e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Eνεργειακά ροφήματα και κίνδυνος εξάρτησης από το αλκοόλ

Η συχνή κατανάλωση ενεργειακών ποτών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός ανθρώπου να εξαρτηθεί από το αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που αποδίδει τον κίνδυνο στην καφεΐνη, την οποία συνήθως περιέχουν αυτά τα ροφήματα, για να τονώσουν τον οργανισμό, ιδίως όσων αθλούνται έντονα.Τα ενεργειακά ποτά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους νέους και ειδικότερα τους φοιτητές, οι οποίοι συχνά τα συνδυάζουν με αλκοολούχα ποτά, προκειμένου να μένουν ξύπνιοι τα βράδια που διαβάζουν για εξετάσεις.

Έρχονται οι μαριονέτες!

Η νέα ταινία της Disney ονομάζεται 'Muppets' και θα είναι μια ταινία όπου πολλά μεγάλα ονόματα της διεθνούς showbiz σχεδιάζουν να κάνουν cameo εμφανίσεις. Alan Arkin, Jack Black, Billy Crystal, Zach Galifianakis και Jean-Claude Van Damme είναι μερικά από αυτά που ακούγονται έντονα! Θέλετε και άλλα;Και αυτοί είναι μόνο για τις guest εμφανίσεις, αφού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Jason Segel, Amy Adams, Rashida Jones και Chris Cooper. Ο Segel είναι ο Gary, ένας άνθρωπος που μαζί με το φιλαράκι του Walter, μαθαίνουν πως το παλιό στούντιο όπου γυριζόταν η ταινία 'Muppets', πρόκειται να κατεδαφιστεί, αφού ανακάλυψαν πως κάτω από τα θεμέλια υπάρχει πετρέλαιο. Τότε οι δυο τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν το κτίριο και μια απίστευτη ιστορία ξεκινά...

Οι νύχτες των Λεοντιδών

Για μια ακόμη χρονιά οι κάτοικοι της Γης -και ανάμεσά τους οι Έλληνες- θα έχουν την ευκαιρία, σήμερα τη νύχτα και αύριο, να παρατηρήσουν στον ουρανό -στο μέτρο που του επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες- την πιο θεαματική από όλες τις «βροχές» διαττόντων, των Λεοντιδών. Το αποκορύφωμα αναμένεται σήμερα τη νύχτα και αύριο και η καλύτερη στιγμή παρατήρησης θα είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.

Αυστραλός έστειλε 7.000 emails για να βρει μια κοπέλα


Ένας νεαρός υπάλληλος του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης στην Καμπέρα, έστειλε 7.000 ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) σε όλους τους εργαζόμενους του υπουργείου προκειμένου να βρει μια κοπέλα που είχε συναντήσει σε ένα πάρτι.

Στα 100 δισ. ευρώ το σχέδιο ευρω-στήριξης της Ιρλανδίας, λέει η Wall Street Journal

Ανησυχία για εξάπλωση της κρίσης


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν θέσει το πλαίσιο, για ένα σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας, το ύψος του οποίου μπορεί να φτάσει έως και τα 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal την Τετάρτη.Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας από τις Βρυξέλλες, ότι είναι δύσκολο να πιστέψει πως η Ιρλανδία δεν θα χρειαστεί βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα δημόσια οικονομικά της, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones.

Ζήτημα εθνικής ασφάλειας κατά τον Τζο Μπάιντεν η επικύρωση της νέας συνθήκης START

Καθυστερεί η έγκριση της συμφωνίας


Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ζήτησε από την αμερικανική Γερουσία να επικυρώσει τη συνθήκη START που υπεγράφη με τη Ρωσία για τα πυρηνικά μέχρι του τέλος του χρόνου, προειδοποιώντας ότι όποια καθυστέρηση στην έγκρισή της θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Κόντρα για τις μετατάξεις εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Διίστανται οι απόψεις


Σε «καυτό» θέμα εξελίσσεται η υπόθεση των μετατάξεων εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπως ορίζει ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Αντιδρώντας στις μετατάξεις, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ Β.Αλεβιζόπουλος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 προανήγγειλε κινητοποιήσεις. Ο γγ του υπουργείου Μεταφορών Χ.Τσιώκας απάντησε πως οι μετατάξεις θα γίνουν όπου υπάρχει ανάγκη, ωστόσο ο υφυπουργός Μεταφορών Σπ.Βούγιας εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια ημέρα οι εν λόγω εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στον ιδιωτικό τομέα.Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5, ότι 325 πιλότοι με αμοιβές από 4.000 έως 11.000 ευρώ και 162 τεχνικοί αεροσκαφών, θα μεταταχθούν στην ΥΠΑ, χωρίς να έχουν εργασιακό αντικείμενο.

Στην Ισπανία η πρώτη μεταμόσχευση κάτω άκρων

Η Ισπανία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση ποδιών και πήρε άδεια για την τέταρτη μεταμόσχευση προσώπου, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Αυτή η "διπλή μεταμόσχευση ποδιών" θα είναι η πρώτη παγκοσμίως και θα αφορά έναν ασθενή που έχει ακρωτηριαστεί από τα γόνατα και κάτω έπειτα από ένα ατύχημα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.

Εντός και εκτός συνόρων η στήριξη που λαμβάνει η κυβέρνηση στην κόντρα με το Βερολίνο

«Αλληλέγγυα» δηλώνει η ΝΔ


Τις θέσεις αρκετών ξένων ηγετών, αλλά και θεσμικών παραγόντων της ΕΕ φαίνεται πως εξέφρασαν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου ότι η Γερμανία µε τις απαιτήσεις της εξωθεί χώρες µε δηµοσιονοµικά προβλήµατα στη χρεοκοπία. Τη στήριξή της στον Γ.Παπανδρέου προσέφερε και η Ρηγίλλης, που σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «δεν αποτελεί λύση ένας μηχανισμός 'διάσωσης' που εξαρχής πνίγει τα πιο αδύναμα μέλη» και ότι «η ΝΔ είναι απολύτως αλληλέγγυα σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να αντισταθεί σε αυτήν την πρόταση». Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο πρωθυπουργός εκτιμάται πως θα επαναφέρει το θέμα με κάθε ευκαιρία, με στόχο να συγκροτηθεί ένα άτυπο μέτωπο χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα κόντρα στις πλούσιες χώρες ευρωπαϊκού Βορρά.

Φιλόδοξο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 2011

Στόχος έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ


Σε έσοδα μεγαλύτερα του 1 δισ. ευρώ στοχεύει η Κυβέρνηση από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 2011, σε μια προσπάθεια να υπερκαλύψει τους ετήσιους στόχους του Μνημονίου. Το υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια υπουργεία θεωρούν πως οι αποκρατικοποιήσεις έχουν και θεσμικό χαρακτήρα, καθώς μπορούν υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις να ενισχύσουν το επενδυτικό κλίμα και να στηρίξουν την αγορά εργασίας.Ήδη, η Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων έχει αναλάβει το σχεδιασμό και το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών για την υλοποίησή των πολιτικών αποφάσεων που έχει λάβει από τον περασμένο Ιούνιο η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, διορίζοντας συμβούλους για την κάθε περίπτωση και προετοιμάζοντας το έδαφος για κάθε αποκρατικοποίηση. Οι στόχοι από τις αποκρατικοποιήσεις θα περιγράφονται αναλυτικά στον Προϋπολογισμό 2011 που θα κατατεθεί αύριο, Πέμπτη, στην Βουλή.

Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην επικεφαλής της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου

Μετά την απολογία του


Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 80.000 ευρώ αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας της υπόθεσης του Βατοπαιδίου, Ειρ.Καλού, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, Κωνσταντίνος Γκράτσιος.O Κ.Γκράτσιος, που παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί 20 ώρες, αντιμετωπίζει, στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών», τις κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 «περί καταχραστών δημόσιου χρήματος».

Με μικρά κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών


Θετική εκκίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές


Με κέρδη άνοιξε σήμερα, Τετάρτη, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Η αγορά κινείται σταθεροποιητικά με το κλίμα να είναι σχετικά βελτιωμένο μετά την ανακοίνωση του Eurogroup για τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 20 στις 10.40 π.μ. σημείωνε άνοδο 0,36%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,37%, ενώ ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 0,05%. Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημείωνε άνοδο 0,14%.

500.000 Έλληνες φορείς της κυστικής ίνωσης

Περισσότερα από 500.000 άτομα στην Ελλάδα είναι φορείς της κυστικής ίνωσης, χωρίς να το γνωρίζουν, ενώ κάθε εβδομάδα γεννιούνται 1-2 παιδιά που πάσχουν από τη νόσο. Η κυστική ίνωση είναι η πιο συχνή κληρονομική, θανατηφόρος νόσος στην Ευρώπη. Εξαιρετικά κολλώδης και παχύρρευστη βλέννα φράσσει τους πνεύμονες και το πάγκρεας, προκαλώντας συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού και παγκρεατική ανεπάρκεια, ενώ σοβαρά πλήττονται όλα σχεδόν τα όργανα του ανθρώπου, οδηγώντας τον ασθενή στο θάνατο σε νεαρή ηλικία. Ο μέσος όρος ζωής των ασθενών είναι περίπου 35 έτη, ενώ στη χώρα μας εκτιμάται ότι είναι πολύ μικρότερος.

Nέες έρευνες για τις συνέπειες από τη χρήση κινητών

Nέες μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων, αλλά και οι σταθμοί βάσης της κινητής τηλεφωνίας, δεν επηρεάζουν την υγεία του ανθρώπου.Ωστόσο ειδικοί επιστήμονες σημειώνουν πως απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τη μακροχρόνια έκθεση παιδιών και εφήβων.Ειδικότερα, ερευνητές από το Κέντρο Ικανότητας της Ιατρικής του Ύπνου της Ιατρικής Σχολής Charite του Βερολίνου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των κινητών τηλεφώνων δεν επηρεάζουν την νοητική λειτουργία νέων ανδρών.

Ανοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου κατα 0,12%

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,12% και διαμορφώνεται στα 1,3499 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 112,720 γιεν, στο 0,8488 με τη στερλίνα και στο 1,3442 με το ελβετικό φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,10 % έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 83,475 γιεν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5912 με τη στερλίνα και στο 0,9951 με το ελβετικό φράγκο.

Αύξηση 11,7% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές της Dacia

Αύξηση 11,7% καταγράφεται στις εξαγωγές των αυτοκινήτων της Dacia προς τις αγορές των κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά και των χωρών που συμμετέχουν στη Ευρωπαϊκή Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (EFTA) σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευών Αυτοκινήτων (ACEA).Κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010, η Dacia εξήγαγε 217.917 αυτοκίνητα, έναντι εξαγωγής 195.173 αυτοκινήτων την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2009.

Η Roche θα καταργήσει 4.800 θέσεις εργασίας

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση περίπου 4.800 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, δηλαδή το 6% του παγκόσμιου δυναμικού της, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου που αποσκοπεί στην ετήσια εξοικονόμηση 2,4 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.Το νέο στρατηγικό σχέδιο της Roche "στόχο έχει να προσαρμόσει τη δομή του κόστους σε ένα πλαίσιο μιας όλο και πιο απαιτηττικής αγοράς και να καταστεί περισσότερο αποτελεσματική και παραγωγική", αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας.

Αύξηση στις πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας

Η εξέλιξη της εγχώριας αγοράς συσκευών κινητής τηλεφωνίας την περίοδο 2007-2009 (σε αξία πωλήσεων) ήταν ελαφρώς ανοδική, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 1%. Ο ρυθμός αύξησης του όγκου πωλήσεων (σε τεμάχια) την ίδια περίοδο ήταν υψηλότερος (3,3%). Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από τα αποτελέσματα μελέτης με θέμα "Συσκευές Κινητής Τηλεφωνίας" που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group AE. Από το 2009 και μετά, παρατηρείται αυξανόμενη ζήτηση για "έξυπνα κινητά" (smartphones), καθώς στο καταναλωτικό κοινό έχουν δημιουργηθεί νέες ανάγκες οι οποίες αφορούν τις υπηρεσίες των εν λόγω κινητών.

Αυξημένο κατά 5% το «καλάθι της νοικοκυράς» τον φετινό Οκτώβριο

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ


Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλαν οι καταναλωτές τον φετινό Οκτώβριο για να... γεμίσουν το οικογενειακό καλάθι, το οποίο σκαρφάλωσε στα 2.116,06 ευρώ, όταν το 2009 κόστιζε 2010,42 ευρώ. Η αύξηση άγγιξε το 5% και υπολογίζεται στα 150,64 ευρώ.Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός, η τιμή των οποίων αυξήθηκε κατά 18%. Ίδιο ποσοστό αύξησης παρατηρείται και στον τομέα των μεταφορών, ενώ ο τομέας της στέγασης αυξήθηκε κατά 6%.

Με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία που ξεκινά στις 3 το μεσημέρι κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης απέτισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σήμερα το πρωί, ο οποίος κατέθεσε λίγα λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου.Πλήθος κόσμου βρίσκεται από νωρίς στο Πολυτεχνείο, κρατώντας λουλούδια στα χέρια. Οι πόρτες του ιδρύματος θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι.

Τριάντα επτά χρόνια από την εξέγερση ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών

«Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο...»


Τριάντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου του 1973 και κορυφώθηκε στις 17 Νοεμβρίου, με την εισβολή του τανκ στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Νέοι φόροι στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών

Εν όψει κατάθεσης Προϋπολογισμού την Πέμπτη


Οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ, η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα, εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, σε ευρεία σύσκεψη που βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών. Δεν αποκλείεται στην σύσκεψη να μετέχει και η τρόικα.Οι αποφάσεις θα αποτυπωθούν στον Προϋπολογισμό 2011 που θα κατατεθεί αύριο, Πέμπτη, στην Βουλή. Στόχος είναι η άντληση περίπου 2 δισ. ευρώ, τα οποία αφενός θα περιορίσουν την υστέρηση των εσόδων του 2010 καθώς μέρος των εισπράξεων θα εγγραφεί στην εφετινή χρήση και αφετέρου να στηρίξουν τα έσοδα του 2011, τα οποία λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας θα είναι λιγότερα σε σχέση με εφέτος και το 2009.