διήμερο πρόγραμμα Go International.

Να παρουσιαστούν Κεντέρης – Θάνου - Συρίγος διέταξε το δικαστήριο

Την παρουσία των ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου στο εδώλιο αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των δύο αθλητών μία μέρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Το δικαστήριο διέταξε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των δύο κατηγορουμένων που είναι απόντες από το εδώλιο και εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους.

Σωστή αναπνοή για καλή υγεία

Υπάρχουν πολλές εκφράσεις που υποδηλώνουν τη σημαντικότητα της αναπνοής στη ζωή του ανθρώπου: « κάτσε να πάρω μια ανάσα», «μου κόπηκε η ανάσα από την τρομάρα μου» κλπ. Όμως πόσοι γνωρίζουν τελικά τη σημασία της καλής αναπνοής για την υγεία; Κάποιος που βρίσκεται σε συναισθηματική πίεση ή έχει σφιγμένους μύες, αναπνέει συνήθως ρηχά και ψηλά στο στήθος. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα εάν είναι παροδικό. «Η συνεχής ρηχή αναπνοή μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργικές διαταραχές, όπως είναι τα πεπτικά προβλήματα ή ακόμα και οι καρδιακές αρρυθμίες. Ωστόσο, η κατάλληλη αναπνευστική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει», επισημαίνει η Britta Jacob, θεραπεύτρια της αναπνοής από το Αμβούργο.

Εξομολόγηση στο... iPhone με τις ευλογίες της εκκλησίας

Τις ευλογίες της Καθολικής Εκκλησίας των ΗΠΑ έλαβε πρόγραμμα ψηφιακής εξομολόγησης, που κυκλοφόρησε για το iPhone.Το app (όπως ονομάζονται οι εφαρμογές για τη συσκευή της Apple) ονομάζεται Confession (Εξομολόγηση) και πωλείται εδώ και λίγες μέρες στο iTunes έναντι 1,99 δολαρίων.

Πρωτοβουλίες για την ομαλή κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισθέντων μελετά το υπουργείο

Θεσμοθέτηση κοινωνικών συνεταιρισμών


Τη δυνατότητα θεσμοθέτησης Κοινωνικών Συνεταιρισμών αποφυλακισθέντων, με στόχο την ομαλή κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων μετά την οριστική απόλυσή τους από τα καταστήματα κράτησης, μελετά το υπουργείο Δικαιοσύνης.Με έγγραφό του προς την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης ζητεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ενταχθεί η συγκεκριμένη δράση στο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Ραγκούσης: Πατάει «γκάζι» το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Την επίσπευση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο συμφώνησαν υπουργείο Εσωτερικών και τρόικα. Παράλληλα, ο κ. Γ. Ραγκούσης τόνισε πως θα διατηρηθεί η αναλογία της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο.Ο κ. Ραγκούσης διέψευσε τις φήμες που ήθελαν την τρόικα να απαιτεί η μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις να μετατραπεί σε μία πρόσληψη ανά επτά αποχωρήσεις.

"Αναδιάρθρωση σε χώρα-μέλος θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους δανεισμού"

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των συνεταιριστικών τραπεζών Volks- und Raiffeisenbanken Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας "WGZ" Βέρνερ Μπένκε προειδοποιεί ότι θα είναι σημαντικές οι συνέπειες σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους χώρας-μέλους της ΕΕ. Ο τραπεζίτης εκτιμά μεταξύ άλλων ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους δανεισμού.

"Ελληνο-ελβετική συμφωνία για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με φοροφυγάδες"

Σε διαπραγματεύσεις με την Ελβετία θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση για ανταλλαγή πληροφοριών με στόχο την αντιμετώπιση των φοροφυγάδων, αναφέρει δημοσίευμα στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετικής Ομοσπονδίας Micheline Calmy-Rey, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις, με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών με στόχο Έλληνες φοροφυγάδες.

Έρχεται ο κοινός φορτιστής κινητών

Ένα βήμα πιο κοντά στον πρώτο κοινό φορτιστή κινητών τηλεφώνων βρίσκεται η ΕΕ. Η Μπρίτζετ Κοσγκρέιβ, γενική διευθύντρια της Digitaleurope, η οποία είναι η μεγαλύτερη ένωση του ευρωπαϊκού κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας, παρέδωσε στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα επίτροπο Αντόνιο Ταγιάνι δείγμα του κοινού φορτιστή κινητών τηλεφώνων, που θα είναι συμβατός με κινητά τηλέφωνα οποιασδήποτε εταιρείας.

Οι διαδηλώσεις στα κατεχόμενα διευκολύνουν τους Ελληνοκύπριους, λέει ο Ερντογάν

Προγραμματίζεται νέο συλλαλητήριο


Επανήλθε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα των διαδηλώσεων στα κατεχόμενα της Κύπρου, λέγοντας πως «τα πανό στις διαδηλώσεις προκαλούν ζημία στα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και διευκολύνουν τους Ελληνοκύπριους».Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «κάναμε τις αναγκαίες προειδοποιήσεις προς τους αξιωματούχους της 'ΤΔΒΚ'».

"Να 'σφίξουν το ζωνάρι' και τα ευρωστελέχη"

Ο ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γιάνους Λεβαντόφσκι ζήτησε σήμερα από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα προκειμένου να εναρμονιστούν με τα μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετήσει τα κράτη μέλη της ΕΕ.Σε επιστολή του, που απευθύνεται στους προέδρους και τους επικεφαλής των εννέα ευρωπαϊκών θεσμών και οργάνων, ο Λεβαντόφσκι ζητεί η ΕΕ να στείλει ένα "θετικό μήνυμα στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη".

Ανοιχτές οι κοινοπραξίες σε μείωση διοδίων

Ανοιχτές στη μείωση των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των κοινοπραξιών που κατασκευάζουν τους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης.Δεν θέλησαν ωστόσο να δεσμευτούν για το ποσοστό 50% που έχει ανακοινώσει ήδη ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. "Είναι θέμα της συνολικής διαπραγμάτευσης", είπαν.

Πόσιμο νερό με τη βοήθεια του ήλιου

Πιο προσιτό υπόσχεται να κάνει το πόσιμο νερό ένα πρωτοποριακό σύστημα καθαρισμού που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, δίνοντας ελπίδα σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που διανύουν πολλά χιλιόμετρα την ημέρα για να εξασφαλίσουν το καθημερινό πόσιμο νερό.Η πρωτοποριακή πράσινη τεχνολογία θα αντικαταστήσει τις θορυβώδεις πετρελαιοκίνητες γεννήτριες ή τα βυτία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του νερού ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στις 10 Μαΐου η δίκη μεταξύ της «Louis» και του ΝΑΤ

Για τις 10 Μαΐου, ορίστηκε η νέα δίκη μεταξύ της εταιρείας κρουαζιέρας «Louis Hellenic Cruises» και του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που διεκδικεί η διοίκηση του ΝΑΤ από την εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων. Η «Louis Hellenic Cruises» επικαλέστηκε λόγους υγείας της νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας στην Ελλάδα και ορίστηκε νέα δικάσιμος. Η δίκη αυτή αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Το διοικητικό δικαστήριο που συνεκλήθη στις 28 Ιανουαρίου έχει αποδεχθεί το αίτημα της εταιρείας Louis Hellenic Cruises και έχει ζητήσει λεπτομερή εξέταση του θέματος ενώ δεν έχει οριστεί νέα δικάσιμος.

Αίγυπτος και Τυνησία ενδέχεται να ωφελήσουν τον ελληνικό τουρισμό

Οι ταραχές στην Αίγυπτο και την Τυνησία ενδέχεται να ωφελήσουν την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα αναφέρει σε σημερινή ερευνά της η βελγική εφημερίδα Λε Σουάρ, σημειώνοντας ότι η Τυνησία αποτελεί τον τέταρτο σε σειρά προτίμησης προορισμό στο Βέλγιο και η Αίγυπτος τον πέμπτο. «Αυτό το σαββατοκύριακο, στο σαλόνι του Τουρισμού στις Βρυξέλλες, παρατηρήσαμε ότι οι άνθρωποι ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για την Ελλάδα ή την Τουρκία» σημειώνει υπεύθυνος του πρακτορείου Thomas Cook επισημαίνοντας ωστόσο πως από το ενδιαφέρον μέχρι την κράτηση, υπάρχουν πολλά στάδια.

Μέτρα για τη μείωση της σπατάλης στις δημόσιες προμήθειες προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης

Εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ ετησίως


Μείωση της δημόσιας δαπάνης κατά 100 εκατ. ευρώ το χρόνο επιδιώκει να επιτύχει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με μία σειρά πρωτοβουλιών που λαμβάνει για την εξυγίανση του συστήματος κρατικών προμηθειών.Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ντ.Ρόβλιας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ανέφερε ότι «σπάμε το κλειστό κύκλωμα των δημόσιων προμηθειών και παράλληλα ύποπτες υποθέσεις προμηθειών παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει κάθε εστία αδιαφάνειας, σπατάλης και διαφθοράς στο χώρο το δημόσιων προμηθειών.»

Στον Παπακωνσταντίνου η τρόικα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τους επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.Οι κ.κ. Πωλ Τόμσεν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Σερβάας Ντερούζ από την Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προβληματίζονται για το ύψος στο οποίο θα φθάσουν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου.

19χρονο μοντέλο ο νέος έρωτας του Πάρη Κασιδόκωστα

Διακοπές στην Καραϊβική κάνει αυτό το διάστημα ο Πάρης Κασιδόκωστας, υιός της Μαριάννας Λάτση, και φυσικά δεν είναι μόνος... Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε σε τρυφερές στιγμές με το νέο του αμόρε, τη 19χρονη Κέλσι Ρότζερς.Η νεαρή και πανέμορφη Κέλσι ασχολείται με το μόντελινγκ και πραγματικά είναι από τις περιπτώσεις που λες... ''από κορμί, φωνάρα!''

Στα δικαστήρια η Madonna;

Με μηνύσεις απειλεί την pop star η οικογένεια του κοριτσιού που υιοθέτησε η Madonna, γιατι ισχυρίζεται ότι δεν τους αφήνει να το δουν! Το κοριτσάκι το είχε υιοθετήσει η Μargie το 2009 από το ορφανοτροφείο. Παρότι η Madonna έχει κάνει ήδη δύο επισκέψεις στο Μαλάουι με την μικρή Mercy, δεν έχει αφήσει την οικογένειά της να την δει. Έτσι η οικογένειά της υποστηρίζει ότι η γνωστή τραγουδίστρια 'έσπασε την υπόσχεσή της' και προχωράει το θέμα νομικά. Η μητέρα της Mercy πέθανε 5 μέρες μετά τον τοκετό και τότε την ανέλαβε η γιαγιά της και οι θείοι της. Η υπόθεση γίνεται πιο περίπλοκη, αφού η συμφωνία είχε γίνει προφορικά και δεν υπάρχει γραπτό κείμενο που να την αποδεικνύει.

Yπεραυτοκίνητο με τελική 1.600 χλμ/ώρα

Είναι ένα "υπεραυτοκίνητο" που στοχεύει στην κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας επί εδάφους. Η κατασκευή του "Λαγωνικού", όπως το έχουν ονομάσει, ξεκίνησε στη Βρετανία και η ταχύτητά του θα ξεπερνά τα 1.600 χιλιόμετρα την ώρα.Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε αποξηραμένη λίμνη στη Νότια Αφρική, το 2012.

ΣΕΒ: "Οργανωμένες μειοψηφίες δίνουν μάχη χαρακωμάτων"

Για οργανωμένες μειοψηφίες που δίνουν μάχη χαρακωμάτων για τα παγιωμένα συμφέροντά τους και υπερασπίζονται εκβιαστικά τα δικά τους προνόμια, υπονομεύοντας τα κεκτημένα του κοινωνικού συνόλου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος προσφωνώντας τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου.Οι μειοψηφίες αυτές κατά τον κ. Δασκαλόπουλο «επικαλούνται προσχηματικά το καλό του λαού -ενώ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος που κατάντησε τον λαό μας επαίτη των εταίρων του. Η ένταση της αντίστασής τους στην αναγκαία αλλαγή, πρόσθεσε, απλώς αναδεικνύει το μέγεθος και την έκταση των προνομίων που έχουν αποσπάσει και που σήμερα παλεύουν να διατηρήσουν με πρόφαση το κοινωνικό συμφέρον. Όσο περισσότερο φωνασκούν, όμως, τόσο περισσότερο εκτίθενται τελικά στα μάτια της κοινής γνώμης. Η μάχη τους είναι μια μάχη οπισθοφυλακής και σαν τέτοια καταδικασμένη να αποτύχει, αρκεί οι υπεύθυνοι εκφραστές του πολιτικού συστήματος να αφουγκραστούν τους σημερινούς πολίτες και να κωφεύσουν στους χθεσινούς πελάτες τους».

Νέες στάσεις εργασίας αύριο σε ΗΣΑΠ-λεωφορεία-τρόλεϊ

Νέες στάσεις εργασίας ανακοίνωσαν για αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρικός δε θα λειτουργήσει από τις 11:00 έως τις 15:00, τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 16:00 και τα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 15:30.

Διατηρείται η αναλογία μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο

Συνάντηση Ραγκούση με την τρόικα


Στη διατήρηση της αναλογίας της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο, συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών και οι εκπρόσωποι της τρόικας, ενώ επισπεύδεται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα.Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα οικονομικά αποτελέσματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η παρακολούθηση των οποίων εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν με πρόσθετες δαπάνες τον προϋπολογισμό.

Βενιζέλος: Στην επιφάνεια όλα τα στοιχεία για τα υποβρύχια

Τη διαβεβαίωση ότι η υπόθεση των υποβρυχίων θα διαλευκανθεί πλήρως, τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις γερμανικές Αρχές έδωσε ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός επισήμανε ότι οι ποινικές ευθύνες είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί.

Στα 1736 μεγαβάτ έφθασε η ισχύς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο τέλος του 2010

Αύξηση 290 MW σε ένα έτος


Στα 1736 μεγαβάτ έφθασε η ισχύς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο τέλος του 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 290 MW σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Περιβάλλοντος.Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, το 2011 θα εγκατασταθούν τουλάχιστον 300 MW αιολικά και 200 MW φωτοβολταικά.

Σε ζωντανή μετάδοση η δίκη του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον

Ξεκινά στις 24 Μαρτίου


Παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων θα ξεκινήσει στις 24 Μαρτίου η δίκη του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ. Ο δικαστής άναψε το πράσινο φως στα κανάλια, υπό την προϋπόθεση πως δεν θα παρεμποδίσουν τη διαδικασία.Ο Κόνραντ Μάρεϊ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και εάν καταδικαστεί κινδυνεύει με φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Συμφωνία στην Volkswagen για αυξήσεις μισθών 3,2%

Πάνω από τον πληθωρισμό


Σε μία πολύ σημαντική συμφωνία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη Γερμανία και γενικότερα στην Ευρώπη κατέληξαν οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας VW.Συγκεκριμένα, συμφώνησαν σε αυξήσεις των μισθών κατά 3,2% για 100.000 εργαζόμενους της εταιρείας στη Γερμανία.

Στα 40 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό


Στόχος τα αδήλωτα εισοδήματα


Στα 40 δισ. ευρώ περίπου υπολογίζουν οι τραπεζίτες ότι ανέρχονται οι καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τις -αδήλωτες- καταθέσεις στην Ελβετία.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2010 οι καταθέσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 30 δισ. ευρώ περίπου. Από αυτό το ποσό εκτιμάται ότι μόνο 15 δισ. ευρώ «φυγαδεύθηκαν» στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Με ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς συναντήθηκε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ

Στο επίκεντρο η αγορά ενέργειας


Με τους επιχειρηματίες κ.κ Δ.Κοπελούζο, Ευ.Μυτιληναίο, Γ.Περιστέρη, Αν.Καλλιτσάντζη, Θ.Βάρδα και τον γενικό διευθυντή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας, καθηγητή κ. Μ.Κακαρά, συναντήθηκε την Τρίτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.Θέμα συζήτησης, όπως ανακοινώθηκε, ήταν η προσαρμογή του 3ου ενεργειακού πακέτου της ΕΕ στην ελληνική νομοθεσία και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Στο 4,64% υποχώρησε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων

To Δημόσιο άντλησε σήμερα το ποσό των 390 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων με το επιτόκιο να διαμορφώνεται 0,26% χαμηλότερα σε σχέση με αυτό της προηγούμενης έκδοσης τον Ιανουάριο.

Νέα συμφωνία ύψους 5 δισ. ευρώ έκλεισε η Ρουμανία με το ΔΝΤ

Συμφωνία για νέο πακέτο


Τη διαβεβαίωση ότι η νέα (δανειοδοτική) συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά σε συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα έδωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποκ.Όπως είπε, το 2010 υλοποιήθηκε ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας μεταρρύθμισης, όπως αυτή προβλέπεται από το πλαίσιο της προϋπάρχουσας (δανειοδοτικής) συμφωνίας με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ.

Fitch: Μείωση στις τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα

Οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα θα μειωθούν κατά 15% την ερχόμενη διετία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch, στην οποία αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg. Ο οίκος Fitch προβλέπει ότι η αύξηση του διατραπεζικού επιτοκίου του ευρώ (euribor) και τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής θα αυξήσουν το ποσοστό των δανειοληπτών που δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.

Τι τρώνε τα ελληνόπουλα; Ο,τι και οι γονείς τους!

Τι τρώνε τα ελληνόπουλα; Ο,τι και οι γονείς τους.! Το μενού τους δεν έχει καμία σχέση με τη λεγόμενη μεσογειακή διατροφή, αφού σπάνια περιέχει οσπρια, ψάρι και λαχανικά.Πρόσφατη έρευνα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας αξιολόγησε τις διατροφικές συνήθειες 400 μαθητών Ε' δημοτικού και εξέτασε, εάν οι συνήθειες αυτές συμφωνούν με το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν την αύξηση των ποσοστών της παιδικής παχυσαρκίας (τα αποτελέσματα των διατροφικών συνηθειών των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν ότι απ' αυτά το 31% ήταν υπέρβαρα και το 13% παχύσαρκα), και να ενισχύσουν τη θέση των επιστημόνων ότι πρέπει να γίνει, άμεσα, κάτι αποτελεσματικό ώστε να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση.

Το πρόχειρο φαγητό βλάπτει και το μυαλό!

Όχι μόνο παχαίνει και γενικά είναι ανθυγιεινή, αλλά η διατροφή με πρόχειρα και επεξεργασμένα τρόφιμα, γεμάτα λίπη και ζάχαρη, έχει μια ακόμη συνέπεια για τα μικρά παιδιά: μειώνει την εξυπνάδα τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για το ζήτημα αυτό. Η μελέτη συμπέρανε ότι τα παιδιά που τρώνε συχνά φαγητά κακής ποιότητας, όταν μεγαλώσουν έχουν κατά μέσο όρο ελαφρώς μικρότερο δείκτη νοημοσύνης (το γνωστό IQ).Οι ερευνητές, υπό την Πολίν Έμετ της Σχολής Κοινωνικής Ιατρικής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που δημοσίευσαν τα πορίσματά τους στο περιοδικό επιδημιολογίας "Journal of Epidemiology and Community Health" του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη "Γκάρντιαν", μελέτησαν σε βάθος χρόνου περίπου 14.000 παιδιά, γεννημένα τα έτη 1991 και 1992, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στα τρία, τέσσερα, επτά και οκτώμισι χρόνια τους.

Ξεκινά η απόσυρση, πόσα κερδίζετε, όλες οι λεπτομέρειες

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η απόσυρση σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς αυτοκινήτου που έκανε τον Ιανουάριο βουτιά κοντά στο 60%.Το μέτρο της απόσυρσης αφορά στα αυτοκίνητα τουλάχιστον 12ετίας, με άδεια έως τις 31.12.1998, ενώ προϋπόθεση είναι η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, έως το 2.000 κυβικά! Επίσης θα πρέπει να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγουμένων ετών.

Αυξημένα τα κρούσματα της νέας γρίπης, χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού

Σε έξαρση ο Η1Ν1


Αυξημένα είναι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα της νέας γρίπης που παρουσιάζονται στη χώρα μας. Στους 33 ανέρχεται ο αριθμός των δηλωθέντων θανάτων, σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.Όπως τόνισε στον Βήμα 99,5 ο καθηγητής μικροβιολογίας και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Τσακρής, φέτος η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, ιδίως τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και παρατηρείται ιδιαίτερη νοσηρότητα.

Ζητούμενο το «άνοιγμα» της πόλης για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη


«Δικαίωμα του καθενός οι επιλογές του»


Όλα τα θέματα έχουν βαρύτητα, αλλά δεν έχουν την ίδια προτεραιότητα, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος σε ζητήματα που αφορούν την ομοφυλοφιλική κοινότητα, όπως η τέλεση γάμου και το gay pride.Μιλώντας στον Βήμα 99,5 διευκρίνισε ότι αν υπήρχε το αίτημα, θα επέτρεπε ένα gay pride στην Θεσσαλονίκη, αφού κατά τη δική του άποψη οι επιλογές του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Ωστόσο, είπε ότι δεν αποτελεί δική του προτεραιότητα.

Την προστασία της Αγίας Σοφίας ζητούν 2 Έλληνες ευρωβουλευτές

«Κινδυνεύουν τα μεγάλης αξίας μωσαϊκά που βρίσκονται στο εσωτερικό του Ναού»


Την προστασία της Αγίας Σοφίας, ως πολιτιστικού και θρησκευτικού μνημείου παγκόσμιας ακτινοβολίας, από μεγάλες και ενδεχομένως ανεπανόρθωτες φθορές λόγω κακοτεχνιών και παραλείψεων κατά το έργο ανάπλασης του εξωτερικού τοιχώματός της, έθεσαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος και Γ. Παπανικολάου, στην αρμόδια για θέματα Πολιτισμού Επίτροπο, Ανδρούλλα Βασιλείου. Οι δύο ευρωβουλευτές αναφερόμενοι σε σχετικά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου και υπογραμμίζοντας ότι αυτά συμβαίνουν, ενώ μόλις πριν δύο μήνες η Κωνσταντινούπολη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αναφέρουν συγκεκριμένα στην ερώτησή τους ότι οι κακοτεχνίες και οι παραλείψεις κατά το έργο ανάπλασης του εξωτερικού τοιχώματος του ναού μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες ανεπανόρθωτες ζημιές στα μεγάλης αξίας μωσαϊκά που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Λοβέρδος: Επιτυχία το νέο σύστημα εξυπηρέτησης ασφαλισμένων

Επιτυχημένη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας την πρώτη, μετ’ εμποδίων, ήμερα λειτουργιάς του συστήματος εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ. Το 80% των ασθενών που επικοινώνησαν χθες με τους γιατρούς του ΟΠΑΔ, δήλωσαν ότι αυτού του είδους η εξυπηρέτηση είναι ιδανική για τον πολίτη.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, ενώ το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στα εταιρικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου 2010, με την Coca-Cola 3Ε να ανοίγει τον χορό των ανακοινώσεων την Τετάρτη.Στις 11:10 ο γενικός δείκτης σημείωνε άνοδο 0,09% στις 1.655,04 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 6,2 εκατ. ευρώ.

Η πορεία υλοποίησης του Μνημονίου επί τάπητος στη συνάντηση Παπακωνσταντίνου - Γιούνκερ

Στην ατζέντα θέματα του Eurogroup


Κλειστή συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν ζητήματα που θα απασχολήσουν το επόμενο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), όπως το θέμα των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η διεύρυνση της λειτουργίας του και το γαλλογερμανικό «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας».

Ενημέρωση της τρόικας από τον Γ.Ραγκούση για τις αλλαγές στο Δημόσιο

Στο επίκεντρο ο Καλλικράτης και το ενιαίο μισθολόγιο


Η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών στο Δημόσιο αναμένεται να εξετασθούν σήμερα, Τρίτη, σε συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Πολ Τόµσεν του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου, Σερβάζ Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ενημερωθούν από τον υπουργό Εσωτερικών για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, αλλά και για τις υποχρεώσεις που θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Κάτω από τα 100 δολάρια το Μπρεντ καθώς αποκλιμακώνεται η κρίση στην Αίγυπτο

Δεν επεκτείνεται η αναταραχή


Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, καθώς εξασθενούν οι ανησυχίες ότι από την πολιτική κρίση και την εσωτερική αναταραχή στην Αίγυπτο θα μπορούσε να διαταραχθεί η προσφορά μαύρου χρυσού από τις χώρες της περιοχής.

Χωρίς Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ για 4 ώρες σήμερα

Για τέσσερις ώρες και πλέον το λεκανοπέδιο θα παραμείνει σήμερα χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, προκειμένου οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά μέσα μαζικής μεταφοράς να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στην καταγραφή των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην περιφέρεια προχωρεί η Κυβέρνηση

Τον Ιούνιο τα αποτελέσματα


Στην καταγραφή των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις τοπικές οικονομίες των περιφερειών της Ελλάδας σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης.Ήδη, απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου σε μελετητικές εταιρείες, ενώ η έρευνα αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο το αργότερο στα μέσα Ιουνίου.

Ο Ομάρ Σουλεϊμάν εκλεκτός του Ισραήλ για την προεδρία της Αιγύπτου

Αποκάλυψη του Wikileaks


Ο Aιγύπτιος αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν ήταν ο άνθρωπος που προτιμούσε το Ισραήλ για αντικαταστάτη του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, όπως αποκαλύπτεται σε διαρροή του Wikileaks στην εφημερίδα Daily Telegraph. Σύμφωνα με απόρρητο διπλωματικό έγγραφο του 2008, ανώτερος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας δήλωσε σε Αμερικανούς διπλωμάτες στο Τελ Αβίβ ότι για το Ισραήλ ο Σουλεϊμάν το λιγότερο που μπορεί να πετύχει είναι να διατελέσει προσωρινός πρόεδρος στην περίπτωση που ο Χόσνι Μουμπάρακ πεθάνει ή αναγκαστεί να αποσυρθεί.

Άδεια προμήθειας φυσικού αερίου απέκτησε η M&M Gas


Η άδεια ισχύει για 20 έτη


Άδεια προμήθειας φυσικού αερίου απέκτησε η M&M Gas, η κοινή εταιρεία των oμίλων Μυτιληναίου και Motor Oil.Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ.Μανιάτη, την Δευτέρα, χορηγήθηκε στην εταιρεία «Μ και Μ Ανώνυμη Εταιρεία Φυσικού Αερίου» (M&M Gas) άδεια προμήθειας φυσικού αερίου με την οποία αποκτά δικαίωμα πώλησης φυσικού αερίου σε επιλέγοντες πελάτες, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3428/2005. Η άδεια ισχύει για χρονικό διάστημα 20 ετών.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

Αδήλωτη περιουσία στο εξωτερικό


Στο αστρονομικό ποσό των 600 δισ. ευρώ, τρεις φορές περισσότερα απ΄όσα στην ίδια την Ελλάδα, φέρεται να ανέρχεται το ύψος των καταθέσεων που έχουν Έλληνες στην Ελβετία, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.Τραπεζικοί κύκλοι και πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι το ποσό είναι αρκετά μικρότερο, ωστόσο αυτό έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, καθώς πιστεύει ότι το μεγαλύτερο μέρος είναι αδήλωτο στην Εφορία.