e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ D€ALnews

Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


H ευκαιρία και η παγίδα για την Ελλάδα.
Το νέο γεωπολιτικό σκηνικό διαμορφώνει νέους κανόνες.
Η ευρωζώνη φλέγεται.
Οι κινήσεις Μέρκελ και οι στόχοι της.
Η παράμετρος Αμερική και το ΔΝΤ.
Οι κινήσεις Παπανδρέου.


Γκάλοπ με νέα μηνύματα.
Πανελλαδική δημοσκόπηση της Alco για την Deal.

Η αγορά κλονίζεται


Διαβάστε στην Deal news




 Τα μέτρα – ανάσα για την αγορά. Το πρόβλημα και τι μπορεί να δώσει τη λύση.
Έξι εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων μιλούν στην Deal:


Βασίλης Κορκίδης (Πρόεδρος ΕΣΕΕ)
Κων/νος Μίχαλος (Πρόεδρος ΕΒΕΑ)
Δημ. Δασκαλόπουλος (Πρόεδρος ΣΕΒ)
Αντώνης Μακρής (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΛΠΕ)
Παναγής Καρέλλας (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών)
Γιώργος Κασιμάτης (Πρόεδρος ΚΕΕΕ)

Οι συνεχιστές των μεγάλων «αυτοκρατοριών»


Διαβάστε στην Deal news




 Η νέα γενιά που παίρνει τη σκυτάλη στους επιχειρηματικούς ομίλους
Ποια παιδιά των ισχυρών ήδη έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και εξουσία

Σπύρος Λάτσης: Ο άγνωστος πόλεμος με τους εμπόρους


Διαβάστε στην Deal news

 Η Lamda Development και η σύγκρουση στο Mediterranean Cosmos


Η τοποθέτηση του GEO κ. Οδυσσέα Αθανασίου


Η στρατηγική για τα Mall

Ο προϋπολογισμός 2011


UBS : Τα μυστικά της πτώχευσης

Διαβάστε στην Deal news


Τι φέρνει ο νέος προϋπολογισμός. Ποιος είναι ο λογαριασμός των πρόσθετων μέτρων και η ψυχρολουσία που έρχεται από Fitch και Moody’s.
Ακόμα μια ανάλυση της UBS για τις χώρες που πτώχευσαν, τις επιπτώσεις που σημειώθηκαν και το Ελληνικό πρόβλημα.

Κρίση στην Ευρωζώνη.Ευκαιρία και παγίδα για την Ελλάδα

Διαβάστε στην Deal news

 Η Ευρωζώνη φλέγεται. Ποιο παιχνίδι παίζεται στο παρασκήνιο.
Η ευκαιρία και η παγίδα για την Ελλάδα.
Διάσπαση, πτώχευση, ή λύση.
Το νέο γεωπολιτικό σκηνικό και οι κανόνες που διαμορφώνονται. Μια πλήρης ανάλυση για τις κινήσεις της Μέρκελ του ΔΝΤ των ΗΠΑ και των χωρών του νότου.

Πανελλαδική δημοσκόπηση Γκάλοπ με νέα μηνύματα


Διαβάστε στην Deal news

 Πως διαμορφώνεται τώρα το πολιτικό σκηνικό. Μεγάλη Πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO και της Deal. Πέντε μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ. Για πρώτη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση ξεπερνά την κυβέρνηση σε δείκτη ικανοποίηση. Η παράσταση νίκης του ΠΑΣΟΚ, η σύγκριση Παπανδρέου – Σαμαρά, η γνώμη για τους πολιτικούς αρχηγούς και η εξήγηση της αποχής .
Μη χάσετε τη δημοσκόπηση που σας βάζει μέσα στα πράγματα.

"Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στον τρόπο χορήγησης ασύλου"

«Γυρίζουμε σελίδα στον τρόπο χορήγησης ασύλου και πλέον η Ελλάδα δεν θα χορηγεί άσυλο σε λευκό χαρτί. Το μήνυμά μας προς όλο τον κόσμο και στις χώρες προέλευσης των μεταναστών είναι σαφές και καθαρό: η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Και στα θέματα ασύλου και παράνομης μετανάστευσης θα έχει απόλυτο σεβασμό και στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και στις συνθήκες αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών».Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναφέρθηκε στο νέο νόμο που παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Επιμένει για τη συμμετοχή ιδιωτών η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ επανέλαβε ότι έχει την πρόθεση να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, και συγκεκριμένα των ιδιωτών κατόχων κρατικών ομολόγων, στο κόστος διάσωσης των ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό αποτελεί μεσοπρόθεσμη προοπτική. "Εμείς, στο πλαίσιο της γερμανικής κυβέρνησης, είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι στον μελλοντικό μηχανισμό, και υπογραμμίζω τρεις φορές μελλοντικό, για να το κατανοήσουν καλά οι παράγοντες της αγοράς, οι πιστωτές πρέπει επίσης να συμμετάσχουν στο κόστος", είπε Αγγελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε συνέδριο του τομέα των ασφαλίσεων στο Βερολίνο.

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση του υπ. Εσωτερικών προς τους δήμους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 19.666.039 ευρώ χορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών στους ΟΤΑ α' βαθμού της χώρας, αποκλειστικά για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού μερικής απασχόλησης, όπως σημειώνεται σε σχετική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος. Πρόκειται για προσωπικό, που προσλαμβάνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης εγκεκριμένων επιχειρησιακών σχεδίων των ΟΤΑ α' βαθμού, για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του ν. 3250/04, όπως αναφέρει η απόφαση.

Από το 2012 η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λέει ο ΟΟΣΑ

«Απαραίτητη η λήψη πρόσθετων μέτρων»


Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά ίσως αναγκαστεί να υιοθετήσει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, εάν ανακοπεί η πορεία της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.Ο ΟΟΣΑ θεωρεί ότι η Ελλάδα προωθεί ομαλά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, βάσει του οποίου ελπίζει στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε ποσοστό 7,6% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2011 (7,4% προβλέπει το οριστικό σχέδιο του νέου προϋπολογισμού), έναντι του αναθεωρημένου 15,4% το 2009.

Βρήκαν πυροκροτητή σε πτήση προς τη Γερμανία

Ένα ύποπτο πακέτο μέσα στο οποίο υπήρχαν ένας πυροκροτητής, μπαταρίες και ρολόι βρήκαν χθες οι αρχές κατά τη φόρτωση των αποσκευών σε αεροσκάφος της Air Berlin στη Ναμίμπια με προορισμό τη Γερμανία. Το πακέτο εντοπίστηκε πριν την απογείωση του αεροσκάφους και Γερμανοί εμπειρογνώμονες αναχώρησαν άμεσα για τη Ναμίμπια. Η Γερμανία έχει ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας μετά από πληροφορίες για σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.Το αεροσκάφος τύπου Airbus της Air Berlin εκτελούσε το δρομολόγιο από το Γουίντχουκ στο Μόναχο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (BKA).

Στο στόχαστρο των εργαζομένων της ΔΕΗ οι πιέσεις της τρόικας για την αγορά ενέργειας




Κλιμακώνεται η ένταση στο «μέτωπο» της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Παρασκευή, καθώς η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, την ώρα που θα γίνεται η προγραμματισμένη συνάντηση με τα στελέχη της τρόικας.Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του συνδικάτου, Νίκος Φωτόπουλος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ προειδοποιεί ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση συμφωνήσει με τις προτάσεις της τρόικας για απελευθέρωση της αγοράς, με τις οποίες διαφωνεί η ΓΕΝΟΠ, θα πρέπει για να υλοποιηθούν να εγκριθούν από τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Υποχωρούν τα CDS των ελληνικών ομολόγων

Σε πτωτική πορεία βρίσκεται το κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS), εν μέσω των αισιόδοξων μηνυμάτων ότι η Ευρωζώνη θα καταλήξει σε συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ιρλανδία.Σύμφωνα με τον ιστότοπο οικονομικών ειδήσεων Markit, το κόστος ασφάλισης των ελληνικών τίτλων υποχωρούσε νωρίτερα κατά 19 μονάδες βάσης, στις 925 μονάδες βάσης.

Οι άνθρωποι διασχίζουν το δρόμο σαν τις…πάπιες!

Όταν φτάσει η στιγμή να κατέβουν από το πεζοδρόμιο και να διασχίσουν το δρόμο, οι περισσότεροι άνθρωποι συμπεριφέρονται μάλλον σαν πάπιες παρά σαν ορθολογικά όντα, καθώς τείνουν ενστικτωδώς να ακολουθούν τυφλά τους άλλους πεζούς που είναι δίπλα ή μπροστά τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-γερμανική επιστημονική μελέτη, η οποία αναδεικνύει τους κινδύνους (ακόμα και για τη ζωή) που πηγάζουν από αυτή τη νοοτροπία κοπαδιού.Η έρευνα, υπό τον βιολόγο Τζόλιον Φαρία του πανεπιστημίου του Λιντς στη Βρετανία (ο οποίος έχει πρόσφατα μετακινηθεί στο πανεπιστήμιο Πρίνστον των ΗΠΑ), που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Behavioural Ecology” (Συμπεριφορική Οικολογία), σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», ανέλυσε, επί τρεις ημέρες, τη συμπεριφορά 365 πεζών που διέσχιζαν δρόμους σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.

«Αρ Νουβώ και Μοντερνισμός. Θησαυροί από το Petit Palais» στην Εθνική Πινακοθήκη

Άρωμα από Μπελ Επόκ


Στο Παρίσι της Μπελ Επόκ μάς μεταφέρει η έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην Εθνική Πινακοθήκη, με τίτλο «Αρ Νουβώ και Μοντερνισμός. Θησαυροί από το Petit Palais».Από την έκθεση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι αναφορές στην Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού το 1900, την τελευταία του 19ου αιώνα, που αποτέλεσε μία συμβολική αποκορύφωση της Μπελ Επόκ.

Σπάνια και συλλεκτικά έργα στο σφυρί από τον οίκο Hellenic Auctions

Δημοπρασία στη Θεσσαλονίκη


«Η χρωματοθήκη του Πικάσο», ανέκδοτο χειρόγραφο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου αφιερωμένο στον Ισπανό ζωγράφο και το γλυπτό του Μιχαήλ Τόμπρου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» συγκαταλέγονται στα 120 έργα τέχνης, που θα δημοπρατηθούν την ερχόμενη Δευτέρα από τον οίκο «Hellenic Auctions», στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Electra Palace).Το υπογεγραμμένο χειρόγραφο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, γραμμένο για τον Πάμπλο Πικάσο, είναι διακοσμημένο από τον ίδιο τον ποιητή με ένα σχέδιο, εμπνευσμένο από το έργο του μεγάλου ζωγράφου.

Η κερδοσκοπία οδηγεί στα ύψη τις τιμές των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι στο ράφι

Ακρίβεια λόγω μεσαζόντων


Μέχρι το 675% φτάνει η «ψαλίδα» των τιµών από το χωράφι στο ράφι, στα αγροτικά προϊόντα, λόγω της κερδοσκοπίας και της πολιτικής των µεσαζόντων ανάµεσα στον παραγωγό και τον τελικό καταναλωτή.Παρά το γεγονός ότι οι τιµές παραγωγού σε µια σειρά προϊόντων (βιοµηχανική ντοµάτα, φέτα κ.ά.) παραµένουν στα περσινά επίπεδα, οι λιανικές τιµές στο καλάθι της νοικοκυράς είναι υπερδιπλάσιες, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Οι χώροι λατρείας των θρησκευτικών μειονοτήτων στο επίκεντρο έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Με έμφαση στο τέμενος στην Αθήνα


Για γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες στην Ελλάδα, όπως είναι η αδειοδότηση για την κατασκευή ή λειτουργία χώρων λατρείας και η συνέχιση φαινομένων θρησκευτικών διακρίσεων και εκδηλώσεων αντισημιτισμού κάνει λόγο η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο. Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται η λειτουργία χώρων λατρείας των θρησκευτικών μειονοτήτων, με έμφαση στο τέμενος στην Αθήνα.Ωστόσο, στην έκθεση, η οποία καλύπτει την περίοδο από τον Ιούλιο του 2009 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2010 και η οποία υποβάλλεται κάθε χρόνο στο Κογκρέσο βάσει σχετικού αμερικανικού νόμου, αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση σέβεται εν γένει στην πράξη τα ζητήματα των θρησκευτικών ελευθεριών.

Άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου μετά από τέσσερις ημέρες πτώσης

Πάνω από τα 81 δολάρια το βαρέλι


Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά από τέσσερις ημέρες συνεχούς πτώσης, με τους αναλυτές να αποδίδουν τη νέα εξέλιξη στη μεγάλη μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων καυσίμων.Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού, για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου, κατέγραφε άνοδο κατά 61 σεντς στα 81,05 δολάρια το βαρέλι. Στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις η τιμή του υποχώρησε κατά 7,5 δολάρια περίπου.

H ισχύς των αιολικών πάρκων έσπασε το φράγμα των 1.000 Μεγαβάτ

Στόχος τα 4.000 MW έως το 2014


Έσπασε το φράγμα των 1.000 μεγαβάτ, τον Οκτώβριο, η εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών πάρκων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ).Συγκεκριμένα, η ισχύς των ανεμογεννητριών που λειτουργούν ανά την Ελλάδα έφθασε τον περασμένο μήνα στα 1.003,19 MW, από 983,19 τον προηγούμενο μήνα.

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προτείνει ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς

«Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τάνγκο»


Αν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν καταφέρουν να επιλύσουν όλα τα θέµατα στο Αιγαίο, τότε στις «διαφιλονικούµενες» περιοχές «να φτιάξουµε πλατφόρµες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρµες επίλυσης των διαφορών», προτείνει ο Εγκεµέν Μπαγίς, υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγµατεύσεων Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτείνοντας ανοικτά συνεκµετάλλευση του Αιγαίου.Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο κ. Μπαγίς ερωτηθείς από την εφημερίδα Τα Νέα πώς αισθάνεται ως υπουργός επί των ευρωπαϊκών θεµάτων για το γεγονός ότι το casus belli έναντι της Ελλάδας αναφέρεται στα κοινοτικά κείµενα. Προσθέτει ότι «μπορούµε να µετατρέψουµε τα προβλήµατα σε ευκαιρίες. Είναι σηµαντικό που έχουµε οµάδες που ασχολούνται µε τεχνικά ζητήµατα, αλλά το 99% των προβληµάτων θα λυνόταν τη µέρα που η Τουρκία θαγινόταν µέλος της ΕΕ».

Υψηλά κέρδη στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες

Θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές


Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς στις διεθνείς αγορές υπάρχει η συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μετά την παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Ιρλανδία η κρίση χρέους δεν θα εξαπλωθεί στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης.Στις 11:05 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 1,88% στις 1.492,17 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 9,5 εκατ. ευρώ.

Χαλάρωση των αντικαπνιστικών μέτρων φέρνει η οικονομική κρίση

Επιστρέφουν τα τασάκια;


Την ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου υπαινίχθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας πως «η ελληνική Πολιτεία γελοιοποιείται και ότι η νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί με λογική».Περίπου τρεις μήνες μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε κλειστούς δημόσιους χώρους, οι πολίτες δεν φαίνεται να σβήνουν το τσιγάρο, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από την 1η Σεπτεµβρίου, πρώτη ηµέρα εφαρµογής του νόµου έως και την περασµένη Τρίτη, η τηλεφωνική γραµµή ενηµέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισµα «1142» έχει δεχτεί 6.216 κλήσεις από πολίτες που παραπονούνται πως εισπνέουν τον καπνό των άλλων.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός για το 2011

Στην ατζέντα και τα εργασιακά

Ο προϋπολογισμός του 2011 - ο πιο κρίσιμος και δύσκολος της μεταπολίτευσης, για πολλούς- θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβούλιου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.