e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Όλο το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων του 2011.
Τι βγαίνει στο «σφυρί» για ένα δις ευρώ.
Το χρονοδιάγραμμα και τα έσοδα.
Mont Parnes, ΕΑΣ, Λάρκο, Εθνικό – Λαϊκό Λαχείο, ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Αποκλειστικό.
Το πλάνο της επένδυσης στο Ελληνικό.
50% Μητροπολιτικό πάρκο, 50% έργα 7 δις ευρώ.
Τι συμφώνησε ο Παμπούκης στο Κατάρ και τα τέσσερα projects

Γιατί κλείνουν και φεύγουν οι βιομηχανίες;

 

Διαβάστε στην Deal news

 Ελληνική βιομηχανία ώρα μηδέν. Γιατί συρρικνώνεται; Γιατί μπαίνουν λουκέτα; Τι λένε οι ειδικοί και οι άνθρωποι του κλάδου. Οι ευκαιρίες που χάσαμε και η σημερινή φυγή των εταιριών στα Βαλκάνια.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Βαφτίσια και «χαστούκια» για το Βαφειά

 

Διαβάστε στην Deal news

 «Χαστούκια» για τον εφοπλιστικό όμιλο Βαφειά. Οι πέντε περιπτώσεις που ζημίωσαν τις εταιρίες του.
Τα βαφτίσια made in Japan για την Χάρη Βαφειά. Τα τρία νεότευκτα πλοία του.
Ακόμα. Η κάθοδος των εφοπλιστών στην Κίνα
Τι συζήτησαν και οι νέες συμφωνίες.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Στο 2,4% η διαφορά ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ

 


Διαβάστε στην Deal news

 Η δημοσκόπηση – πολιτικό βαρόμετρο της ALCO. Στο 2,4 η διαφορά ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ
Που και πώς κλείνει η ψαλίδα. Τα ποσοστά των κομμάτων, η δημοτικότητες. Μια ανάλυση για το σημερινό πολιτικό τοπίο.
Ακόμα. Το 58% των Ελλήνων δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα κόμματα για την επίλυση του προβλήματος της οικονομίας.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Το πλάνο για το ελληνικό

 

Διαβάστε στην Deal news

 Αυτό είναι το πλάνο της επένδυσης του Κατάρ στο ελληνικό. 50% Μητροπολιτικό πάρκο, 50% έργα 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα 4 πρώτα project και τα μυστικά των συζητήσεων του Παμπούκη στο εμιράτο. Τι λέει ο ίδιος ο υπουργός.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Η Σύνοδος Κορυφής και τα σενάρια

 
Διαβάστε στην Deal news

 Τι θα συμβεί στις 25 Μαρτίου για την Ελλάδα;
Η προειδοποίηση Προβόπουλου, τα σενάρια, η Ευρωζώνη και η Μέρκελ. Η παραίτηση Παπακωνσταντίνου που δεν έγινε δεκτή τα σενάρια εκλογών και ποιοι προωθούν τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

To σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων

 

Διαβάστε στην Deal news

 Όλο το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων. Τι θα βγάλουμκε στο σφυρί μέσα στη χρονιά για να εισπράξουμε ένα δισεκατομμύριο.
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα για το Mont Parnes, την ΕΑΣ, το εθνικό και το Λαϊκό Λαχείο, τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΣΦΑ, τη ΛΑΡΚΟ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Προϋποθέσεις ακόμα και στην παροχή επιδόματος ανεργίας προτείνει στην Αθήνα ο Όλι Ρεν

«Μαχαίρι» στο Κοινωνικό Κράτος


Την περικοπή του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία ή έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές προανήγγειλε ο επίτροπος Όλι Ρεν.Απαντώντας -γραπτώς- σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή υπογράμμισε ότι τα επιδόματα ανεργίας, όπως και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα, θα πρέπει να δίδονται κατόπιν ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων αλλά και άλλων εισοδημάτων του διακαιούχου.

Προστασία Πηνειού Ποταμού

Παραβάσεις των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης απορροής του ποταμού Πηνειού, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνου Μωραΐτη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου. Όπως αναφέρεται, μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 25 έλεγχοι και επανέλεγχοι σε 23 δραστηριότητες, στους νομούς Λάρισας και Τρικάλων. Στις 20 από αυτές, διαπιστώθηκαν παραβάσεις διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας και εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και για 19 από αυτές, συντάχθηκαν Πράξεις Βεβαίωσης Παράβασης, οι οποίες διαβιβάστηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, καθώς και αντίστοιχες εισηγήσεις επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Ανοδος 0,68% στο Χ.Α.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη τιμών να κλείνει στις 1.580,67 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,68%.Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 99,10 εκατ. ευρώ.

Δωρεάν διάθεση βαγονιών σε οικογένειες με στεγαστικό πρόβλημα

Τη δωρεάν διάθεση απενεργοποιημένων βαγονιών σιδηροδρόμων για τη στέγαση οικογενειών που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες προτείνει, με επιστολή του στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με θέμα την κατάσταση στη Λιβύη

Ανησυχία για τις εξελίξεις


Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την κρίση στη Λιβύη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας, Ευ.Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός, Π.Μπεγλίτης, ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας και ο γγ του υπουργείου, Α.Ζέππος.

Την πρώτη μεταμόσχευση τεχνητού βρόγχου πραγματοποίησαν γιατροί στο Παρίσι


Σώθηκε ο πνεύμονας


Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο μεταμοσχεύθηκε με επιτυχία τεχνητός βρόγχος σε έναν 78χρονο ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα, αναφέρει Το Βήμα Online.Η πρωτοποριακή επέμβαση διεξήχθη στις 28 Οκτωβρίου του 2009 από ομάδα του Νοσοκομείου Αβισέν στο Παρίσι και σύμφωνα με τους ειδικούς που βρίσκονται πίσω από αυτήν «ο καρκινικός όγκος αφαιρέθηκε με ασφάλεια ενώ απεφεύχθη και η ανάγκη αφαίρεσης ολόκληρου του πνεύμονα η οποία συνδέεται με πολύ υψηλότερο κίνδυνο μετεγχειρητικής θνησιμότητας».

Δραματική έκκληση απευθύνει ο ΟΗΕ για τους πρόσφυγες της Λιβύης

Τραγικές οι συνθήκες στα σύνορα


Τουλάχιστον 180.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNΗCR), η οποία προχώρησε σε επείγουσα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια στον επαναπατρισμό δεκάδων χιλιάδων ξένων πολιτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας. Χιλιάδες ξένοι που εγκαταλείπουν τη Λιβύη, εξαιτίας της βίας, έχουν εγκλωβιστεί στην Τυνησία.

Θετικές εξελίξεις για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων

Φως στο τούνελ, έστω αμυδρό, ενδέχεται να δει σύντομα η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), μετά τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων, που δείχνουν να ομαλοποιούν σταδιακά την κατάσταση στην επιχείρηση. Πρώτο θετικό βήμα αποτελεί η καταβολή των μισθών Φεβρουαρίου των εργαζομένων, που - όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Γιώργος Μαυρομάτης- αναμένεται να γίνει αύριο, με καθυστέρηση άνω του ενός μηνός.

Οριακή πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Οριακή πτώση σε ποσοστό 0,04% σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος και διαμορφώνεται στα 1,3858 δολάρια.

Επισπεύδεται ο χρόνος έκδοσης δικαστικών αποφάσεων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης έδωσε το μεσημέρι στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης, το οποίο προβλέπει καινοτομίες που αποσκοπούν στην επίσπευση του χρόνου έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων. Μεταξύ των προβλέψεων του νομοσχεδίου που επιφέρουν επίσπευση των δικών, είναι ότι ανεβαίνουν τα χρηματικά όρια εκδίκασης των υποθέσεων ανά δικαστήριο.

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου

Μετά τις πιέσεις των διαδηλωτών


Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Άχμεντ Σαφίκ, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα λίγες ημέρες πριν την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ. Σε ανακοίνωσή του στη σελίδα του στο Facebook, το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων ανέφερε ότι αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Άχμεντ Σαφίκ, την οποία ζητούσαν οι διαδηλωτές και να αναθέσει στον Ισάφ Σαράμ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Οδύνη, συγκίνηση και οργή στις κηδείες των δύο αστυνομικών της ομάδας «ΔΙΑΣ»

Πένθος στην ΕΛ.ΑΣ.


Σε κλίμα οργής και οδύνης τελέστηκαν την Πέμπτη οι κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη. Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα τελέστηκε η κηδεία του 22χρονου Γ.Σκυλογιάννη, ενώ από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Περιστερίου κηδεύτηκε ο 23χρονος Ι.Ευαγγελινέλης.

«Πειραγμένο» λέιζερ λειτουργεί ως ρυμουλκό


Ακτίνα έλξης


Μέχρι σήμερα, οι φυσικοί γνώριζαν ότι τα λέιζερ μπορούν να σπρώχνουν μικρά αντικείμενα. Τώρα, όμως, ερευνητές στην Κίνα παρουσιάζουν μια νέα πειραματική διάταξη, χάρη στην οποία τα λέιζερ μπορούννα έλκουν αντικείμενα από μακριά.Το φως των λέιζερ δεν έχει μεν μάζα, παραδόξως όμως έχει ορμή: τα φωτόνια ασκούν μια μικρή πίεση στα αντικείμενα πάνω στα οποία προσπίπτουν. Αν τα αντικείμενα αυτά έχουν μεγάλη επιφάνεια και μικρό βάρος, το φως μπορεί να τα αναγκάσει να κινηθούν. Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα στα λεγόμενα «ηλιακά ιστία», τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί πειραματικά για ταξίδια στο Διάστημα με τη δύναμη της λιακάδας.

Αμετάβλητο στο 1% το επιτόκιο της ΕΚΤ


Αμετάβλητο στο 1%, όπως άλλωστε αναμενόταν από την αγορά, διατήρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το παρεμβατικό της επιτόκιο, ενώ οι αγορές προβλέπουν αύξηση των ευρω-επιτοκίων αργότερα εντός του 2011.Σημειώνεται πως το βασικό επιτόκιο είναι αμετάβλητο από τον Μάιο του 2009.

70 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις άγονων γραμμών

Στα 70.000.000 ευρώ αυξήθηκε η πίστωση στον ΚΑΕ 2131 «Επιδοτήσεις άγονων γραμμών» της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για το 2011.

Επαγγέλματα βγαλμένα από το παρελθόν


Η οικονομική ευρωστία των προηγούμενων χρόνων οδήγησαν πολλά επαγγέλματα σε μαρασμό ακόμα και σε εξαφάνιση. Τα νέα, όμως, οικονομικά δεδομένα αλλάζουν, σταδιακά, τις μέχρι τώρα συνήθειες των καταναλωτών.

«Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» βλέπει η Χάγη στη Λιβύη του Καντάφι

Ώρα δικαιοσύνης


Στο μικροσκόπιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου μπαίνει η αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Λιβύη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Εισαγγελέας Λουίς Μορένο Οκάμπο.«Ατιμωρησία στη Λιβύη δεν θα υπάρξει» δεσμεύθηκε ο ίδιος.

Με νέα υποβάθμιση απειλεί την Ελλάδα η Fitch


«Καμπανάκι» για την οικονομία


Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προειδοποίησε την Πέμπτη ότι θα προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, αν η χώρα δεν αποδείξει ότι μπορεί ως το τέλος του 2011 να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις αγορές δανεισμού.«Η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει προς το τέλος του 2011 ότι μπορεί να βγει στις αγορές για χρηματοδότηση. Χρειάζεται ξεκάθαρη και έγκαιρη στήριξη από τους επίσημους πιστωτές», αναφέρει ο αναλυτής της Fitch Ratings, Ντέιβιντ Ρίλεϊ.

Εισαγγελέας για παρεμπόδιση εισόδου Υγειονομικών Μονάδων στην "Υπατία"

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο Μέγαρο "Υπατία", κλιμάκια Υγειονομικών Μονάδων για να εξετάσουν τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία πείνας.

Ξεκινούν την Παρασκευή τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών

Τον Ιούνιο τα αποτελέσματα


Ξεκινούν την Παρασκευή οι ασκήσεις αντοχής (stress tests) των ευρωπαϊκών τραπεζών για το 2011, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή.

Σε εξέλιξη η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τις απολύσεις στην Cosmote

Αναζητείται συμβιβαστική πρόταση


Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιείται στο υπουργείο για το θέμα των απολύσεων στην Cosmote και των περικοπών αμοιβών στον ΟΤΕ.Η συνάντηση διεκόπη για λίγα λεπτά και αποχώρησαν προσωρινά οι συνδικαλιστές της Cosmote, μετά από αίτημα της εργοδοτικής πλευράς, ώστε να συζητηθεί πρώτα το θέμα των περικοπών στον ΟΤΕ.

Εurostat: Υφεση σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία το 2010

Υφεση 6,6% σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με τιςδεύτερες εκτιμήσεις της Εurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και επιβεβαιώνουν τα όσα είχε αναφέρει η κοινοτική στατιστική υπηρεσία στις 15 Φεβρουαρίου.

Αλλάζει «σχέδιο πτήσης» η Olympic Air

Αλλάζει τους τόπους που θα προσγειώνεται η Olympic Air προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό αλλά και την οικονομική κρίση. Έτσι η εταιρεία εγκαταλείπει δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως το Λονδίνο και το Παρίσι και ποντάρει σε εσωτερικούς και Βαλκανικούς προορισμούς.«Στόχος της νέας διοίκησης είναι η εταιρεία να αναδειχθεί ηγετική δύναμη στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης εκμεταλλευόμενη το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της υψηλής ποιότητας του προϊόντος της», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι 8 στους 10 Έλληνες δηλώνουν απαισιόδοξοι λόγω κρίσης

Στο πλαίσιο έρευνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», 8 στους 10 δηλώνουν απαισιόδοξοι, τόσο συνολικά για την πορεία της οικονομίας, όσο και σε σχέση με την προσωπική οικονομική τους κατάσταση.

Reuters: Το «δεν πληρώνω» απειλεί την Ελλάδα να ορθοποδήσει

Εκτενή αναφορά στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» έκανε το Reuters χωρίς όμως τα λόγια του να είναι κολακευτικά αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι το κίνημα κάθε άλλο παρά βοηθάει την προσπάθεια της χώρας να βρει από την κρίση.Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση του πρακτορείου, αυτό το κίνημα, που χαρακτηρίζεται σαν μία «σκυθρωπή μορφή αγενούς παρακοής», αρχίζει να στερεί από το κράτος ζωτικής σημασίας έσοδα από τις υπηρεσίες μεταφορών και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Ραγδαία αύξηση των «λουκέτων» στην αγορά, μείωση τζίρου 7,5 δισ. ευρώ το 2010

Απόγνωση στο λιανεμπόριο


Κατά 30% έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες τα «λουκέτα» στην αγορά, με τον συνολικό τζίρο το 2010 να έχει υποστεί μείωση της τάξεως των 7,5 δισ. ευρώ περίπου, όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που βασίζονται στα δεδομένα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.

Ποινική δίωξη σε βάρος του Τζον Γκαλιάνο, στα τέλη του 2011 η δίκη

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη


Για φυλετική προσβολή θα διωχθεί ο Βρετανός σχεδιαστής Τζον Γκαλιάνο, ο οποίος θα κληθεί ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου του Παρισιού στα τέλη του 2011. Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ασκήσει δίωξη κατά του Τζον Γκαλιάνο με άμεση κλήτευση ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου.

Στα 690.000 άτομα αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο

Στα ύψη η ανεργία


Αύξηση κατά 5,51% σημείωσε ο αριθμός των ανέργων τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού ανήλθαν στα 689.558 άτομα.Από αυτούς 295.529 είναι άνδρες (ποσοστό 42,86%) και 394.029 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,14%).

Νέα βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο


Ψυχραιμότερη αξιολόγηση των εξελίξεων


Νέα βελτίωση των προσδοκιών κατέγραψε τον Φεβρουάριο η Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Ανησυχητικά τα στοιχεία για την εξάπλωση της γρίπης, αύξηση του αριθμού των θυμάτων

Στους 132 οι νεκροί


Ανεβαίνει σε επικίνδυνα ύψη ο αριθμός των θυμάτων του ιού Η1Ν1. Το ανησυχητικό είναι ότι κοντεύει όχι μόνο να φθάσει, αλλά να ξεπεράσει, τον περσινό αριθμό των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης. Μέχρι την Τετάρτη 132 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της γρίπης, τρεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Πέρυσι κατά την περίοδο της πανδημίας, ο αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα ανέρχονταν σε 149.

Με κουπόνια οι σπουδές σε δημόσια ή ιδιωτικά μεταλυκειακά εκπαιδευτήρια


Επιταγές για τη Δια Βίου Εκπαίδευση


«Κουπόνια» για σπουδές σε δημόσια ή ιδιωτικά μεταλυκειακά εκπαιδευτήρια, προγράμματα επιχειρηματικότητας, αλλά και σύνδεση των σχολείων με την τοπική κοινωνία, περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Δια Βίου Εκπαίδευση. Έτσι, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στη διάρκεια της ζωής τους, με την έκδοση επιταγών (vouchers) για σπουδές στην αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Οι επιταγές αυτές θα εκδίδονται με κριτήριο το ετήσιο εισόδημα των υποψηφίων. Οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το ποσό που θα εκδίδεται στο όνομά τους ώστε να σπουδάσουν σε Ίδρυμα της επιλογής τους, είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο.

«Φρένο» βάζει η Μέρκελ στα αιτήματα για μείωση επιτοκίων στα δάνεια του μηχανισμού στήριξης

Σκληρή στάση από το Βερολίνο


Η γερμανική κυβέρνηση βάζει «φρένο» στα αιτήματα για επαναδιαπραγμάτευση των πακέτων στήριξης προς τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρω-περιφέρειας, λίγες εβδομάδες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου.Την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες, σε μία περίοδο που οι αγορές δείχνουν να προεξοφλούν την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης.

«Πήραν φωτιά» οι τιμές της αμόλυβδης

Από ρεκόρ σε ρεκόρ βαδίζει η αμόλυβδη βαδίζει καθώς σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή της ανήθε στο 1,653 ευρώ/λίτρο. Παράλληλα, παράγοντες της αγοράς ζητούν μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και ενδεχομένως ακόμα και την επιβολή πλαφόν σε όλα τα στάδια της διακίνησης καυσίμων.

«Αναπόφευκτη» η αναδιάρθρωση χρέους για Ελλάδα και Ιρλανδία, λέει ο Κ.Ρογκόφ

Επιμένουν τα σενάρια


Ελλάδα και Ιρλανδία θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία ίσως χρειαστεί να κάνουν το ίδιο, εκτιμά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ.«Νομίζω ότι η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση σε δύο η τρεις χώρες -Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία- είναι αναπόφευκτη, είπε την Τετάρτη, σε εκδήλωση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο.

Το ράλι του πετρελαίου οδηγεί την ΕΚΤ σε αλλαγή της πολιτικής επιτοκίων

Έρχονται αυξήσεις τους επόμενους μήνες


Αντιμέτωπος με το ράλι του πετρελαίου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ είναι αναγκασμένος να αλλάξει σταδιακά τη νομισματική πολιτική της ευρω-τράπεζας, καθώς ο πληθωρισμός ξεπερνά το στόχο του 2% και παράλληλα απειλεί να υπονομεύσει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.

Κούλουμα με χιόνια και τσουχτερό κρύο

Καθαρά Δευτέρα με -4 βαθμούς Κελσίου και πολλά μποφόρ

Το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα φέτος θα γίνει με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν στα πελάγη έως και τα 9 μποφόρ.Το πέταγμα του χαρταετού και η επιστροφή των εκδρομέων προβλέπεται να γίνουν μετά δυσκολίας, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα επικρατούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται τη νύχτα της Καθαράς Δευτέρας να ντυθούν στα λευκά τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

X.A.: Ωθηση από τις τράπεζες

Ανοδικά κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. με αιχμή τον κλάδο των τραπεζών.



Aυτή την ώρα (10:51) ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,04% ανερχόμενος στις 1.586,23 μονάδες.