e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Δορυφόρος με γιγάντια κεραία συνδυάζει την κινητή με τη δορυφορική τηλεφωνία

Υβριδική τεχνολογία


Με επιτυχία εκτοξεύτηκε από το Καζακστάν ο εμπορικός δορυφόρος με τη μεγαλύτερη κεραία που έχει τεθεί ποτέ σε τροχιά. Ο Skyterra-1 θα προσφέρει στην αμερικανική αγορά μια «υβριδική» υπηρεσία που συνδυάζει την κινητή με τη δορυφορική επικοινωνία.Ο δορυφόρος αποτελεί τμήμα του δικτύου 4G-LTE που υλοποιεί η αμερικανική Lightsquared. Υπό κανονικές συνθήκες, οι τηλεφωνικές κλήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω του δικτύου κινητής, ενώ στην περίπτωση που ο συνδρομητής βρίσκεται σε περιοχή χωρίς κάλυψη οι κλήσεις θα δρομολογούνται μέσω του Skyterra-1.

Άνοδος 0,84% στο Χρηματιστήριο Αθηνων

Με άνοδο πάνω από τα επίπεδα των 1.500 μονάδων, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.509,85 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,84%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 68,928 εκατ. ευρώ.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,01% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,77%.

Νικητιάδης: Αισιόδοξα τα μηνύματα της αγγλικής αγοράς για το 2011

Την αισιοδοξία του για θετικό πρόσημο στις αφίξεις τουριστών από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Ελλάδα εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού Και τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο μηχανισμός στήριξης επί τάπητος στο γεύμα εργασίας Παπανδρέου-Σαρκοζί


Πλούστια η ατζέντα

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνόδευσε τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά την αποχώρησή του από το προεδρικό μέγαρο, μετά το γεύμα εργασίας που είχαν και το οποίο διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.Παρουσία Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον πρόεδρο Σαρκοζί αλλά και τον γαλλικό λαό για την υποστήριξή τους προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες

Διαπλανητικοί μετανάστες


Οι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν στον Άρη νωρίτερα και ταχύτερα αν παραιτηθούν από την προοπτική να επιστρέψουν στον μητρικό τους πλανήτη, προτείνουν δύο Αμερικανοί επιστήμονες, ανήσυχοι για το μέλλον της ανθρωπότητας σε περίπτωση μαζικής καταστροφής.Η αποστολή άνευ επιστροφής δεν θα διέφερε πολύ από τα ταξίδια των πρώτων αποίκων στην Αμερική, οι οποίοι γνώριζαν ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ στον Παλαιό Κόσμο, υποστηρίζουν ο Πολ Ντέβις, φυσικός στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, και ο Ντιρκ Σούλτζε-Μάκουτς, γεωλόγος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Εκδήλωση για τη σωτηρία του Τατοΐου διοργανώνουν «Οι Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου»

Ανοιχτός δημόσιος διάλογος


Οι Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου διοργανώνουν εκδήλωση δημόσιου διαλόγου με θέμα «Τατόι: Μια Πρόκληση Πολιτισμού» και ομιλητή τον Κώστα Σταματόπουλο, ιστορικό, συγγραφέα του έργου «Το Χρονικό του Τατοΐου» και μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας στις 7 στο χώρο εκδηλώσεων του δισκοπωλείου Μetropolis (Metropolis Live Stage, Πανεπιστημίου 54 και Εμμ.Μπενάκη, 4ος όροφος) στην Αθήνα.

Εμφύτευση μιτοχονδρίων για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας

Ενα βήμα μετά την εμφύτευση βλαστοκυττάρων στον καρδιακό μυ για να αντιμετωπίσουν την καρδιακή ανεπάρκεια, προχωρούν Ελληνες γιατροί. Εχουν ήδη ξεκινήσει πειραματικές εργασίες, στο Αττικό νοσοκομείο, όπου οι επιστήμονες εμφυτεύουν μιτοχόνδρια στην καρδιά, προκειμένου να δώσουν ζωή σε ασθενείς που υποφέρουν από σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια.

Αλλάζουν οι σοκολάτες!


Σε μια πενταετία, οι ερευνητές θα έχουν μπορέσει να αξιοποιήσουν κατάλληλα την πρόσφατη ανάγνωση του γενετικού κώδικα του δέντρου του κακάο, παράγοντας πλέον σοκολάτες που θα κάνουν καλό στην καρδιά και γενικότερα στην υγεία. Με τον τρόπο αυτό, οι σοκολατοβιομηχανίες προστατευθούν από μια πιθανή μελλοντική κατάρρευση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίου επιστήμονα σε αυτό τον χώρο.

Ερευνητές εντόπισαν γονίδια σε άγριες ποικιλίες σόγιας

Ερευνητές εντόπισαν γονίδια σε άγριες ποικιλίες σόγιας, που την κάνουν ανθεκτική σε συγκεκριμένες ασθένειες και με αυτό τον τρόπο ελπίζουν να τα χρησιμοποιήσουν σε καλλιεργημένα είδη σόγιας για να καθίστανται πιο ανθεκτικά.

Κίνημα ανεξάρτητων πολιτών ιδρύει ο Μίκης Θεοδωράκης

Την ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει ο Μίκης Θεοδωράκης το μεσημέρι της Τετάρτης, 1 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Η πρωτοβουλία του συνθέτη ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τις συναυλίες με έργα Θεοδωράκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΟΙΚ: H δραστική μείωση του ελλείμματος έως το 2014 θα γίνει με δίκαιο τρόπο

«Κλείνει σήμερα ο κύκλος της αμφισβήτησης και της αναξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών δεδομένων και ολοκληρώνεται ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των διεθνών εταίρων και των αγορών απέναντι στη δημοσιονομική διαχείριση της Ελλάδας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την αναθεώρηση επί τα χείρω από τη Eurostat των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος για το 2009 και το 2010. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο καθησυχάζει τους πολίτες σχετικά με τη φημολογία περί νέων μέτρων, επισημαίνοντας ότι «η δραστική μείωση του ελλείμματος έως το 2014 θα γίνει με ισορροπημένο και δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Δεν θα γίνει με περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε με αυξήσεις φόρων, πέρα από αυτές στις οποίες έχουμε ήδη δεσμευτεί. Θα γίνει κυρίως από τον εξορθολογισμό στις δαπάνες του κράτους, ώστε τα χρήματα του φορολογούμενου να πιάνουν τόπο».

Ένα με δύο ποτάκια την ημέρα «κάνουν καλό μετά το μπαϊπάς»

Ευφραίνουν καρδία


Οι άνδρες που καταναλώνουν ένα με δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα μετά την επέμβαση μπαϊπάς τα πηγαίνουν καλύτερα από όσους απέχουν τελείως μετά την εγχείρηση, δείχνει νέα ιταλική μελέτη.

Ρόλο ειρηνοποιού στη διένεξη Μπουτάρη-Ανθιμου ανέλαβε ο Π.Ψωμιάδης

Συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη


Τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο και τον νέο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη επισκέφθηκε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Κρίση διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιγράφει το Bloomberg

Διχασμό προκαλεί η αναδιάρθρωση χρέους


Την κρίση οικονομικής διακυβέρνησης που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση περιγράφει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διχασμένοι σε σχέση με την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να πληρώνουν και οι ιδιώτες το κόστος ενδεχόμενης μελλοντικής διάσωσης χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και για το αν θα πρέπει η Ιρλανδία να ζητήσει τώρα βοήθεια.

Τη δική του υπηρεσία email αναμένεται να παρουσιάσει το Facebook

Μετωπική με τη Google


Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, το Facebook αναμένεται να παρουσιάσει τη δική του υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία μάλιστα φέρεται να αποκαλεί ανεπίσημα «δολοφόνο του Gmail».Η νέα υπηρεσία, που θα προσφέρει διευθύνσεις με κατάληξη @facebook, θα μπορούσε να είναι η φυσική εξέλιξη του κοινωνικού δικτύου που αριθμεί σήμερα 500 εκατομμύρια χρήστες.

Αντιδράσεις κινηματογραφιστών προκαλεί λίστα της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο


Μετά τις καταγγελίες των Κώστα Γαβρά, Παντελή Βούλγαρη και Νίκου Παναγιωτόπουλου για υποκλοπή των υπογραφών τους σε λίστα κειμένου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ), με την οποία οι τρεις σκηνοθέτες φέρονται ως αντίθετοι στο σχέδιο νόμου για τον κινηματογράφο, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος δηλώνει επίσης έκπληκτη από τη στάση της ΕΕΣ.Σε ανακοίνωσή της, η Ταινιοθήκη αναφέρει τα εξής: «Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση της ΕΕΣ, στην οποία η απόφαση της Γ.Σ. της Ταινιοθήκης -που κατατέθηκε στη δημόσια διαβούλευση με το αίτημα να περιληφθεί μνεία του Ιδρύματος στον νόμο- ερμηνεύεται αυθαίρετα ως αντίθεση προς το κινηματογραφικό νομοσχέδιο.

Στα τέλη Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις

Η ΟΤΟΕ προειδοποιεί


Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να παρουσιασθεί το σχέδιο νόμου που αφορά στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων.Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα υπάρξει κατάληξη σε ένα σχέδιο νόμου, ώστε να διασφαλίζονται θέσεις εργασίας για μεγαλύτερο διάστημα χωρίς όμως η αγορά εργασίας να μετατραπεί σε «εργασιακή ζούγκλα».

Παπανδρέου κατά Γερμανίας

Η στάση της Γερμανίας μπορεί να οδηγήσει ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρεοκοπία, δήλωσε από το Παρίσι ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε σαφή αναφορά στις πιέσεις που δέχονται χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Μείωση του ελλείμματος κατά 6 δισ. ευρώ το 2011 ζητεί η ΕΚΤ από την Ελλάδα


Τη διατήρηση του δημοσιονομικού στόχου για το 2011 ζητεί από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, απαιτώντας εμμέσως μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά έξι δισ. ευρώ.Σχολιάζοντας τα αναθεωρημένα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας σε συνέντευξη Τύπου από τη Βιέννη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο, αναγνώρισε πάντως ότι η αναπροσαρμογή των στατιστικών δεδομένων καθιστά δυσκολότερη την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας και την επίτευξη των στόχων.

Ερευνα: Επικίνδυνα τα ενεργειακά ροφήματα

Τα ενεργειακά ροφήματα, μπορεί να είναι δημοφιλή, ενδέχεται όμως να περιέχει περισσότερη καφεϊνη από ό,τι ένα φλιτζάνι καφέ. Επιπλέον, η ποσότητα αυτή της καφεϊνης μπορεί σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, όπως είναι το αλκοόλ, να είναι επικίνδυνη."Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ένα κοινό ενεργειακό ρόφημα μπορεί να περιέχει μέχρι ένα τέταρτο φλιτζανιού ζάχαρης και περισσότερη καφεϊνη απ΄ό,τι ένα φλυτζάνι δυνατού καφέ", εξηγεί ο Τζον Χίγκινς της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Τέξας, στο Χιούστον, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Mayo Clinic Proceedings.

Ο δήμαρχος Απ. Γκλέτσος και οι 9 γυναίκες

Από το σανίδι και τα τηλεοπτικά στούντιο στο δημαρχιακό θώκο. Ο 43χρονος ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος είχε κατέβει ως ανεξάρτητος, είναι ο νέος δήμαρχος Στυλίδας με ποσοστό 54,49%. Οι δημαρχίνες

«Διεθνείς επαφές» για την οικονομική κατάσταση της χώρας αναγνωρίζει το Δουβλίνο

Θολό το τοπίο στην Ιρλανδία


Οι ιρλανδικές αρχές πραγματοποιούν «διεθνείς επαφές» για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά δεν έχουν ζητήσει οικονομική βοήθεια, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Δουβλίνο. «Η Ιρλανδία δεν έχει διατυπώσει αίτημα για εξωτερική βοήθεια» τόνισε.Υπουργός της ιρλανδικής κυβέρνησης επανέλαβε ότι το Δουβλίνο δεν βρίσκεται σε απευθείας συνομιλίες με την ΕΕ για τη διάσωση της οικονομίας, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν συνεχείς συνομιλίες.

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Επί ποδός πάνω από 7.000 αστυνομικοί

Ξεκινά σήμερα και κορυφώνεται την Τετάρτη το τριήμερο μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πάνω από 7.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στην εφαρμογή των μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, ενώ αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να φτάσουν και από την επαρχία.Αναφορικά με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, ο σχεδιασμός είναι περίπου ίδιος με πέρσι, αλλά τα μέτρα αναμένονται αυστηρότερα.

Βροχή απο... πεφταστέρια στις 17 και 18 Νοεμβρίου

Θα είναι ορατή και απο την Ελλάδα

«Βροχές» διαττόντων αστεριών, των Λεοντιδών, θα έχουν την δυνατότητα να δούν οι Έλληνες τις επόμενες νύχτες. Το αποκορύφωμα του φαινομένου αναμένεται στις 17 και 18 Νοεμβρίου και η καλύτερη στιγμή παρατήρησης θα είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» έλκουν την καταγωγή τους από τον κομήτη 55Ρ/Τέμπελ-Τατλ, αλλά επειδή φαίνεται να προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα, έχουν πάρει το όνομά του.

Τέλος ο Νιόπλιας, στο τιμόνι προσωρινά ο Γκμοχ!

Ο Νίκος Νιόπλιας υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟ και πλέον αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού προπονητή ο Γιάτσεκ Γκμοχ!Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πως λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία του Ελληνα προπονητή με την ομάδα, έπειτα από συνάντηση που είχε ο Νιόπλιας με τον Νίκο Πατέρα, τον πρόεδρο της εταιρίας. Ο Νιόπλιας δήλωσε: «Ευχαριστώ τη διοίκηση, τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Ζήσαμε στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μου αλλά και στην ιστορία της ομάδας. Φεύγω σαν φίλος με την πεποίθηση πως ενήργησα με γνώμονα το συμφέρον του ΠΑΟ για την αγωνιστική του επιτυχία».

Στρος Καν: οι έλληνες κατάλαβαν ότι γίνεται για το καλό τους

Η νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξητου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έγινε κατανοητό από τους πολίτες, δήλωσε σήμερα ο γενικόςδιευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter. «Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουνσυγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση τηςισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων»,εξήγησε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

Τα ξένα ΜΜΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών


Αναφέρονται στα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου

Την μεγάλη αποχή στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και την αλλαγή φρουράς στους μεγάλους δήμους σχολιάζουν τα ξένα ΜΜΕ.«Οι σοσιαλιστές κερδίζουν το δήμο της Αθήνας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του BBC. «Οι κυβερνώντες σοσιαλιστές κέρδισαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών όπου κυριάρχησε η κρίση χρέους της χώρας… Οι υποψήφιοι που είχαν τη στήριξη των σοσιαλιστών κέρδισαν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, ανατρέποντας το σκηνικό μετά από σειρά νικηφόρων αναμετρήσεων για τους συντηρητικούς που είχαν αρχίσει από το 1986», επισημαίνεται.

Στο 15,4% το έλλειμμα του 2009

Στο 15,4% σκαρφάλωσε το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).Τον περασμένο Απρίλιο οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για έλλειμμα προϋπολογισμού της τάξης του 13,6%.