e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μπαγί: "Η Κομισιόν δεν εργάζεται σε σενάρια ευρω-εξόδου της Ελλάδος"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε γνώση σεναρίων αντιμετώπισης των επιπτώσεων ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και δεν εργάζεται πάνω σε τέτοια σενάρια, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, ο οποίος σχολιάζοντας χθεσινό τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, υπογράμμισε ότι στο μόνο σενάριο στο οποίο δουλεύει η Επιτροπή είναι αυτό της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και της στήριξής της.

Στα ύψη το κόστος δανεισμού της Ισπανίας

Η συμφωνία για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών φαίνεται πως δεν έπεισε τους επενδυτές, με αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού της Ισπανίας να εκτοξεύεται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας.

Μέσος φόρος 1.445 ευρώ στα πρώτα εκκαθαριστικά

 Καθ' οδόν βρίσκεται η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος. Πρόκειται για τα πρώτα 420.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, από τα οποία όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, προκύπτει μέσος φόρος 1.445 ευρώ.

Νέα κάμψη στην οικοδομική δραστηριότητα

Σε πτωτική τροχιά συνεχίζει να κινείται η οικοδομική δραστηριότητα, με τον αριθμό των οικοδομικών αδειών να υποχωρεί τον Μάρτιο του 2012 κατά 9,6%.

Μπαρόζο: Τραπεζική ένωση έως το 2013

 Έκκληση για την υπαγωγή των μεγάλων τραπεζών σε μια τραπεζική ένωση υπό τον έλεγχο κοινής εποπτική αρχής, που θα αρχίσει να λειτουργεί έως το επόμενο έτος, απευθύνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Οικονομικός και συνοριακός αποκλεισμός της Ελλάδας

Προς απομόνωση οδηγούν αργά αλλά σταθερά την Ελλάδα διάφορα κέντρα των Βρυξελλών, τα οποία συμπεριφέρονται λες και έχουν προδικάσει την επόμενη μέρα της χώρας μας.

Το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής

Σήμερα στης 19:00 ώρα Ελλάδας η εθνική μας ομάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τσεχία για την δεύτερη αγωνιστική του EURO 2012.

Τέσσερα νέα γονίδια που σχετίζονται με τους πονοκεφάλους

Διεθνής ερευνητική ομάδα εντόπισε έξι γονίδια που προδιαθέτουν στην εκδήλωση πονοκεφάλου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Genetics.

Αύξηση του επιτοκίου στα εξάμηνα έντοκα

Στο 4,73% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων, από την οποία το ελληνικό Δημόσιο άντλησε ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ.

"Βιαστείτε κυρία Μέρκελ"

"Schnell, Frau Merkel" («Γρήγορα, κυρία Μέρκελ»): η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore καλεί την Τρίτη με το πρωτοσέλιδό της τη γερμανίδα καγκελάριο να δράσει το ταχύτερο για να σώσει την ευρωζώνη, καθώς είναι η Ιταλία πλέον την οποία θέτουν στο στόχαστρό τους οι αγορές.

H κατάρρευση του ευρώ

  O κίνδυνος και η στήριξη από Eλβετία και Aγγλία


Tο μεγαλύτερο θύμα της κρίσης χρέους που πλήττει τη Γηραιά ήπειρο, είναι αναμφίβολα το ευρώ. Tο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διολίσθησε σε χαμηλά διετίας το προηγούμενο διάστημα, ενώ το Mάιο σημείωσε πτώση 6%. H συνεχιζόμενη αδυναμία του ευρωπαϊκού νομίσματος έχει προκαλέσει ανησυχία σε Eλβετία, Bρετανία, αλλά και στις HΠA.

"Oλική διάλυση της ευρωζώνης αν φύγει η Ελλάδα"


Σοβαρή προειδοποίηση προς την Ε.Ε. να μη σταματήσει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα απηύθυνε από τις στήλες του φύλλου της Bild ο αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπει την κατάρρευση ολόκληρη της ευρωζώνης.

Τόκιο: Η ακριβότερη πόλη για τους μετανάστες


Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για τους μετανάστες, εκθρονίζοντας τη Λουάντα στην Ανγκόλα σε μια κατάταξη, όπου οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις παρουσιάζουν υποχώρηση εξαιτίας της κρίσης και της αποδυνάμωσης του ευρώ, σύμφωνα με μελέτη του βρετανικού ινστιτούτου Mercer.

Οι Γερμανοί ψηφίζουν Μέρκελ

Το 35% των Γερμανών θα ψήφιζε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ εάν οι εκλογές γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας INSA, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Η Madonna έδειξε στο κοινό το στήθος της!


«Εκφράσου ελεύθερα και μην καταπιέζεσαι» είναι το μότο της Madonna από το ξεκίνημα της καριέρας της, μόνο που για την ίδια συντρέχει κι ένας παραπάνω λόγος να κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι. Μήπως αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια;

Τελικά, ο Αϊνστάιν είχε δίκιο!

Ο Αϊνστάιν ξαναβολεύτηκε καλύτερα στο βάθρο του, αφού η θεωρία του ότι τίποτε δεν ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως, δεν απειλείται πλέον.

Συνάντηση Βενιζέλου - Πικραμμένου


Με τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επιμένει για τους φόρους η Λαγκάρντ

Σταθερή στις απόψεις της για τις φορολογικές υποχρεώσεις των Ελλήνων παραμένει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισμαιτκού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε πτωτική τροχιά το Χ.Α.


Σε αρνητικό έδαφος κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την είδηση ότι η ΕΕ εξετάζει έκτακτα σχέδια για ενδεχόμενη «απόφαση της Αθήνας να αποχωρήσει από την ευρωζώνη».

Σε αναζήτηση 1,25 δισ. ευρώ το Δημόσιο

 Ποσό ύψους 1,25 δισ. ευρώ θα επιχειρήσει να αντλήσει σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, μέσω της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, λήξεως 14 Δεκεμβρίου 2012.