e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ D€ALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.

 
H τρόικα έδωσε νέες εντολές.Μπλόκο στην ΑΤΕ.
«Μην την πουλήσετε».
Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για την Αγροτική και τις θυγατρικές της.


Πώς κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Όλοι οι υπουργοί «συνελήφθησαν» κοιμώμενοι.

Διαβάστε στην Deal news

 

Αγορά: Τα πέντε μυστικά που αλλάζουν το ταμπλό στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Το παρασκήνιο της παραίτησης του Σπύρου Καπράλου.

Ο Μπάμπης Βωβός πούλησε 2 ακίνητα και έχασε 9, 7 εκατ. ευρώ

 

Διαβάστε στην Deal news

 Οι αποτιμήσεις της Collierse International που δεν… επανεκτιμήθηκαν. Οι απειλές για αγωγή κατά του Δημοσίου, ζητώντας 125 εκατ. ευρώ, όσο είναι το δάνειο που πήρε για τον Βοτανικό.



Μελίνα Εμφιετζόγλου:

 


Διαβάστε στην Deal news


Κοντά σε κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 152 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Μηχανική. Οι φήμες ότι διαφωνούν οι πιστώτριες τράπεζες για την αναχρηματοδότησή της και τα «πυρά» ενάντια σε ανταγωνιστικά κέντρα που διαρρέουν κακόβουλα σενάρια.
«Έχουμε δεχτεί πρόταση από μεγάλη τράπεζα για την εξαγορά του «Μέγα Αλέξανδρου» στη Ρωσία» λέει η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να… πατήσει Ελλάδα

 

Διαβάστε στην Deal news

 Η πρόταση εξαγοράς της Hochtief από την ισπανική ACS αλλάζει τις ισορροπίες και στην ελληνική κατασκευαστική αγορά. Ποια η αντίδραση των Γ. Μπόμπολα και Γ. Περιστέρη ως βασικοί συνεργάτες με Γερμανούς και Ισπανούς αντίστοιχα.
Η ACS στοχεύει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και σε οδικούς άξονες.



Όλα το παρασκήνιο των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Γουέν Τζιαμπάο.

 

Διαβάστε στην Deal news

Οι κρυφοί όροι της συμφωνίας για επενδύσεις στην Ελλάδα. Τι ζήτησαν για το Θριάσιο. Η παρ’ ολίγον εμπλοκή με τον ΦΠΑ και η κρίσιμη παρέμβαση του Χάρη Παμπούκη στο υπουργείο Οικονομικών. Τα σχέδια για το λιμάνι της Θράκης. Έρχεται η China Bank.

Το «βέτο» που έθεσε η Τρόικα για την Αγροτική Τράπεζα.

 

Διαβάστε στην Deal news

 Η εντολή «να μην μπει πωλητήριο» και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον ελληνικό τραπεζικό χώρο.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς κινδύνευσε να τιναχθεί στον… αέρα το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και κατ’ επέκταση το ευρωπαϊκό. Η «σωτήρια» παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, Νίκου Νανόπουλου την τελευταία στιγμή.

Επικρίσεις στην κυβέρνηση Ομπάμα για το χειρισμό της πετρελαιοκηλίδας της BP


«Ανικανότητα ή ανειλικρίνεια»


Η αμερικανική κυβέρνηση υποτίμησε το μέγεθος της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού και «δημιούργησε την εντύπωση ότι είτε δεν ήταν απόλυτα ικανή να αντιμετωπίσει την πετρελαιοκηλίδα, είτε δεν ήταν απόλυτα ειλικρινής με τον αμερικανικό λαό για το μέγεθος του προβλήματος» καταλήγει επιτροπή που διορίστηκε από τον ίδιο τον Ομπάμα για τη διερεύνηση της περιβαλλοντικής καταστροφής.Λίγο μετά την έκρηξη στην πλατφόρμα της BP στις 20 Απριλίου, η αμερικανική ακτοφυλακή εκτίμησε ότι η διαρροή ήταν μόλις 1.000 βαρέλια την ημέρα.

Μειώσεις έως και 20% στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ


Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Τα νέα τιμολόγια μέσης και χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, που φέρνουν εκπτώσεις έως και 20% στο λογαριασμό των οικιακών πελατών, ανακοίνωσε το μεσημέρι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αμετάβλητο στο 1% διατήρησε το βασικό επιτόκιο η ΕΚΤ


Tα βλέμματα στις δηλώσεις Τρισέ


Αμετάβλητο, στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 1%, διατήρησε το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο η ΕΚΤ στη συνεδρίασή της την Πέμπτη, όπως αναμενόταν.
Και οι 79 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεψαν ότι η ΕΚΤ θα διατηρούσε τα επιτόκια αμετάβλητα για 17ο συνεχή μήνα.Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις τους, το επιτόκιο δεν αναμένεται να αυξηθεί πριν από τον Οκτώβριο του 2011.

«Εξηγήσεις» για τον συναγερμό των ΗΠΑ για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, αναμένει η ΕΕ


«Θέλουμε περισσότερα στοιχεία»


Οι Ευρωπαίοι περιμένουν από τις αμερικανικές Αρχές, εξηγήσεις και στοιχεία για τον συναγερμό που έχει σημάνει για τον κίνδυνο επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η βελγική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγη ώρα πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των «27», που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.«Είναι η πρώτη φορά που η Αμερική κάνει μία δήλωση για ολόκληρη την Ευρώπη. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες» εξήγησε η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Ανεμί Τούρτελμπουμ, προσερχόμενη στη σύνοδο.

Στις 22 Οκτωβρίου ο Ερντογάν στην Αθήνα

Στις 22 Οκτωβρίου θα βρεθεί στην Αθήνα ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή της Μεσογείου.

Ανατρέπονται τα δεδομένα για την επίδραση του Ήλιου στο κλίμα



Αναπάντεχη θέρμανση


Σε αντίθεση με ό,τι υπέθεταν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, η περιοδική εξασθένιση της ηλιακής δραστηριότητας δεν μειώνει τη θερμοκρασία της Γης αλλά παραδόξως την αυξάνει.Τα αναπάντεχα ευρήματα της νέας μελέτης δεν αποκλείεται να έχουν συνέπειες για τα υπολογιστικά μοντέλα της κλιματικής αλλαγής.Οι ερευνητές τονίζουν πάντως ότι η μελέτη τους καλύπτει ένα χρονικό διάστημα μόλις τριών ετών, και επομένως τα συμπεράσματα ίσως δεν ισχύουν σε μακροπρόθεσμη βάση.

Απάντηση υπ. Παιδείας στην απόφαση της Ιεραρχίας για τα σχολικά βιβλία

Τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, απάντησε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, κληθείσα να ...

ΔΕΗ: Στόχος η επέκταση στο εξωτερικό

Τις προθέσεις της ΔΕΗ [DEHr.AT] να επεκτείνει την παρουσία της στο εξωτερικό, προκειμένου να καλύψει την απώλεια μεριδίου στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μετά την απελευθέρωσή της, υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης κ. Αρθούρος Ζερβός σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters.

Σχεδόν το 50% του ΧΑ σε ξένους

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς στο τέλος Σεπτέμβρη διαμορφώθηκε στο 49,8% (έναντι 49,3% κατά τον προηγούμενο μήνα). Το Σεπτέμβριο 2009 η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ήταν ομοίως στο 49,8%.Οι Έλληνες επενδυτές στις 30/9/2010 κατείχαν το 48,9% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α.

"Τα σπάει" ο χρυσός στα 1.365 δολ. η ουγκιά

Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκε για τρίτη ημέρα ο χρυσός και το ασήμι έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα 30 ετών εν μέσω εικασιών ότι οι κυβερνητικές δαπάνες θα ωθήσουν χαμηλότερα το δολάριο και θα τονώσουν τη ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα ως εναλλακτική επένδυση.Ο χρυσός για άμεση παράδοση άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 1.365 δολ. η ουγκιά, με άνοδο 1,3%.

Αύξηση στο 5,6% κατέγραψε ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο


Ενισχύθηκε κατά 1,9% σε ένα μήνα


Αύξηση στο 5,6% κατέγραψε ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, τροφοδοτούμενος από την επαναφορά των τιμών στα επίπεδα πριν από τις θερινές εκπτώσεις και τις ανατιμήσεις των τιμών καυσίμων. Τον Αύγουστο ο πληθωρισμός ήταν 5,5% και σε μηνιαία βάση αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 1,9% . Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑ), ο μέσος Δείκτης του δωδεκάμηνου Οκτωβρίου 09 – Σεπτεμβρίου 10, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκάμηνου Οκτωβρίου 08 – Σεπτεμβρίου 09, παρουσίασε αύξηση 3,9%, έναντι αύξησης 1,4%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα. Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών αυξήθηκε κατά 5,7% έναντι αύξησης 5,6% που είχε σημειώσει τον προηγούμενο μήνα.

Μετρήστε, αθροίστε, φακελώστε, αποστείλατε

Μετρήστε τις αποδείξεις, αθροίστε το ποσό και στείλτε τις στην εφορία σας με κλειστό φάκελο στον οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ σας αλλά και ο αριθμός των αποδείξεων όπως και το συνολικό ποσό.

Eurostar: Θα πάρει 10 τρένα μεγάλης ταχύτητας από τη Siemens

Η σιδηροδρομική εταιρεία Eurostar, που διαχειρίζεται τη γραμμή που ενώνει τη Βρετανία με την Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι ανέθεσε την προμήθεια δέκα τρένων μεγάλης ταχύτητας στη γερμανική εταιρεία Siemens, κάτι που αποτελεί πλήγμα για τη γαλλική εταιρεία Alstom, η οποία επίσης είχε καταθέσει προσφορά.Η Eurostar πρόκειται να επενδύσει συνολικά 800 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα καλύψει τη δαπάνη για την αγορά των νέων αμαξοστοιχιών, αλλά και θα προβεί σε ανακαίνιση του υπάρχοντος στόλου από το 2011, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ζητεί από την Ελλάδα το ΔΝΤ


Αποτιμά θετικά την εφαρμογή του Μνημονίου


Την λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων για την διετία 2011 -2013 ζητεί από την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).Στην εξαμηνιαία έκθεση του ΔΝΤ για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα γίνεται αναφορά στην συνέπεια που έχει επιδείξει η ελληνική Κυβέρνηση στην εφαρμογή του Μνημονίου. Ωστόσο, υπογραμμίζεται πως η στοχευμένη δημοσιονομική προσπάθεια του 2010 θα πρέπει να συνεχιστεί με πρόσθετα μέτρα την περίοδο 2011 -2013, παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία θα είναι σε ύφεση τουλάχιστον μέχρι το 2012.

Μισέλ Ομπάμα : Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο


Η επικεφαλής της εταιρίας Kraft Foods, Αϊρίν Ρόζενφελντ βρίσκεται στη δεύτερη θέση

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, αναδείχτηκε η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, που δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα. Η επικεφαλής της εταιρίας Kraft Foods, Αϊρίν Ρόζενφελντ, η οποία ηγήθηκε της επιθετικής εξαγοράς των 18 δις δολαρίων της βρετανικής Cadbury, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ακολουθούμενη από την τηλεοπτική αστέρα Όπρα Γουίνφρι, η οποία τον επόμενο χρόνο θα σταματήσει την επιτυχημένη επί 25 χρόνια εκπομπή της, "The Oprah Winfrey Show", για να εγκαινιάσει το δορυφορικό της δίκτυο OWN.

Παρέμβαση στα σχολικά βιβλία επιχειρεί η Εκκλησία

Στο μικροσκόπιο ειδικής επιτροπής


Στο μικροσκόπιο της επιτροπής της Εκκλησίας για θέματα Παιδείας θα βρεθούν τα σχολικά βιβλία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σηµάδια αποχριστιανοποίησης» σε αυτά. Σύμφωνα με τα Νέα, στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, την Τετάρτη, οι µητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας για θέµατα Παιδείας να µελετήσει τα βιβλία και εν συνεχεία να συντάξει πόρισµα που θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο. Η ΔΙΣ θα αποφασίσει για τις επαφές µε το υπουργείο Παιδείας.

Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης ο Χέλμουτ Κολ

O Κολ θεωρείται υποψήφιος λόγω της συνεισφοράς του στην ειρηνική επανένωση της διχοτομημένης Γερμανίας.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, θεωρείται ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για το φετινό Νομπέλ Ειρήνης, υποστήριξε σήμερα νορβηγικό δίκτυο, μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση του ονόματος του νικητή. Ο συντηρητικός πολιτικός, 81 ετών, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ή της Δυτικής Γερμανίας από το 1982 ως το 1990 και πρωτοστάτησε στην επανένωση το 1990, έχει προταθεί πολλές φορές για Νομπέλ Ειρήνης.

Φορολογικό σαφάρι με στόχο 21 δισ. ευρώ για το 2011



Τι και πως θα πληρώσουμε


Στην είσπραξη φόρων ύψους 21 δισ. ευρώ στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών το 2011, με όπλα τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για όλους όσοι δεν συγκεντρώνουν αποδείξεις και την αύξηση του ανώτερου συντελεστή φορολογίας σε 45% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.Οι αλλαγές που επέρχονται στην φορολογία εισοδήματος από το νέο έτος φέρνουν επιβαρύνσεις για όλους τους φορολογουμένους με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ελάφρυνσης θα τύχουν οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι με χαμηλότερα εισοδήματα.

Συναντήσεις Γ.Παπακωνσταντίνου με διεθνείς επενδυτές στις ΗΠΑ


Στόχος η ανάκτηση της εμπιστοσύνης


Συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές έχει σήμερα, Πέμπτη, στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Κατά τις συναντήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να παρουσιάσει την πρόοδο εφαρμογής του Μνημονίου και να δώσει στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ θα αναφερθεί και στις στοχεύσεις του νέου Προϋπολογισμού.Ο υπουργός θα καλέσει του επενδυτές να εμπιστευθούν την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας πως η χώρα μας ξεπερνά τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και γίνεται ασφαλής επενδυτικός προορισμός. Τόσο για άμεσες ξένες επενδύσεις, όσο και για τοποθετήσεις σε ομόλογα.

«Παγώνουν» από τις 11 Οκτωβρίου οι παραδόσεις υλικών στα δημόσια νοσοκομεία



Τεράστια τα χρέη στους προμηθευτές


«Εμπάργκο» στις παραδόσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού αποφάσισαν να επιβάλλουν από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου οι προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, απαιτώντας την εξόφληση των οφειλομένων από το υπουργείο Υγείας.Σύμφωνα με το Βήμα, εκπρόσωποι του Συνδέσµου Ελλήνων Προµηθευτών Επιστηµών και Υγείας καταγγέλλουν πως ύστερα από περίπου έξι χρόνια συσσωρευμένων χρεών (2004- 2010), οι οφειλές των νοσοκομείων -μόνο προς τα 193 μέλη του Συνδέσμου- ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ποια μέτρα μείωσης του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις προωθεί η κυβέρνηση


Φθηνότερες και ευκολότερες απολύσεις


Φθηνότερες και ευκολότερες απολύσεις, ελαστικά ωράρια εργασίας, μειωμένες αποδοχές και εκ περιτροπής εργασία, είναι ορισμένα από τα μέτρα που εφαρμόζουν ή θα εφαρμόσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις για να μη βάλουν λουκέτο λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», στα μέτρα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα κατ' εντολήν της τρόικας ή θα θεσμοθετηθούν το επόμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργός Εργασίας κ. Κατσέλη παραδέχθηκε πως ήδη οι επιχειρήσεις έχουν ως όπλα για την αντιμετώπιση της κρίσης και άλλα μέτρα μείωσης του κόστους εργασίας.

Καθολική άρση του φορολογικού απορρήτου προωθεί το υπουργείο Οικονομικών


Όλα στο... διαδίκτυο


Να ζητήσει την άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την άρση του φορολογικού απορρήτου και τη δημοσιοποίηση βασικών στοιχείων της δήλωσης του κάθε φορολογουμένου μέσω του Διαδικτύου προτίθεται ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου όπως προκύπτει από την εγκύκλιο εφαρμογής του νέου φορολογικού νόμου.

«Ναι» σε επιστροφή Μπακογιάννη-Καρατζαφέρη, «όχι» σε Εξεταστική για το Μνημόνιο λέει ο Μ.Κεφαλογιάννης


Κόντρα στην επίσημη γραμμή


Να επιστρέψουν ο Γιώργος Καρατζαφέρης και η Ντόρα Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, πρόταση που είναι εντελώς αντίθεση με την επίσημη γραμμή της ηγεσίας, η οποία μιλά για «συμμαχία των προθύμων» και «εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ».
«Οι κ. κ. Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη να επιστρέψουν στη ΝΔ. Δεν φτάνει να είναι στην ίδια πολυκατοικία. Να παίξουν ρόλο εντός της ΝΔ που είναι και το κόμμα εξουσίας» δήλωσε στο «Κανάλι 1».