e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μπαρόζο: Όποιο κόμμα εκλεγεί έχει την ευθύνη του προγράμματος

Κανένα περιθώριο περί μετεκλογικής αμφισβήτησης του νέου Μνημονίου δεν αφήνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

UBS: Νέο haircut και επιστροφή στη δραχμή

Δυσοίωνο είναι το μέλλον της Ελλάδας σύμφωνα με έκθεση της UBS, η οποία «βλέπει» δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους μέσα στο 2013 ή το αργότερο πριν το τέλος του 2014 και πιθανή επιστροφή στη δραχμή.

Τα είπαν Μπαμπινιώτης - Ιερώνυμος

Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Σταθερός στο 2,7% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης


Αμετάβλητος στο 2,7% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τη Εurostat, σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,5%.

Δριβελέγκας: "Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την Αγροτική Τράπεζα"

Να μην ανησυχούν για τις περιουσίες τους, που βρίσκονται υποθηκευμένες στην Αγροτική Τράπεζα, κάλεσε από τη Βουλή τους αγρότες-πελάτες της ΑΤΕ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας, διαβεβαιώνοντας πως το κράτος στηρίζει την Αγροτική όπως και τις άλλες τράπεζες. Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής, σημειώνοντας, πάντως, πως την αρμοδιότητα την έχει το υπουργείο Οικονομικών, αλλά, πρόσθεσε, ότι ο ίδιος είναι σε θέση να γνωρίζει πως αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Οι διαστημικές πτήσεις βλάπτουν την όραση


Προβλήματα στην όραση προκαλούν τα διαστημικά ταξίδια στα μέλη των αποστολών, που περνούν τουλάχιστον έναν μήνα στο διάστημα, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Πράσινο φως για την καταβολή 39,4 δισ.


Η ζώνη του ευρώ έδωσε το πράσινο φως για την καταβολή 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αποτελούν τμήμα του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

Οριακή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη

Ελαφρώς αυξημένη κατά 0,2% εμφανίστηκε τον Ιανουάριο η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τη Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ-27 τον Ιανουάριο του 2012 παρουσίασε αύξηση 0,2% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011.

Ψηφιακή και μόνο πλέον η Britannica


Πέρασαν 244 χρόνια από όταν πρωτοεμφανίστηκε το 1768 στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, και όμως ήρθε η ώρα να αφήσει πίσω της το μέλάνι και το χαρτί. Ο λόγος για την θρυλική εγκυκλοπαίδεια Britannica, η οποία στο εξής, θα υπάρχει μόνο στο διαδίκτυο, ενώ θα συνεχιστεί και η σχολική της έκδοση.

Και το όνομα αυτού... "Κοινωνική Συμφωνία"


"Κοινωνική Συμφωνία" ονομάζεται το κόμμα που ίδρυσαν η Λ.Κατσέλη και ο Χ. Καστανίδης και το οποίο αναμένεται να "στεγάσει" αρκετούς από τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ.

Οι "Flintstones" επιστρέφουν το 2013!


"Yabba dabba doo!" Ο δημιουργός του "Family Guy", Seth MacFarlane ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει σε συνεργασία με κανάλι FOX το remake των θρυλικών "Flintstones". Οι ήρωες του αγαπημένου καρτούν θα επιστρέψουν στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2013.

Κίνημα του αρνιού" από τα Ανώγεια


Στα χνάρια των πατατοπαραγωγών βαδίζει και ο κτηνοτροφικός σύλλογος Ανωγείων, ο οποίος αποφάσισε να προχωρήσει σε διανομή φθηνών αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα.

"Ξύπνησε" το ηφαίστειο της Σαντορίνης;


Η ηφαιστειακή καλντέρα στη Σαντορίνη δείχνει σημάδια κινητικότητας, όμως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι επίκειται κάποια νέα έκρηξη του ηφαιστείου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αμερικανού γεωφυσικού, ο οποίος παρακολουθεί το φαινόμενο εδώ και χρόνια και παρουσίασε τις εκτιμήσεις του σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Εξασθένηση των ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας


Υποχωρεί η κακοκαιρία από την Τετάρτη, αρχικά στα δυτικά και βόρεια και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ακριβότερο κατά 2,1% το οικογενειακό καλάθι

Βαθύτερα το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), το οικογενειακό καλάθι ήταν ακριβότερο κατά 2,1% τον Φεβρουάριο.

Το κέντρο της Αθήνας στο επίκεντρο της συνάντησης Χρυσοχοΐδη-Καμίνη

 Με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη θα συναντηθεί σήμερα στις 12.30 ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με επίκεντρο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δήμου Αθηναίων για το κέντρο της Αθήνας.

Προς ακύρωση του deal με τη Eurobank η Alpha Bank


Σε ναυάγιο οδηγείται και επισήμως ο τραπεζικός γάμος μεταξύ Alpha Bank και Eurobank.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από σχετική ανακοίνωση, με την οποία η Alpha Bank γνωστοποιεί την πρόθεσή της να φέρει προς έγκριση στο προσεχές Διοικητικό της Συμβούλιο πρόταση για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, με αντικείμενο την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της Γ.Σ. 15ης Νοεμβρίου 2011, επικαλούμενη την αναδιάταξη του δημοσίου χρέους (Private Sector Involvement - PSI) και τις επιπτώσεις αυτής επί του τραπεζικού τομέα.

Μαζική συμμετοχή στις εκλογές ζητά ο Βενιζέλος

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να καλέσει τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής.

Η επόμενη εβδομάδα θα «δείξει» την ημερομηνία των εκλογών

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει. Εντός της επόμενης εβδομάδας μάλιστα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, με πιο πιθανές ημερομηνίες να είναι εκείνες της 29ης Απριλίου και της 6ης Μαΐου.

Χ.Α.: «Αλμα» των τραπεζών

Μεγάλη άνοδο σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η ανακοίνωση της Alpha Bank [ACBr.AT] περί σύγκλησης Γ.Σ. για την ανάκληση του σχεδίου συγχώνευσης με Eurobank [EFGr.AT] δίνει ώθηση στον τραπεζικό κλάδο.