e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Το φιλί της ζωής είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου, επιβεβαιώνει νέα μελέτη


Οι μαλάξεις αρκούν


Η σύσταση προς τους πολίτες να παρακάμπτουν το «φιλί της ζωής» και να κάνουν μόνο μαλάξεις στο στήθος, στη περίπτωση που κάποιος καταρρεύσει μπροστά τους από ανακοπή καρδιάς, αύξησε σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης στην πολιτεία της Αριζόνα.Μέχρι πρόσφατα, οι γιατροί συνιστούσαν το φιλί της ζωής ως απαραίτητο συστατικό της λεγόμενης καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης. Οι νεότερες μελέτες, όμως, υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι ασθενείς δεν ωφελούνται από τις τεχνητές αναπνοές.

Μεγάλη άνοδος, 3,29%, στο Χ.Α.

Με μεγάλη άνοδο, 3,29% στις 1.552,55 μονάδες, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 133,66 εκατομμύρια ευρώ.Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κατέγραψαν κέρδη, με τις τράπεζες να ηγούνται της ανόδου (+5,49%). Ακολούθησαν οι δείκτες Μέσων Ενημέρωσης (+4,96%) και Ασφαλειών (4,90%).

Φεύγω εάν δεν υλοποιηθούν τρεις στόχοι εντός εξαμήνου, λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος


«Κατηγορηματική δέσμευση»


«Αν μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν έχω διπλογραφικό σύστημα για τα έσοδα και τις δαπάνες των νοσοκομείων, μηχανοργάνωση για τις αποθήκες και τα λογιστήρια των νοσοκομείων σε 3-4 κόμβους στο σύστημα υγείας, και αν δεν έχω λογιστική καταγραφή από έγκυρους διεθνείς οίκους του έχειν των νοσοκομείων, αυτό συγκροτεί για μένα υπαρξιακό θέμα. Κι όταν τα λέω αυτά, σημαίνει πως συνδέομαι με συγκεκριμένα πράγματα. Δεν σημαίνει πως τα είπα και πήγα για ύπνο» ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. «Θέλω να προεξοφλήσω με κατηγορηματική δέσμευση ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει υπουργός Υγείας και να παραμείνει στο υπουργείο αυτό, αν μέσα στους επόμενους έξι μήνες δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως ειδικά για την μηχανογράφηση η Ελλάδα έχει αναλάβει υποχρέωση ολοκλήρωσής της μέχρι τον Δεκέμβριο.

Στις αρχές του 2011 τα νέα κινητά τηλέφωνα της HP


Μετά την εξαγορά της Palm


Η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα λανσάρει smartphone βασισμένα στο λειτουργικό σύστημα webOS, το οποίο απέκτησε με την εξαγορά της εταιρείας Palm νωρίτερα φέτος.Το WebOS ήταν ο βασικός λόγος που η HP έδωσε 1,4 δισ. δολάρια για να αγοράσει την Palm, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της HP Έρικ Κάντορ, μιλώντας την Τετάρτη σε συνέδριο της βιομηχανίας που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη το ΔΝΤ

Προς τα πάνω διόρθωσε το Διεθνές Νομισμάτικό Ταμείο (ΔΝΤ) τις οικονομικές του προβλέψεις για την ευρωζώνη για το 2010 και το 2011, υπογραμμίζοντας πάντως την εύθραστη ανάκαμψη και την ανάγκη να μειωθούν τα σημαντικά δημοσιονομικά ελλείμματα. Η αύξηση του ΑΕΠ των 16 χωρών της ευρωζώνης αναμένεται να φτάσει το 1,7%, έναντι του 1% που προβλεπόταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΔΝΤ για τις «Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές».

Απέρριψε η ισπανική Γερουσία πρόταση να κηρυχθούν οι ταυρομαχίες πολιτιστική κληρονομιά


Πλήγμα για τους υποστηρικτές τους


Πλήγμα δέχθηκαν οι υπεύθυνοι των ταυρομαχιών στην Ισπανία, καθώς η Γερουσία απέρριψε πρόταση της αντιπολίτευσης να κηρυχθούν τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.Η Γερουσία απέρριψε με 129 ψήφους έναντι 117 και μιας αποχής την πρόταση που κατατέθηκε από το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP).

Αρνήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία για τον Επαναστατικό Αγώνα ο Ν.Μαζιώτης


Εξηγήσεις για τα όπλα της οργάνωσης


Αρνήθηκε να μεταχθεί για να απολογηθεί στους ανακριτές της υπόθεσης του «Επαναστατικού Αγώνα» ο βασικός κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Νίκος Μαζιώτης, που είχε κληθεί σε συμπληρωματική απολογία.Οι εφέτες ειδικοί ανακριτές Δημήτρης Μόκας και Κωνσταντίνος Μπαλτάς απέστειλαν κλήσεις, προκειμένου να απολογηθούν συμπληρωματικά οι έξι προφυλακισμένοι για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν όπλα που εντόπισε η αστυνομία.

Αναβάλλεται η αποψινή συναυλία των Scorpions στο ΣΕΦ

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία των Scorpions στο ΣΕΦ, λόγω ασθένειας του τραγουδιστή Κλάους Μάινε. Σύμφωνα με τις διοργανώτριες εταιρείες, θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία τις επόμενες ημέρες.

Οι εταιρίες Detox και Sportsunited ανακοίνωσαν την αναβολή της συναυλίας στην Αθήνα, η οποία αναμενόταν να είναι και η τελευταία εμφάνιση του συγκροτήματος στην Αθήνα.

Σε ισχύ ο νέος Κανονισμός της Βουλής

Τις διατάξεις του νέου Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ, παρουσίασε στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος Φίλιππος Πετσάλνικος, ενημερώνοντας το Σώμα.

Όπως επισήμανε, οι ρυθμίσεις αυτές θα συμβάλλουν τόσο στην ενίσχυση της διαφάνειας και στη βελτίωση της ποιότητας του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου, όσο και στην αναβάθμιση της λειτουργίας του βουλευτή και του ρόλου του στη νομοθετική παραγωγή. Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν θα πρέπει να έχει τόση σημασία η ποσότητα αλλά η ποιότητα του παραγόμενου νομοθετικού έργου», ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές εξέφρασε τη βεβαιότητα για την πολύτιμη συνδρομή τους στην υλοποίηση του σκοπού αυτού.

Ασυμφωνία για το πόρισμα μεταξύ των μελών της Προανακριτικής για το Βατοπαίδι


Συνάντηση χωρίς απόφαση


Χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το πόρισμα και την ημερομηνία κατάθεσής του στον πρόεδρο της Βουλής έληξε η άτυπη συνάντηση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος απείχε λόγω ειλημμένης υποχρέωσης.

Δεν θέλουν τον Άγιο Βασίλη

Μία ομάδα Γερμανών Καθολικών θέλει να απαλλαγεί από τον Αη Βασίλη εξαιτίας της εμπορευματοποίησης που έχει υποστεί ο χαρακτήρας του και να τον αντικαταστήσουν με τον Σάνκτ Νικολάους (Άγιο Νικόλαο) με την ανιδιοτέλεια προσφορά που λένε ότι συμβολίζει.Πριν ακόμη κατακλυστούν τα καταστήματα με αντικείμενα που συνδέονται με τον Αη Βασίλη, η Bonifatiuswerk των Γερμανών Καθολικών- μία Καθολική οργάνωση αρωγής- κάνει έκκληση για "περιοχές χωρίς Αη Βασίληδες".

Στην πιστοληπτική υποβάθμιση της Ιρλανδίας προχώρησε ο οίκος Fitch


Σε Α+ από ΑΑ-


Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την Τετάρτη και πάλι την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου χρέους της Ιρλανδίας σε Α+ από ΑΑ- με «αρνητική προοπτική» εξαιτίας του κόστους της διάσωσης των τραπεζών της χώρας από το κράτος, που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά υψηλό.«Η υποβάθμιση της Ιρλανδίας αντανακλά το μεγαλύτερο από το αναμενόμενο δημοσιονομικό κόστος που αναφέρεται στην επανακεφαλαιοποίηση των ιρλανδικών τραπεζών από την κυβέρηση, και ειδκά της Anglo Irish Bank» αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου Fitch.

Νέα επιστημονική αποστολή της NASA θα πάει στον Άρη


Το μυστήριο του γιατί και πώς ο Άρης έχασε κάποια στιγμή την ατμόσφαιρά του, θα επιχειρήσει να λύσει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μια νέα διαστημική επιστημονική αποστολή για το 2013. Η NASA έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του σκάφους MAVEN, που θα μελετήσει την εξέλιξη της ατμόσφαιρας του "κόκκινου πλανήτη", η οποία προς το παρόν συνιστά ένα μεγάλο κενό στις γνώσεις των επιστημόνων.

Πατημασιές δεινοσαύρων πριν από 250 εκατ. χρόνια

Απολιθωμένες μικροσκοπικές αρχαίες πατημασιές που βρέθηκαν στην Πολωνία, αποτελούν ίχνη από τους παλαιότερους πρωτο-δεινοσαύρους που έχουν ποτέ βρεθεί. Δείχνουν ότι οι πρόγονοι των κατοπινών τεράστιων βροντόσαυρων και τυραννόσαυρων, είχαν μέγεθος μικρής γάτας, ζύγιζαν ένα έως δύο κιλά και ζούσαν κοντά σε ποτάμια. Επιπλέον, η ανακάλυψη "σπρώχνει" ακόμα πιο πίσω στον χρόνο, μέχρι και εννέα εκατ. χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες, την εμφάνιση των προγόνων των δεινοσαύρων.

Παραίτηση που δεν έγινε δεκτή υπέβαλε ο Β. Σόιμπλε

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας, αλλά η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τον μετέπεισε, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern που πρόκειται να κυκλοφορήσει αύριο, Πέμπτη.Ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο ύστερα από σοβαρό τραυματισμό σε επίθεση που δέχθηκε το 1990, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 28 Σεπτεμβρίου για προγραμματισμένη νοσηλεία τεσσάρων εβδομάδων, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί την περασμένη άνοιξη.

Ένας άτλαντας, το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου, εκτίθεται στην Φρανκφούρτη


Αξίας 100.000 δολαρίων


Έναν τεράστιο άτλαντα, τον μεγαλύτερο που έχει ποτέ τυπωθεί, παρουσίασε Αυστραλιανός εκδότης στην Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης.Το βιβλίο που τιτλοφορείται «Earth» (Γη) έχει ύψος 1,80 μέτρο και φάρδος 2,75 μέτρων. Θα τυπωθούν 31 αντίτυπά του και το καθένα θα πωλείται προς 100.000 δολάρια, εξήγησε ο δημιουργός του, ο Γκόρντον Τσιρς.

Ανησυχία εκφράζει η ΕΕ ότι η τοξική λάσπη θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες


Τεράστια οικολογική καταστροφή


Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την Τετάρτη ανησυχία ότι η τοξική λάσπη που διέρρευσε από εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου στην Ουγγαρία θα μπορούσε να προκαλέσει οικολογική καταστροφή και σε άλλες χώρες. Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση απορρύπανσης θα διαρκέσει έναν χρόνο.Ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Τζο Χένον, δήλωσε την Τετάρτη: «Ανησυχούμε όχι μόνο για το περιβάλλον στην Ουγγαρία, αλλά ότι η καταστροφή θα μπορούσε να περάσει τα σύνορα».

Κομισιόν: θα αναθεωρηθούν ανοδικά έλλειμμα

Τα στοιχεία της Ελλάδας για το έλλειμμα και το χρέος της περιόδου 2006-2009 θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω από την Eurostat αυτόν το μήνα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ δεν αποκλείεται αναθεώρηση και του Μνημονίου.«Τα στοιχεία για το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος θα αναθεωρηθούν ανοδικά», είπε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Reuters.

Ξεκίνησε η δίκη για την απόδραση Παλαιοκώστα και Ριζάι από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο


Κατάθεση του πιλότου


Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη θεαματική απόδραση, με ελικόπτερο, από τις φυλακές Κορυδαλλού των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα, στις 22 Φεβρουαρίου του 2009.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου το spread στα ομόλογα


Αποκλιμακώνονται οι πιέσεις


Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου υποχωρεί την Τετάρτη η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο.Παράλληλα, χαμηλότερα υποχωρεί και το κόστος ασφάλισης για τα κρατικά ομόλογα των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης.

Επεκτείνεται κατά 150 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα Jeremie με έμφαση στην ψηφιακή σύγκλιση


Συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Επεκτείνεται κατά 150 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα JEREMIE, με συμφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων που υπέγραψε ο Μ.Χρυσοχοΐδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΤαΕ, Ρίτσαρντ Πέλλυ. Η επέκταση αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» στην Τεχνολογική Καινοτομία, μέσω του προγράμματος JEREMIE.

Αποχώρηση Καπράλου από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Η θητεία του λήγει στις 25 Οκτωβρίου


Την αποχώρησή του από το τιμόνι του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τη Διοίκηση της ΕΧΑΕ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Σπύρος Καπράλος. «Έκλεισε ένας πολύ δημιουργικός κύκλος» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Ελληνικά Χρηματιστήρια, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το τιμόνι του ΧΑΑ και της ΕΧΑΕ στις 25 Οκτωβρίου οπότε και λήγει η θητεία του στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών.

«Εξομολόγηση» του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας για την ελληνική οικονομία και τον Γ.Παπανδρέου


«Δεν είμαι βέβαιος αν θέλω να κερδίσω..»


Σε ένα διάλογο που είχε με τον Γ.Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του 2009, στο Βερολίνο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Σε ισορροπία».

Καμία απόλυση στον ΟΣΕ, διαβεβαιώνει ο Δημήτρης Ρέππας


Αιχμές για την κακοδιαχείρηση


Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στον ΟΣΕ παρείχε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δ.Ρέππας. Τόνισε, πάντως, ότι μερίδιο ευθύνης για την κακοδιαχείριση στον οργανισμό είχαν και οι εργαζόμενοι και τα στελέχη.Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι έχουν μερίδιο ευθύνης, τους αναλογεί μερίδιο ευθύνης, καθώς κάποιοι από μέσα ευνόησαν την εξέλιξη αυτή» και πρόσθεσε πως «τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης δεν θα είχαν τέτοια έκταση, αν δε συμμετείχαν στελέχη του Οργανισμού. Αυτά ήταν γνωστά, ουδείς μπορεί να πει ότι δεν είχε αντιληφθεί τι γινόταν».

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό



Έφτασε στα 1.350 δολάρια η ουγγιά
 
Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε σήμερα ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι κυβερνητικές δαπάνες και τα χαμηλά επιτόκια για την τόνωση τη ανάπτυξης θα εξασθενήσουν τα νομίσματα και θα ενισχύσουν τη ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα ως εναλλακτικές επενδύσεις. Συγκεκριμένα, ο χρυσός, άμεσης παράδοσης, ενισχύθηκε έως τα τα 1.349,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στα 1.348,05 δολάρια (+0,60% σε σχέση με την Τρίτη).

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τετραετίας η ανάπτυξη της ευρωζώνης στο β΄τρίμηνο


Επιβεβαιώθηκαν τα αρχικά στοιχεία


Με τον υψηλότερο ρυθμό από το β΄τρίμηνο του 2006 επεκτάθηκε η οικονομία της ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία την Τετάρτη. Η Eurostat επιβεβαίωσε ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1% σε τριμηνιαία βάση την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, καταγράφοντας τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Χ.Α.: Συνεχίζεται το ράλι

Ευφορία επικρατεί και σήμερα στο Χ.Α. μετά τα θετικά σχόλια του οίκου Moody's για την ελληνική οικονομία. Ανοδικές είναι οι τάσεις και στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Ανάκληση πιπίλας από τον ΕΦΕΤ


Ανακλήθηκε από την αγορά μας πιπίλα καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία "CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)", με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση "Artsana SpA" με απόφαση του ΕΦΕΤ.Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών Προγραμμάτων Επισήμου Ελέγχου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων, διαπίστωσε υπέρβαση, ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες, σε ψευδοθήλαστρο (πιπίλα) και απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Στη σκιά πιθανής επίθεσης στην Ευρώπη, συναντώνται οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των «27»


«Κόκκινος» συναγερμός σε πολλές χώρες


Το θέμα της τρομοκρατίας και ο φόβος για ενδεχόμενο χτύπημα στην Ευρώπη αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των «27», που πραγματοποιείται στις 7 και 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.Η σύνοδος διεξάγεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, καθώς οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ιαπωνία προειδοποιούν, με ταξιδιωτικές οδηγίες, για πιθανά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη


Παραλύει ο δημόσιος τομέας


Παραλύει αύριο, Πέμπτη, ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα «την ακύρωση των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου».Οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 11:30 το πρωί σε Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος) και Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου).

Αυξήσεις έως και 40% στο οικογενειακό καλάθι τον Αύγουστο


Έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ


Αυξήσεις-μαμούθ που αγγίζουν ακόμη και το 40% παρατηρήθηκαν στο οικογενειακό καλάθι το φετινό Αύγουστο σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών σε 260 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες.Την πρωτιά κατέχει το πετρέλαιο θέρμανσης, στο οποίο παρατηρείται αύξηση 39,58%, ενώ στο φυσικό αέριο 33,91%. Κατά 33,21% αυξήθηκαν οι τιμές στα ποτά, ενώ ο καπνός αυξήθηκε κατά 19,80%.

Το ΔΝΤ καλεί τις κυβερνήσεις να μην χρησιμοποιούν τα νομίσματα ως «πολιτικό όπλο»


Σοβαρός κινδύνος για την οικονομική ανάκαμψη


Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, προειδοποίησε τις κυβερνήσεις, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, να μην χρησιμοποιήσουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ως «όπλο» εν μέσω της δύσκολης παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας.«Υπάρχει ξεκάθαρα η ιδέα, που αρχίζει να κυκλοφορεί, ότι τα νομίσματα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως πολιτικό όπλο», δήλωσε ο Στρος-Καν, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times.

Ισχυρό ενδιαφέρον από μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια για την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας


Στρατηγική μακροπρόθεσμης επένδυσης


Θετικά μηνύματα για πλήρη και επιτυχηµένη κάλυψη της αύξησης µετοχικού κεφαλαίου, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα, εκπέµπει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και µικροµετόχων κατά την περίοδο διαπραγµάτευσης των δικαιωµάτων που ολοκληρώθηκε την Τρίτη.Πηγές της τράπεζας ανέφεραν στα Νέα ότι κατά την περίοδο διαπραγµάτευσης των δικαιωµάτων συµµετοχής στην αύξηση, έλαβαν θέση ισχυρά επενδυτικά κεφάλαια από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ µε στρατηγική µακροπρόθεσµης επένδυσης.

Προς το 1,850 δολάριο, σε υψηλό οκταμήνου, ανέρχεται το ευρώ



Περιμένουν νέα μέτρα από την Fed


Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου ενισχύεται την Τετάρτη το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα ακολουθήσει τον δρόμο της Τράπεζας της Ιαπωνίας, μειώνοντας επί της ουσίας τα επιτόκια και αυξάνοντας τις αγορές κρατικού χρέους, ώστε να τονώσει την οικονομική ανάκαμψη.Το ενιαίο νόμισμα διαπραγματεύεται στο 1,3844 δολάριο, ενώ νωρίτερα ήταν στο 1,3859 δολάριο, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Φεβρουαρίου, στο οποίο είχε ανέλθει και την Τρίτη.

Κοντά στα 83 δολάρια το βαρέλι ανεβαίνει το αργό πετρέλαιο

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο


Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων μηνών, λίγο κάτω από τα 83 δολάρια το βαρέλι, διαπραγματεύεται την Τετάρτη το αργό πετρέλαιο.

Στην άμεση πρόσληψη συμβούλου για την αξιοποίηση ΕΑΣ, ΕΑΒ και ΕΛΒΟ προχωρά η κυβέρνηση

Ιδιώτες στην αμυντική βιομηχανία


Στην άμεση πρόσληψη συμβούλου, με στόχο ακόμη και τη μερική ιδιωτικοποίηση της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων. προχωρά άμεσα η κυβέρνηση, μέσω της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.Ήδη, σύμφωνα με Τα Νέα, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, που πιέζεται από τις κρατικές εταιρείες για αναζήτηση λύσης για το μέλλον τους, έχει προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο ειδικός σύμβουλος, καθώς ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας και η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή απαιτεί να έχει ιδιαίτερη εμπειρία.