e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΠΓΔΜ: Απολύθηκε η πρόεδρος του Συνδικάτου Δημοσιογράφων




Απολύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alsat M -κυρίως αλβανόφωνος- στον οποίο εργαζόταν η πρόεδρος του Συνδικάτου Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ Τάμαρα Τσαουσίντις. 

Αυξήθηκαν κατά 35,8% οι εξαγωγές τον Ιούνιο

Στο ποσό των 1.938,1 εκατ. ευρώ ανήλθε η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών κατά τον μήνα Ιούνιο 2011, έναντι 1.427,0 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 35,8%, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.  

«Αντιμαγνήτης» θα κρύβει τα αντικείμενα


Ένα νέου τύπου «μανδύα αορατότητας», ο οποίος αυτή τη φορά δεν θα εξαφανίζει ένα αντικείμενο από τα μάτια ενός παρατηρητή, αλλά θα το «κρύβει» από τα μαγνητικά πεδία, σχεδιάζουν για πρώτη φορά ισπανοί ερευνητές.  

Οι γιατροί υπεύθυνοι για την ταυτοποίηση των ασφαλισμένων

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων που προσέρχονται για εξέταση θα πρέπει να προβαίνουν οι γιατροί σύμφωνα με εγκύκλιο του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι γιατροί θα πρέπει να ελέγχουν προσεκτικά τα στοιχεία τα οποία αναγράφονται στο βιβλιάριο ασθενείας και αν υπάρχουν υπόνοιες, ότι το βιβλιάριο χρησιμοποιείται από άτομο που δεν είναι ασφαλισμένο, να προχωρούν σε έλεγχο της αστυνομικής ταυτότητας.

Στο "πράσινο" το ΧΑΑ

 Μικρά κέρδη καταγράφει αυτή την ώρα η χρηματιστηριακή αγορά, ακολουθώντας την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών. Μοχλός της αντίδρασης είναι οι τραπεζικές μετοχές και η μετοχή του ΟΤΕ.

Νέα υποχώρηση των τραπεζικών καταθέσεων τον Ιούνιο

Απογοητευτική είναι η εικόνα των τραπεζικών καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τον Ιούνιο, καθώς για έκτο συνεχή μήνα κατέγραψαν πτώση της τάξης του 1,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).  

Η Γερμανία ζητεί stress tests ανταγωνιστικότητας των κρατών-μελών της ευρωζώνης

Η Γερμανία κάλεσε σήμερα να υπάρξει μια διαδικασία ώστε να γίνονται έλεγχοι αντοχής (stress tests) με τους οποίους θα αποτιμάται η ανταγωνιστικότητα των χωρών-μελών της ευρωζώνης, στο πλαίσιο των μέτρων για να καθησυχαστούν οι αγορές μακροπρόθεσμα. 

Λοβέρδος: Να είναι περήφανοι όσοι στήριξαν το Μεσοπρόθεσμο

"Ιστορικής σημασίας" χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, προσθέτοντας ότι "ο βουλευτής που στήριξε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι υπερήφανος". 

Παραμένει σε αργία ο Π. Ψωμιάδης με απόφαση του ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με την οποία ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης που τον έθεσε σε προσωρινή αργία.Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ελήφθη μετά την καταδίκη του κ. Ψωμιάδη σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, επειδή μείωσε πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για νόθευση υγρών καυσίμων.

Η πολύωρη εργασία αυξάνει τον κίνδυνο αλκοολισμού

Η πολύωρη εργασία καθημερινά μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο αλκοολισμού στους νεαρής ηλικίας ενήλικες, σύμφωνα με μελέτη νεοζηλανδών ερευνητών. 

Απειλείται το πουλί-σύμβολο του Αιγαίου, ο γλάρος

Πετά αργά, ανάμεσα στα κύματα για να πιάσει μικρά αφρόψαρα, ενώ η εικόνα του, με τα ολόλευκα φτερά να βρέχονται στα νερά, συντροφεύει πολλές φορές τις καλοκαιρινές μας εικόνες και αναμνήσεις. Ο αιγαιόγλαρος, το πουλί σύμβολο του αρχιπελάγους, που έχει εμπνεύσει ποιητές και λογοτέχνες, απειλείται πλέον περισσότερο από κάθε άλλο θαλασσοπούλι της Ελλάδας, αφού την τελευταία δεκαετία παρουσιάζει δραματική μείωση.

Δεν περπάτησε το σύμφωνο συμβίωσης

Αδιάφορη φαίνεται πως αφήνει την ελληνική κοινωνία το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, που ισχύει εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, ως επιλογή για τα ετερόφυλα ζευγάρια. 

Σύσκεψη στον Πειραιά για τον «ιό του Δυτικού Νείλου»


Έκτακτη σύσκεψη με θέμα τη λήψη μέτρων προστασίας του πληθυσμού της πόλης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο δημαρχείο Πειραιά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του τοπικού ιατρικού συλλόγου και του προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου. 

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καλώδια του ΟΣΕ

Τέσσερις Έλληνες, 18 έως 43 χρόνων και άλλοι πέντε συνεργοί τους, που αναζητούνται, είναι τα μέλη της σπείρας που έκλεβε καλώδια χαλκού από το σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι δράστες συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω χθες το πρωί στην Κινέττα της Αττικής, από αστυνομικούς του τμήματος Μεγάρων. 

Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελβετών

Μειώθηκε σε σημαντικό βαθμό η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελβετία στο τρίτο τρίμηνο του 2011, καθώς οι Ελβετοί είναι πολύ πιο απαισιόδοξοι για το outlook της οικονομίας και την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Μαύρη επέτειος για το Ναγκασάκι


Έκκληση για την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας απηύθυνε ο δήμαρχος του Ναγκασάκι με την ευκαιρία της επετείου της ρίψης της αμερικανικής ατομικής βόμβας στην ιαπωνική πόλη, στις 9 Αυγούστου του 1945. 

"Παίζεται" η μέρα άφιξης της επόμενης δόσης

Πολύ δύσκολα φαίνεται ότι θα προλάβει πλέον η Ελλάδα να εισπράξει την επόμενη δόση της από το β' πακέτο οικονομικής βοήθειας, που εγκρίθηκε στις 21 Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.  

Το μυστικό για μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο

Αν ένας ασθενής - ιδίως ηλικιωμένος - θέλει να μείνει μικρότερο χρονικό διάστημα σε ένα νοσοκομείο, πρέπει να ακολουθήσει μια απλή τακτική: να κάνει βόλτες εφόσον το επιτρέπει βεβαίως η κατάσταση της υγείας του, αντί να μένει καθηλωμένος στο κρεβάτι, σύμφωνα με ισραηλινή επιστημονική μελέτη.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Χάϊφα, με επικεφαλής τους καθηγητές Εφράτ Σαντμί και Άννα Τσίζμπεργκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Archives of Internal Medicine” του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, εξέτασαν τις περιπτώσεις περίπου 500 ατόμων άνω των 70 ετών, οι οποίοι είχαν νοσηλευτεί για τουλάχιστον δύο ημέρες σε κάποιο νοσοκομείο. Οι επιστήμονες συνέκριναν την φυσική κατάσταση των ασθενών, τη διάρκεια της νοσηλείας τους και τις συνήθειές τους κατά την παραμονή τους στην κλινική.

Το καλό είναι σχετικό


Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από πληθώρα πληροφοριών σχετικά με το τι είναι και τι δεν είναι καλό για την υγεία μας αλλά και για τις καθημερινές μας συνήθειες. Στην πραγματικότητα, αυτό που έχει σημασία είναι τι είναι καλό προσωπικά για εμάς.  

Ανατίμηση του ευρώ

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,29% και διαμορφώνεται στα 1,4205 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 109,810 γεν, στο 0,8684 με τη στερλίνα και στο 1,0717 με το ελβετικό Φράγκο.  

"Εξοικονόμηση κατ'οίκον" εγκρίθηκαν άλλες 1097 αιτήσεις

Συνεχίζονται οι εγκρίσεις αιτήσεων πολιτών για ένταξη στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον''. Όπως ανακοινώνεται από στο δικτυακό τόπο του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (πρώην ΤΕΜΠΜΕ - www.tempme.gr), εγκρίθηκαν τις πρώτες μέρες του Αυγούστου ακόμη 1097 αιτήσεις ωφελούμενων, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 12.147.290,77 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουλίου είχαν εγκριθεί οι πρώτες 2.215 αιτήσεις πολιτών για ένταξη στο πρόγραμμα.

"Οι κυβερνήσεις να κάνουν τη δουλειά τους"


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ κάλεσε σήμερα τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κυρίως την ιταλική και την ισπανική, "να κάνουν τη δουλειά τους και να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους", ως προς τον περιορισμό των ελλειμμάτων τους.  

Υπέκλεπταν προσωπικά δεδομένα και τα πουλούσαν

Tα προσωπικά στοιχεία πολιτών είχαν υποκλέψει 34χρονος από την Άρτα και 44χρονος Βολιώτης, από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων υπηρεσίας τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδας και τα πωλούσαν με διαδικτυακές εφαρμογές, μέσω γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος, σε κατόχους κινητών τηλεφώνων «smartphones». Η οικονομική ζημία, που έχει υπολογιστεί για τις παραπάνω παράνομες πράξεις κυμαίνεται σε τουλάχιστον 3.600.000 ευρώ, μέρος των οποίων αποτελεί ζημία του ελληνικού Δημοσίου. Οι δράστες συνελήφθησαν από στελέχη της νέας Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελίες ανώνυμης εταιρείας παροχής διαδικτυακών και ψηφιακών υπηρεσιών.

Απώλειες καταγράφει το Χ.Α.Α.

 Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι εγχώριες μετοχές ακολουθώντας την πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία σημείωναν ισχυρή ανάκαμψη στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.  

Μεταβολές στα ΜΜΜ λόγω Δεκαπενταύγουστου

Αλλαγές στο πρόγραμμα των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.