e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Αναμένεται βελτιωμένη πρόταση της Εθνικής

Τι προβλέπει διεθνής οίκος



Η Εθνική μπορεί να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση «φιλικής συγχώνευσης» με την Alpha Bank, η οποία θα γινόταν αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο και τους μετόχους της δεύτερης, υποστηρίζουν με σημερινή έκθεση αναλυτές του διεθνούς οίκου, Nomura.Παράλληλα, τονίζουν ότι διατηρούν τη σύσταση της Alpha Bank σε «Buy» και για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο σε «Bullish».

H Λιβύη "πιέζει" προς τα πάνω τις τιμές πετρελαίου

Αυξημένες είναι οι τιμές πετρελαίου με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αναταραχές που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στη Λιβύη και με τη μορφή του ντόμινο εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ποιό συγκεκριμένα, η τιμή Μπρεντ ήταν κατά 0,77 δολάρια πάνω το οποίο μεταφράζεται σε 107,57 δολάρια το βαρέλι, έχοντας φτάσει τα 107,66 δολάρια νωρίτερα.

Φυτικό συμπλήρωμα ενάντια στη γρίπη

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα τα εκχυλίσματα μανιταριού



Τον Ιούνιο του 2009, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι η γρίπη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αποκορύφωση της στην Ελλάδα, οφείλεται σε ένα νέο στέλεχος H1N1, που ενδημεί στους χοίρους, και ευθύνεται για την πανδημία γρίπης και του 2009. Η προκαλούμενη ασθένεια ονομάζεται συχνά γρίπη των χοίρων, από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Ευρώπη: Πτώση κερδών για εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να δημοσιεύσουν έκθεση στην οποία θα αναφέρεται η συρρίκνωση των εσόδων τους στις εγχώριες αγορές.Συγκεκριμένα, η Telefonica SA, το πρώην μεγαλύτερο μονοπώλιο στην Ευρώπη ίσως αναφέρει πτώση εσόδων, το τέταρτο τρίμηνο η οποία θα φτάνει το 8,8% (4,6 δις ευρώ) ενώ τα ποσοστά της Telecom Italia SpA αναμένεται να κατρακυλίσουν στο 6,8% καθώς και η France Telecom SA ίσως παρουσιάσει πτώση 1,5%.

Βροχές και καταιγίδες την Τσικνοπέμπτη

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για αύριο, Πέμπτη.

Υπέρταση και υψηλή χοληστερόλη επηρεάζουν τη μνήμη

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η υπέρταση και η υψηλή χοληστερόλη μπορεί ενδεχομένως να συνδέονται με προβλήματα μνήμης και νοητικών ικανοτήτων στη μέση ηλικία. Συγκεκριμένα, Γάλλοι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία 3.500 Βρετανών αντρών και 1.300 γυναικών μέσης ηλικίας 55 ετών. Τρεις φορές σε μια δεκαετία, οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε τεστ που μετρούσαν τις ικανότητες κρίσης, μνήμης, ευχέρειας και λεξιλογίου.

Motor Oil: Στις 10/3 τα αποτελέσματα 2010

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 θα προχωρήσει η Motor Oil στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2010. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα Στοιχεία και Πληροφορίες καθώς και η Ετήσια Οικονομική Έκθεση χρήσης 2010 θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.moh.gr (Ενημέρωση Επενδυτών / Οικονομικά Στοιχεία / Ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις) καθώς και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.ase.gr μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2011.

Αγαπημένο μου λεμόνι

Με κολλητή του τη βιταμίνη C, το λεμόνι είναι πανταχού παρών και παντοδύναμο. Εκτός από την έντονη γεύση του, που πολλάκις αναζητούμε στο ποτό και το κοκτέιλ μας, το λεμόνι έχει κι άλλες σημαντικές χρήσεις.1. Πονάει ο λαιμός και βήχετε εδώ και μέρες; Φτιάξτε τσάι, στίψτε λεμόνι και ανακατέψτε μία κουταλιά μέλι.

Διατροφή κατά του πεπτικού έλκους

Τα περιστατικά πεπτικού έλκους πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο. Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε έναν σημαντικό βαθμό στις κακές διατροφικές συνήθειες μιας μερίδας του πληθυσμού. Όπως για κάθε νόσο, έτσι και για το έλκος, αυτό που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα είναι η πρόληψη. Ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου που πρέπει να αποφεύγουμε είναι:

Οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Αστυνομίας

Η πρόληψη, η έρευνα και η καταστολή οικονομικών εγκλημάτων, ειδικά αυτών που τελέστηκαν σε βάρος του δημοσίου και της ελληνικής οικονομίας ή έχουν τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος, αποτελούν την αποστολή της υπό ίδρυσης Οικονομικής Αστυνομίας. Στο ίδιο διάταγμα υπάρχει πρόβλεψη και για την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Νέο album για τον Alice Cooper!

Ο Alice Cooper έχει ολοκληρώσει το νέο του, 25ο κατά σειρά, studio album το οποίο θα έχει τίτλο “Welcome 2 My Nightmare”. Ο δίσκος ο οποίος αποτελεί το sequel του πρώτου “Welcome To My Nightmare” που είχε δει το φως της δημοσιότητας το μακρινό 1975. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο μουσικός στη ραδιοφωνική του εκπομπή στο Planet Rock το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Μεγάλη δημοπρασία ελληνικής ζωγραφικής

Με 190 έργα 84 Ελλήνων ζωγράφων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τιμών από 1.000 έως 40.000 ευρώ, πραγματοποιείται στις 15 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο η νέα Δημοπρασία Ελληνικής Ζωγραφικής του Οίκου Δημοπρασιών "Βέργος".Μεταξύ των έργων της Δημοπρασίας που έχουν την υψηλότερη τιμή εκκίνησης ξεχωρίζουν τα έργα του Παύλου Διονυσόπουλου "Roti de boeuf" με αρχική εκτίμηση 40.000-60.000 ευρώ και "Marine" με αρχική εκτίμηση 30.000-40.000 ευρώ.

Οι Beckham καλεσμένοι στο γάμο του πρίγκιπα William

O David και η Victoria Beckham έλαβαν πρόσκληση για να παραβρεθούν στο γάμο του πρίγκιπα William και της Kate Middleton στο αββαείο του Westminster στο Λονδίνο στις 29 Απριλίου! Όπως είναι φυσικό, το διάσημο ζευγάρι έιναι ενθουσιασμένο με την πρόσκληση και σίγουρα δεν θα χάει την ευκαιρία να πάει...Ο David και ο William -ο οποίος είναι πρόεδρος του English Football Association- ήρθαν κοντά, ύστερα από τις κοινές τους προσπάθειες προκειμένου να διεξαχθεί στην Αγγλία το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2018. Μπορεί οι προσπάθειες να απέτυχαν, αλλά οι δυο τους έγιναν φίλοι.

Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Εκτεταμένα επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Οι άνδρες των ΜΑΤ κάνουν εκτεταμένες ρίψεις δακρυγόνων για να «σπάσουν» τον όγκο των διαδηλωτών.Από τις συμπλοκές υπάρχουν τραυματισμοί ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός πήρε φωτιά από ρίψη βόμβας μολότοφ ενώ κάηκε και ένα μηχανάκι της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, του γεν και του φράγκου στις σημερινές συναλλαγές, ενώ κινείται σταθεροποιητικά έναντι της στερλίνας, εν τω μέσω προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Πιο συγκεκριμένα, το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3735 δολάρια έναντι του δολαρίου, σε υψηλό ημέρας και με κέρδη 0,63%.

Ο ΟΠΕΚ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου


Ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, επιδιώκοντας να αμβλύνει τις ανησυχίες για την αύξηση στις τιμές πετρελαίου, δήλωσε πως η χώρα του, όπως και άλλες χώρες του ΟΠΕΚ, έχουν τη δυνατότητα να παράγουν πλεόνασμα πετρελαίου, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας. Η Σαουδική Αραβία από μόνη της έχει ένα πλεόνασμα περίπου 4 εκατ. βαρελιών την ημέρα, φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Αλί Αλ-Ναίμι, σύμφωνα με το πρακτορείο, χωρίς όμως να γίνεται ξεκάθαρο εάν ο Αλ-Ναίμι εννοούσε ότι η Σαουδική Αραβία παράγει ήδη 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα επιπλέον, ή ότι μπορεί να το κάνει σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.

Σε μια δεκαετία ορατές οι συνέπειες από τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού

Υποβρύχιες μελέτες έδειξαν ότι υπάρχει στρώμα πάχους δέκα εκατοστών σχηματισμένο από τα κουφάρια νεκρών ζώων και πετρελαίου και ότι η αφαίρεση αυτών των ζώων από τη διατροφική αλυσίδα θα επηρεάσει εν καιρώ τα είδη που σχετίζονται με την αλιεία.Η Σαμάνθα Τζόουι από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια αμφισβητεί την υπόθεση ότι η αποζημίωση της BP θα μπορέσει να αποκαταστήσει τις βλάβες που προκλήθηκαν στον Κόλπο του Μεξικού μέχρι το τέλος του 2012 μετά τη διαρροή εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου τον Απρίλιο του 2010.

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται η παρουσίαση του iPad 2

Κοντά στην παρουσίαση του iPad2 είναι η Apple καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει προγραμματίσει την εκδήλωση για τις 2 Μαρτίου στο Σαν Φρανσίσκο, παρά τις εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν ότι θα καθυστερήσει μέχρι τον Ιούνιο.Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το νέο μοντέλο της ταμπλέτας θα είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του, με πιο γρήγορο επεξεργαστή, περισσότερη μνήμη και δύο κάμερες. Επιπλέον, εκτιμάται ότι θα έχει βελτιωμένες δυνατότητες στην απεικόνιση βίντεο και 3D γραφικών.

Σταθεροποιητικά τα spread της περιφέρειας

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν την Τετάρτη τα spread της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τις αγορές να στρέφουν το «βλέμμα» στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.Ειδικότερα, το premium που απαιτούν οι επενδυτές για την διακράτηση των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund διαμορφώνεται στις 859 μ.β. την Τετάρτη, κατά 2,3 μ.β. χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τρίτης.

Οι νέες μετοχές της Marfin στο ΧΑΑ

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση των 488.167.604 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Marfin Popular Bank, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας έτσι τη ιδιαίτερη σημασία τόσο της επιτυχημένης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου όσο και της δυνατότητας άντλησης κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Θετική η πρόταση της ΕΤΕ προς την Alpha»

Θετική χαρακτηρίζει την πρόταση φιλικής συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας προς την Alpha Bank, η Marfin Analysis.Σε έκθεση με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου 2011 η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι βλέπει την στρατηγική λογική της προτεινόμενης συναλλαγής, ενώ αναγνωρίζει το θετικό αντίκτυπο που θα είχε στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο και την ευρύτερη οικονομία.

Εφοριακοί «χάριζαν» πρόστιμα ύψους 1 δισ. ευρώ

Το ένα δισ. ευρώ φαίνεται πως φτάνουν οι ζημιές από τους οικονομικούς επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι φέρονται ότι µηδένιζαν οφειλές επιχειρήσεων ζηµιώνοντας το Ταµείο του ∆ηµοσίου.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" η αξιόποινη δράση των εµπλεκοµένων, η οποία αρχίζει από το 2006, αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στη ∆ικαιοσύνη και οδηγούν στην τέλεση σοβαρών κακουργηµατικών πράξεων σε συνδυασµό µε τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόµου 1608/1950 περί καταχραστών του ∆ηµοσίου – προβλέπει ακόµα και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Δεν κινείται τίποτα! - Αγώνας για τις εργασιακές σχέσεις

Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία, οι τράπεζες, τα σχολεία, τα μέσα ενημέρωσης, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για ασφαλιστικά και μισθολογικά θέματα, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, των εισιτηρίων και των διοδίων, ενώ ζητούν να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Πρώτο στη λίστα αξιοποίησης της κυβέρνησης το ακίνητο-''φιλέτο'' της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών

Το 450 στρεμμάτων ακίνητο έχει ξεχωρίσει από την ομάδα των έτοιμων ακινήτων του δημοσίου που μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν καθώς σύμφωνα με την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου η σύνταξη του σχετικού φακέλου έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Κλειστά τα περισσότερα καταστήματα σε ολη τη χώρα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ΕΣΕΕ

Κλειστά είναι σήμερα τα περισσότερα καταστηματα σε όλη τη χώρα. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων υποστηρίζουν οτι η πλειοψηφία των καταστηματαρχών συμμετέχει στο απεργιακό λουκέτο.Όπως επισημαίνει σε ανακοινωση της η ΕΣΕΕ, οι 13 Ομοσπονδίες της, οι 272 Εμπορικοί Σύλλογοι μικρών και μεγάλων πόλεων, αλλά κυρίως οι 305.000 αυτοαπασχολούμενοι σε κάθε γωνιά της χώρας καθώς και οι 500.000 απασχολούμενοι στο εμπόριο, θεωρούν την επιβίωση της μικρομεσαίας ελληνικής εμπορικής επιχείρησης πολύ σοβαρή υπόθεση.

Φορολογικοί έλεγχοι σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Ελέγχους θα πραγματοποιήσει η εφορία στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που ενώ υπήχθησαν στην περαίωση δεν είχαν υποβάλει εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ. Σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις αυτές θα επιβάλλεται το μισό πρόστιμο των προσαυξήσεων που προβλέπεται για την εκπρόθεσμη καταβολή των δηλώσεων, ενώ θα διενεργείται και έλεγχος σε ό,τι αφορά του ΦΠΑ. Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν ανατρέπεται το αποτέλεσμα της περαίωσης.

Ο καιρός σήμερα

Οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά και από το βράδυ επιδείνωση του καιρού στα δυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ακύρωση διαγωνισμού για αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας-Θήβας-Υλίκης

Το υπουργείο Υποδομών ματαίωσε το διαγωνισμό για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας – Θήβας – Υλίκης, λόγω μεταφοράς της σχετικής αρμοδιότητας σε άλλη υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Ο διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, αφορούσε στην ολοκλήρωση των μελετών για το συγκεκριμένο έργο, οι οποίες περιλάμβαναν το τμήμα από την Αττική Οδό έως τις Ερυθρές και τα Βίλια (4,7 εκατ.) και την υπόλοιπη διαδρομή έως την Υλίκη (3,6 εκατ.).

Σε ανοδική τροχιά το ΧΑΑ

Ανοδικά ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη τιμών στις 11.03 να διαμορφώνεται στις 1.641,76 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,38% και τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 20,47 εκατομμύρια ευρώ.