e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Θρίλερ με την Alpha bank.
Η αποχώρηση του fund και τα σενάρια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.


Δάνειο 60 εκατ. ευρώ για την Proton bank.
Τι ζήτησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Μπιρμπίλη και οι ισχυροί του ρεύματος

 
Διαβάστε στην Deal news

 Το ραντεβού της Μπιρμπίλη με τους ισχυρούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Τι της ζήτησαν οι επιχειρηματίες. Οι εντάσεις στην κουβέντα και η μη λύση του προβλήματος.

Ο δρόμος του εφοπλιστή Πολέμη

 
Διαβάστε στην Deal news

 Ποιος είναι ο εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης. Η πορεία του στη θάλασσα, οι τρικυμίες με τα πρόστιμα και τις δικαστικές διαμάχες και οι νίκες του.
Τα 28 του πλοία και η Polembros. Η συμπόρευση με τον αδελφό του και η παράμετρος Παναθηναϊκός. Έχει χρήματα αλλά είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πάρει το τιμόνι της ομάδας ;

Δεν θα γίνουμε Φιλιππινέζοι Ο Β. Κορκίδης μιλάει για τους μισθούς και την Τρόικα

 
Διαβάστε στην Deal news



«Αν θέλεις μισθούς των Βαλκανίων και των Φιλιππινέζων δεν θα τους κάνουμε το χατίρι».
Ο πρόεδρος της ESEE κ. Βασίλης Κορκίδης ανοίγει τα δικά του χαρτιά στην τρόικα και μιλάει για όλα.
Καθίζηση 35% στον τζίρο των καταστημάτων. Γιατί ζητάει να μπούν όροι για τα πολυκαταστήματ.


Τροικανοί: Αμείβονται με χρυσάφι. Ζητούν λιτότητα

 
Διαβάστε στην Deal news


 Οι μισθοί και οι χλιδάτη ζωή των τροικανών στη Αθήνα. Επιβάλλουν λιτότητα και ζουν ως βασιλιάδες. Τα γκουρμέ της παρέας του Πολ Τόμσεν, οι έξοδος στα μπουζούκια και οι αμοιβές τους. 230.000 δολλάρια το χρόνο συν τα έξτρα παίρνει ο Τόμσεν . 420+74 χιλιάρικα ο Στρον Καν. Πόσο αμοίβονται τα στελέχη της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και ποια προνόμια έχουν.

10 Ασφαλιστικές στο «κόκκινο»

 

Διαβάστε στην Deal news

 Σφίγγει ο κλοιός για τις ασφαλιστικές εταιρίες. Ποιοι νόμοι επεκτείνονται και τι αφορούν. Η σύσκεψη, οι αποφάσεις και οι κίνδυνοι. Δέκα εταιρίες βρίσκονται στο κόκκινο.

Μάχη συμφερόντων για τα Mall

 
Διαβάστε στην Deal news


 Ανοίγουμε τον φάκελο με τα Mall στην Αθήνα. Ο πόλεμος συμφερόντων για την πίτα των 2,5 δις. Οι παρανομίες, οι καταγγελίες, τα δικαστήρια, οι επιχειρηματίες που επενδύουν και τα σχέδια για τα νέα εμπορικά κέντρα. Τι συνέβει με το Golden Hall, με το Capitol Athens Hard, με το Athens Metro Mall.

Η συνάντηση Παπανδρέου με τους ισχυρούς

 

Διαβάστε στην Deal news


 Κλειστό γεύμα Παπανδρέου με έξι ισχυρούς του χρήματος. Η πρόσκληση να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με Μπόμπολα, Κόκκαλη, Κοπελούζο, Σάλλα και Μυτιληναίο. Τι θα τους ζητήσει. Οι παλιότερες συναντήσεις και γιατί από την τωρινή θα απουσιάζει ο Λάτσης.
Ακόμα. Απόφαση του Παπανδρέου να δει και του μιντιάρχες. «Δεν πάμε καλά επικοινωνιακά» είπε στον Ραγκούση.

Οι δέκα εντολές της «τρόικα»

 

Διαβάστε στην Deal news

 Οι δέκα εντολές της Τρόικας. Όλο το παζάρι των συζητήσεων. Τι μας επιβάλλουν.
Οι μαύρες τρύπες και τι συμβαίνει με τις καθυστερήσεις.
Κουστούμι λιτότητας ως το 2015 για μείωση του ελλείματος στα 3δις.
Νέα μέτρα για να «βρεθούν» τα 15,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι εκτιμήσεις για το Χρηματιστήριο

  Διαβάστε στην Deal news

  Το χρηματιστήριο «βλέπει» διόρθωση. Οι ευκαιρίες που δημιουργούνται και τα πρώτα κεφάλαια που ήλθαν από το εξωτερικό παρά τα σενάρια καθυστέρησης λήψης των αποφάσεων στην Ευρωζώνη.
Οι εκθέσεις της JP Morgan, της Gredid Suisse, της Barcley, της Goldman Sachs. Οι απόψεις του Τζωρτζ Σόρος για το ευρώ.
Γιατί αύξησαν τα πονταρίσματα οι σορτάκηδες σε Alpha, Eurobank και Πειραιώς.

Εξελίξεις στις Τράπεζες Θρίλερ με την ΑΜΚ της Alpha

 
Διαβάστε στην Deal news


 Θρίλερ με την Alpha Bank. H αποχώρηση του ισχυρού fund ο κλυδωνισμός της μετοχής και τα σενάρια για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Μη ορατές τώρα οι συγχωνεύσεις και οι γάμοι τραπεζών αλλά οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.
Τι θα κάνουν οι Γάλλοι για Εμπορική και Γενική. Το σχέδιο του Γαβρίλη για την Attica Bank. Η πρώτη κίνηση για την μετα-Λαυρεντιάδη εποχή με το δάνειο των 60 εκατοτομμυρίων ευρώ στην Proton Bank.
Πως η Eurobank ενίσχυσε τη ρευστότητα της κατά δύο δις και πως ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου της Marfin.

Χάκερ από την Κίνα «εισέβαλαν σε πετρελαϊκές εταιρείες και στην Ελλάδα»

Επιχείρηση κυβερνοκατασκοπίας


Κυβερνοκατάσκοποι που δρουν από το έδαφος της Κίνας υπέκλεψαν ευαίσθητα δεδομένα από πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου και αερίου στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν και το Καζακστάν, ανακοίνωσε η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών McAfee.Οι εισβολείς υπέκλεψαν οικονομικές πληροφορίες, σχέδια προσφορών και δεδομένα πετρελαϊκής εξερεύνησης, αναφέρει η εταιρεία στην έκθεση.

Υπό εξέταση η μονιμοποίηση της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η νυν εντολή λήγει στις 3 Μαρτίου


Στην πιθανή μονιμοποίηση της Frontex στα ελληνικά σύνορα αναφέρεται δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου Europolitique.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ομάδα των περίπου 200 συνοριοφυλάκων που απέστειλε εκτάκτως τον περασμένο Νοέμβριο η ΕΕ για να βοηθήσει στην περιπολία των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων, αναμένεται να αποκτήσει το χαρακτήρα μόνιμης αποστολής.

"Μάστιγα" της εποχής οι διατροφικές διαταραχές

Ανησυχητική έκταση λαμβάνει πλέον και στην Ελλάδα το πρόβλημα των διατροφικών διαταραχών, οι οποίες αποτελούν μια σοβαρή πάθηση, και εμφανίζονται κυρίως στην περίοδο της εφηβείας.

Ρεκόρ εξαγωγών το 2010 για την ελληνική βιομηχανία πετρελαιοειδών

Αύξηση παραγωγής παρά την ύφεση


Μπορεί η κατανάλωση βενζίνης να παρουσίαζε κάποιους μήνες του 2010 διψήφιο ποσοστό μείωσης και η κατανάλωση πετρελαιοειδών στη διάρκεια του έτους να σημείωσε πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια κάμψη, αλλά ο βιομηχανικός κλάδος των επιχειρήσεων παραγώγων πετρελαίου, στον οποίο κυριαρχούν οι εταιρείες διύλισης αργού πετρελαίου Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil, κάθε άλλο παρά «γονάτισε».Παρά τις προβλέψεις περί του αντιθέτου, κατόρθωσε να αυξήσει και μάλιστα κατά 5,7% τον όγκο της παραγωγής του, η οποία ανήλθε σε επίπεδα περίπου 11% υψηλότερα απ' ότι το 2005. Κι αυτό, ενώ κατά το πρώτο τετράμηνο η παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 4% σε ετήσια βάση.

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Άξελ Βέμπερ για τη διαδοχή Τρισέ στην ΕΚΤ

Αποσύρεται από την κούρσα


Ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Άξελ Βέμπερ, απέφυγε την Πέμπτη να σχολιάσει τα δημοσιεύματα ότι δεν θα επιδιώξει να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ στο «τιμόνι» της ΕΚΤ.«Μίλησα με την καγκελάριο (σ.σ. την Άνγκελα Μέρκελ). Δεσμεύτηκα απέναντί της να μην μιλήσω πριν ξανασυναντηθούμε, έτσι ώστε να λάβουμε από κοινού μία απόφαση μετά από στενή συνεργασία», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βιέννη.

Πρόγραμμα αναδασώσεων στην Αττική

Μεγάλο σχέδιο αναδάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αττικής με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς αναμένεται να φυτευτούν 800.000 δενδρύλλια σε 15.000 στρέμματα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Μη Κυβερνητικών και εθελοντικών οργανώσεων, μεμονωμένων εθελοντών και συνδέσμων προστασίας των ορεινών όγκων της Αττικής.

"H ελληνική ναυτιλία κατόρθωσε να διατηρήσει τη δύναμή της"

"Η ναυτιλία των ελλήνων δεν ζητά τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο, από το να παραμείνει συνδεδεμένη παραγωγικά με την πατρίδα, αλλά και απερίσπαστη στη δύσκολη καθημερινή της προσπάθεια ανά τον κόσμο", τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε.) Θεόδωρος Βενιάμης στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Ο κ. Βενιάμης αναφέρθηκε στην παγκόσμια αλλά και στην ελληνική δυσμενή οικονομική συγκυρία και στον ρόλο της ναυτιλίας, χαρακτηρίζοντας αυτό το οικονομικό περιβάλλον μεταβατικό. Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. είπε ότι το 2010 ήταν έτος που δεν επέτρεπε εφησυχασμό και δεν δικαιολογούσε εντυπωσιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αφού λόγω της συστολής της παραγωγής και της μείωσης της θαλάσσιας διακίνησης του εμπορίου κατά 350 εκατομμύρια τόνους ήταν λογικό να επηρεάσουν "ψυχολογικά" τον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Ο κ. Βενιάμης επεσήμανε ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις υποχώρησης της διεθνούς κρίσης που αρχίζουν να γίνονται ορατές, σε συνδυασμό με την ανθεκτική ανάπτυξη της Κίνας, της Ινδίας και γενικότερα της ΝΑ Ασίας κατά την προσεχή δεκαετία.

Πτώση τοu ευρώ έναντι δολαρίου

Πτώση σημειώνει το ευρώ, έναντι του δολαρίου, εν μέσω ανησυχιών για την έλλειψη ενός συγκεκριμένου σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.Την ίδια στιγμή, οι traders διστάζουν να σπρώξουν το ευρώ ψηλότερα, καθώς ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ περιόρισε, με τις δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα, τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

Δημιουργία ψηφιακού αρχαιολογικού χάρτη

Περισσότερες από 300 αρχαιολογικές θέσεις στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Μαρώνειας θα συμπεριληφθούν σε ψηφιακό αρχαιολογικό χάρτη, τον οποίο καταρτίζει η ΙΘ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Ολοκληρώνει την παρουσία της η Τράπεζα Πειραιώς

Tην συμμετοχή της στον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης επενδύσεων στο "Openfund" ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Με την ολοκλήρωση και του τέταρτου γύρου επενδύσεων η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει και στηρίζει εννέα νεοσύστατες εταιρίες. Το Openfund είναι ένα νέο σχήμα, που στηρίζει καινοτόμες ιδέες σε αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως λογισμικό ή και το διαδίκτυο), παρέχοντας εκτενή συμβουλευτική και υποστήριξη σε οτιδήποτε απαιτεί η δημιουργία μίας νέας επιχείρησης. Με τον τρόπο αυτό απευθύνεται σε νέους που θέλουν να μεταπηδήσουν από το στάδιο της ιδέας σε αυτό της νέας επιχείρησης.

Κατσέλη: Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις

Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο, ούτε περαιτέρω αυξήσεις των φόρων ξεκαθάρισε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Συναγερμός για τον παγκόσμιο πληθυσμό

Συναγερμός έχει σημάνει για το ρυθμό αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, που πρέπει να επιβραδυνθεί σε σημαντικό βαθμό, προκειμένου ο κόσμος να μην οδηγηθεί σε μη βιώσιμα επίπεδα. Αυτό αναφέρει μια νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία τονίζει ότι "για να υπάρξει κάποια λογική πιθανότητα για σταθεροποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού, τα ποσοστά γονιμότητας πρέπει να ‘πέσουν’ κάτω από το λεγόμενο ‘επίπεδο αναπλήρωσης’ και στη συνέχεια, να διατηρηθούν στο επίπεδο αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα". Το επίπεδο αναπλήρωσης είναι το επίπεδο γονιμότητας στο οποίο ένας πληθυσμός αναπληρώνει τα ποσοστά του από τη μια γενιά στην επόμενη. Ήδη, ο παγκόσμιος πληθυσμός πλησιάζει στα 7 δισεκατομμύρια – μέσα στο τρέχον έτος – και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να διπλασιαστεί φθάνοντας στα 14 δισεκατομμύρια μέχρι το 2100, εάν δεν υπάρξει άμεση δράση. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες ανά τον κόσμο, οι οποίες αυξάνονται πληθυσμιακά με τους ταχύτερους ρυθμούς, αντιμετωπίζοντας ήδη σοβαρά προβλήματα πείνας.

Σε «κρίσιμη φάση» το Κυπριακό δηλώνει από την Αθήνα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ

Συνάντηση με τον Δ.Δρούτσα


Οι συνομιλίες για το Κυπριακό βρίσκονται σε μια «κρίσιμη φάση», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Έλληνας υπουργός μεταβαίνει σε Λευκωσία και Ν.Υόρκη.

Οι αλλαγές θα προχωρήσουν παρά τις κινητοποιήσεις, επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός

Ένα ακόμα μήνυμα


Ένα ακόμα μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές θα προχωρήσουν, παρά τις κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας την ημερίδα του ΥΠΕΞ με τη διάσκεψη των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών ενώσεων.

«Άλμα» των τιμών του πετρελαίου μετά τις φήμες για τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Ανησυχία για τη Μέση Ανατολή


Οι φήμες -οι οποίες διεψεύσθηκαν επισήμως- ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας είναι σοβρά άρρωστος η ακόμα και ότι έχει πεθάνει, ώθησαν υψηλότερα έως και 1 δολάριο το βαρέλι τις τιμές του πετρελαίου.Αργότερα, όμως, οι τιμές υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές αγνόησαν τη σχετική φημολογία.

Το Σάββατο η κηδεία του Μιλτιάδη Εβερτ

Στη μία το μεσημέρι, από το Α' Νεκροταφείο

Η κηδεία του του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Μιλτιάδη Εβερτ, που πέθανε χθες σε ηλικία 72 ετών, θα γίνει το Σάββατο στο Α’ Νεκροταφείο στη μία το μεσημέρι.

Απέτυχε το crash test της ευρωπαϊκής διπλωματίας με τη Συνθήκη της Λισαβόνας

Κατακεραυνώνεται η βαρόνη Άστον


Οι κρίσεις της Αιγύπτου και της Τυνησίας φέρνουν στο προσκήνιο τις ανεπάρκειες μίας ευρωπαϊκής διπλωματίας, η οποία, μακράν του να ομιλεί με μία φωνή, όπως ήταν ο στόχος της Συνθήκης της Λισαβόνας, εκφράζεται κατά τρόπο διάσπαρτο και αναποτελεσματικό. Άνευ προηγουμένου επιθέσεις δέχεται η επικεφαλής διπλωματίας βαρόνη Άστον, η οποία στην καλύτερη περίπτωση επικρίνεται ως άπειρη και αδρανής.«Έχουμε αποκτήσει μία Ύπατη Εκπρόσωπο, αλλά οι θέσεις [της εξωτερικής πολιτικής] εξακολουθούν να εκφράζονται από τα κράτη-μέλη, συχνά κατά διάσπαρτο τρόπο» δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζόζεφ Ντολ.

Αγνοια περί στρατιωτικής άσκησης για «καταστολή εξέγερσης» δηλώνει ο Π.Μπεγλίτης

Προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος


Άγνοια για τη στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, που διεξήχθη προ ημερών στο Κιλκίς δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης απαντώντας σε ερωτήματα βουλευτών την Πέμπτη. Ανέφερε ότι αν αποδειχθεί ύπαρξη στρατιωτικών ευθυνών, αυτές θα αποδοθούν άμεσα. Στην άσκηση παρουσιάζονταν στρατιωτικές δυνάμεις να καταστέλουν διαδηλωτές που κρατούσαν πανό, όπου αναγράφονταν «ΣΥΡΙΖΑ» και «Ειρήνη».Το θέμα, στο οποίο ενεπλάκη με στρατιωτική άσκηση η 71η Ταξιαρχία του Κιλκίς με συμμετοχή κληρωτών και επαγγελματιών στρατιωτικών, ετέθη από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα στο περιθώριο της συζήτησης κύρωσης σύμβασης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Αριστούργημα του Γκογκέν έμεινε στα αζήτητα του οίκου Christie's

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες


Απούλητος έμεινε ο πίνακας του Πολ Γκογκέν, με τίτλο «Η ελπίδα», που είχε εκτιμηθεί ως το κορυφαίο κομμάτι της δημοπρασίας του οίκου Christie's, την Τετάρτη, με έργα του μοντερνισμού και του ιμπρεσιονισμού.Το έργο, που ήταν ένας φόρος τιμής από τον καλλιτέχνη στον επίσης κορυφαίο δημιουργό Βίνσεντ Βαν Γκογκ και ανήκει στην κατηγορία της «νεκρής φύσης» με ηλίανθους, αναμενόταν να αποκομίσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων λιρών.

Νέα εμπλοκή στη δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Διακόπηκε για την Τρίτη


Νέα εμπλοκή σημειώθηκε στη δίκη για την υπόθεση των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Με την έναρξη της διαδικασίας τέσσερις εκ των κατηγορουμένων υπέβαλαν αίτηση εξαίρεσης όλης της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Την αίτηση υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι, Νίκος Βογιατζάκης, Ερρίκος Ράλλης και Μανόλης Γιόσπας, καθώς και ο εκ των κρατουμένων κατηγορουμένων Αλέξανδρος Μητρούσιας, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει την αίτησή του.

Νέες στάσεις εργασίας σε όλα τα μέσα μεταφοράς την Παρασκευή

Πορεία των εργαζομένων στο υπ. Μεταφορών


Νέα στάση εργασίας και μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών προγραμματίζουν για την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.Συγκεκριμένα:

Στο 5,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο


Στα ύψη παραμένει ο τιμάριθμος


Στο 5,2% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Στο ίδιο ποσοστό είχε διαμορφωθεί και τον Δεκέμβριο. Το Νοέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Σεπτέμβριο ήταν 4,9%, 5,2% και 5,6% αντίστοιχα.

Λοβέρδος: Ο νόμος θα εφαρμοστεί

"Ο νόμος θα εφαρμοστεί", διεμήνυσε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, την επομένη της ψήφισης στη Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου.Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε επανακοστολόγηση 10 χιλιάδων ιατρικών πράξεων, ενώ από 1ης Απριλίου το υπουργείο υγείας θα καθορίζει τις τιμές των φαρμάκων.

Oι νυχτερίδες έχουν ...Facebook!


 Δεν είναι τα πιο αγαπητά πλάσματα, όμως μια νέα γερμανο-ελβετική επιστημονική έρευνα, μετά από πολλά χρόνια μελετών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι νυχτερίδες, ακριβώς όπως κι εμείς, κάνουν μακράς διάρκειας οικογενειακές και φιλικές σχέσεις. Τα νυκτόβια όντα -τα μόνα θηλαστικά που μπορούν να πετούν- αναπτύσσουν εξελιγμένου τύπου πολύπλοκες αλλά σταθερές κοινωνικές δομές, ανάλογες με αυτές των ελεφάντων, των δελφινιών, των χιμπατζήδων και άλλων ζώων, που θεωρούνται ότι έχουν ανεπτυγμένη νοημοσύνη. Η ανακάλυψη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναδεικνύει το ζήτημα της συσχέτισης ανάμεσα στην πολυπλοκότητα της κοινωνικής ζωής και στις αναπτυσσόμενες νοητικές ικανότητες ενός ζώου (κάτι που αφορά και τον άνθρωπο).

Χωρίς τη γλώσσα, οι αριθμοί δεν έχουν νόημα

Οι άνθρωποι χρειάζονται τη γλώσσα για να καταλάβουν τους αριθμούς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι οι αριθμοί πάνω από το τρία δεν έχουν κανένα νόημα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν μια γλώσσα.

Με άνοδο στο 13,9% η ανεργία

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), περαιτέρω άνοδο σημείωσε το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2010 και ανήλθε σε 13,9%, από 10,6% που ήταν το Νοέμβριο του 2009 και 13,5% τον Οκτώβριο του 2010.Όπως εκτιμάται οι απασχολούμενοι διαμορφώθηκαν σε 4.307.054 άτομα, μειωμένοι κατά 157.176 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 (μείωση 3,5%) και κατά 62.489 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (μείωση 1,4%).

Τα γονίδια "πηδάνε"- ανακάλυψη έλληνα επιστήμονα

Νέα δεδομένα για την εξέλικη της ζώης δημιουργεί η ανακάλυψη έλληνα επιστήμονα στις ΗΠΑ, ότι τα γονίδια «πηδάνε» μαζικά και απευθείας από το ένα είδος μύκητα στο άλλο, χωρίς να μεσολαβήσουν ενδιάμεσα εξελικτικά στάδια και βαθμιαίες «διακλαδώσεις».Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ του Τενεσί, με επικεφαλής τον βοηθό καθηγητή Αντώνη Ρόκα του τμήματος βιολογικών επιστημών, σε εργασία που δημοσίευσαν στο έγκριτο περιοδικό βιολογίας “Current Biology”, ανακάλυψαν ότι, πριν από εκατομμύρια χρόνια, μια ομάδα 23 γονιδίων «πήδηξαν» από το ένα είδος του μύκητα της μούχλας (Aspergillus) που βρίσκεται σε αμυλώδη τρόφιμα όπως το ψωμί και η πατάτα, σε ένα άλλο είδος μύκητα (Podospora) που ζει στα κόπρανα των φυτοφάγων ζώων και εξειδικεύεται στη διάσπαση των φυτικών ινών.

Real Madrid: Ο πιο πλούσιος όμιλος σε παγκόσμιο επίπεδο

Παρά την οικονομική κρίση οι ποδοσφαιρικοί όμιλοι αντέχουν! Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει για έκτη χρονιά στην πρώτη θέση της 20άδας στη λίστα της Deloitte με τους πλουσιότερους ομίλους παγκοσμίως.Ο διεθνής ελεγκτικός και συμβουλευτικός οίκος ετοίμασε τη λίστα με της πλουσιότερες ομάδες, για την περίοδο 2009-2010, με τίτλο Money Football League, όπου για μία ακόμα χρονιά έδειξε τη Ρεάλ στην ρπωτη θέση και στη δεύτερη την Μπαρτσελόνα. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιντετ.

Επικήρυξη Παλαιοκώστα για 1 εκ. ευρώ

Με χρηματική αμοιβή 1.000.000 ευρώ, επικηρύχθηκε ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας ύστερα από κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.Το ποσό αφορά σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.