e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ανοδος 1,25% στο Χ.Α.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά από συνεχείς εναλλαγές προσήμου. Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.346,87 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,25%.Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η συναλλακτική δραστηριότητα, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 67,04 εκατ. ευρώ.

«Ναι» στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου

Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Βέβαια, αυτό ήταν κάτι το προαποφασισμένο, από το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Καταστήματα ρούχων χρησιμοποιούν το Kinect σε εικονικά δοκιμαστήρια

Στο μαγικό καθρέπτη


Η πιο χρονοβόρος και ολίγον δυσάρεστη διαδικασία κατά την προσπάθεια αγοράς ρούχων είναι η δοκιμή τους. Μια ρωσική εταιρία δημιούργησε ένα εικονικό δοκιμαστήριο απαλλάσσοντας τους υποψήφιους αγοραστές από την δοκιμασία να βάζουν και να βγάζουν ρούχα, προσπαθώντας να επιλέξουν το σωστό.

Ο Μπιλ Γκέιτς και η δεκαετία των εμβολίων

Ο ιδρυτής της εταιρίας λογισμικού Microsoft και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς κάλεσε να ενταθούν τα προγράμματα εμβολιασμού για την αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών με στόχο να σωθούν τέσσερα εκατομμύρια ζωές ως το 2015 και 10 εκατομμύρια ζωές ως το 2020, τονίζοντας πως θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μια «δεκαετία εμβολίων».Ο αμερικανός επιχειρηματίας είπε ότι πέντε ή έξι νέα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα ως το τέλος της δεκαετίας και κάλεσε τις φαρμακευτικές βιομηχανίες να τα διαθέσουν σε προσιτές τιμές στις φτωχές χώρες.

«Ψαλίδι» στο τηλεπικοινωνιακό κόστος του Δημοσίου

Στη μείωση του κόστους των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου που βαρύνει το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα προχωρά η κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγους μήνες ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Πιθανή λύση η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους σε εθελοντική βάση, λέει η Λ. Κατσέλη

Διέξοδος απέναντι στην κρίση


Μια συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας για την επιμήκυνση των λήξεων του ελληνικού χρέους αποτελεί πιθανή λύση στο δανειακό πρόβλημα της χώρας, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.«Mία πιθανή λύση θα μπορούσε να είναι η επιμήκυνση σε εθελοντική βάση, στην οποία πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι παίκτες», είπε η κ. Κατσέλη στο Reuters.

Δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος εναντίον τριών στελεχών του ΣΔΟΕ


Οι κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της απόπειρας εκβίασης βαρύνουν τα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από την αστυνομία.

ΕΣΕΕ: Ικανοποίηση για τα μέτρα για το κέντρο

Στη σωστή κατεύθυνση εκτιμά ότι κινούνται τα μέτρα για την αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.«Οι δράσεις που ανακοινώθηκαν για την Αθήνα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δείχνουν πολιτική βούληση, διαχειρίζονται το αρνητικό κλίμα, επιμερίζουν και συντονίζουν αρμοδιότητες και πολιτικές ευθύνες, ενώ προσπαθούν να κατευνάσουν την έκρηξη βίας από τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα», δήλωσε αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε υψηλό 2 ετών τα Euribor

Με το βλέμμα και την προσοχή των αγορών να είναι στραμμένα στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, τα επιτόκια Euribor «απογειώνονται» σε υψηλό 2 ετών.Από την άλλη η αύξηση του πληθωρισμού της ευρωζώνης θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ φέτος.

"Τάι-τσι" πρέπει να κάνουν οι ηλικιωμένοι

Οι ήπιες σωματικές, αναπνευστικές και πνευματικές ασκήσεις του «τάι-τσι», της διαδεδομένης στη Δύση αρχαίας κινεζικής πρακτικής, βελτιώνουν την ψυχική ευεξία και τη νοητική υγεία των ηλικιωμένων ανθρώπων, σύμφωνα με μια νέα κορεατο-βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία πάντως δεν επιβεβαιώνει άλλα οφέλη, που κατά καιρούς έχουν αναφερθεί για όσους ασκούν αυτή την «τέχνη». Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ανατολικής Ιατρικής της Ν. Κορέας και της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Έξετερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό αθλητικής ιατρικής “British Journal of Sports Medicine”, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αξιολόγησαν και συνέκριναν τα ευρήματα των σημαντικότερων (35 σε αριθμό) ιατρικών μελετών -στην αγγλική, κινεζική και κορεατική γλώσσα- που έχουν γίνει ως τώρα σχετικά με το τάι-τσι.

Έως τις 5 Ιουνίου η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου

Διαχωρισμός παραγωγής και δικτύων


Έως την Κυριακή 5 Ιουνίου θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο «Λειτουργία των Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου», όπως ανακοίνωσε την Τρίτη σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος.Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο και έχει ήδη αναρτηθεί στο opengov.gr.

"Δεν θα επιτρέψουμε κατάρρευση της ευρωζώνης"

Στη σχολή Central Party School στο Πεκίνο βρέθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι «όλα τα κράτη της ΕΕ βρίσκονται σε διαδικασία μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους. Τα πιο ευάλωτα κράτη έχουν δρομολογήσει αποφασιστικά μέτρα για έξοδο από την κρίση». Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει την κατάρρευση της ευρωζώνης και τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αποφασισμένα να μειώσουν το έλλειμμά τους, επεσήμανε στους κινέζους αξιωματούχους ο Βαν Ρόμπεϊ.

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η πορεία της υγείας του 31χρονου διαδηλωτή

Ικανοποιημένοι οι γιατροί


Τα πρώτα αισιόδοξα σημάδια είδαν σήμερα, Τρίτη, οι γιατροί στην εξέλιξη της υγείας του 31χρονου μεταπτυχιακού φοιτητή, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη λήξη της κεντρική απεργίας πορείας της 11ης Μαΐου στο Σύνταγμα.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα

Την στήριξή της στην Ελλάδα και την εμπιστοσύνη της εκφράζει ανώτατη αξιωματούχος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της Αθήνας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους βρίσκονται στο σωστό δρόμο και θα πρέπει να στηρίζονται.

«Όχι στην ελληνική αναδιάρθρωση πριν το 2013»

Αντίθετη στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα Bild, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, στη διάρκεια συζήτησης τη Δευτέρα με μαθητές της σχολής Sophie-Scholl του Βερολίνου, με αντικείμενο την Ευρώπη, η κα.Μέρκελ υπεραμύνθηκε της ενίσχυσης που παρέχεται στα κράτη μέλη της ευρωζώνης τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες και απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης για την Ελλάδα ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν το 2013, οπότε τίθεται σε λειτουργία ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Επιχείρηση "σκούπα" στο δημόσιο

Η Deal ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, με σχετικό ρεπορτάζ, είχε προειδοποιήσει: Ερχονται απολύσεις και στο δημόσιο.

Η Κάρλα είναι έγγυος, επιβεβαιώνει ο πατέρας του Γάλλου προέδρου

Δήλωση στη γερμανική Bild


Την ώρα που ο μέχρι πρότινος βασικός διεκδικητής του προεδρικού θόκου της Γαλλίας Ντομινίκ Στρος Καν περνάει το δικό του δράμα, ο πατέρας του Νικολά Σαρκοζί έσπευσε να επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της Κάρλα Μπρούνι.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Σε τεντωμένο σκοινί η αγορά


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την ίδια ώρα που δια στόματος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ οι χώρες της Ευρωζώνης άφησαν για πρώτη φορά δημοσίως ανοικτό το ενδεχόμενο «αναδιάταξης» του ελληνικού χρέους.

Δύο βόμβες στο Δουβλίνο πριν από την επίσκεψη της Ελισάβετ

Ο ιρλανδικός στρατός εντόπισε δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Δουβλίνο λίγη ώρα πριν από την επίσκεψη της βασίλισσας της Βρετανίας


Εκρηκτικός μηχανισμός «έτοιμος να λειτουργήσει» εξουδετερώθηκε κοντά στο Δουβλίνο χθες το βράδυ ενώ σήμερα το πρωί εντοπίστηκε και δεύτερος, λίγες ώρες πριν από την ιστορική επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ιρλανδία.  

Νέα έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων

Το Δημόσιο προχωράει σήμερα σε νέο δανεισμό μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα διενεργήσει δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων σε άϋλη μορφή, ποσού 1,25 δισ. ευρώ, λήξεως 19 Αυγούστου 2011.

Εισβολή στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ


Δήλωση υποστήριξης σε αναρχικούς και μετανάστες


Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ εισέβαλε μια μικρή ομάδα ατόμων, που δήλωναν αναρχικοί, αφήνωντας προκήρυξη στα γαλλικά και τα αγγλικά, με την οποία εκφράζεται συμπαράσταση στους αναρχικούς της Ελλάδας και τους μετανάστες, μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα.  

Ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι θα είναι ο διάδοχος του Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Αναλαμβάνει το Νοέμβριο


Oι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup), ενέκριναν, την Δευτέρα, την τοποθέτηση του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στη θέση του προέδρου της ΕΚΤ, ως διαδόχου του απερχόμενου Ζαν Κλοντ Τρισέ, όπως ανέφερε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής του Eurrogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη στο επίκεντρο του Ecofin

Αναμένονται αποφάσεις για τα cds


Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και οι θεσμικές παρεμβάσεις για τον περιορισμό της κερδοσκοπίας θα βρεθούν σήμερα Τρίτη στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin).Οι 27 υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν μεταξύ άλλων πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψήφιση Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τις ανοικτές πωλήσεις και ορισμένες πτυχές των συμβάσεων αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου (credit default swap - CDS).