e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα στα τροχαία δυστυχήματα



Η Ελλάδα μαζί με τη Ρουμανία κατέχει την πρώτη θέση στην Ε.Ε. στον αριθμό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα.

Με απώλειες 2,92% κάτω από τις 1.600 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο

Αρνητικό κλίμα επικράτησε τη Tρίτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.

Στα 93,8 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ

Αύξηση 44,1 δις από τις αρχές του 2010



Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 93,8 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου, αυξημένη κατά 4,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι

Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα του ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την εταιρεία Ipr Marketing, για λογαριασμό της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα».

Στο βυθό της Βαλτικής βρέθηκε σαμπάνια του 18ου αιώνα

Μία ομάδα δυτών που πραγματοποιούσαν έρευνα σε ένα ναυάγιο στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας εντόπισαν μπουκάλια που περιείχαν την, κατά τα φαινόμενα, παλαιότερη σαμπάνια στον κόσμο, που παρασκευάστηκε τον 18ο αιώνα.

ΕΣΡ: Απαγόρευση παρουσίας ανηλίκων σε τηλεοπτικές εκπομπές


Υπόμνημα για την παρουσία ανηλίκων σε τηλεοπτικές εκπομπές, στις οποίες πλέον απαγορεύεται η παρουσία τους, εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης


Εξάλλου, το ΕΣΡ αποφάσισε τα εξής:

Goldman Sachs: Κάτω από τις προβλέψεις τα τριμηνιαία κέρδη



Πτώση 82% παρουσίασε η κερδοφορία της Goldman Sachs κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα των προσδοκιών.

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό Factoring

O Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Factors & Forfaiters, κ. Πάνος Παπαθεοδώρου εκλέχθηκε στο Executive Board τηςΔιεθνούς Οργάνωσης Factors Chain International (FCI).

Οι παράνομες χωματερές φέρνουν ημερήσια πρόστιμα 9,1εκ.€!


Έκλεισαν μόνο οι 50 από τις 270 παράνομες χωματερές - Αγώνας δρόμου για να αποφύγουμε τα τσουχτερά πρόστιμα...

Εξασθένηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Στις 30,4 μονάδες υποχώρησε ο Δείκτης Εμπιστοσύνης Καταναλωτή το δεύτερο τρίμηνο, καταγράφοντας σημαντική πτώση σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Καμία παραγραφή φορολογικής υπόθεσης έως το τέλος του έτους

Την παράταση παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων, έως το τέλος του έτους, ΚΑΙ για υποθέσεις φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, προικών, κερδών από λαχεία, μεταβίβασης ακινήτων, φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας (Φ.Μ.Α.Π.) και ειδικού φόρου επί των ακινήτων (άρθρα 15 − 17 του ν. 3091/2002), γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΤΤ την Τετάρτη

Αντιδρούν στην πρόταση της Πειραιώς


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για την Τετάρτη 21 Ιουλίου.

Τσάβες: Η τιμή του πετρελαίου πρέπει να φτάσει τα 80 δολ.


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, υποστήριξε ότι η τιμή του πετρελαίου παραμένει χαμηλή και ότι μια δίκαιη τιμή για το πετρέλαιο της χώρας του θα ήταν τα 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Νέα είδη θαλάσσιων οργανισμών στον Ατλαντικό



Οι επιστήμονες ανακάλυψαν 10 νέα είδη θαλάσσιων οργανισμών, σε μια αποστολή διάρκειας 6 εβδομάδων...

Καίει τη ΝΔ ο Ζορμπάς για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων


Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι οι εκθέσεις για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, που συνέταξε ο...

Μεγάλη πτώση στο ΧΑ


Ρευστοποιήσεις σημειώνονται στο ΧΑ καθώς ξένοι και κυρίως hegde funds στο πλαίσιο της αποκομιδής κερδών μειώνουν θέσεις.

Βιοτέρ: Εντός των επόμενων ημερών η κύρια αγωγή εναντίον του Ε.Μ.Σ.Τ.

Εντός των επόμενων ημερών σκοπεύει να καταθέσει η Βιοτέρ την κύρια αγωγή εναντίον του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Ε.Μ.Σ.Τ.), «προκειμένου να λυθεί οριστικά η μεταξύ του Ε.Μ.Σ.Τ. και της Βιοτέρ ΑΕ αντιδικία».

Τουρκία: «Οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν μπορούν να συνεχιστούν απʼ αόριστον»

Οι προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου μπορεί να αποβούν άκαρπες, εκτός κι αν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Μαζί με το “Πίρι Ρέις” βγήκε και το “Τσεσμέ”

Από το Καστελόριζο στην Σαμοθράκη και όχι για καλοκαιρινές διακοπές αλλά για να συνεχίσουν τις προκλήσεις τους.

Ο λόγος για τα τουρκικά πλοία που συνεχίζουν να αλωνίζουν αρκετές φορές στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το μαντείο των Δελφών επίκαιρο και σήμερα

Ο σύγχρονος κόσμος νιώθει την ίδια ανάγκη με τους αρχαίους να κατανοήσει και να προβλέψει το μέλλον, αλλά χρησιμοποιεί διαφορετικά τεχνικά μέσα, αναφέρει άρθρο της εφημερίδας The Australian που καταπιάνεται με τη δεσπόζουσα θέση του μαντείου των Δελφών κατά την αρχαιότητα.

Υπάρχει αγορά για το ελληνικό κρασί


Στην Αυστραλία, ιδίως στη Μελβούρνη, υπάρχει αγορά για τα ελληνικά κρασιά που μπορεί να αναπτυχθεί, εκτιμά η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα The Australian.

Με 4,05% ο νέος δανεισμός του Δημοσίου




Υπερκαλύφθηκε η ζήτηση 1,5 δισεκατομμυρίου από το...

Πρωτοποριακή συσκευή ανιχνεύει τον αυτισμό στα μικρά παιδιά

Με την ανάλυση της φωνής



Ένα πρωτοποριακό σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης του αυτισμού στα μικρά παιδιά δημιούργησαν Αμερικανοί ερευνητές. Η συσκευή με την ονομασία LENA (Language Environment Analysis) αποτελεί ένα αυτόματο σύστημα φωνητικής ανάλυσης, που μπορεί να διαγνώσει όλο το φάσμα των αναπτυξιακών διαταραχών του αυτισμού.

Τα προϊόντα καθαριότητας ίσως σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού

Για πρώτη φορά μία έρευνα έρχεται να συνδέσει τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ευρέως για την καθαριότητα των εσωτερικών χώρων των σπιτιών με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Αύξηση 3,3% κατέγραψε στο πεντάμηνο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

Πτώση 8,8% στις ταξιδιωτικές δαπάνες


Αύξηση 3,3% κατέγραψε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2010 και διαμορφώθηκε σε 12,6 δισ. ευρώ. Τον Μάιο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε σε ετήσια βάση πλεόνασμα ύψους 250 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,9 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων, ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων, προχωράει σήμερα ο ΟΔΔΗΧ με στόχο την άντληση κεφαλαίων 1,5 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση παλαιότερων τίτλων που λήγουν.

Σφοδρή επίθεση στον ΓΓ του ΟΗΕ από απερχόμενο στέλεχος του Οργανισμού

Με μία ασυνήθιστα σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν αποχωρεί από τη θέση της η επικεφαλής του τμήματος οικονομικού ελέγχου του οργανισμού, Ίνγκα-Μπριτ Αχλένιους.

Επενδυτική άπνοια πλήττει την ελληνική οικονομία

Στα 800 εκατ. ευρώ οι άμεσες επενδύσεις


Σε επενδυτικό μαρασμό έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, καθώς οι άμεσες επενδύσεις στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2010 δεν ξεπέρασαν τα 800 εκατ. ευρώ.

Ενισχύεται με επιπλέον 1.060 αστυνομικούς σε όλη τη χώρα η ομάδα ΔΙΑΣ

Περιπολίες στις γειτονιές


Επιπλέον 1.060 αστυνομικοί ενισχύουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙΑΣ» και ρίχνονται από σήμερα στη μάχη κατά του εγκλήματος σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Εξεταστική των ομολόγων ο Γ.Ζορμπάς

Καταπέλτης τα πορίσματα

Καταπέλτης για τους εμπλεκομένους στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων είναι τα πορίσματα του πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής της Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Ο Γ.Ζορμπάς, ο οποίος σήμερα παρουσιάζεται ενώπιον της Εξεταστικής της Βουλής, διαπίστωσε ροή «μαύρου» χρήματος που ως προϊόν δωροδοκίας κατευθύνθηκε σε «συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».



Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Ζορμπάς συνέταξε τρία διαφορετικά πορίσματα, που για πρώτη φορά αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας.






Ειδικά στο πόρισμα για τις συναλλαγές ύψους 280 εκατ. ευρώ του επικουρικού ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) υπάρχει ρητή αναφορά στη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος.






Τα πόρισμα συντάχθηκε τον Αύγουστο του 2007, αλλά η τότε ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης το επέστρεψε στον κ. Ζορμπά, αμφισβητώντας το δικαίωμά του να συντάσσει τέτοιες εκθέσεις.






Ο επικεφαλής της Αρχής ωστόσο επέμεινε και τον Μάιο του 2008 απέστειλε στη Δικαιοσύνη άλλες δύο εκθέσεις για δομημένα ομόλογα που είχαν προμηθευτεί τα Ταμεία των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ) και των φαρμακοϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΦΕ).






Το αμέσως επόμενο διάστημα, και με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας, η Αρχή υποβιβάστηκε σε υπηρεσία του υπουργείου και ορίστηκε ότι επικεφαλής της θα ήταν εν ενεργεία δικαστικός.
 
ta nea

Παρέμβαση της Κομισιόν για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ζητεί ενημέρωση για την Πειραιώς


Διευκρινίσεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Hellenic Financial Stability Fund) ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η σύσταση του Ταμείου προβλέπεται από το Μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρας μας με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.