e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Aνοδος 0,4% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο και χαμηλό τζίρο υποδέχθηκε το νέο έτος το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην πρώτη συνεδρίαση του 2011 ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.419,66 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,4%.Οι επένδυτες παρέμειναν επιφυλακτικοί, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 43,03 εκατ. ευρώ.

Οι υπερβολικές ώρες εργασίας βλάπτουν την υγεία

Εκείνοι που εργάζονται πολλές ώρες την εβδομάδα υποφέρουν δυσανάλογα από διαταραχές ύπνου, πόνους στη μέση και καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας, το οποίο έχει πραγματοποιήσει πολλές μελέτες με αυτό το αντικείμενο.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζόμενους που απασχολείται εβδομαδιαίως περισσότερες από 60 ώρες υποφέρει από διαταραχές του ύπνου, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου που επικαλείται δύο εθνικές έρευνες.

Πόρισμα «φωτιά» για τις προσλήψεις στην Αττικό Μετρό

Σε έλλειμμα 22 εκατομμυρίων ευρώ οδήγησαν την Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας οι αθρόες προσλήψεις προσωπικού που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο-Αύγουστο έως Σεπτέμβριο του 2009-επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο τα σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα.

Dryships: Βολές από Morgan Stanley

Μετά την Cantor Fitzgerald άλλος ένας επενδυτικός οίκος, η Morgan Stanley εγείρει ερωτηματικά για την Dryships του κ. Γιώργου Οικονόμου.Η Morgan Stanley τονίζει ότι τα 6 δεξαμενόπλοια που αγοράστηκαν, είναι ακριβότερα κατά 50 εκ δολ και επαναφέρει το θέμα της σύγκρουσης συμεφρόντων μεταξύ της Dryships και της Cardiff ( η ιδιωτική εταιρεία του κ. Οικονόμου), επιμένοντας πως η πρώτη αγόρασε υπό ναυπήγηση δεξεμενόπλοια της δεύτερης, παρά το γεγονός πως αξιωματούχος της Dryships το διέψευσε.

Ένα βήμα πιο κοντά η πρώτη αιματολογική εξέταση για τον καρκίνο

Υγρή βιοψία



Μια πειραματική εξέταση αίματος, ικανή να ανιχνεύει ακόμα και ένα καρκινικό κύτταρο κρυμμένο ανάμεσα σε ένα δισεκατομμύριο υγιή κύτταρα, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά χάρη σε συνεργασία της Johnson & Johnson με μεγάλο αμερικανικό νοσοκομείο.Τα καρκινικά κύτταρα που αποσπώνται από τους όγκους και κυκλοφορούν στο αίμα θα μπορούσαν θεωρητικά να περιορίσουν τις επώδυνες βιοψίες και να επιτρέπουν στους γιατρούς να ελέγχουν με μεγάλη ταχύτητα αν η θεραπεία αποδίδει.

Οι φράχτες δεν λύνουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, σχολιάζει η Κομισιόν

Απάντηση στις δηλώσεις Παπουτσή


Η κατασκευή φραχτών έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν ότι είναι ένα βραχυπρόθεσμο μέτρο, το οποίο δεν συμβάλει στη συνολική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων, σχολίασε εκπρόσωπος της Κομισιόν μετά τις δηλώσεις Παπουτσή για τη δημιουργία φράχτη στον Έβρο, για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.Ειδικότερα, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ο φράχτης που σχεδιάζει να κατασκευάσει στον Έβρο μόνο πιο απάνθρωπη και αδιέξοδη μπορεί να κάνει την αντιμετώπιση των μεταναστών και προσφύγων» και προσθέτει ότι αυτό δεν θα σταματήσει τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, όπως δεν την σταμάτησε και το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.

Μειώθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις το Νοέμβριο

Υποχώρησαν κατά 1,04% οι τραπεζικές καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων το Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκαν στα 208,9 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο από 211,1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας.Από τις αρχές του έτους, οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει κατά 29,12 δισ. ευρώ ή 12,2%.

Κλειστό από 6 έως 19 Ιανουαρίου το τμήμα του ΗΣΑΠ Ειρήνη-Κηφισιά

Επαναλειτουργεί ο σταθμός ΚΑΤ


Κλειστό θα παραμείνει από την προσεχή Πέμπτη, ημέρα των Θεοφανίων, και μέχρι την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Ειρήνη-Κηφισσιά, λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες

Οι γυναίκες που τρώνε πολύ κόκκινο κρέας, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική μελέτη. Οι ερευνητές της μονάδας διατροφικής επιδημιολογίας του διάσημου Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, με επικεφαλής την δρα Σουζάνα Λάρσον, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο εξειδικευμένο ιατρικό περιοδικό "Stroke" (Εγκεφαλικό), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν περίπου 34.700 γυναίκες ηλικίας 39 έως 73 ετών (όλες χωρίς καρδιαγγειακά προβλήματα στην αρχή της μελέτης το 1997), από τις οποίες το 4% έπαθε εγκεφαλικό μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η κυριότερη αιτία (στο 78% των περιστατικών) ήταν το μπλοκάρισμα κάποιας αρτηρίας που τροφοδοτούσε με αίμα τον εγκέφαλο, ενώ η δεύτερη σε συχνότητα αιτία ήταν η εγκεφαλική αιμορραγία.

Επιβράδυνση χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα τον 11/2010

Περαιτέρω επιβράδυνση σημείωσε, τον Νοέμβριο του 2010, ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα και διαμορφώθηκε σε 0,4%, από 1% τον Οκτώβριο του 2010 και 4,1% το Δεκέμβριο του 2009.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη μείωση του ετήσιου ρυθμού μεταβολής της χρηματοδότησης προς όλους τους επιμέρους τομείς.

Υποτίμηση του ευρώ το 2010

Υποτίμηση σημείωσε πέρυσι το ευρώ ως προς το σύνολο των ξένων νομισμάτων, σύμφωνα με τους σταθμισμένους δείκτες ισοτιμίας που καταρτίζει το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.Η σωρευτική μεταβολή του σταθμισμένου δείκτη ισοτιμίας του συνόλου των νομισμάτων στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή ως προς τις μέσες τιμές του Δεκεμβρίου 2009, ανήλθε, με βάση τις σταθμίσεις του συνολικού εξωτερικού εμπορίου των χωρών της ευρωζώνης (εισαγωγές και εξαγωγές), σε +9,47% ως αποτέλεσμα της ανατίμησης των ευρωπαϊκών (εκτός ευρωζώνης) νομισμάτων κατά +5,17% και των λοιπών νομισμάτων κατά +12,96%.

Στα 50 δισ. δολ. η αποτίμηση του "Facebook"

Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, η οποία θεωρείται παγκοσμίως ως ιδιαίτερα διορατική στις τοποθετήσεις της, επένδυσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης "Facebook", στη βάση αποτίμησης συνολικού ύψους 50 δισ. δολ., σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times. Ως αποτέλεσμα, το Facebook αποτιμάται σήμερα σε επίπεδα υψηλότερα πολύ παλαιότερων ιστοτόπων, όπως ο ιστότοπος δημοπρασιών "e-bay", η "μηχανή αναζήτησης" "Yahoo" ή ακόμη και ο όμιλος Time Warner, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές πλησίον της συμφωνίας.

Oι αλλαγές στα ακίνητα το 2011

Κερδισμένοι θα είναι οι φορολογούμενοι που θα προχωρήσουν μέχρι το καλοκαίρι του 2011 στην αγορά πρώτης κατοικίας ή στη μεταβίβαση ακινήτων με γονική παροχή ή δωρεά.Στο δεύτερο εξάμηνο του νέου έτους έρχονται οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες αναμένεται να εκτινάξουν στα ύψη τους...φόρους που επιβάλλονται στα ακίνητα.Μάλιστα, όσοι σχεδιάζουν να αγοράσουν πρώτη κατοικία επιφάνειας μέχρι 120 τ.μ. και αξίας έως 200.000 ευρώ έχουν ένα ακόμη κίνητρο.

Δύο μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης κέρδισαν το 2010

H μετοχή της Coca Cola3E (+21,1%), μαζί με τη μετοχή της Βιοχάλκο(+2,0%), ήταν οι θετικοί πρωταγωνιστές για το 2010, από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ήταν οι μοναδικοί τίτλοι που έκλεισαν απο τη συγκεκριμένη κατηγορία που έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν οι μετοχές των τραπεζών. Η μετοχή της Coca Cola3E παρουσίασε και τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (7,088 δισ. ευρώ), από όλες τις εισηγμένες εταιρείες, ξεπερνώντας και τη μετοχή της Εθνικής (5,784 δισ. ευρώ), ενώ οι μετοχές του ΟΠΑΠ (4,127 δισ. ευρώ), ΟΤΕ (3,004 δισ. ευρώ) και ΔΕΗ(2,491 δισ. ευρώ), ξεπέρασαν τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές.

Η εκκλησία της Αλεξανδρείας περιλαμβανόταν σε κατάλογο στόχων της Αλ-Κάιντα

Η κοπτική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που έγινε στόχος αιματηρής επίθεσης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, περιλαμβανόταν σε ένα κατάλογο χώρων λατρείας των Κοπτών οι οποίοι είχαν οριστεί στις αρχές Δεκεμβρίου ως στόχοι από έναν ιστότοπο της Αλ-Κάιντα.Ο κατάλογος δημοσιοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου από τον ιστότοπο Σουμούχ αλ-Ισλάμ, που δημοσιοποιεί τις περισσότερες από τις ανακοινώσεις της Αλ-Κάιντα και ισλαμιστικών φόρουμ που τελούν υπό την επιρροή της.

Όσοι σκέφτονται σαν νέοι δείχνουν πιο νέοι

Κάθε ξεκίνημα νέας χρονιάς αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για τους ανθρώπους να πάρουν νέες αποφάσεις και να αλλάξουν πολλά πράγματα στη ζωή τους.

Σχολή αστρονομίας ιδρύεται στο Βόλο

Σχολή Αστρονομίας αποφάσισε να ιδρύσει, στο Βόλο, η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με τη αρωγή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Στην ελληνική αρχαιότητα, το μάθημα της αστρονομίας ήταν ένα από τα κύρια μαθήματα διδασκαλίας, γι' αυτό και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση Σχολής Αστρονομίας, η οποία θα απευθύνεται στους μαθητές του Γυμνασίου και στους μαθητές της έκτης τάξεως του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις της τόσο σπουδαίας αυτής επιστήμης.

WikiLeaks: ΗΠΑ και Γερμανία αναπτύσσουν κατασκοπευτικούς δορυφόρους

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία αναπτύσσουν από κοινού και μυστικά, υπό την κάλυψη εμπορικών δραστηριοτήτων, νέους κατασκοπευτικούς δορυφόρους παρά την έντονη αντίθεση της Γαλλίας, σύμφωνα με διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν στον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύονται από τη νορβηγική εφημερίδα "Aftenposten".Το πρόγραμμα, με την ονομασία HiROS, προβλέπει την κατασκευή ενός απροσδιόριστου αριθμού δορυφόρων παρακολούθησης υψηλής ευκρίνειας, ικανών να διακρίνουν αντικείμενα 50 εκατοστών, να στέλνουν τις εικόνες τους στη Γη πολύ γρηγορότερα απ' ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι ή ακόμη να τραβούν υπέρυθρες φωτογραφίες τη νύκτα.

ΕΚΤ: Η Eesti Pank μέλος του Ευρωσυστήματος

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) χαιρετίζει τη διεύρυνση της ζώνης του ευρώ με την εισαγωγή του νομίσματος στην Εσθονία.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ο αριθμός των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που χρησιμοποιούν το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα αυξήθηκε σε 17 και ο αριθμός των ευρωπαίων πολιτών που το μοιράζονται σε 331 εκατομμύρια.

Κλειδί για τους άνδρες ασφαλισμένους η στρατιωτική θητεία

Στην ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη οδηγεί η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας που αποτελεί σημαντικό όπλο για όλους τους άνδρες ασφαλισμένους.

"Σε φαύλο κύκλο η ελληνική οικονομία"

Η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε φαύλο κύκλο, από τον οποίο πολύ δύσκολα θα βγει, γιατί παρά τα μέτρα τα οποία έλαβε η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να ανακόπτεται η ύφεση στην οποία έχει ήδη περιέλθει. Αντίθετα, δεν αποκλείεται να καθηλώσουν την οικονομία σε μία επικίνδυνη μορφή στασιμοπληθωρισμού. Αυτά υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός σε εγκύκλιο-μήνυμα προς τα μέλη του Συνδέσμου, και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι:

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑΑ

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, εν μέσω υποτονικής συναλλακτικής δραστηριότητας.O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:45 διαμορφώνεται στις 1.419,25 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,38%.

ΕΣΕΕ: Σημαντική πτώση του τζίρου το 2010

Ξεπέρασε και το 50 % η πτώση του τζίρου σε πραγματικούς όρους στον κλάδο ένδυσης - υπόδησης το 2010 ενώ σημαντικές απώλειες υπέστησαν και οι κλάδοι καλλυντικών, φαρμάκων, καυσίμων, ακόμη και τροφίμων.

Πάνω από τις 950 μονάδες το σπρεντ... και συνεχίζει

Γιατί τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων παραμένων στα υψηλότατα επίπεδα των 956 μονάδων, την ώρα που η χώρα μας είναι ενταγμένη στο μηχανισμό στήριξης και δεν δανείζεται από τις αγορές;Γιατί εντός του 2011 η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, με πιθανότερο σενάριο αυτό της χρονικής επιμήκυνσης.

Πως ξημέρωσαν οι αγορές το 2011;

Ποδαρικό με κέρδη έκαναν τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη. Το ευρώ ξεκίνησε αδύναμα, αλλά παραμένει στο 1,33, ενώ το πετρέλαιο «ξέφυγε» πάνω από τα 92 δολ. υο βαρέλι του αργού και το μπρεντ πάνω από τα 95 δολ./βαρέλι.

Το σχέδιο συγκέντρωσης υπογραφών για το ευρω-ομόλογο προωθεί η κυβέρνηση

Πολιτική πρωτοβουλία


Το σχέδιο συγκέντρωσης 1 εκατομμυρίου υπογραφών, ώστε να κατατεθεί νομοθετική πρόταση για την έκδοση ευρωομολόγου προωθεί η κυβέρνηση.Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με βουλευτές και ευρωβουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή για τη συγκέντρωση των υπογραφών.

Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό


Τι δείχνουν τα στοιχεία του EURES


Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Ελλήνων ανέργων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι ή μερικώς απασχολούμενοι που ζήτησαν το 2010 πληροφορίες για διαμονή και εργασία σε χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ήταν σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με το 2009 και τρεις φορές περισσότεροι σε σχέση με το 2008.

Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για ελεύθερους επαγγελματίες

Ανακαθορισµός του χρόνου ασφάλισης


Αυξάνονται σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως το 2015 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους ελεύθερους επαγγελµατίες ασφαλισµένους στον ΟΑΕΕ δεν θεµελίωσαν µε το τέλος του 2010 συνταξιοδοτικό δικαίωµα και δεν αναγνώρισαν πλασµατικό χρόνο ασφάλισης. Πρόκειται για τους ασφαλισµένους στα πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ (εµπόρων) και ΤΣΑ (αυτοκινητιστών), οι οποίοι περιλαµβάνονται στο νέο ασφαλιστικό νόµο.

Αυτόφωρο για τους φοροφυγάδες

Στην αυστηροποίηση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης στις περιπτώσεις μη απόδοσης του ΦΠΑ προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα και το οποίο θα προβλέπει μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.Στο νέο νομοσχέδιο, το οποίο επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, θα προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, διάταξη με την οποία θα ενεργοποιείται η διαδικασία του αυτόφωρου στις περιπτώσεις που συλλαμβάνεται επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας να μην αποδίδει ΦΠΑ στο δημόσιο, περισσότερο από ένα συγκεκριμένο ποσό. Στην ισχύουσα φορολογική νομοθεσία δεν προβλέπεται η διαδικασία του αυτόφωρου παρά τις δρακόντειες ποινές που προβλέπει ο τελευταίος φορολογικός νόμος.