e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Θεαματική άνοδος 5,15% στο Χ.Α.

Αλμα 5,15% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.662,38 μονάδες, μετά τις ευνοϊκές για την Ελλάδα αποφάσεις της συνόδου των ηγετών της ευρωζώνης και την αποκλιμάκωση των spreads.Η συναλλακτική δραστηριότητα κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα με τη συνολική αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 240,01 εκατ. ευρώ.

Ζημιές 30,7 εκατ. «βλέπει» η Euroxx για «Πειραιώς»

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Τράπεζα Πειραιώς σε 1,60 ευρώ ανά μετοχή από τα 1,70 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Euroxx Sec με έκθεσή της στις 14/3, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "equalweight".

Επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας-Κόσοβο

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Ένωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων Τουρκίας, δεσμεύτηκε ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε Τούρκους επιχειρηματίες, που προτίθενται να επενδύσουν στο Κόσοβο. Ο κ. Θάτσι, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο "Leaders of Change" (Ηγέτες της Αλλαγής), εμφανίστηκε αποφασισμένος να στηρίξει κάθε τουρκική επενδυτική δραστηριότητα στο Κόσοβο.

Mε 5,1% στην Alpha Bank η Morgan Stanley

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι η Morgan Stanley, δια των Morgan Stanley and Co. International PLC και Morgan Stanley and Co. Inc. New York, κατέχει εμμέσως, ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 5,109%, έναντι προηγουμένης συνολικής συμμετοχής της 4,965%.

Εξαιρετικής σημασίας ο νέος νόμος για τη βιοποικιλότητα

Πολύ σημαντικές κρίνουν τις νέες ρυθμίσεις του νόμου για τη βιοποικιλότητα που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή των Ελλήνων οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ και Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

«Στροφή» στην on line ενημέρωση

Η αύξηση που σημειώνουν τον τελευταίο καιρό τα «έξυπνα» κινητά και οι υπολογιστές – ταμπλέτες έχουν κάνει το Διαδίκτυο τον πρωταρχικό προορισμό για την ενημέρωση.

Eξασφάλισε ρευστό για 10 μήνες

«Φιλί της ζωής» στον Bωβό από τις τράπεζες


«Φιλί της ζωής» έλαβε από τις τράπεζες ο Mπάμπης Bωβός για την ολοκλήρωση της κατασκευής του εμπορικού κέντρου στον Bοτανικό. H εταιρεία έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, ALPHA Bank και Tράπεζα Πειραιώς για την επέκταση του υφιστάμενου κοινοπρακτικού δανείου που έχει λάβει ύψους 125 εκατ. ευρώ, ώστε μόλις εγκριθεί η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος από τη Bουλή, να ξεκινήσουν αμέσως οι κατασκευαστικές εργασίες.

Περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ζητούν επτά υπουργοί Περιβάλλοντος

Περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, δηλαδή από 20% σε 30% έως το 2050, ζητούν με επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση επτά Ευρωπαίοι υπουργοί Περιβάλλοντος, ανάμεσα τους και η Ελληνίδα υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη.

Σε καλό δρόμο η ευρωζώνη λένε Γιούνκερ και Σόιμπλε

Η ευρωζώνη βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ


Τόσο ο ίδιος όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόμπλε δήλωσαν, εξάλλου, ικανοποιημένοι από την έκβαση της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής.

Προβλέψεις για την Ιαπωνική οικονομία και παραγωγή

Αναλυτές προβλέπουν πως η Ιαπωνική οικονομία θα επανακάμψει μέσα στον 2011.


Ορισμένοι από τους κορυφαίους παραγωγούς της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο Toyota, έχουν κλείσει όλα τα εργοστάσια τους στη χώρα.

«Καμπανάκι» Επιτροπής Ανταγωνισμού για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές

Ανησυχίες για εκδήλωση φαινομένων νόθευσης του ανταγωνισμού ή στρέβλωσής του εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Επιτροπή Ανταγωνισμού και ''χτυπάει το καμπανάκι'' του συναγερμού για επιχειρήσεις που θα επιχειρήσουν να κινηθούν στην αγορά εκτός νομιμότητας.

 

Προειδοποιεί η Κομισιόν για συμφωνίες με Ρωσία

"Προειδοποιητική επιστολή", που αποτελεί το πρώτο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας, απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έξι κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, για τις συμφωνίες τους με τη Ρωσία όσον αφορά την ισότιμη μεταχείριση των αεροπορικών εταιρειών της ΕΕ στις υπερπτήσεις της Σιβηρίας.

Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου θα οδηγήσει στη μείωση του χρέους, λέει ο Φ. Σαχινίδης

Οι δεσμεύσεις της Αθήνας


Η Ελλάδα επωφελείται από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, χωρίς αυτό, όμως, να σημαίνει «ότι χαλαρώνουμε και επαναπαυόμαστε, γιατί για μία ακόμη φορά κάποιοι άλλοι φρόντισαν να λύσουν το πρόβλημα με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι», δήλωσε την Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5». Ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε ακόμη πως χρειάζεται πολύς δρόμος για την αντιμετώπιση του χρέους, καθώς «το χρέος είναι δικό μας και θα παραμείνει εκεί».

Άρχισαν οι «προσφορές» για τον φράχτη

Έγινε η πρώτη διερεύνηση αγοράς για την κατασκευή και την τοποθέτηση του φράκτη. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν καταρχάς προτάσεις, οι οποίες αξιολογούνται και εν συνεχεία θα υπάρξει και δημόσιος διαγωνισμός για την κατασκευή του φράκτη, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα».

Εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Φορέα Έρευνας και Αξιοποίησης Υδρογονανθράκων

Στο επίκεντρο τα κοιτάσματα


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η τελική μορφή του νομοσχεδίου για τη δημιουργία του Φορέα Έρευνας και Αξιοποίησης Υδρογονανθράκων, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας προκειμένου να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων από μεγάλες εταιρείες ερευνών και εξορύξεων.Την ανακοίνωση αυτή έκανε το περασμένο Σάββατο ο υφυπουργός Ενέργειας Γ Μανιάτης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Αργολίδα.

"Βρήκαμε την Ατλαντίδα"

Μια διεθνής ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο καθηγητή Ρίτσαρντ Φρόϊντ του πανεπιστημίου του Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι πιθανότατα εντόπισε την χαμένη πόλη της Ατλαντίδας σε μια βαλτώδη περιοχή στη νότια Ισπανία.

Την Τρίτη η κηδεία του Μανώλη Ρασούλη

Νεκρός εδώ και δέκα ημέρες


Την Τρίτη, στις 4:30 το απόγευμα, θα κηδευθεί από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών ο συνθέτης Μανώλης Ρασούλης, ο οποίος βρέθηκε την Κυριακή νεκρός στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη.

Ντεμπούτο στην πίστα για τη McLaren MP4-12C GT3

Από τη φετινή χρονιά, η McLaren επιστρέφει στο προσκήνιο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με την παραγωγή της MP4-12C, ενός super car που κατασκευάστηκε, για να «χτυπήσει» αυτοκίνητα, όπως αυτά της Ferrari, της Lamborghini κ.λπ..Τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να παραδίδονται πολύ σύντομα στους τυχερούς ιδιοκτήτες, που θα έχουν τη χαρά να βρεθούν στο μπάκετ ενός μοναδικού αυτοκινήτου. Η εν λόγω McLaren είναι εφοδιασμένη με έναν κινητήρα 3.8 λίτρων twin-turbo V8, ο οποίος αποδίδει 600 ίππους. Για να επιταχύνει ο οδηγός από στάση στα 100 χλμ./ώρα, χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα.

Αύξηση στα διαφημιστικά έσοδα των εφημερίδων

Συνεχίζει σε αρνητικό κλίμα η εικόνα της διαφημιστικής δαπάνης στη χώρα μας.


Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Media Services, η συνολική δαπάνη που απορρόφησαν τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσίασε μείωση της τάξεως του 14,95% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, μια χρονιά που δεν ήταν καθόλου καλή για τη διαφήμιση.Το μόνο μέσο που σημείωσε αύξηση των διαφημιστικών του εσόδων είναι οι εφημερίδες που τον περασμένο μήνα είδαν τη διαφημιστική δαπάνη που απορρόφησαν να καταγράφει αύξηση της τάξεως του 4,33%. Τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν τα περιοδικά (-20,59%) και ακολουθούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί (-20,27%) και τα ραδιόφωνα (-16,88%).

Ευρωπαικό σχέδιο διάσωσης για τις υπερχρεωμένες χώρες

Τα ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά ομόλογα ανέκαμψαν αφού οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σχέδιο διάσωσης για τα περισσότερα υπερχρεωμένα έθνη της περιοχής.

Έλληνας εφοπλιστής ηττήθηκε από Αμερικάνικη τράπεζα

Ο Έλληνας εφοπλιστής Χαράλαμπος Βεντούρης έχασε τη 'μάχη' κατά της Credit Suisse σχετικά με την απώλεια ενός μέρους της περιουσίας του που αποκτήθηκε από την πώληση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου του.

«Νεκρή» η υπόθεση συγχώνευσης με την Εθνική

Απέκλεισε οριστικά την υπόθεση συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα χαρακτηρίζοντάς την «νεκρή» ο γενικός διευθυντής της Alpha Bank Σπύρος Φιλάρετος, μιλώντας στους Financial Times, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν συνεχίζονται οι συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

dealnews.gr

Μόνο με λεωφορεία οι μετακινήσεις την Πέμπτη

Χειρόφρενο στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς


Χειρόφρενο σηκώνουν την ερχόμενη Πέπμτη λόγω 24ωρης απεργίας μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τρόλεϊ και τραμ, εκτός από τα λεωφορεία που θα κινηθούν τελικά εκείνη την ημέρα στην Αθήνα.Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απεργία. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς καταγγέλλουν την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, τη μείωση και ακύρωση δρομολογίων, ενώ υποστηρίζουν ότι ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στα μέσα μεταφοράς.

Σε έξαρση οι αυτοκτονίες το 2010 λόγω της οικονομικής κρίσης

Τα χρέη οδηγούν στην απελπισία


Χρέη, ανεργία, δυσβάσταχτο κόστος ζωής και αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις οδηγούν ολοένα και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η ψυχίατρος της γραμμής παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018, Ελένη Μπεκιάρη, είπε ότι το 2010 υπήρξαν συνολικά 2.500 κλήσεις από άτομα που είτε έκαναν σκέψεις αυτοκτονίας, είτε είχαν κάνει ήδη την απόπειρα, είτε από άτομα που ανησυχούσαν για κάποιο οικείο τους πρόσωπο.

Μείωση 4,5% κατέγραψε το ΑΕΠ το 2010


Διαμορφώθηκε σε 224,5 δισ. ευρώ


Μείωση 4,5% κατέγραψε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν το 2010. Διαμορφώθηκε σε 224,5 δισ. ευρώ έναντι 235 δισ. ευρώ το 2009.

«Ευνοϊκές ρυθμίσεις» για τις χώρες με υψηλά χρέη εξετάζει η ΕΚΤ, λέει ο Τρισέ

Εν αναμονή σημαντικών εξελίξεων


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξετάσει «ευνοϊκές ρυθμίσεις» για τις χώρες της Ευρωζώνης με υψηλό χρέος, εφόσον εφαρμόζουν τα προγράμματα σταθεροποίησης της οικονομίας τους, δήλωσε ο πρόεδρος της ευρω-τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.Στην ηλεκτρονική πύλη του περιοδικού υπάρχει προδημοσίευση της συνέντευξης, όπου αναφέρεται:

Οι μετανάστες της Υπατίας επιστρέφουν στην Κρήτη

Μετά από 44 μέρες απεργίας πείνας
 
Στις πέντε το απόγευμα αποχωρούν από το κτίριο Υπατία οι 250 μετανάστες και στις επτά το βράδυ αναχωρούν για την Κρήτη, μετά από 44 μέρες απεργίας πείνας και τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν με την κυβέρνηση.  

Μείωση 28,6% σημείωσε το ταμειακό έλλειμμα στο πρώτο δίμηνο του 2011

Πρωτογενές πλεόνασμα 672 εκατ. ευρώ


Μείωση 28,6% στα 1,171 δισ. ευρώ σημείωσε το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος την Δευτέρα.Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν σε 7,608 δισ. ευρώ, από 8,460 δισ. ευρώ πέρυσι.

Ιδιώτες στη διαδικασία βεβαίωσης φόρων εμπλέκει το υπουργείο Οικονομικών

Υιοθετεί πρόταση των Financial Times


Στην υιοθέτηση πρότασης που είχε καταθέσει στις αρχές Ιανουαρίου 2011 αρθρογράφος των Financial Times προχωρεί η κυβέρνηση, εμπλέκοντας τους ιδιώτες στη διαδικασία βεβαίωσης των φόρων.Ο Τζον Πλέντερ, αρθρογράφος των Financial Times, είχε προτείνει στις 5 Ιανουαρίου την εκμίσθωση ιδιωτών για την είσπραξη των φόρων στην Ελλάδα.

Νέο ρεκόρ για την αμόλυβδη, αποκλιμάκωση τιμών αναμένει η αγορά τις επόμενες ημέρες

Στα ύψη τα καύσιμα


Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε την Δευτέρα η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, ωστόσο η αγορά αναμένει αποκλιμάκωση των τιμών από τα τέλη αυτή της εβδομάδας, καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχωρούν μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή ανήλθε στο 1,677 ευρώ το λίτρο, από 1,673 την περασμένη Παρασκευή. Η μέγιστη τιμή σκαρφάλωσε στο 1,872 ευρώ/λίτρο (Κεφαλλονιά).

Κυκλοφορία νέου χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος για τη στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών

Πρόσθετο χρήμα στις τράπεζες


Σε κυκλοφορία νέου χρήματος θα μπορεί να προχωρήσει η χώρα για να καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, υιοθετώντας την πρακτική που χρησιμοποίησε και η ιρλανδική κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή δίνεται η δυνατότητα στην κεντρική τράπεζα «να παρέχει στήριξη για αντιμετώπιση προσωρινών προβλημάτων ρευστότητας σε φερέγγυα πιστωτικά ιδρύματα».

Ράλι στο Χρηματιστήριο εν μέσω αισιοδοξίας μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

Ανακούφιση στην αγορά


Υψηλά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Δευτέρα, με τις μετοχές των τραπεζών να πρωταγωνιστούν, ενώ μεγάλη πτώση σημειώνει το spread στα ομόλογα, μετά την απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης να ελαφρύνουν τους όρους στα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα από το ΔΝΤ και την ΕΕ καθώς και να ενισχύσουν κεφαλαιακά τον μηχανισμό διάσωσης.