e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βιέννη: "Έφυγε" ο ιδρυτής του θρυλικού Καφέ Χαβέλκα


Μια θρυλική φυσιογνωμία των παραδοσιακών βιενέζικων καφενείων, ο Λέοπολντ Χαβέλκα, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 100 ετών, ανακοίνωσε η κόρη του, η Έρτα.

Με χαμηλές θερμοκρασίες μας αποχαιρετά το 2011


Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και τσουχτερό κρύο.

Δουλέψτε πλάι στον... Χόκινγκ


Αν πάντα ονειρευόσασταν ότι θα δουλέψετε στο πλευρό του Στέφεν Χόκινγκ, η στιγμή έφθασε.

Ο διάσημος Βρετανός φυσικομαθηματικός και κοσμολόγος, που είναι καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του, έβαλε αγγελία στον προσωπικό διαδικτυακό τόπο του και ζητά τεχνικό βοηθό, ο οποίος θα αναλάβει τη συντήρηση του -και πιθανώς την περαιτέρω ανάπτυξη- του ηλεκτρονικού συστήματος που βοηθά τον λαμπρό αλλά άτυχο επιστήμονα να επικοινωνεί με τους γύρω του.

Η εκκλησία (όπως και το χιούμορ) ρίχνει την πίεση...


Όσο περισσότερη ώρα περνάει ένας άνθρωπος στην εκκλησία και όσο πιο πιστός είναι στο Θεό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να έχει μειωμένη πίεση αίματος, σύμφωνα μενορβηγική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προστεθεί σε άλλες που επίσης έχουν διαπιστώσει να υπάρχουν οφέλη για την υγεία από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τον εκκλησιασμό.

Μήπως ο Κολόμβος έφερε τη σύφιλη στην Ευρώπη;

Εδώ και χρόνια συνεχίζεται η διαμάχη αν πράγματι ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι υπεύθυνος για την άφιξη της σύφιλης, μιας από τις πρώτες παγκόσμιες ασθένειες, στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σε ιδιώτες η είσπραξη οφειλών στο Δημόσιο

Στα χέρια εισπρακτικών εταιρειών, ελεγκτικών οίκων και νομικών γραφείων, εναποθέτει η κυβέρνηση τις ελπίδες της για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, προσδοκώντας αύξηση των εσόδων και ανάσα στα δημοσιονομικά.

Νέα χρονιά με "καινούρια" Ευρωζώνη


Ένας στους πέντε οικονομολόγους βλέπει μια διαφορετική Ευρωζώνη με τον ερχομό του 2012.

Σύμφωνα με έρευνα του BBC οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η Ευρωζώνη με το νέο έτος δεν θα υφίσταται πλέον με τη σημερινή της μορφή η οποία περιλαμβάνει 17 μέλη.

Αισιόδοξος για το 2012 ο Σόιμπλε

Αποκλείοντας το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την σταθεροποίησή της μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Στο...πλυντήριο οι τραπεζικές καταθέσεις

Πονοκέφαλο αποτελεί για τους τραπεζίτες η ολοένα αυξανόμενη απόσυρση καταθέσεων από τον Ιανουάριο του 2011. Σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος το ύψος των καταθέσεων που αποσύρθηκαν ανλερχεται στα 36 δισ. ευρώ.

Δικαίωμα αυτασφάλισης σε απολυμένους

 Tο δικαίωμα να προχωρήσουν σε αυτασφάλιση έχουν πλέον οι απολυμένοι ηλικίας 55 έως 64 ετών εφόσον παραμένουν άνεργοι για τρεις τουλάχιστον συνεχείς μήνες, προκειμένου να μπορέσουν να συμπληρώσουν ασφαλιστικό χρόνο και να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Σε θετικό έδαφος το Χ.Α.

Ανοδικά κινείται ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται πλέον στις εξελίξεις που θα φέρει ο νέος χρόνος σχετικά με την περικοπή του ελληνικού χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση. «Για την τελευταία συνεδρίαση του έτους, αναμένουμε η αγορά να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα με περιορισμένο ενδιαφέρον από τους επενδυτές καθώς και χαμηλό τζίρο», ανέφερε η Πειραιώς Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Στο άρθρο 99 σήμερα η «Ελευθεροτυπία»


Αίτηση στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσαν την Παρασκευή το πρωί οι εκπρόσωποι της εταιρείας «ΧK Τεγόπουλος» που εκδίδει την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.