e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας της ΕΘΕΛ

Διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ό,τι αφορά την πορεία των κινητοποιήσεων, διαπιστώνεται το τελευταίο 24ωρο στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, καθώς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ που απέκτησαν σήμερα και νέο πρόεδρο, φαίνεται να διαχωρίζουν τη θέση τους από τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα προτάθηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 9 Μαρτίου. Η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων.

Ανοδος 0,19% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο τερμάτισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αν και προς το τέλος της συνεδρίασης η αγορά πέρασε σε αρνητικό έδαφος με τις τιμές των μετοχών να χάνουν τα υψηλά ενδοσυνεδριακά τους κέρδη που έφθαναν έως και 2%.

Απολύθηκε από τον Dior ο Γκαλιάνο

Ο οίκος μόδας Dior ανακοίνωσε ότι απέλυσε το σχεδιαστή Τζον Γκαλιάνο μετά τα αντισημητικά σχόλια που φέρεται να έκανε την περασμένη εβδομάδα.

Η Mozilla προσφέρει το Firefox 4

H Mozilla ξεκίνησε ήδη να διαθέτει την τελική beta έκδοση της τέταρτης γενιάς του δημοφιλούς browser Firefox, με μία πολύ μεγάλη γκάμα βελτιώσεων να προσφέρεται στους χρήστες. Συγκεκριμένα, η εταιρία υπόσχεται πως η τελική beta έκδοση προσφέρει βελτιώσεις σε πάνω από 7.000 σημεία σε σχέση με όλες τις προηγούμενες .Πέραν της επιτάχυνσης λειτουργίας μέσω εμπλοκής της GPU, ο Firefox 4 παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στην τοποθέτηση των tabs και τη σταθερότητα, καθώς και υποστήριξη για cross-platform συγχρονισμό. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε πρόσβαση στην τελική beta έκδοση, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.mozilla.com/en-GB/firefox/beta/.

Αναστέλλονται τμήματα δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Απαραίτητη χαρακτηρίζεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η προσωρινή αναστολή ορισμένων τμημάτων δρομολογίων, τα οποία εμφανίζουν υψηλό κόστος και χαμηλά έσοδα.

Έκθεση με κουστούμια και κοσμήματα της Μαρίας Κάλλας στη Νέα Υόρκη

«Μαρία Κάλλας: μια Γυναίκα, μια Φωνή, ένας Μύθος» (Maria Callas: A Woman, a Voice, a Myth), είναι ο τίτλος της έκθεσης με κουστούμια και κοσμήματα της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας της όπερας, που διοργανώνουν από κοινού το Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με μέγα χορηγό το Κοινωφελές Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος".Η έκθεση φιλοξενείται στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν, και θα ανοίξει τις πύλες της την Τετάρτη 2 Μαρτίου.

"Σακούλα εμετού" για τον επικείμενο βασιλικό γάμο

Μία Βρετανίδα έρχεται να δώσει τη λύση σε όλους όσοι έχουν βαρεθεί το θόρυβο γύρο από τον επικείμενο βρετανικό βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον και δηλώνουν αηδιασμένοι από τις βασιλικές εορτές δημιουργώντας μία βασιλική "σακούλα εμετού".

Βγάζουν από το «χρονοντούλαπο» τις καταπατημένες εκτάσεις

Από το «μπαούλο του χρόνου» βάζει η κυβέρνηση τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου από τις οποίες σχεδιάζει να εξοικονομήσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ.Οι ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για την εξεύρεση πόρων που δεν θα προέρχονται από την αύξηση της φορολογίας αναγκάζουν την κυβέρνηση να επαναφέρει την «πονεμένη», γι αυτήν, ιστορία των καταπατημένων εκτάσεων.

Θυγατρική στην Οξφόρδη από την Kleemann Hellas

Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας, με την επωνυμία "Kleemann Lifts U.K. LTD", στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου προχωράει η Kleemann Hellas ΑΒΕΕ, με σκοπό την προώθηση των προϊόντων και λύσεων ανακαίνισης, καθώς και την περαιτέρω προώθηση της συνολικής γκάμας των προϊόντων της μητρικής εταιρείας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας θυγατρικής θα ανέλθει στο ποσό των 200 χιλ. ευρώ, ενώ η συμμετοχή της "Kleemann Hellas ABEE" στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται στο 100%.

«Στην τουαλέτα ξέχασε το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου ο Κόλιν Φερθ»

Εκεί που και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος...


Τόσο ταραγμένος από τη νίκη του στα Όσκαρ φαίνεται πως ήταν ο Κόλιν Φερθ που ξέχασε το χρυσό αγαλματάκι του στην τουαλέτα, σύμφωνα με την βρετανική Mirror.Ο πρωταγωνιστής του Λόγου του Βασιλιά, γιόρταζε τη νίκη του σε ένα από τα πολλά πάρτι του Χόλιγουντ, όταν ξέχασε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου που είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα μέσα στην τουαλέτα.

Συστάθηκε Μόνιμη Επιτροπή Τεχνικής Βιομηχανικής Νομοθεσίας

Η προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στα κοινοτικά πρότυπα είναι το βασικό θέμα στις συνεδριάσεις της Μόνιμης Επιτροπής Τεχνικής Βιομηχανικής Νομοθεσίας, που συστήθηκε στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με απόφαση του υπουργού Αναπληρωτή Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σ. Ξυνίδη. Η Μόνιμη Επιτροπή Τεχνικής Βιομηχανικής Νομοθεσίας, σημειώνεται ότι είναι άμισθη, και προτείνει μέτρα, δράσεις και προγράμματα για τη συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση των εθνικών αρχών, των φορέων, αλλά και των ενδιαφερόμενων (παραγωγών, καταναλωτών, εισαγωγέων, διανομέων κ.λπ.), σχετικά είτε με την εφαρμογή νέων ή αναθεωρημένων τεχνικών προδιαγραφών, κανόνων και οδηγιών είτε με την ενδεχόμενη προσαρμογή του πλαισίου εποπτείας της αγοράς σε νέα δεδομένα.

160 απόπειρες αυτοκτονίας απέτρεψε η Αστυνομία στην Ελλάδα

19 άτομα σώθηκαν μόνο τις τελευταίες 60 ημέρες


Δεκαεννέα απόπειρες αυτοκτονίας απέτρεψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα διαδικτυακά «ίχνη» δεκαεπτά Ελλήνων, εκ των οποίων πέντε ανήλικοι, και δύο αλλοδαπών -ο ένας ήταν ανήλικος- οι οποίοι είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να αυτοκτονήσουν. Τα άτομα ήταν ηλικίας από 13 μέχρι 51 ετών.

Η συνεκτίμηση φύλου του ασφαλισμένου "συνιστά διάκριση"

Η συνεκτίμηση του φύλου του ασφαλισμένου ως παράγοντα κινδύνου στις συμβάσεις ασφάλισης συνιστά διάκριση. Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επισημαίνοντας ότι ο κανόνας των ίδιων ασφαλίστρων και ασφαλιστικών παροχών για τα δυο φύλα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 21 Δεκεμβρίου 2012. Στην απόφαση που εξέδωσε σήμερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τονίζει κατ' αρχήν ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισαβόνας, η ΕΕ σε όλες τις δράσεις της επιδιώκει να εξαλειφθούν οι ανισότητες και να προαχθεί η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Προ των πυλών οι γεωγραφικά στοχευμένες διαφημίσεις μέσω SMS

Ξέρω πού βρίσκεσαι


O αμερικανικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών AT&T ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα διαφημιστική πλατφόρμα, η οποία θα στέλνει SMS στους συνδρομητές της ανάλογα με το πού βρίσκονται εκείνη τη στιγμή. Το σύστημα λειτουργεί ακόμα και σε κινητά χωρίς GPS, απαιτεί πάντως τη συγκατάθεση του χρήστη -τουλάχιστον προς το παρόν.Η νέα πλατφόρμα, με την ονομασία ShopAlerts by AT&T, εντοπίζει τα κινητά με ακρίβεια περίπου ενάμισι χιλιομέτρου, παρακολουθώντας με ποιες κεραίες κινητής τηλεφωνίας επικοινωνούν εκείνη τη στιγμή.

Σε συμφωνία repo ελληνικών ομολόγων ύψους 1 δισ. ευρώ προχώρησε η Eurobank



 Πρώτη συναλλαγή το 2011 από ελληνική τράπεζα


Η Eurobank είπε την Τρίτη ότι προχώρησε με τέσσερις ξένες τράπεζες σε νέα συμφωνία χρηματοδότησης ελληνικών ομολόγων, ύψους 1 δισ. ευρώ, στη διεθνή διατραπεζική αγορά. Οι συμφωνίες αυτές αποτελούν την πρώτη συναλλαγή από ελληνική τράπεζα στη διεθνή αγορά το 2011.

Στον «αέρα» το πρώτο 3D κανάλι πορνό

Το Penthouse 3D TV θα μεταδίδει «ταινίες ενηλίκων» σε όλη την Ευρώπη


Ταινίες πορνό σε… τρεις διαστάσεις προσφέρει από σήμερα το Penthouse 3D TV, ο πρώτος 3D τηλεοπτικός σταθμός που μεταδίδει πορνογραφικό περιεχόμενο. Το κανάλι του αμερικανικού περιοδικού Penthouse, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1965, θα εκπέμπει αρχικά μόνο στην Ευρώπη, ενώ μέσα στο 2011 αναμένεται να λανσαριστεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Κόκκινη κάρτα" στην Cosmote

Να μποϋκοτάρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρίας COSMOTE, καλεί τις καταναλωτικές οργανώσεις και τους καταναλωτές η "Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας". Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση, καταγγέλλει την διοίκηση της εταιρίας ότι παρά την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και τα συνεχόμενα κέρδη, αποφάσισε 120 απολύσεις εργαζομένων, όχι γιατί αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αλλά επειδή ο κύριος μέτοχός της η DEUTSCHE TELEKOM επιθυμεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της σε βάρος των εργαζομένων τους οποίους οδηγεί στην ανεργία. Η "Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας", έχει ιδρυθεί με πρωτοβουλία 600 στελεχών της ΓΣΕΕ και διασυνδέεται με τα συνδικάτα, τα εργατοϋπαλληλικά κέντρα και τις ομοσπονδίες.

Απεργία σε ΟΤΕ και Cosmote

Με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, απαντά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στις πρόσφατα ανακοινωθείσες απολύσεις, περίπου 120 τον αριθμό, στην Cosmote, με το αιτιολογικό της κατάργησης δραστηριοτήτων της εταιρίας. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ εξήγγειλε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την προσεχή Παρασκευή, 4 του μηνός σε όλο τον Όμιλο του ΟΤΕ την Παρασκευή 4-3-2011. Την άλλη Τρίτη, θα καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Συνεχίζεται η δίκη της "17ης Νοέμβρη"

Ερυθρό δελτίο για το Βασίλειο Τζωρτζάτο και τον Δημήτρη Κουφοντίνα για την υπό εξέλιξη στην Τουρκία δίκη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη έχει εκδοθεί σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα στο 11ο κακουργιοδικείο Άγκυρας και αφορά τις επιθέσεις της 17Ν εναντίον στελεχών της τουρκικής πρεσβείας στην Άγκυρα το 1991 και το 1994. Κατηγορούμενοι είναι οι Βασίλειος Τζωρτζάτος, Σωτήριος Κονδύλης, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Δημήτρης Κουφοντίνας. Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι "δεν κατέστη δυνατή η σύλληψη των κατηγορουμένων" και τόνισε πως το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε πως έχει εκδοθεί ερυθρό δελτίο για τους Τζωρτζάτο και Κουφοντίνα.

Μέτρα για τις «πειραγμένες» αντλίες στα βενζινάδικα ζητεί η ομοσπονδία εμπόρων-πρατηριούχων

Αλλοιώνουν τις ενδείξεις στις αντλίες


Σε απόλυτα μεγέθη η έρευνα του Πολυτεχνείου για τα πρατήρια με «πειραγμένες» αντλίες δείχνει ότι 700 πρατήρια ανά την Ελλάδα, σε σύνολο 7.000, διαθέτουν μηχανισμούς που κλέβουν τους καταναλωτές, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.Η ΠΟΠΕΚ ζητεί να δοθεί η έρευνα στη δημοσιότητα προκειμένου να πληροφορηθεί υπεύθυνα η κοινή γνώμη και ο κλάδος για το περιεχόμενό της και να αποδοθούν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Έντονες διαφωνίες Φαναρίου - Μόσχας κατά την προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

Αγεφύρωτες διαφορές


Δοκιμάζονται έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι σχέσεις Κωνσταντινούπολης - Μόσχας μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στις συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Γενεύη για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία προετοιμάζεται επί 88 χρόνια και θα είναι η πρώτη που θα συγκληθεί μετά το σχίσμα των Εκκλησιών το 1054 μεταξύ Ανατολής και Δύσης.Η απογοήτευση κυριαρχεί μεταξύ των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς, όπως εκτιμάται, εάν δεν αναλάβει άμεση πρωτοβουλία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για να αρθεί το αδιέξοδο και δεν κάμψει τις αξιώσεις των εκπροσώπων του Πατριαρχείου Μόσχας, τότε το ενδεχόμενο σύγκλησης της Συνόδου δείχνει να καθυστερεί για μία ακόμη φορά, γεγονός που θα καταδείξει το έλλειμα ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Μετά τις αποτυχίες, η Μόσχα αδειάζει τη ρωσική υπηρεσία Διαστήματος

«Παιδαριώδη λάθη»


«Χαστούκι» στη ρωσική υπηρεσία Διαστήματος από την κυβέρνηση της Μόσχας: Η Roscosmos διέπραξε «παιδαριώδη» λάθη σε πρόσφατες εκτοξεύσεις δορυφόρων και απέτυχε να κατασκευάσει τα διαστημικά σκάφη που υποσχέθηκε, επισήμανε σε μια ασυνήθιστα αυστηρή δήλωση ο Ρώσος αντιπρόεδρος Σεργκέι Ιβανόφ.Το Δεκέμβριο, τρεις δορυφόροι του Glonass -της ρωσικής απάντησης στο GPS- καταστράφηκαν στον Ειρηνικό επειδή ο πύραυλος με τον οποίο εκτοξεύτηκαν δεν είχε... αρκετά καύσιμα.

«Να τελειώνουμε με την αθλιότητα»»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ήταν ιδιαίτερα αυστηρός στη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.Ο κ Παπούλιας είπε χαρακτηριστικά: «να τελειώνουμε με αυτή την αθλιότητα» και πρόσθεσε ότι «χρειάζονται έργα. Όχι μόνο αποφάσεις».

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα «κερδοσκοπικά παιχνίδια» στο ΧΑ με την υπόθεση Εθνικής-Alpha

Διενέργεια ΕΔΕ


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, υπήρξαν κερδοσκοπικά παιχνίδια στο Χρηματιστήριο με αφορμή τις συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση Εθνικής-Alpha.Με εντολή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Σακελάκος διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις μετοχές των δύο τραπεζών.

Μείωση 21,2% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα το 2010

Αύξηση 8,5% των εξαγωγώων


Μείωση 21,2% σημείωσε το 2010 το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, χωρίς τα πετρελαιοειδή.Η «ελάφρυνση» του εμπορικού ελλείμματος πέρυσι, οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών και τη μεγαλύτερη πτώση των εισαγωγών, με την τελευταία να οφείλεται και στην υποχώρηση της καταναλωτικής ζήτησης.

Συζητήσεις με νέους επενδυτές στο Alter

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ (Alter Channel), όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρίας σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε σχέση με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.Σημειώνεται ότι το σύνολο των οφειλών της εταιρείας ανέρχεται στο 53,9% των ιδίων κεφαλαίων και προέρχονται κυρίως από παρακρατούμενους φόρους και ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές.

Απογοητευτικά τα νούμερα της τηλεθέασης της φετινής απονομής των Όσκαρ

Πτώση 10%


Πτώση 10% σημείωσε η τηλεθέαση της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, με τους τηλεκριτικούς να επικρίνουν τη φετινή διοργάνωση.Όπως μεταδίδει το BBC, την τελετή παρακολούθησαν μέσω του δικτύου ABC περισσότεροι από 37 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Λοβέρδος: «Αποπληρώνονται τα χρέη προς τους φαρμακοποιούς»

Τη δέσμευσή του ότι σήμερα θα αποπληρωθούν τα απαραίτητα χρέη των ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) προς τους φαρμακοποιούς Αθηνών και Πειραιά έδωσε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.Αν αποπληρωθούν τα χρέη, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι από αύριο θα χορηγούν κανονικά επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένος του Δημοσίου.

Με 13,5 εκατ. ευρώ επιχορηγούνται τα κόμματα για το πρώτο τρίμηνο του 2011

Για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες


Με το ποσό των 13.504.656 ευρώ, εκ των οποίων τα 12.298.883 αποτελούν την τακτική χρηματοδότηση και το 1.205.772 ευρώ ενίσχυση για... ερευνητικούς σκοπούς, επιχορηγήθηκαν τα πολιτικά κόμματα για το πρώτο τρίμηνο του 2011. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη υπέγραψαν τη σχετική απόφαση, σε μία στιγμή κατά την οποία είναι σε εξέλιξη η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την χτύπημα που «μαύρου πολιτικού χρήματος» και την εξυγίανση των οικονομικών των κομμάτων, που θα οδηγήσει, εκτός των άλλων, και σε μείωση του ύψους της τακτικής επιχορήγησης.

ΕΛΣΤΑΤ: «Καθίζηση» 19,2%, στο λιανεμπόριο το Δεκέμβριο

Σημαντική πτώση, κατά 19,2%, σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων (συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων) στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ σε μέσα επίπεδα το 2010 ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 6,2%.Η πτώση κατά 19,2% οφείλεται κυρίως στη μείωση των πωλήσεων στα, Έπιπλα - ηλεκτρικά είδη - οικιακός εξοπλισμός (-34,6%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-20,7%), Βιβλία – χαρτικά - λοιπά είδη (-16,7%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (-14,4%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (-9,5%).

Ερντογάν προς Μέρκελ: «Βάλτε μας στην Ε.Ε.»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε χθες το Βερολίνο να υποστηρίξει την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την πολεμική που εξαπέλυσε χθες για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας από τους Τούρκους μετανάστες."Η Γερμανία είναι η χώρα που μπορεί να κατανοήσει καλύτερα την ένταξη της Τουρκίας", δήλωσε εγκαινιάζοντας την έκθεση τεχνολογίας Cebit στο Ανόβερο (βόρεια), όπου η χώρα του είναι επίτιμη προσκεκλημένη.

Τελική ευθεία για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Εντός των ημερών θα υπάρξουν και οι οριστικές θέσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, μισθολόγιο το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον προσεχή Ιούλιο και θα περικόπτει επιδόματα και τελικές αμοιβές των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων.Το νέο μισθολόγιο θα αποτελέσει το «φιτίλι» για μια σειρά από εξελίξεις στο δημόσιο τομέα από τη στιγμή που η τρόικα επιβάλλει ταυτόχρονα σειρά μετατάξεων καθώς και μείωση της απασχόλησης όπου έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος για την εξοικονόμηση τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, το 2012.

Εντός Μαρτίου η συμφωνία για μείωση των διοδίων, ανακοίνωσε ο Γ.Μαγκριώτης

Διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες


Εντός του Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη μείωση των διοδίων με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους οδικούς άξονες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Όπως διευκρίνισε, η μείωση των διοδίων θα είναι δραστική στα υπό κατασκευή τμήματα. Θα υπάρξουν, επίσης, διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τους οδηγούς που κάνουν πολύ συχνές διαδρομές, με εκπτωτικές κάρτες. Τη διαφορά κόστους από τη μείωση των διοδίων θα την επιβαρυνθεί το Δημόσιο μέσα από τα προβλεπόμενα μελλοντικά έσοδά του από την εκμετάλλευση των αυτοκινητόδρομων.

Κατά χιλιάδες συνεχίζουν να καταφτάνουν στην Κρήτη οι Κινέζοι υπήκοοι από τη Λιβύη

Ανάσα στην τοπική αγορά


Σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου Κρήτης έχουν βρει προσωρινή στέγη χιλιάδες ξένοι υπήκοοι που εργάζονταν στη Λιβύη, στην πλειονότητά τους Κινέζοι. Μέχρι την Παρασκευή, ο συνολικός αριθμός των ξένων υπηκόων που θα φτάσουν στην Ελλάδα ίσως φτάσει τις 16.000, ενώ η κινεζική πρεσβεία έχει δημιουργήσει ειδικό μηχανισμό για τη διαμονή τους στο νησί και τον επαναπατρισμό τους.Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι ξένοι υπήκοοι έρχονται σταδιακά και φεύγουν σταδιακά. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο νησί παραμένουν από τρεις ώς 12 ημέρες.

Αναβλήθηκε ο τελικός του μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο τελικός του μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή στο Ελληνικό. Κι αυτό επειδή τελικά δεν βρέθηκε φόρμουλα ώστε στις εξέδρες να είναι μόνο μαθητές Δημοτικού. Ετσι, τώρα καλείται η ΕΟΚ να αποφασίσει για τη νέα ημερομηνία του τελικού.

Άμεση ληψη μέτρων για τους μετανάστες της Υπατίας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Ελλάδας


«Ορατός κίνδυνος απώλειας ζωών»


Να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα των μεταναστών απεργών πείνας του κτηρίου της Υπατίας καλεί την πολιτεία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, προειδοποιώντας ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών.Ο κ. Βαρνάβας αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες εισάγονται κατά δεκάδες σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μετανάστες απεργοί πείνας, καθώς ήδη διανύουν την 34η ημέρα απεργίας πείνας. Μάλιστα, 36 εξ αυτών εδώ και λίγες ημέρες απέχουν και από το νερό, ενώ αποδέχονται την ενδοφλέβια χορήγηση υγρών.

Καταδίκη εισπρακτικής εταιρείας σταθμός για... οφειλέτες

Σταθμό αποτέλεσε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για τους δανειολήπτες η οποίοι δέχονται οχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες.Με απόφαση του το Εφετείο Αθηνών καταδίκασε εισπρακτική εταιρεία και με την απόφαση του την ανάγκασε να πληρώσει αποζημίωση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η ζωή στην Γη προήλθε από τα άστρα

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν άφθονη αμμωνία, που περιέχει άζωτο, σε ένα μετεωρίτη από το διάστημα, ο οποίος βρέθηκε στην Ανταρκτική. Η ανακάλυψη ενισχύει την πεποίθηση αρκετών επιστημόνων ότι οι μετεωρίτες και οι κομήτες ήσαν αυτοί που έφεραν στην αρχέγονη Γη τα πρώτα ζωτικά χημικά συστατικά, στα οποία βασίστηκε η ανάπτυξη των πρώτων μορφών ζωής.Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σάντρα Πιτσαρέλο του πολιτειακού πανεπιστημίου της Αριζόνα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στα «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» (PNAS) των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέλυσαν τον μετεωρίτη, που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων χονδριτών, οι οποίοι περιέχουν άνθρακα και αφθονία οργανικών υλικών. Ο βάρους 129 γραμμαρίων βράχος, με την ονομασία «Νουνάτακς 95229», βρέθηκε το 1995.

Κομισιόν: Αναθεώρηση προβλέψεων για πληθωρισμό – ανάπτυξη 2011

Στην αναθεώρηση των προβλέψεών της σχετικά με το επίπεδο της οικονομικής ανάπτυξης κατά το τρέχον έτος στην ευρωζώνη από 1,5% σε 1,6% και του πληθωρισμού από 1,8% σε 2,2% προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.Πρόκειται για τις ενδιάμεσες εκτιμήσεις της "Κομισιόν", με βάση τις επιδόσεις των μεγαλυτέρων οικονομιών της ευρωζώνης, που αντιστοιχούν σε περίπου 80% της οικονομικής δραστηριότητας των 17 κρατών μελών της ζώνης αυτής.

Πράσινο φως από το ΔΝΤ για επιμήκυνση του χρέους

Πληροφορίες για «μικρό πακέτο» ενίσχυσης του ταμείου διάσωσης στη Σύνοδο Κορυφής



Ποια είναι η συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσαν αργά χθες το βράδυ οι κ. Μπαρόζο και Βαν Ρομπέι για τη συνολική διάσωση των ευρωπαϊκών οικονομιών, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου;Προς το παρόν, το ακριβές της περιεχόμενο, παραμένει κρυφό, περίπου ως επτασφράγιστο μυστικό. Οι πληροφορίες ωστόσο επιμένουν ότι αυτό που κάνει είναι να υιοθετεί τη μέση λύση. Δηλαδή, εν προκειμένω, ένα «μικρό πακέτο» ενίσχυσης του ταμείου για τη διάσωση των ευρωπαϊκών οικονομιών, το οποίο θα αποδεχθούν οι Γερμανοί και οι σύμμαχοι τους και το οποίο θα καθησυχάσει τις αγορές, υπό την έννοια ότι κάτι κινείται και κάτι γίνεται.

Στα 71.000 ανέρχονται τα δημόσια ακίνητα

Στα 71.000 ανέρχονται τα δημόσια ακίνητα που ανήκουν στη διαχειριστική αρμοδιότητα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.Με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, επισημαίνεται ότι "με την απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων της 15.12.2010, προωθείται ολοκληρωμένη καταγραφή των ακινήτων του Δημοσίου, ώστε στη συνέχεια με τη συνδρομή εξειδικευμένων συμβούλων να διερευνηθεί η αξία των ακινήτων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εμπορικά, μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης".

Πέθανε η σταρ του Χόλυγουντ Τζέιν Ράσελ

Η ηθοποιός Τζέιν Ράσελ, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία "Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθές", πέθανε στην Καλιφόρνια σε ηλικία 89 ετών.

Ένας στους δύο άνδρες μπορεί να έχει μολυνθεί με τον ιό HPV

Ένας στους δύο άνδρες μπορεί να έχει ήδη μολυνθεί με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που ενισχύει το επιχείρημα για εμβολιασμό και των αγοριών κατά του συγκεκριμένου ιού.Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Άννα Τζιουλιάνο του Ερευνητικού Ινστιτούτου και Κέντρου Καρκίνου «Λι Μόφιτ» της Φλόριδα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό “The Lancet”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν το ποσοστό μόλυνσης από τον ιό HPV σε δείγμα άνω των 1.100 ανδρών σε τρεις χώρες (ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία) και βρήκαν ότι φτάνει το 50%.

Πέθανε η γαλλίδα ηθοποιός Ανί Ζιραρντό

Η γαλλίδα ηθοποιός Ανί Ζιραρντό, χαρακτηριστική φιγούρα του γαλλικού κιηματογράφου την δεκαετία του '70, πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Σε χαμηλό οκταμήνου η ελληνική μεταποίηση τον Φεβρουάριο

Συρρίκνωση εν μέσω ύφεσης


Ο ελληνικός μεταποιητικός κλάδος εξακολούθησε να συρρικνώνεται τον Φεβρουάριο, καθώς έπεσαν απότομα η παραγωγή στον μεταποιητικό τομέα, οι νέες παραγγελίες και η απασχόληση, ενώ εντάθηκαν και οι τιμολογιακές πιέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) διαμορφώθηκε σε χαμηλό οκτώ μηνών, στις 42,8 μονάδες, αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Markit.

Ενδιαφέρον ξένων τραπεζών για βουλγαρική αγορά

Ενδιαφέρον για τη δραστηριοποίησή τους στη βουλγαρική αγορά εκδηλώνουν ξένες τράπεζες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "24 Chasa", το οποίο αναδημοσιεύουν βουλγαρικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνολικά 190 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εισέλθουν στη βουλγαρική αγορά. Απ' αυτά, 16 τράπεζες ειδοποίησαν ήδη την Εθνική (κεντρική) Τράπεζα πως επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά της βαλκανικής αυτής χώρας.

Νέο ΔΣ Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος

Ο κ. Γιάννης Ψυχογυιός από την εταιρία ΕΚΟ εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος.

Έλιωσε το αυστραλιανό αεροδρόμιο της Ανταρκτικής

Οι συνεχείς κλιματικές αλλαγές και ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός το καλοκαίρι που μας πέρασε έβγαλε «νοκ αουτ» το αεροδρόμιο της αυστραλιανής βάσης στην Ανταρκτική με αποτέλεσμα να μη μπορούν να προσγειωθούν μεγάλα αεροσκάφη για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της βάσης.

"Μαχαίρι" στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων

Νέα ταλαιπωρία περιμένει από σήμερα, Τρίτη, τους ασφαλισμένους επτά ασφαλιστικών ταμείων, αφού οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας έχουν αποφασίσει να κόψουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις εξόφλησης των συνταγών. Έτσι, οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, στο ΤΣΑΥ, το ταμείο νομικών, συμβολαιογράφων, του ΗΣΑΠ και της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και να διεκδικούν την αποζημίωση από τα ταμεία τους.

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι «ταμπού», λέει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης

Επιμένουν τα σενάρια


Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα πρέπει να είναι «ταμπού», δηλώνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης, Τόμας Μίροου, την ίδιω ώρα που, παρά τις επίσημες διαψεύσεις, η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης έχει «ανάψει» για τα καλά.«Νομίζω ότι είναι λάθος να το θεωρούμε ταμπού», είπε ο κ. Μίροου το βράδυ της Δευτέρας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι ένα χρέος μεταξύ του 150% του ΑΕΠ και του 160% του ΑΕΠ δεν είναι «ανεκτό».

Πάνω από τα 1.400 δολάρια ο χρυσός, κέρδη 6% τον Φεβρουάριο

Αναζητούν «ασφαλές καταφύγιο»


Τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη από τον Απρίλιο του 2010 σημείωσε τον Φεβρουάριο η τιμή του χρυσού, καθώς η αναταραχή στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη στροφή των επενδυτών στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.Η τιμή του χρυσού, άμεσης παράδοσης, ενισχύθηκε σήμερα, Τρίτη, έως 0,20% στα 1.414,70 δολάρια η ουγγιά. Τον Φεβρουάριο, κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 5,9%.