e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Μετωπική σύγκρουση Εθνικής – Alpha bank – Eurobank.
Το άγριο παρασκήνιο και οι λεπτομέρειες για τη… συμφωνία που χάλασε.
Οι ισορροπίες που διαγράφονται την επόμενη μέρα.
Τα ερωτηματικά και η επίθεση της Alpha σε Εθνική και κυβέρνηση.

Έρχονται αλλαγες στις ασφαλιστικές

 
Διαβάστε στην Deal news

 SOS από την ασφαλιστική αγορά. Το νέο αυστηρό πλαίσιο, τα λουκέτα που έρχονται οι απορροφήσεις, οι συγχωνεύσεις και οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Τι θα κάνουν οι τράπεζες με τις θυγατρικές τους ασφαλιστικές εταιρίες.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Πολυεθνική σύγκρουση στην αγορά των ηλεκτρικών

 

Διαβάστε στην Deal news

 Αγγλογερμανική μάχη σε ελληνικό έδαφος.
Dixons vs Media- Saturn. Τα μερίδια αγοράς και πως πλήττονται οι Έλληνες. Οι πάλαι ποτέ κραταιοί των ηλεκτρικών Κορασίδης, Ηλεκτρονική κ.λπ αντιμέτωπες με την κρίση και τον ανταγωνισμό.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Οι νέες business του Μελισσανίδη


Διαβάστε στην Deal news

 Τα νέα project που έχει στα σκαριά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Πως βάζει ένα «τίγρη» στη μηχανή της Aegean και επενδύει μέσα στην κρίση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι συζητήσεις για τον Παναμά, η συμμαχία με τη Lottomatica για τα βιντεολότο και το στοίχημα με το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι σταθμοί ανεφοδιασμοί καυσίμων σ΄όλο τον κόσμο και ο στόλος του.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Οι 5 ισχυροί για το φυσικό αέριο


Διαβάστε στην Deal news


Τα όπλα των 5 ισχυρών για το φυσικό αέριο. Βαρδινογιάννης, Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Λάτσης, Περιστέρης διεκδικούν ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Ποιος θα εισπράξει το μερίδιο από την πίτα των 50δις που «σερβίρει» η τρίτη δόση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Η επόμενη μέρα για Εθνική - Alpha


Διαβάστε στην Deal news

 Η Deal που πρώτη είχε με πρωτοσέλιδο τις αποκαλύψεις, τις μυστικές διεργασίες για τον ενδεχόμενο γάμο Eθνικής – Alpha καταγράφει με λεπτομέρειες όλο το παρασκήνιο του ναυαγίου και επισημαίνει:
Έρχεται μετωπική σύγκρουση Εθνική – Alpha Bank – Eurobank .
Οι ισορροπίες που διαγράφονται. Η αλήθεια για τα σενάρια, ο Λάτσης και η θέση του, η τρόικα και μεγάλος κρατικός τραπεζικός βραχίονας.
Γιατί τώρα είναι αναγκασμένη η Alpha να βρεί λύση. Η θέση των άλλων τραπεζιτών.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Οι απειλές με το ράλι του πετρελαίου και η Λιβύη

 


Διαβάστε στην Deal news


 Το παιχνίδι με την αγορά του πετρελαίου και τα καπέλα απειλεί να τινάξει στον αέρα τις αγορές και τις οικονομίες.
Τι πέτυχε η Ελλάδα και που απέτυχε στις γέφυρες που ρίχνει με τον αραβικό κόσμο και τη Βόρεια Αφρική. Η αγωνία των Ελλήνων επιχειρηματιών, που μετά την Αίγυπτο, τρέμουν τώρα για τη Λιβύη. Οι εκεί ελληνικές επενδύσεις και τα διακρατικά πρότζεκτ που βρίσκονται στον αέρα.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν



Εθνική – Αlpha : Δεν ήταν γάμος αλλά συνοικέσιο

 
Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ μιλάει για το ναυάγιο της συγχώνευσης και τα golden
boys

Διαβάστε στην Deal news


O πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος μιλάει στην Deal για τον γάμο Εθνικής-Alpha που χάλασε. «Δεν ήταν έρωτας αλλά συνοικέσιο». Τα ερωτηματικά που υπάρχουν.
Τι είπε για τα golden boys των τραπεζών, για τις προϋποθέσεις των συγχωνεύσεων και της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος αλλά και τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Χ.Α.: Κάτω από τις 1.600 μονάδες

Πτωτικά κινήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο.Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.599,97 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 1,83%.

Η ελληνική κουζίνα στη μάχη για προσέλκυση τουριστών

Με στόχο τη διάδοση της ελληνικής κουζίνας στις αγορές του εξωτερικού και την προσέλκυση τουριστών που επιλέγουν τον προορισμό με βάση την κουζίνα κάθε τόπου, ολοκληρώθηκε το 2o International Aldemar Gourmet Touring σε 7 χώρες και 11 πόλεις της Ευρώπης και της Ρωσίας. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Αλέξανδρος Αγγελόπουλος τονίζει ότι το Aldemar Gourmet Touring μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ένα δυνατό όχημα προβολής όχι μίας μεμονωμένης εταιρείας, αλλά του πλούτου της ελληνικής γαστρονομίας, των ελληνικών προϊόντων και του προορισμού.

Μόνιμα μέτρα τον Μάρτιο, επιμένει στα 50 δισ. ευρώ η κομισιόν

Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανήρτησε στην ιστοσελίδα της το κείμενο των συμπερασμάτων της Τρίτης Αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.Σε αυτό σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται «στο σωστό δρόμο» και ότι έχει επιτευχθεί «περαιτέρω πρόοδος» για την υλοποίηση του προγράμματος.

O μολυσμένος αέρας πιο επικίνδυνος από την κοκαϊνη!

Η μόλυνση του αέρα ευθύνεται για περισσότερα εμφράγματα από όσα μπορεί να προκαλέσει η χρήση κοκαΐνης και συνιστά κίνδυνο για την καρδιά, ανάλογου μεγέθους με το αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα βελγική επιστημονική έρευνα.Η σωματική υπερπροσπάθεια, το σεξ, ο θυμός, η μαριχουάνα, οι μολύνσεις του αναπνευστικού συστήματος κ.ά. μπορούν επίσης να προκαλέσουν έμφραγμα στους ανθρώπους, σε διαφορετικό βαθμό η κάθε περίπτωση, όμως η μόλυνση της ατμόσφαιρας, ιδίως από την υπερβολική κυκλοφορία οχημάτων, αποτελεί τον ένοχο που επιδρά στο αναλογικά μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.

Nέα έρευνα για τις επιπτώσεις των κινητών

Η επί 50 λεπτά χρήση του κινητού τηλεφώνου, κολλημένου στο αυτί, είναι αρκετή για να μεταβάλει τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων, στην περιοχή του εγκεφάλου που βρίσκεται πιο κοντά στην ενσωματωμένη κεραία της συσκευής.

«Σύντομα» το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες βλαστοκυττάρων από νεογνά

Με καθυστέρηση τριών ετών


Κοντά στην έκδοση της τελικής απόφασης βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, σχετικά με τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας των τραπεζών ομφαλοπλακουντικού αίματος.Από την πλευρά του, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ζητά να υπαχθούν στον έλεγχό του οι ιδιωτικές τράπεζες, εφόσον βέβαια η λειτουργία τους επιτραπεί. Εκτιμά, πάντως, ότι οι δημόσιες τράπεζες επαρκούν.

«Σκληρό Παζάρι» στη Σύνοδο Κορυφή - εξετάζεται πακέτο λύσης

Η τελικές αποφάσεις για το πακέτο λύσης της κρίσεις χρέους θα εξετασθούν διεξοδικά και θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου ενώ στις 11 Μαρτίου θα συναντηθούν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης και θα συζητήσουν το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση.Για το λόγο αυτό έχουν κατατεθεί μια σειρά από προτάσεις, προτάσεις επίσημες και ανεπίσημες.

Υλοποίηση έργων Ασφάλειας προυπολογισμού 165.000 ευρώ

Την υλοποίηση δύο έργων Ασφάλειας Πληροφοριών εμπιστεύτηκε στη Space Hellas το CEDEFOP (European Centre for Development of Vocational Training-Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης). Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 165.000 ευρώ συν ΦΠΑ, αφορούν εξειδικευμένες υπηρεσίες Ασφάλειας των Πληροφοριακών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Οργανισμού, καθώς και την ολοκλήρωση ενός συστήματος Proxy για την πληροφοριακή υποδομή του CEDEFOP. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη διαχείριση του κινδύνου, τις διαδικασίες βελτίωσης της Ασφάλειας Πληροφοριών του Οργανισμού, τις διαδικασίες υλοποίησης των Πολιτικών Ασφάλειας και συμμόρφωσής τους στα κανονιστικά και νομικά πλαίσια. Αξιοποιούνται υπηρεσίες και τεχνολογίες αιχμής, που βελτιστοποιούν την ασφάλεια των πληροφοριακών υποδομών, τη διαχείριση κινδύνου, τη διαχείριση ταυτότητας και προσφέρουν προληπτικό εντοπισμό κακόβουλου υλικού, εξασφαλίζοντας την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού, σύμφωνα πάντα με τις εκάστοτε ανάγκες του.

Βουλγαρία: Άκυρο το ιαπωνικό δάνειο για Μπουργκάς

Την παύση της συμφωνίας για τη λήψη δανείου από την Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας, με στόχο την κατασκευή νέων υποδομών στους λιμένες του Μπουργκάς και της Βάρνας, αποφάσισε η βουλγαρική κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση της υπηρεσίας ενημέρωσης επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε, έπειτα από διαπραγματεύσεις με το δανειστή και σύμφωνα με τις νομικές διαδικασίες, να ακυρώσει τη σχετική συμφωνία.

"Καμπάνα" 680.000 ευρώ σε 5 επιχειρήσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 680.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις πέντε επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα προειδοποιεί την επιχειρηματική κοινότητα χτυπώντας το ''καμπανάκι'' με την αναφορά που γίνεται στην απόφαση ότι: ''κατά πάγια ευρωπαϊκή νομολογία και πρακτική, οι τυχόν οικονομικές κρίσεις δεν δικαιολογούν συμπράξεις οι οποίες περιορίζουν τον ανταγωνισμό.

Επίτροπος της Ε.Ε προβλέπει «τσουνάμι» βορειοαφρικανών προσφύγων

«Από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής μπορούν να καταφύγουν στην Ευρώπη εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.Ωστόσο, σ' αυτή τη φάση μπορούν να γίνουν μόνον υποθέσεις για τα πραγματικά μεγέθη ενδεχόμενου προσφυγικού κύματος», τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για τα θέματα διεθνούς συνεργασίας, ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε σημερινή συνέντευξή της σε τηλεοπτικό κανάλι της Βουλγαρίας.

Κίνα: εξετάζεται η επιβολή της θανατικής ποινής για διακινητές ανθρώπινων oργανάνων

Άτομα που κρίνονται ένοχα για διακίνηση ανθρώπινων οργάνων για μεταμόσχευση στην Κίνα ενδέχεται σύντομα να καταδικάζονται στην εσχάτη των ποινών, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα στο κοινοβούλιο, γράφει σήμερα ο επίσημος Τύπος.

Νέα επιχειρήματα για τη συγχώνευση Alpha Bank- Εθνική

"Τυχόν συγχώνευση της Alpha Bank με μία τράπεζα όπως η Εθνική, της οποίας η διοίκηση διορίζεται από την κυβέρνηση, κάτι που συμβαίνει σχεδόν ανελλιπώς μετά από εθνικές εκλογές, εκτιμάται ότι θα οδηγούσε σε οιονεί κρατικοποίηση μιας από τις χρηματοοικονομικά πιο ισχυρές τράπεζες του ιδιωτικού τομέα και, συνεπώς, σε απώλεια ενός ανεκτίμητου αξίας συγκριτικού πλεονεκτήματος, δηλαδή της διαχρονικής σταθερότητος μιας διοίκησης που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των μετόχων, των πελατών, και του προσωπικού της", αναφέρεται στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της Αlpha Bank.

"Η ανεργία ίσως αγγίξει το 20% το 2011"

Δύο βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία σχετίζονται με την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, το δημόσιο συμφέρον και τη διαμόρφωση ενός πλαισίου, που θα αποτρέπει απολύσεις και περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων, θα πρέπει να έχει οποιαδήποτε επιχειρηματική πρωτοβουλία, η οποία αφορά σε συγχωνεύσεις τραπεζών, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδας (ΟΤΕ), Σταύρος Κούκος.Στο περιθώριο των εργασιών της Συνδιάσκεψης Οργανώσεων Χρηματοπιστωτικού Κλάδου Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης UNIMED 2011, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κούκος, διατύπωσε την εκτίμηση ότι το σχέδιο συγχώνευσης της Εθνικής με την Alpha Bank είχε τη γνωστή κατάληξη, διότι - όπως είπε - οι «μελλόνυμφοι» προσήλθαν στη διαδικασία, «όχι από έρωτα».

Συγχωνεύσεις στρατολογικών υπηρεσιών

Συγχωνεύσεις, ριζική ανασυγκρότηση και πλήρη μηχανοργάνωση και ψηφιοποίηση των στρατολογικών γραφείων φέρνει το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των Στρατολογικών Υπηρεσιών της χώρας, που αναμένεται ότι θα έχει υλοποιηθεί στο σύνολό του έως το τέλος του 2011.Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής της τοπικής αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης», τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούν σήμερα σε κάθε πρωτεύουσα νομού, συνενώνονται σε 18 περιφερειακές στρατολογικές υπηρεσίες με πλήρη μηχανογραφική υποδομή.

Παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου για τους ημιυπαίθριους

Παράταση έως το τέλος του Ιουνίου για την τακτοποίηση των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), λόγω του συνωστισμού, που παρατηρείται στις πολεοδομίες από τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων. Σε συνάντησή της το μεσημέρι με τους δημοσιογράφους, η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, δήλωσε ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία έχουν κατατεθεί περισσότερες από 500.000 αιτήσεις και έχουν εισπραχθεί από πρόστιμα και παράβολα περισσότερα από 106 εκατ. ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί και νέα παράταση στη διαδικασία και πρόσθεσε ότι το υπουργείο εξετάζει τη μείωση των προστίμων για τη διατήρηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, διότι, όπως έχει διαπιστωθεί από την επιβολή του θεσμού το 2003 έως και σήμερα, η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ χαμηλή, καθώς λόγω του μεγάλου ύψους του προστίμου οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προτιμούν να έχουν να αντιμετωπίσουν το ρίσκο της κατεδάφισης, παρά να πληρώσουν. Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ παρέπεμψε σε σχετική ρύθμιση, που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

"Στόχος τα 15 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις"

Το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο παρουσιάζει –παραθέτοντας Συνέντευξη Τύπου- αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει τις βασικές αλλαγές του νέου επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Μ.Σάλλας: Όχι σε νέα πρόταση προς ΑΤΕ, ΤΤ

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγαλύτερες και πιο ανταγωνιστικές τράπεζες μέσω φιλικών συγχωνεύσεων, δήλωσε στο Ρόιτερ, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας. Επισήμανε επίσης, ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει στόχο να επανέλθει στην πρόταση της προς την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (για τη δημιουργία ενός μεγάλου τραπεζικού ομίλου). Ο κ. Σάλλας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη μεγέθυνσης των τραπεζικών ομίλων στην χώρα μας, αλλά αυτό μπορεί να γίνει "με φιλικό τρόπο". Οποιαδήποτε εξαγορά η συγχώνευση μπορεί να γίνει μόνον μετά από προσεκτική μελέτη, χρειάζεται πολύ δουλειά και συζήτηση προκειμένου να υπάρξει μια επιτυχημένη συγχώνευση, ανέφερε ο Μιχάλης Σάλλας.

"Καμία εξαίρεση για νομιμοποιήσεις μεταναστών"

Έκκληση στους μετανάστες, που παραμένουν στο κτίριο Υπατία της οδού Πατησίων, να σταματήσουν την απεργία πείνας, αλλά και σε όσους τους ενθαρρύνουν, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Ι. Ραγκούσης σε σημερινή του συνάντηση με δημοσιογράφους. Ο υπουργός υπογράμμισε πως δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση για νομιμοποιήσεις. «Είναι αδύνατον για την Ελλάδα, να γίνουν μαζικές νομιμοποιήσεις, γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα διατρέχαμε μεγάλο κίνδυνο ως χώρα. Για την κυβέρνηση είναι μονόδρομος η εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου, που ψηφίστηκε μάλιστα πρόσφατα από το Κοινοβούλιο», τόνισε επανειλημμένως ο κ. Ραγκούσης.

Αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης λόγω της διεθνούς αναταραχής

Κοντά στα επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών διαμορφώνεται η μέση τιμή της αμόλυβδης, μετά τις αυξήσεις των τελευταίων ημερών λόγω της αναταραχής στη διεθνή αγορά με αφορμή τα γεγονότα στην Αίγυπτο και τη Λιβύη.Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σήμερα στο 1,628 ευρώ ανά λίτρο, τιμή που είναι αυξημένη κατά σχεδόν δύο λεπτά το λίτρο σε σχέση με την αρχή του μήνα, οπότε κυμαινόταν στο 1,61 ευρώ. Σημειώνεται ότι η βενζίνη (πανελλαδικός μέσος όρος) είχε φθάσει και στο 1,635 στα τέλη Ιανουαρίου.

Απαραίτητη η εξόφληση τελών κυκλοφορίας 2011 για την απόσυρση

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας αποτελεί προϋπόθεση για την απόσυρση οχημάτων και συνεπακόλουθα για την αγορά καινούργιου ΙΧ αυτοκινήτου με μειωμένα τέλη ταξινόμησης.Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που παρουσιάζει αναλυτικά την διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν φορολογούμενοι και εφορίες σε ότι αφορά την καταβολή των τελών.

Συγκρατημένες αυξήσεις μισθών στο δημόσιο ζητά ο Τρισέ

Οι Κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης πρέπει να είναι φειδωλές όσον αφορά στις μισθολογικές αυξήσεις στο δημόσιο τομέα, λαμβάνοντας υπόψη το στόχο για μεσοπρόθεσμο πληθωρισμό λίγο κάτω από το 2%, είπε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. "Οι αυξήσεις των μισθών στο δημόσιο τομέα είναι πολύ πιο σημαντικές από ότι θεωρείται γενικά", είπε ο κ. Τρισέ σε ομιλία που έκανε χθες βράδυ στη Λιέγη για την ανταγωνιστικότητα στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι "ο δημόσιος τομέας πρέπει να καθορίζει τα επίπεδα των αμοιβών του, έχοντας κατά νου τις συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας - πρέπει να έχει συνείδηση του ρόλου του ως υπόδειγμα".

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη

Βελτιωμένο εμφανίζεται το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο, καθώς ο σχετικός δείκτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυξήθηκε στις 107,8 μονάδες σε αντίθεση με το μήνα του Ιανουαρίου που ο ίδιος δείκτης είχε μειωθεί κατά 0,1 μονάδα στις 106,8 μονάδες.Μεταξύ των επιμέρους δεικτών, επικεφαλής της ανόδου τέθηκε ο δείκτης των υπηρεσιών, ο οποίος ενισχύθηκε στις 11,1 μονάδες από 9,9 μονάδες.

Κύρωση ελληνοτουρκικής συμφωνίας για κατασκευή διασυνοριακής οδικής γέφυρας

Κυρώθηκε χτες στην ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης η «Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας για την κατασκευή δεύτερης διασυνοριακής οδικής γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή της συνοριακής διόδου Κήποι – Ipsala» που είχε υπογραφεί στις 10 Ιουνίου 2006.Το σχετικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε ομόφωνα από την ολομέλεια της εθνοσυνέλευσης, δηλ. το σύνολο των 250 βουλευτών που ψήφισαν. Πάντως ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Ονούρ Οϊμέν κατά τη συνεδρίαση είπε πως στο άρθρο 6 της εν λόγω συμφωνίας αναφέρεται ότι η ευθύνη για τη διενέργεια των σχετικών μελετών σύμφωνα με τους όρους των διεθνών διαγωνισμών ανήκει στην ελληνική «Εγνατία Οδός ΑΕ» και τόνισε πως η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να επεξηγήσει την κατάσταση, αφού όπως είπε, «σε τέτοιες περιπτώσεις οι ρυθμίσεις γίνονται με κοινές πρωτοβουλίες και κοινές εταιρείες».

Έκκληση τραπεζών για το ράλι πετρελαίου

Μεγάλες διεθνείς τράπεζες προειδοποίησαν σήμερα ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να δράσει άμεσα για να σταματήσει τη ραγδαία άνοδο των τιμών πετρελαίου, η οποία θα μπορούσε να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, αν επεκταθεί η κρίση από τη Λιβύη σε άλλα πετρελαιοπαραγωγικά κράτη.Η τιμή του Brent εκτινάχθηκε πάνω από 8,50 δολάρια την Πέμπτη, καθώς οι πετρελαϊκές εταιρείες προχωρούν σε διακοπή της παραγωγής τους στη Λιβύη λόγω των βίαιων συγκρούσεων. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι έχει χαθεί πάνω από το ένα τέταρτο της παραγωγής της χώρας.

"Τα πάνω-κάτω" στις ελεγκτικές υπηρεσίες προαναγγέλλει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Έχουμε ακόμη 3-4 χρόνια προσπάθειας για να ορθοποδήσουμε φέροντας το έλλειμμα κάτω από το 3%, τόνισε μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων επί του φορολογικού νομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. "Παραλάβαμε το έλλειμμα στο 15,4, δηλαδή πάνω από 36δισ. ευρώ και το μειώσαμε έξι μονάδες. Αν ήταν 6%, όπως διατεινόταν η ΝΔ, θα το είχαμε μειώσει τώρα", ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Έρευνα σοκ για τους Ευρωπαίους

Κοινόβιο έχει κάνει ένας στους έξι Ευρωπαίους το σπίτι του


Σχεδόν το 18% των Ευρωπαίων, ποσοστό το οποίο μεταφράζεται σε ένας στους έξι, ζούσε σε κατοικίες όπου διαβίωναν πολλά άτομα το 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat.Τα στοιχεία αυτά της Eurostat δείχνουν ότι η κατάσταση διαφέρει πολύ από κράτος σε κράτος ενώ επισημαίνει ότι μόλις το 1% των Κυπρίων ζει σε κατοικία όπου διαβιούν πολλά άτομα έναντι 58% των Λετονών.

""Ναι" στις πρωτοβουλίες για πιο ισχυρό τραπεζικό σύστημα"

Η κυβέρνηση θα επικροτήσει κάθε πρωτοβουλία από όποια τράπεζα κι αν προέρχεται και οδηγεί σε ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό κεφαλαιουχικά και πιο ικανό να αντεπεξέλθει στα προβλήματα και χειροκροτεί κάθε πρωτοβουλία κατευθύνεται προς αυτή τη στόχευση είτε αφορά στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό, είτε αφορά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη σχετικά με την πρόταση της Εθνικής τράπεζας για συγχώνευση με την Alpha. Ο βουλευτής έθεσε το ερώτημα γιατί ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ένα «ντιλ» τραπεζών - όταν δεν παρεμβαίνει ούτε στα εργασιακά, ούτε στο ληστρικό καθεστώς που εγκαθίδρυσαν οι τράπεζες - και ακόμη διερωτήθηκε αν θα υποστηρίξει και την φημολογούμενη συγχώνευση της Eurobank και της Alpha.

Ήττα έκπληξη για ΠΑΟ

Τα πάνω κάτω έφερε ο Παναθηναϊκός ύστερα από την εντός έδρας και εκτός προγράμματος ήττα από την Λιέτουβος Ρίτας με 68 - 67.Οι Πράσινοι για να μην χάσουν τη πρώτη θέση του ομίλου του Τοπ16 της Ευρωλίγκα πρέπει πλέον να κερδίσουν οπωσδήποτε την Μάλαγα στην τελευταία αγωνιστική και παράλληλα να χάσει η Κάχα Λαμποράλ ένα από τα δύο της τελευταία (παίζει σήμερα, Πέμπτη με τη Μάλαγα).

Σε απολογία ο Ολυμπιακός για τα έκτροπα

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να εκδικαστούν από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, οι υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα επεισόδια ευρείας κλίμακας στο ντέρμπι του Φαλήρου, αλλά και του Τάσου Μητρόπουλου για την αποβολή και την γενικότερη συμπεριφορά του.

Μικρή άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,09% και διαμορφώνεται στα 1,3762 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 112,610 γιεν, στο 0,8515 με τη Στερλίνα και στο 1,2751 με το Ελβετικό Φράγκο.

Σε ελληνικά χέρια το 18,3% του παγκόσμιου στόλου

Οι Έλληνες ελέγχουν περίπου το 18,3% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου και περίπου το 17,8% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων, καθιστώντας τους αξιόπιστους εταίρους των μεγάλων εθνών εξαγωγής και εισαγωγής. Αυτό επεσήμανε ο Γιώργος Α. Γράτσος, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link:« Οι ναυτιλιακές επενδύσεις δεν είναι ριψοκίνδυνες αν υπάρχει επαρκής κατανόηση της ναυτιλίας. Το κόστος φορτίων είναι η σημαντική παράμετρος που επηρεάζει άμεσα την προμήθεια, και ως εκ τούτου τη ζήτηση μεταφορών.

Σύσσωμη η ΕΕ να αντιμετωπίσει το θέμα των προσφύγων, ζητούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί

Ανησυχία για τη μετανάστευση από τη Β.Αφρική


Την αλληλεγγύη τους προς την Ιταλία, που βρέθηκε αντιμέτωπη με νέο μεταναστευτικό κύμα από την βόρειο Αφρική, εξέφρασαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συναντήθηκαν την Τετάρτη στη Ρώμη. Η πρωτοβουλία της έκτακτης συνάντησης των υπουργών ήταν του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ρομπέρτο Μαρόνι. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι υπουργοί εσωτερικών της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Μάλτας και της Κύπρου, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Στην κοινή τους ανακοίνωση οι έξι υπουργοί ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να βάλει το θέμα της Μεσογείου στην πρώτη θέση της πολιτικής της ατζέντας, προκειμένου να αναπτυχθεί μία νέα πολιτική δράση και συνεργασία, ώστε να βοηθηθούν οι χώρες της βορείου Αφρικής στην εξασφάλιση θεσμικής σταθερότητας.

Παρουσίαση του επικαιροποιημένου Μνημονίου από τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Σε συνέντευξη Τύπου - Αναμένεται και έκθεση της Κομισιόν

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει τις βασικές αλλαγές του επικαιροποιημένου Μνημονίου.O υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναφερθεί στον τελικό εισπρακτικό στόχο από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ενώ θα παρουσιάσει και τις βασικές στοχεύσεις του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου της περιόδου 2012 -2014.

Επιδοτήσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ καλείται να επιστρέψει η «Ελληνικός Χρυσός»

«Παράνομη κρατική ενίσχυση»


Επιδοτήσεις ύψους 15,3 εκατ. ευρώ καλείται από την Κομισιόν να επιστρέψει η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ (που εκμεταλλεύεται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική), καθώς το ποσό αυτό αφορά στην διαφορά της τιμής κτήσης από την αγοραία αξία των μεταλλείων.