e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Οικονομικό έλεγχο σε περίπου 600 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ζητά ο εισαγγελέας

Από το 1997 έως σήμερα


Έλεγχο σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν συσταθεί από το 1997 έως σήμερα ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Σακελλαρίου.Ο εισαγγελέας, με παραγγελία του προς το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ζητά να ελεγχθούν οι περίπου 600 μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν συσταθεί την τελευταία 15ετία.

Η εντολή Κόκκαλη για νέες συμβάσεις της Intrakat

"Αναζητείστε έργα στην επικράτεια"


«Το τελευταίο τετράμηνο η κατασκευαστική εταιρεία έχει αναλάβει έργα 71 εκ. ευρώ»
Μπορεί ο όμιλος της Intracom να θυμίζει τις τελευταίες δύο βδομάδες... καζάνι που βράζει, λόγω των απολύσεων, των απεργιών και των διοικητικών αλλαγών, όμως, ο κατασκευαστικός βραχίονας, η Intrakat ακολουθεί ανοδική τροχιά και εξελίσσεται σε ένα από τα μεγάλα «ατού» του Σωκράτη Κόκκαλη.Παρά την οικονομική κρίση και την κατασκευαστική ανομβρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα φαίνεται πως η Intrakat έχει βγει στο... κυνήγι νέων συμβάσεων και δείχνει μέχρι τώρα να τα καταφέρνει σε αυτόν τον τομέα.

Η Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει την κρίση με το υπάρχον πρόγραμμα, λέει σύμβουλος της Μέρκελ


Ανεπαρκή τα μέτρα


Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση χρέους με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί μέχρι στιγμής εκτίμησε ο Πέτερ Μπόφινγκερ, οικονομικός σύμβουλος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή του στο Reuters.Ο Μπόφινγκερ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία δεν θα αυξηθεί πάνω από το 2% μεσοπρόθεσμα.

«Ξένο δάκτυλο» υποψιάζεται η Ρωσία για την απώλεια στρατιωτικού δορυφόρου


Ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές


Ο στρατιωτικός δορυφόρος Geo-IK-2, σχεδιασμένος να δίνει με ακρίβεια τις συντεταγμένες στόχων στο έδαφος, είναι πιθανό να βγήκε εκτός πορείας κατά την εκτόξευση λόγω σαμποτάζ με ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, δηλώνουν πηγές του ρωσικού διαστημικού προγράμματος.Όπως αναφέρει το AFP, ρωσικά μέσα εκτιμούσαν ότι ο Geo-IK-2 ήταν εργαλείο ζωτικής σημασίας, προκειμένου η Ρωσία να μπορεί να καθοδηγεί τους στρατιωτικούς πυραύλους της από το Διάστημα όπως κάνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Τη δημιουργία κόμματος προαναγγέλλουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο

Η μετά Μουμπάρακ εποχή


Η επί μακρόν απαγορευμένη Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου ανακοινώνει ότι σκοπεύει να ιδρύσει πολιτικό κόμμα όταν δρομολογηθούν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη μετά Μουμπάρακ εποχή. Η στρατιωτική ηγεσία ζητά να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος σε δέκα ημέρες, λέγοντας ότι επιθυμεί εντός εξαμήνου να παραδώσει την εξουσία σε μία πολιτική αρχή και δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο.«Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι πιστεύουν στην στην ελευθερία της δημιουργίας πολιτικών κομμάτων. Είναι ανυπόμονοι να συγκροτήσουν πολιτικό κόμμα» αναφέρει ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας Μοχάμεντ Μουρσί σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της οργάνωσης.

Καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στις 17/2

Αποζημιώσεις ύψους περίπου 9,7 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου ο ΕΛΓΑ στους αγρότες που υπέστησαν ζημιές στη φυτική παραγωγή το 2010 από διάφορα ζημιογόνα αίτια (χαλάζι, παγετός, ανεμοθύελλα, βροχόπτωση, πλημμύρα). Πρόκειται για ζημιές που υπέστησαν 6.567 δικαιούχοι παραγωγοί των Νομών, Αρκαδίας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας και Φλωρίνης. Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους λογαριασμούς που διατηρούν στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος οι δικαιούχοι παραγωγοί.

Ο Ομπάμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 18.00 (ώρα Ελλάδας)

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χωρίς να διευκρινίσει τα θέματα που θα θίξει στην ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος.Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται μια ημέρα αφού ο Ομπάμα έδωσε στη δημοσιότητα τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2012, που προβλέπει μειώσεις των δαπανών και επενδύσεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η ενεργειακή αποδοτικότητα.

"Οι σχέσεις της Τουρκίας-ΕΕ οδεύουν προς κρίση"

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ οδεύουν προς κρίση αν οι Βρυξέλλες δεν πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να άρουν το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Άγκυρας στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμός τούρκος διπλωμάτης. Αν η Τουρκία δεν καταφέρει να ανοίξει ένα νέο "κεφάλαιο" στις διαπραγματεύσεις με τους 27 στη διάρκεια της τρέχουσας ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ, θα έχει περάσει ένας χρόνος χωρίς καμιά πρόοδο, υπογράμμισε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Nέα έρευνα για το άσθμα και τα εισπνεόμενα

Οι άνθρωποι, κυρίως οι νέοι, που πάσχουν από ήπιας μορφής ελεγχόμενο άσθμα, ίσως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν κάθε μέρα το σπρέι με κορτικοστεροειδή που εισπνέουν και το οποίο μπορεί να «φρενάρει» την ανάπτυξη των παιδιών.Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, σε μερικές περιπτώσεις, είναι δυνατό να επιτευχθεί αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του άσθματος χωρίς καθημερινή δόση σπρέι.

Η απώλεια ακοής μπορεί να προαναγγέλλει άνοια ή Αλτσχάιμερ

Οι ηλικιωμένοι που αρχίζουν να πάσχουν από μειωμένη ακοή, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άνοια και Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που μπορεί να οδηγήσει σε νέες έγκαιρες διαγνωστικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις από τους γιατρούς.Οι ερευνητές του Τμήματος Ωτορινολαρυγγολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη, υπό τον δρα Φρανκ Λιν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευρολογίας “Archives of Neurology” του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», μελέτησαν για πολλά χρόνια 639 άτομα ηλικίας 36 έως 90 ετών, που σε πρώτη φάση δεν είχαν άνοια.

Το τραύμα πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 1- 44 ετών

Θύματα ατυχήματος πέφτουν 20 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, ενώ 10.000 από αυτά χάνουν την ζωή τους και 30.000 μένουν ανάπηρα. Το τραύμα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 1- 44 ετών και συνιστά το 12% της παγκόσμιας νοσηρότητας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής, που θα πραγματοποιηθεί 17-19 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ακριβότερα κατά 10 λεπτά τα τσιγάρα στην Κρήτη

Ακριβότερα κατά 10 λεπτά πωλούνται τα τσιγάρα στην Κρήτη, με απόφαση του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών τού νησιού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Κρήτης, που έχει αποσταλεί σε όλα τα περίπτερα και ψιλικατζίδικα του νησιού, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η αναγραφόμενη τιμή στα καπνικά προϊόντα είναι ενδεικτική με βάση τη διάταξη του άρθρου 100 του τελωνειακού κώδικα, όπως ισχύει μέχρι σήμερα».

Προβόπουλος: Να επισπεύσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές

«Σημαντικά βήματα προόδου» διαπίστωσε στην αντιμετώπιση του τεράστιου δημοσίου χρέους και της αδύναμης ανταγωνιστικότητας, ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, παραδίδοντας την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2010-2011 στον Πρόεδρο της Βουλής. Παρά την παρατηρούμενη πρόοδο, ωστόσο, «αρκετά είναι αυτά που πρέπει να κάνουμε ακόμη και γι’ αυτό πιστεύω πως πρέπει να επισπεύσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, να κινηθούμε ταχύτερα και πιο αποφασιστικά. Υπό τις σημερινές συνθήκες, αυτός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για να φέρουμε την οικονομική ανάπτυξη πιο γρήγορα στον τόπο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΤτΕ.

Ανακαλούνται 454 Grand Vitara 2.4L

Ανακαλούνται τα αυτοκίνητα SUZUKI μοντέλο Grand Vitara 2.4L, από την εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E. όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Η ανάκληση αφορά 454 οχήματα, που παράχθηκαν από τις 2 Ιουνίου 2008 έως τις 20 Οκτωβρίου 2010 και με πανελλαδικό εύρος πλαισίων από JSAJTDA4V00100061 έως JSAJTDA4V00201579. Στα οχήματα, χρειάζεται να αντικατασταθεί ο τεντωτήρας του εναλλάκτη / αντλίας νερού / συμπιεστή A/C και υδραυλικού τιμονιού. Λόγω της κατασκευής του ελατηρίου του τεντωτήρα, είναι πιθανό να προκληθεί θραύση του και κατόπιν απώλεια της ορθής τάσης του ιμάντα, με αποτέλεσμα να προκαλείται θόρυβος κατά την λειτουργία του κινητήρα.

Αθώος ο Δ. Κοντομηνάς για την υπόθεση Alpha

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς που δικάστηκε ύστερα από μήνυση του πρώην προέδρου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Στάθη Τσοτσορού, για την κατηγορία της απιστίας κατ' εξακολούθηση. Η κατηγορία σε βάρος του επιχειρηματία, ο οποίος ήταν απών από το δικαστήριο, αφορά, σύμφωνα με το μηνυτή, ζημιά που υπέστη η εταιρεία από παράνομες οικονομικές ενέργειες του κ. Κοντομηνά την περίοδο 2003-4. Σύμφωνα με τον κ. Τσοτσορό, ο οποίος κατέθεσε και στο δικαστήριο, την επίμαχη περίοδο ο κ. Κοντομηνάς, παραβιάζοντας τη νομοθεσία για το Βασικό Μέτοχο, προχώρησε σε δανειοδοτήσεις της εταιρείας ύψους 68 εκατ. ευρώ, ποσό που εμφάνισε ως προερχόμενο από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν να προκληθεί ζημιά στην εταιρεία και στον ίδιο ως μέτοχο, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ στον Alpha για παράβαση του νόμου περί Βασικού Μετόχου.

Στις 860 μονάδες ανεβαίνει το spread στα ομόλογα μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Στο επίκεντρο η ύφεση


Στις 860 μονάδες βάσης ανήλθε την Τρίτη το spread στα ομόλογα, καθώς η ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο δ΄τρίμηνο του 2010 ήταν υψηλότερη από τις προβλέψεις.Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6,6% έναντι προβλέψεων για 4,8%. Στο σύνολο του 2010, η ύφεση ανήλθε στο 4,5%.

Δέσμευση του ΥΠΕΚΑ για ουσιαστικό διάλογο για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική

Διχασμένη η τοπική κοινωνία


Το ΥΠΕΚΑ θα διασφαλίσει τον ουσιαστικό ανοιχτό διάλογο με τους φορείς και την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής, σχετικά με την επένδυση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», τονίζει η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη.Η Χαλκιδική θεωρείται η πλέον πλούσια περιοχή της χώρας σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, αλλά το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας φαίνεται πως έχει διχάσει την τοπική κοινωνία.

«Βροχή» οι καταγγελίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου

Πάνω από 15 χιλιάδες


Χιλιάδες καταγγελίες για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου έχει λάβει η γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα 1142, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) .Έως τις 9 Φεβρουαρίου η γραμμή δέχθηκε 15.356 καταγγελίες: από αυτές, οι 13.124 αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι 1.189 κλειστούς χώρους δημόσιου τομέα, οι 741 κλειστούς χώρους ιδιωτικού τομέα και οι 302 άλλους χώρους (αεροδρόμια, σταθμούς, κ.λπ.)

Χημικές αντιδράσεις αλλάζουν την παλέτα του Βαν Γκογκ


Από κίτρινα, καφέ τα χρυσάνθεμα


Επιστήμονες ανακάλυψαν μια πολύπλοκη χημική αντίδραση, η οποία μετέτρεψε τα άλλοτε ζωηρόχρωμα κίτρινα χρυσάνθεμα του Βαν Γκογκ σε καφέ. Η Ευρωπαϊκή Εγκατάσταση Ακτινοβολίας Σύγχροτρου, ένα νέο γιγάντιο εργαλείο που βρίσκεται στην πόλη Γκρενόμπλ της Γαλλίας και μπορεί να λειτουργεί ως πολύ ισχυρό μικροσκόπιο ακτίνων Χ, αποκάλυψε την ύπαρξη χημικής αντίδρασης στο σημείο του πίνακα, όπου η μπογιά συναντά το βερνίκι.

Μερική συμφωνία στο Ecofin για το γαλλογερμανικό «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας»

Σκληρό παζάρι στην Ευρωζώνη


Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συμφωνήσουν την Τρίτη σε ορισμένες από τις προτάσεις που περιλαμβάνει το γαλλογερμανικό «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» για την Ευρωζώνη, σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων της συνόδου του Ecofin.  

Nόμο για τη μη πώληση ελληνικής γης θα προτείνει ο πρωθυπουργός

Με συνταγματική κατοχύρωση


Νόμο για να μην μεταβιβάζεται ή πωλείται ελληνική γη θα προτείνει ο πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, προσερχόμενος στο συνέδριο για τη σύνδεση της διά βίου μάθηση με την απασχόληση.Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, μέσα από διάλογο, να συμφωνήσουν σε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση και αργότερα με την Αναθεώρηση να συμπεριληφθεί και στο Σύνταγμα.

Απεμπλοκή της ΑΤΕ από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. συνεργάζεται με 5.000 τευτλοπαραγωγούς από την Κεντρική Ελλάδα μέχρι την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Έχει δυνατότητα να παράγει περισσότερους από 158.000 τόνους ζάχαρης και να καλύψει το σύνολο της εγχώριας κατανάλωσης. Πρόσφατα η κυβέρνηση ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο, για το μέλλον της ΕΒΖ Α.Ε. και τις αποφάσεις που θα λάβει η Αγροτική Τράπεζα, η οποία μετέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο σε ποσοστό 82, 33%.

Ανοδικά κινείται ο χρυσός

Υψηλό τεσσάρων εβδομάδων καταγράφει ο χρυσός, κινούμενος ανοδικά στις σημερινές συναλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή spot του χρυσού διαπραγματεύεται στα 1.372,40 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,85%, ενώ νωρίτερα έφτασε στα 1.373,64 δολάρια που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Ιανουαρίου. To πολύτιμο μέταλλο, σύμφωνα με traders της αγοράς, σημείωσε άνοδο περίπου 6 δολαρίων, αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στη Μ. Βρετανία.

Συστήμα υψηλής προστασίας βρεφών σε Μητέρα - Λητώ

Στην εγκατάσταση Συστήματος Υψηλής Προστασίας Βρεφών προχώρησαν τα μαιευτήρια Μητέρα & Λητώ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της MIG, Singular Logic, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και με στόχο την παροχή της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στα βρέφη κατά την παραμονή τους στο μαιευτήριο,όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πρωτοποριακού -για τα ελληνικά δεδομένα- σύστημα, το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές και ακίνδυνο για τα νεογνά, καθιστά πρακτικά αδύνατη τη μη ηθελημένη απομάκρυνση βρέφους από το νοσοκομείο, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα λάθους απόδοσης νεογνού σε μητέρα, ενώ παράλληλα αυξάνει σημαντικά το ποσοστό ασφάλειας των βρεφών εντός των νοσοκομείων.

Απόψε η επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών για τη Eurovision

Για την ελληνική συμμετοχή


Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν επισήμως, από την τηλεόραση, τα υποψήφια τραγούδια για την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision. Οι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν είναι όλοι συμμετέχοντες σε μουσικά τηλεοπτικά talent shows.Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε ειδική εκπομπή την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ από τη ΝΕΤ.

Τράπεζα της Ελλάδας: Ανάπτυξη και περαιτέρω μείωση του ελλείμματος

Τι αναφέρει στην έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική 2010-2011

Την ανάγκη ταχύτερης δημοσιονομικής προσαρμογής και επίσπευσης της ανάπτυξης υπογραμμίζει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική 2010-2011, την οποία υπέβαλε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, καθώς και στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την ΤτΕ, θα ήταν ιδιαίτερα θετικό αν τελικά επιτυγχανόταν μείωση του ελλείμματος έως το 2014 μεγαλύτερη από ό,τι προβλέπεται τώρα.Αυτό είναι εφικτό, αν το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος επικεντρωθεί στα ακόλουθα:

Ξανά μαζί η Μπάρμπι και ο Τζον -Τζον


Η Mattel, η ιδιοκτήτρια εταιρία της γνωστής κούκλας ετοιμάζεται να γράψει νέα κέρδη στο ενεργητικό της



Η Μπάρμπι και ο Τζον Τζον είναι και πάλι μαζί. Το ...πλαστικό ζευγάρι με αφρομή την χθεσινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποφάσισε να επανενωθεί μετά απο μια περίοδο αποστασιοποίησης. «Είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον» δηλώνουν με μια φωνή. Και η Mattel, η ιδιοκτήτρια εταιρία της γνωστής κούκλας ετοιμάζεται να γράψει νέα κέρδη στο ενεργητικό της. Η ιστορία αγάπης των δυο διάσημων κούκλων της Μattel, μετράει πέντε δεκαετίες. Μόλις πέρσι όμως, και πάλι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, είχαν σοκάρει το θηλυκό παιδικό και εφηβικό πληθυσμό με την απόφασή τους να χωρίσουν.

Σε τιτλοποίηση εσόδων από τα διόδια προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Στην τιτλοποιήση εσόδων που θα προέρχονται από τα διόδια που εισπράττονται στους σταθμούς των εθνικών οδών προσανατολίζεται η κυβέρνηση ως μια πιθανή κι ενδεχόμενη λύση για την αντιμετώπιση του ανοίγματος των 50 δισ. που έχει δημιουργηθεί μετά την αποκάλυψη του προγράμματος - αποκρατικοποιήσεων μαμούθ.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση και ειδικότερα από το οικονομικό της επιτελείο, το οποίο εκτιμά ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει ένα αξιοπρόσεκτο ποσό σε βάθος 25ετίας. Κι αυτό γιατί το project που εξετάζεται είναι τιτλοποίηση σε βάθος 25ετίας. Εννοείται όμως ότι και πάλι ο στόχος των 50 δισ. ευρώ, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Και ο Μάριο Ντράγκι πιθανός διάδοχος του Τρισέ

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν δηλώνει ότι ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι έχει μεγάλες πιθανότητες να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Stampa. "Εάν είναι υποψήφιος, ναι", απαντά ο Λικ Φρίντεν σε ερώτηση σχετικά με το τι πιθανότητες έχει ο Μάριο Ντράγκι να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη συνέντευξη που δόθηκε βάσει συμφωνίας με πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Σε δίκη ο Μπερλουσκόνι

Σε δίκη παραπέμπει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι η εισαγγελία του Μιλάνου η οποία προτίθεται να ζητήσει την Τετάρτη την άμεση παραπομπή του ιταλού πρωθυπουργού. Ο «Καβαλιέρε» κατηγορείται για τα δυο αδικήματα της έρευνας για την υπόθεση «Ρούμπι-Γκέιτ», σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Φορολογικοί κατάλογοι στο διαδίκτυο

Σύμφωνη με τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων είναι η δημοσιοποίηση φορολογικών καταλόγων στο διαδίκτυο με τα στοιχεία μητρώου των φορολογουμένων για το σκοπό της επαλήθευσης των στοιχείων τους, βάσει σχετικής γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.Επίσης, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του ΥΠΟΙΚ για το θέμα, τα φορολογικά δεδομένα που αναφέρονται σε νομικά πρόσωπα δεν συνιστούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και συνεπώς μπορούν να δημοσιευτούν ελεύθερα.

Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,6% στο δ΄τρίμηνο του 2010

Βαθαίνει η ύφεση


Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι η ύφεση θα ανέλθει στο 4,8% (σε ετήσια βάση), έναντι 4,6% στο τρίτο τρίμηνο του 2010 (5,7% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία).

Συνήγορος Πολίτη: Ζητά προοδευτικό τρόπο παρακράτησης ΛΑΦΚΑ

Αλλαγές στον τρόπο παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ) ώστε να γίνει πιο δίκαιος προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη. Η Ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει ότι, όπως υπολογίζεται σήμερα η παρακράτηση, ορισμένοι συνταξιούχοι που δικαιούνται μεγαλύτερη μηναία σύνταξη έναντι άλλων, λαμβάνουν τελικά μικρότερο ποσό καθαρών συντάξιμων αποδοχών.

Χτυπάει η πόρτα των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον των κινεζικών τραπεζών στη χώρα μας και οι επενδύσεις στα λιμάνια είναι δύο από τα σημαντικά θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, στη διάρκεια επίσημου ταξιδιού στην Κίνα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τρεις ή τέσσερις από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας εμφανίζονται να ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, κατ' αρχάς μέσω συνεργασιών με εγχώριες τράπεζες, και το όλο θέμα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως και το θέμα των επενδύσεων στα λιμάνια από κινεζικές εταιρείες.

Κάλεσμα για βοήθεια στην αιγυπτιακή οικονομία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να συνδράμει την αιγυπτιακή οικονομία, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση η οποία οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ. Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε τηλεφωνικά με πολλούς ξένους ομολόγους του, ειδικότερα με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας και της Σαουδικής Αραβίας Ουίλιαμ Χέιγκ και Σαούντ αλ Φαϊσάλ αντίστοιχα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Ιταλική πρόταση συνεργασίας στην Τυνησία για μετανάστευση

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι πρότεινε χθες Δευτέρα στην Τυνησία μια "επιχειρησιακή συνεργασία" για την αντιμετώπιση του κύματος παράνομων μεταναστών προς την Ιταλία, μετέδωσε το τυνησιακό πρακτορείο ΤΑΡ. Μετά την συνάντησή του με τον Τυνήσιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Γανούσι, ο Φρατίνι είπε ότι του πρότεινε μια "πραγματική και επιχειρησιακή συνεργασία σεβόμενος την κυριαρχία του τυνησιακού κράτους" για να σταματήσουν Τυνήσιοι μετανάστες να φτάνουν στις ιταλικές αρχές, προσθέτει το πρακτορείο.

Σκοτώθηκε στις ΗΠΑ ο ανιψιός του Δαλάι Λάμα

Τον χτύπησε θανάσιμα διερχόμενο αυτοκίνητο ενώ συμμετείχε σε πορεία


Σκοτώθηκε χθες στις Ηνωμενες Πολιτείες ο 45χρονος ανιψιός του Δαλάι Λάμα, Τζίγκμπε Νόρμπου. Ο Νόρμπου συμμετείχε σε πορεία για την απελευθέρωση του Θιβέτ από την Κίνα, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν τον χτύπησε θανάσιμα διερχόμενο αυτοκίνητο. Η πορεία έγινε με αφορμή την 50η επέτειο της αποτυχημένης επανάστασης, η οποία έστειλε τον Δαλάι Λάμα στην εξορία.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Στο επίκεντρο το Ecofin


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στη συμφωνία του Eurogroup για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, στα στοιχεία για την ανάπτυξη το 2010, αλλά και στην έκδοση των εντόκων γραμματίων αργότερα εντός της ημέρας.Στις 11:15 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,29% στις 1.637,97 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 12,7 εκατ. ευρώ.

Εκδικάζεται η αίτηση εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου στη δίκη για τους «Πυρήνες»

Υποβλήθηκε από τους κατηγορούμενους


Την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εναντίον της προέδρου, Μ.Βαρελά και όλων των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου θα εκδικάσει σήμερα, Τρίτη, ειδική σύνθεση που αποτελείται από νέους δικαστές.Η αίτηση εξαίρεσης υποβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τους κατηγορουμένους Α.Μητρούσια, Ν.Βογιατζάκη, Ε.Γιόσπα και Ε.Ράλλη, με την αιτιολογία ότι το δικαστήριο εμφανίζει μεροληπτική συμπεριφορά.

Καζάνι που βράζει ο αραβικός κόσμος, μετά τις εξεγέρσεις σε Αίγυπτο και Τυνησία

Επεισόδια σε Ιράν, Μπαχρέιν, και Υεμένη

Αυτό που πολλοί φοβόντουσαν ότι θα συμβεί μετά την εξέγερση στην Τυνησία, δηλαδή το ντόμινο ταραχών στον αραβικό κόσμο, είναι πλέον γεγονός. Η αποχώρηση του Μπεν Άλι έδωσε το έναυσμα για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, ενώ η παραίτηση του Μουμπάρακ αναζωπύρωσε την ελπίδα σε εκατομμύρια κατοίκους σε Ιράν, Υεμένη και Μπαχρέιν, ότι μπορούν να απαλλαγούν από τα απολυταρχικά καθεστώτα.Μέσα σε 24 ώρες, δύο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν και το Μπαχρέιν, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί και πολλοί έχουν συλληφθεί.

Μέσω διακρατικής συμφωνίας με το Κατάρ η αξιοποίηση του Ελληνικού, λέει ο ο Χ.Παμπούκης

Επένδυση ύψους 5-7 δισ. ευρώ


Μέσω διακρατικής συμφωνίας με το Κατάρ, χωρίς δηλαδή να γίνει διαγωνισμός, θα αξιοποιηθεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπως ανέφερε την Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Χ.Παμπούκης, μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι «Νέοι Φάκελοι».Στο πλαίσιο αυτό, θα βρεθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Κατάρ.

Να «παγώσει» τους λογαριασμούς πρώην συνεργατών του Μουμπάρακ ζητά από τη Δύση η Αίγυπτος

Επίσημα αιτήματα σε ΗΠΑ-Ευρώπη


Το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων πρώην αξιωματούχων του καθεστώτος Μουμπάρακ, αλλά όχι του ίδιου του τέως προέδρου, έχουν ζητήσει οι αιγυπτιακές αρχές τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από ευρωπαϊκές χώρες. Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει σχετικό αίτημα για «άλλους αξιωματούχους» και όχι για τον τέως πρόεδρο της Αιγύπτου.

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2010

Με τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2010 τίμησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έξι Έλληνες λογοτέχνες και δύο από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά περιοδικά. Ανάμεσα στους βραβευθέντες και μάλιστα με το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας, για το σύνολο του έργου της, είναι η μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια, Κική Δημουλά. Με τεράστια προσφορά στην ελληνική λογοτεχνία, φανατικούς αναγνώστες και πάμπολλες διακρίσεις η Κική Δημουλά εξομολογείται πως δεν περίμενε αυτό το βραβείο. «Δεν το περίμενα. Γενικά δεν περιμένω καμία βράβευση και δεν τη διεκδικώ, χωρίς να λέω πως δεν μου αρέσει να βραβεύομαι», λέει και καταλήγει: «Θα ήθελα να συγχαρώ, όχι αυτά που πρόσφερα, αλλά την ηλικία μου, που σε αυτήν κυρίως δωρίζεται αυτή η διάκριση, ως μία παρήγορη ικανοποίηση για τα πολλά έτη, που διένυσε».

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ τα 50 δισ. και ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Άναψε φωτιές η τρόικα


Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν δημιουργήσει οι δηλώσεις των μελών της τρόικας, την περασμένη Παρασκευή. Στο στόχαστρο της ΝΔ έχουν μπει τόσο οι δηλώσεις περί εκποίησης περιουσίας του Δημοσίου όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Η κυβέρνηση αποκρούει την κριτική και για τα δύο ζητήματα. Για τον υπουργό Οικονομικών απαντά ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα επίπληξης ή απομάκρυνσης, ενώ για το θέμα των 50 δισ. ευρώ τονίζει ότι αφενός δεν είναι δεσμευτικός, αφετέρου το ποσό θα προκύψει αποκλειστικά και μόνο από αξιοποίηση και αποκρατικοποίηση, αλλά όχι από εκποίηση.

Οι Έλληνες οι πλέον σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal

Υπολείπονται όμως σε παραγωγικότητα


Oι πλέον σκληρά εργαζόμενοι στην ΕΕ είναι οι Έλληνες, καθώς εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα, όταν οι Γερμανοί απασχολούνται κατά μέσο όρο 36 ώρες την εβδομάδα, επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Δημοσιονομικοί κανόνες και οικονομική διακυβέρνηση στο επίκεντρο του Ecofin

Στο προσκήνιο η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους


Η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής (24-25 Μαρτίου 2011) θα απασχολήσει σήμερα, Τρίτη, τις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) στις Βρυξέλλες.Στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Eurogroup για διπλασιασμό των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (European Stability Mechanism ESM) στα 500 δισ. ευρώ οι υπουργοί Οικονομικών των «27» κρατών μελών θα εξετάσουν σήμερα ζητήματα σχετικά με τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, τη σύσφιγξη της οικονομικής διακυβέρνησης και τη φορολογική συνεργασία.

Ιδιώτη μάνατζερ για την είσπραξη φόρων προσλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών

Στους ιδιώτες το κυνήγι


Μάνατζερ θα προσλάβει το υπουργείο Οικονοµικών για να οργανώσει καλύτερα τον φοροεισπρακτικό µηχανισµό, αναθέτοντας σε ιδιωτική εταιρεία, έναντι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ, να κάνει αποτελεσµατικότερες τις υπηρεσίες του υπουργείου στην καταπολέµηση της φοροδιαφυγής.Ο σύµβουλος καλείται να στήσει εξαρχής τη νέα δοµή του υπουργείου Οικονοµικών, στον τοµέα της καταπολέµησης της φοροδιαφυγής και το οργανωτικό πλάνο που θα εισηγηθεί θα λειτουργήσει µέχρι και το 2012.