e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε εκτάκτως από την Πέμπτη όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Οι μνηστήρες για τα «φιλέτα» του Δημοσίου.
Ποιοι Έλληνες και ξένοι «χτυπούν» τις αποκρατικοποιήσεις.
Τα ατού τους και οι μυστικές διαβουλεύσεις.
Συγκρούσεις κολοσσών. Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μυτιληναίος, Κόκκαλης, Κοπελούζος, Μπόμπολας, Περιστέρης, Ιωάννου, Βγενόπουλος.
Και ονόματα – εκπλήξεις.

Οι μνηστήρες των αποκρατικοποιήσεων

 

Διαβάστε στην Deal news


 Αρχίζει ο χορός. Οι Έλληνες ισχυροί και οι ξένοι που χτυπούν στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Τα φιλέτα και οι ενδιαφερόμενοι, πως θέλουν να μοιραστεί η πίτα. Ποιοι χτυπούν σε πολλά μέτωπα και ποιοι συμμαχούν.
Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με όλα τα ονόματα και το παρασκήνιο.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Βοήθεια από τις ΗΠΑ

 

Διαβάστε στην Deal news



 Μυστική συνάντηση Παπακωνσταντίνου με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ. Η βοήθεια που ζητήσαμε, κόντρα στις επιδιώξεις των γερμανών που ζητούν μαζικό ξεπούλημα και νέα σκληρά μέτρα.
Ακόμα. Η αλήθεα για την αναδιάρθρωση. Δύο φορές ανοίξαμε εμείς τη συζήτηση. Γιατί ;
Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Φεύγουν οι ξένοι από το Χ.Α

 

Διαβάστε στην Deal news



 Τρώει τις σάρκες η αγορά. Χρηματιστηριακές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, μετά τις μαύρες μέρες στο ταμπλό. Τι απαξιώνει σήμερα το Χρηματιστήριο. Τι φοβούνται οι ξένοι και μειώνουν τις θέσεις τους. Η καθοδική πορεία του τζίρου και οι φόβοι των ειδικών για τις εξελίξεις.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

ALTER ορατό το λουκέτο

 

Διαβάστε στην Deal news



 Ώρα μηδέν με τις δυσμενείς εξελίξεις στο ALTER. Αδιέξοδο με ορατό πλέον περισσότερο από κάθε άλλη φορά το λουκέτο.
Οι τελευταίες εξελίξεις και η συνάντηση Σάλλα – Κουρή. Η επόμενη μέρα για το «Contra» και οι αμυδρές ελπίδες για το θαύμα της διάσωσης του καναλιού.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

ΕΚΤ : Πείτε μας για τα δανεικά

 

Διαβάστε στην Deal news



 H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητά από τις ελληνικές χρονοδιάγραμμα επιστροφής των χρημάτων που έδωσε. Γιατί ξεκινάει τώρα νέος κύκλος συζητήσεων για την ανάγκη συνενώσεων στον τραπεζικό κλάδο. Τα τρεσ-τεστ που έρχονται και τι φοβούνται οι έλληνες τραπεζίτες.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Έχασε τις 1.400 μονάδες το Χρηματιστήριο, «βουτιά» για τις τραπεζικές μετοχές


Πτώση 2,62% του Γενικού Δείκτη


Κάτω από τις 1.400 μονάδες, με πτώση 2,62%, οδήγησαν το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου οι έντονες πιέσεις που προκαλούν τα σενάρια για αναδιάρθρωση ενώ συνεχίζεται η επιδείνωση του κλίματος και για τα spread των ελληνικών ομολόγων. Οι μετοχές των τραπεζών κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση, υποχωρώντας κατά 4,58%.

«Νέο φαγοπότι με το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ»

Το Κομμουνιστικό Κόμμα προειδοποιεί ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα φέρουν ακριβότερα τιμολόγια και υπηρεσίες για το λαό και μεγαλύτερη καταστροφή στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.Επισημαίνει επίσης ότι «δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει παρά μόνο πάλη για τη λαϊκή εξουσία, για να γίνουν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις λαϊκή περιουσία».

Ένα τρένο «ιδεών» για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών πόλεων

Ένα τρένο γεμάτο με ιδέες, για να γίνουν οι ευρωπαϊκές πόλεις βιώσιμες, ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ευρώπη, με αφετηρία τον σταθμό του Αμβούργου. Μέσα στο τρένο θα παρουσιάζονται καινοτόμες ιδέες με ψυχαγωγικό, αλλά και ενημερωτικό τρόπο, σχετικά με την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής στις πόλεις και τη βιωσιμότητα.

Στην κορυφή των εξαρτήσεων ο τζόγος

Στην κορυφή των εξαρτήσεων βρίσκεται την τελευταία διετία ο τζόγος και ακολουθούν το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, τόνισαν οι υπεύθυνοι του κέντρου υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Όασις», με αφορμή την έναρξη της εκστρατείας «Γίνε μέρος της λύσης και εθελοντής της Όασις». Περίπου 2000 άτομα έχουν ζητήσει βοήθεια από το 2008 έως σήμερα από την «Οασις», σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κέντρου Δαμιανό Δουϊτση.

Στο 1,708 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης

Στο 1,708 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, μετά τις αυξήσεις των διεθνών τιμών που μετακυλίονται στην εσωτερική αγορά.

Χάνουν το δικαίωμα της περαίωσης όσοι δεν πληρώνουν τις δόσεις

Χάνουν το δικαίωμα της περαίωσης και ενδέχεται να ελεγχθούν από την εφορία, όσοι επιτηδευματίες άρχισαν μεν να πληρώνουν τις δόσεις τους για την περαίωση, αλλά δεν εξόφλησαν δύο συνεχόμενες ληξιπρόθεσμες δόσεις. Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, που έχει κοινοποιηθεί στις Εφορίες.

Στα «μαλακά» τα αυθαίρετα μετά το 2004

Λύση φαίνεται να προκύπτει για έναν ακόμα διαρκή πονοκέφαλο της κυβέρνηση που δεν είναι άλλος από τα αυθαίρετα.Η νέα ρύθμιση που όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμη μετά το Πάσχα, έρχεται να ρίξει στα «μαλακά» όλους τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων μετά το 2004.

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ και ΚΑΠΕ για κίνητρα ενεργειακής αναβάθμισης νοικοκυριών

Στην Αττική η πιλοτική εφαρμογή


Μνημόνιο συνεργασίας για παροχή κινήτρων στα νοικοκυριά με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής τους υπέγραψε η ΔΕΗ με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Απολύτως βιώσιμο το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Ερωτηματικά για τον δανεισμό του 2012


Την εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος είναι απολύτως βιώσιμο εξέφρασε τη Μ.Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το αργότερο στις αρχές του 2012. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός εκτίμησε πως η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους εξαρτάται απόλυτα από την πρόοδο του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς για το Πάσχα

Τροποποιήσεις και για την έξοδο


Τροποποιημένο, για τις γιορτές του Πάσχα, θα είναι το πρόγραμμα δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Αλλαγές και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρένων εν όψει της πασχαλινής εξόδου.Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία το Μ. Σάββατο θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία, ώστε στις 23:00 το βράδυ να βρίσκονται στα αμαξοστάσια.

Σε επίπεδα ρεκόρ τα ασφάλιστρα κινδύνου των πενταετών ελληνικών ομολόγων

Στα ύψη και τα spread


Ιστορικά υψηλά άγγιξαν τη Μ.Τετάρτη τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι αθέτησης πληρωμών των ελληνικών ομολόγων (CDS) ενώ εντείνεται η συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Στα ύψη και τα spread των ελληνικών ομολόγων, ενώ πιέσεις ασκούνται και στα υπόλοιπα κρατικά χρεόγραφα των «ευαίσθητων» χωρών της Ευρωζώνης.Ενώ πληθαίνουν οι δηλώσεις αξιωματούχων, ιδιαίτερα από τη Γερμανία, και αναλυτών περί αναδιάρθρωσης, τα CDS για τα πενταετή ελληνικά ομόλογα εκτοξεύτηκαν στις 1.275 μονάδες ενώ η απόδοση τους αυξήθηκε στο 19,95%, όπως αναφέρει το Reuters.

Η επόμενη έκδοση του iPhone «θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο»

Προμηθευτές της Apple αναφέρουν


Η παραγωγή του iPhone επόμενης γενιάς θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, με την προοπτική να φτάσει το νέο κινητό στην αγορά το Σεπτέμβριο, δηλώνουν στο Reuters πηγές με «άμεση γνώση» της αλυσίδας προμηθευτών.Επικαλούμενο τρεις πηγές που δεν κατονομάζονται, δεδομένου ότι έκαναν ανεπίσημες δηλώσεις, το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει ότι το επόμενο μοντέλο δεν θα απέχει πολύ εμφανισιακά από το iPhone 4, θα έχει όμως ταχύτερο επεξεργαστή.

Μείωση 29,7% κατέγραψε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Αύξηση 6,1% των τουριστικών πληρωμών


Μείωση 29,7% κατέγραψε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011.

Μία μικρομεσαία επιχείρηση ανοίγει, δύο κλείνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΒΕΑ

Σε δίνη η αγορά


Μία βιοτεχνική επιχείρηση ανοίγει και δύο κλείνουν στο πρώτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ).

Ο βασιλικός γάμος θα μεταδοθεί στο internet

Ο γάμος του πρίγκιπα William και της Kate Middleton που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου στο αβαείο του Westminster στο Λονδίνο θα μεταδοθεί live μέσω του διαδικτύου, όπως ανακοινώθηκε. Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας φαίνεται πως κάνει στροφή προς τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, για την κάλυψη του γάμου του πρίγκιπα με την εκλεκτή της καρδιάς του.

Tέστ αναπνοής για καρκίνο

Ένα τεστ αναπνοής που θα κάνει έγκαιρη διάγνωση μερικών μορφών του καρκίνου (στόματος, οισοφάγου, πνευμόνων κ.ά.), έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στη στιγμή της υλοποίησής του, καθώς ισραηλινοί επιστήμονες δημιούργησαν μια ηλεκτρονική "μύτη", που μπορεί να ανιχνεύσει τις χημικές "υπογραφές" της νόσου στην ανάσα των ασθενών.

Μια όαση ορθοδοξίας στους αιώνες

Επί 17 αιώνες ακατάπαυστα είναι μία μοναδική στον κόσμο όαση της Ορθοδοξίας. Στην καρδιά της σιναϊτικής έρημου, μίας γης σκληρής, μεγαλόπρεπης, απρόσιτης, η οποία γεμίζει το ανάποδο τρίγωνο, της αιγυπτιακής χερσονήσου που ενώνει Αφρική και Ασία, η Ιερά Αυτόνομος και Αυτοκρατορική Μονή και Αρχιεπισκοπή Θεοβαδίστου Όρους Σινά έχει σήμερα ανοιχτές τις πόρτες της σ’ όλο τον κόσμο.

Άνοδος ευρώ έναντι δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,72% και διαμορφώνεται στα 1,4436 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 119,460 γιεν, στο 0,8818 με τη Στερλίνα και στο 1,2907 με το Ελβετικό Φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,29% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 82,805 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,6364 με τη Στερλίνα και στο 0,8942 με το Ελβετικό φράγκο.

"Αναδιάρθρωση μέχρι το 2012 αλλιώς θα χρειαστούν άλλα 30 δισ. ευρώ"

«Πρέπει να διευθετηθεί μέχρι το 2012 το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί πολύ χρόνο και διαπραγματεύσεις» εκτιμούν οι κ.κ. Νουριέλ Ρουμπινί και Αρνάμπ Ντας.

Αξιολόγηση τριών ελληνικών τραπεζών από Moody's με μια υποβάθμιση

Σταθερή διατήρησε ο οίκος Moody's την πιστοληπτική αξιολόγηση των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank στην κατηγορία Baa3 και υποβάθμισε τα αντίστοιχα ομόλογα της Marfin Popular Bank στην κατηγορία Baa1 από την κατηγορία Α3, αφού ολοκλήρωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση των καλυμμένων ομολόγων τριών ελληνικών τραπεζών. Η αξιολόγηση αφορά τα ομόλογα που εκδίδουν η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος καλυμμένων ομολόγων ΙΙ (covered bond programme II), η Alpha Bank στο πλαίσιο του προγράμματος άμεσης έκδοσης (direct issuance covered bond programme) και η Marfin Popular Bank στο πλαίσιο του προγράμματος καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων (EUR 3m residential mortgage loans covered bond programme).

Τις επόμενες ημέρες παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης

Πάσχα στο σπίτι του


Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του Μίκη Θεοδωράκη που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.Ο μουσικοσυνθέτης υπέστη σοβαρή γαστρεντερίτιδα που του προκάλεσε έντονη εξάντληση, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί και να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων.

Επαναγορά του ελληνικού χρέους προτείνει σύμβουλος της Μέρκελ

«Αντέχουμε το κούρεμα»


Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της και η επαναγορά ομολόγων είναι μια ενδεχόμενη λύση, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ Λαρς Φελντ, ο οποίος από τις 30 Μαρτίου είναι και μέλος του οικονομικού συμβουλίου της γερμανικής Καγκελαρίας. «Η επαναγορά μετοχών μέσω ενός ευρωπαϊκού θεσμού δεν συνιστά χρεοκοπία» υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Detuschlandfunk ο Λ.Φελντ, ενώ είπε ότι «ένας άλλος τρόπος για να ελαφρύνει το βάρος του χρέους είναι να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να το αποπληρώσει».

Καθησυχαστικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για το ελληνικό χρέος

«Άδικη προκατάληψη» η συζήτηση


Αντίθετοι στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εμφανίστηκαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Συμβουλές προς τους καταναλωτές για την αγορά παιχνιδιών εν όψει Πάσχα

Τι πρέπει να προσέξουμε


Την προσοχή των καταναλωτών για την αγορά παιχνιδιών, εν όψει του Πάσχα, εφιστούν καταναλωτικές οργανώσεις και το κέντρο ασφαλούς Διαδικτύου, καθώς όπως επισημαίνουν ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία των παιδιών από ακατάλληλα και επικίνδυνα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Σε ετοιμότητα η Τροχαία λόγω Πάσχα, μεγάλη η κίνηση στα ΚΤΕΛ και τρένα


Τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, θα επιχειρήσουν να καλύψουν με έκτακτα δρομολόγια τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Αυξημένη είναι η πληρότητα σε τρένα και αεροπλάνα, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία.

"Άδικη προκατάληψη η ενδεχόμενη στάση πληρωμών"

«Η συζήτηση περί ενδεχόμενης στάσης πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας αποτελεί μια άδικη προκατάληψη» εκτιμά ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Λουξεμβούργου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Υβ Μέρς. Σε συνέντευξή του στην Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Μέρς σημειώνει ότι «στις ενδιαφερόμενες χώρες υπάρχουν κοινοβουλευτικές αποφάσεις για την προώθηση των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων. Τυχόν αποτυχία αναγνώρισης της επιθυμίας των χωρών αυτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι άδικη προκατάληψη», απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της.

Πραγματικότητα για τους πολίτες της ΕΕ η επαγγελματική δραστηριοποίηση στην Ελλάδα

Η Οδηγία Μπόλκενσταϊν


Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123 για τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά, ευρύτερα γνωστής ως Οδηγίας Μπόλκενσταϊν.

Κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Μ.Τετάρτη


Θετκό κλίμα και στην Ευρώπη


Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Μ.Τετάρτη, ακολουθώντας το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.